. СЕРГІЙ ДЕДЕНКО ПРО ДЕЯКІ АСПЕКТИ РОБОТИ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ У 2016 ТА ПЛАНИ НА НАСТУПНИЙ РІК - 29 Грудня 2016 - Семенівка-наше місто! / Семеновка-наш город!
Вас вітає сайт м. Семенівка Чернігівської області / Вас приветствует сайт г. Семеновка Черниговской области
Четвер, 18.04.2024, 21:06
ГлавнаяРегистрацияВходПриветствую Вас Гость | RSS






Меню сайту

Додати новину на сайт semenovka.at.ua



Форма входу

Категорії розділу
Новини краю [1156]
Семенівщина спортивна [304]
Наш ексклюзив [108]
Новини звідусіль [104]
Інше [65]
Навколо нас [18]
Газета "Гарт" про наш край [31]

СЕМЕНІВКА
СЕМЕНІВКА - НАШЕ МІСТО, Семенівка, місто Семенівка

РЕКЛАМА
ОСОБИСТИЙ КАБІНЕТ ПОБУТОВОГО СПОЖИВАЧА ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ Особистий кабінет для побутових споживачів ПАТ Чернігівобленерго

Прогноз погоди

влажность:

давл.:

ветер:

влажность:

давл.:

ветер:

влажность:

давл.:

ветер:


Група у ВК
--> Семенівське земляцтво

Facebook

Міні-чат
Вызов мини-чата - в правом нижнем углу сайта

Онлайн-РАДІО

Гороскоп
Loading...

Статистика



Онлайн всього: 21
Гостей: 21
Наши: 0


[ Хто нас сьогодні відвідав ]




Проверка тИЦ и PR Рейтинг@Mail.ru


Главная » 2016 » Грудень » 29 » СЕРГІЙ ДЕДЕНКО ПРО ДЕЯКІ АСПЕКТИ РОБОТИ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ У 2016 ТА ПЛАНИ НА НАСТУПНИЙ РІК
10:59
СЕРГІЙ ДЕДЕНКО ПРО ДЕЯКІ АСПЕКТИ РОБОТИ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ У 2016 ТА ПЛАНИ НА НАСТУПНИЙ РІК

 Що чекає на Семенівщину у 2017 році

Про те, що буде з Семенівським районом та медициною у районі,  про будівництво стадіону та інші цікаві моменти - у матеріалі голови Семенівської райдержадміністрації Сергія Деденка, який викладений нижче.  Отже, вашій увазі, шановні читачі, матеріал голови Семенівської РДА.

 

***   ***   ***

 

Напередодні нового року ми підводимо підсумки роботи районної адміністрації в 2016 році, який незабаром стане історією. Передусім хочеться згадати, що 2016 рік ми починали з дефіцитом районного бюджету в сумі більше 10 мільйонів і мені дуже приємно, що всі виклики і проблеми, які були з цим пов’язані нашою командою було подолано, що дало змогу зустрічати новий 2017 рік без заборгованості по заробітний платі всім без виключення галузям, які фінансуються з районного бюджету.

 


В цьому році значна увага приділялась заходам з енергозбереження, адже це саме та стаття видатків, де можна знайти значні резерви для економії бюджетних коштів. Великий об’єм робіт були проведено в Жадівській лікарській амбулаторії, де було замінено вікна на енергозберігаючі, оптимізована та промита система опалення, проведено поточний ремонт приміщень, заново відбудований санвузол, відновлено роботу каналізаційної системи, якою не користувалися останні років 15.

 

Левову частку коштів на ці заходи надала Жадівська громада, в особі голови сільради Помозка С.П. та депутатського корпусу, за що їм велике спасибі.

 

В Хотіївській школі було оптимізовано систему опалення та відремонтовані теплі приміщення, куди було перенесено харчоблок. Питання щодо опалення цієї школи було актуальним останні років 10, але вирішено лише зараз. Окрему подяку за проведені роботи в Хотіївці висловлюю сільському голові Жозі Ніні Василівні. Завдяки її позиції і коштам громади вдалося зберегти в Хотіївці єдину в районі школу першого ступеня, а разом з цим і садок, що знаходиться в приміщенні школи.

 

В поточному році частково проводилась заміна вікон також в Тимоновицькій та Костобобрівській школах. Оскільки для здійснення масштабних проектів з заміни вікон райбюджет достатнім ресурсом не володіє, проектними організаціями на замовлення адміністрації було виготовлено проекти з заміни вікон в Погорільскій та Іванівський школах, а також в Семенівській поліклініці. Дані проекти беруть участь в конкурсі на отримання коштів з Державного фонду регіонального розвитку в 2017 році. Сподіваємось, що всі вони будуть реалізовані.

 

До речі, з семи проектів адміністрації, що беруть участь в конкурсі, 6 стосуються заходів з енергозбереження. Крім утеплення приміщень – це ще будівництво нових сучасних котелень. В 2016 році в Жадівський школі вже побудована сучасна напівавтоматична котельня, що буде забезпечувати опалення школи та дитячого садка. Всі процеси будуть в ній максимально автоматизовані.

 


Слід згадати також спільну роботу державних службовців, працівників шкіл та педагогів, які протягом року брали участь у так званих «суботниках» по заготівлі дров для опалення котелень. Ми намагалися безкоштовно завезти в школи деревину, яка залишалась від обрізки ліній електропередач, від буревіїв тощо. Ця праця була дуже важка, але важлива. Кожна машина таких дров – це економія коштів бюджету, це зарплата вчителям в кінці року!

 


Заходи з енергозбереження та переведення котелень на місцеві види палива дали змогу зекономити за останні роки більше 4-х мільйонів гривень, створити додаткові робочі місця та перенаправити ці кошти на виплату заробітних плат.

 


В освітній галузі, крім заходів з енергозбереження була поставлена задача відновити весь автомобільний та тракторний парк шкіл, який повинен вирішувати господарські задачі, що в принципі було виконано. В 2016 році на умовах співфінансування вдалося придбати новий сучасний шкільний автобус, вартістю майже півтора мільйона гривень. Сподіваємось, що в 2017 році програма закупівлі шкільних автобусів продовжить діяти в найсприятливішому форматі фінансової участі районних бюджетів.

 


В 2016 році фінансувались районні програми фінансової підтримки учасників АТО, ремонту службового житла для лікарів та програма місцевих стимулів, яка передбачає виплату так званих «підйомних» коштів лікарям, що приїжджають працювати в наш район. Саме в цьому році на Семенівщину вперше за останні років 10 приїхала працювати в сільську місцевість молодий сімейний лікар. Я впевнений, що дія цих програм в наступному році обов’язково дасть результат. За медиків розгортається справжня бійка. Хто запропонує кращі умови, туди вони і поїдуть працювати. Наразі ми є активними учасниками цієї боротьби і нам є що запропонувати.


Що ж нас чекає в наступному році?


Буде більше грошей та багато реформ.

Бюджет розвитку


22 грудня депутати районної ради затвердили бюджет на 2017 рік. Які його принципові відмінності від попереднього. По-перше, закладено значно більше коштів на капітальні видатки та заходи з енергоефективності. По-друге, вперше за багато років вчителям вистачає коштів на зарплату на весь рік і це, до речі з врахуванням її підвищення на 50%.

 

Економія енергоресурсів та непопулярні заходи щодо закриття та реорганізації малокомплектних шкіл дали свій результат. В першому кварталі нового року гімназія отримає сучасний лінгафонний кабінет для вивчення іноземних мов та новий кабінет біології і хімії. Закладені також кошти для часткового ремонту даху гімназії. Розпочнеться будівництво нової твердопаливної котельні в Костобобрівській школі. На початку року будуть встановлені сучасні твердопаливні котли в Олександрівській та в Семенівській школі №5.

 

Почнеться будівництво котельні для опалення стаціонару для розміщення одиноких непрацездатних громадян. Це дуже важливий соціальний проект, адже ми зараз залежні від початку опалювального сезону і послуг ПАТ «Облтеплокомуненерго». Наявність власної котельні дасть можливість не тільки зекономити кошти на опаленні, але й створити належні температурні умови для осіб похилого віку протягом всього року. В 2017 році розпочинаємо цілий ряд заходів з енергоефективності приміщень ЦРЛ. Вже на початку січня почнемо часткову заміну вікон в 4-х поверховій будівлі стаціонару центральної районної лікарні і до кінця року плануємо повністю змінити вікна на енергозберігаючі.

 


Чи буде ліквідований Семенівський район?


Всі напевно чули про реформу децентралізації. Мова йде про те, що в 2017 році в районі буде створена Семенівська об’єднана територіальна громада. По суті, той же самий Семенівський район (без Радомської сільради), тільки буде називатися і управлятися по-іншому. Сільські голови в селах будуть називатися старостами, а управляти районом (громадою) буде її голова, якого будуть обирати всі мешканці Семенівщини. Замість міської, сільських і районної ради ми оберемо депутатів лише однієї ради – ради об’єднаної територіальної громади. Районна адміністрація та районна рада будуть з часом ліквідовані взагалі. Перші кроки на шляху до цієї реформи вже зроблено.

 

19 грудня 2016 року міським головою видано розпорядження про ініціювання створення Семенівської об’єднаної територіальної громади. До 21 січня 2017 року в Семенівці будуть проходити громадські слухання. В селах відповідні громадські слухання будуть проведені протягом лютого 2017 року. Які плюси і мінуси цієї реформи. По-перше, важелі управління і всі фінанси будуть сконцентровані в одних руках. Це добре, оскільки дасть можливість більш ефективно використовувати ресурси і оперативно приймати рішення. Збільшення повноважень потягнуть за собою більшу відповідальність. Якщо в роботі будуть прорахунки, всі будуть знати хто винен. Голова громади буде поєднувати в собі функції голови адміністрації і голови районної ради. Але є й мінуси.

 

Чиновників стане менше, отже хтось залишиться без роботи.

 

Погано це чи добре покаже час. Наші сусіди вже пройшли процес об’єднання. Найбільш схожа на нашу Сновська (Щорська) громада вже провела вибори і ми зможемо спостерігати її становлення, побачити всі плюси і мінуси її розвитку, зробити відповідні висновки.

 

Суть реформи можна сформулювати так: одна громада, один керівник, один бюджет, більше можливостей для розвитку.

 

Пересічний мешканець Семенівщини різниці між життям в районі і в громаді не відчує взагалі, всі органи і установи, що надають адміністративні послуги продовжать своє існування. Район не зникне, а тільки змінить назву.

 


Що буде з лікарнею?


Багато слухів останнім часом стосується майбутнього Семенівської центральної районної лікарні. Держава планує створити на Чернігівщини 5 госпітальних округів, центром одного з них ми сподіваємось буде м. Корюківка, де буде надаватись медична допомога на вторинному рівні. Семенівська лікарня продовжить своє існування і відповідно до Порядку створення госпітальних округів буде мати статус багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування першого рівня. Жоден лікар не буде звільнений, натомість, ми як і раніше будемо потребувати спеціалістів тих напрямків, яких нам не вистачає. В зв’язку з об’єднанням деяких відділень під скорочення потрапить тільки молодший медичний персонал, в порядку передбаченому законодавством про працю.


Найсуттєвішою проблемою в медичній галузі є незабезпеченість коштами на виплату заробітних плат. В бюджеті 2017 року субвенції вистачає на зарплату лише на 8 місяців. Це краще ніж в 2016 році, але все одно не достатньо. В 2017 році, як перехідному, держава нам додатково надасть частину коштів на оплату енергоносіїв, але надалі проблема утримання лікарні буде стояти дуже гостро. Ми бачимо єдиний шлях виживання медичної галузі – це оптимізація опалювальних площ і відмова від послуг теплопостачальної організації. За підсумками листопада було прораховано вартість опалення 1 квадратного метра площі по деяким закладам району та встановлено, що наприклад опалення 1 кв. м. Погорільської школи нам коштує 8 грн. 90 коп., Жадівської – 5 грн. 20 коп. в місяць ( школи опалюються дровами та брикетом), а вартість опалення 1 кв. метра Семенівської центральної районної лікарні в листопаді нам коштувало 31 грн. 50 коп. Різниця шалена. На роботі котельні можна зекономити декілька мільйонів гривень, але така модернізація потребує мільйонних інвестицій, яких в бюджеті району наразі немає. Вважаю, остаточно питання реформування медичної галузі можна вирішити тільки після створення єдиної громади, яка буде володіти на порядок більшим ресурсом, ніж зараз.

 


Новий стадіон в Семенівці


Семенівська громада давно мріяла про міні стадіон. Ідеї його будівництва виникали ще років 20 тому, навіть місце в центральному парку почали готувати, але не склалося.
На початку 2016 року адміністрацією був замовлений та протягом року виготовлений проект будівництва в міському парку нового міні-стадіону з штучним покриттям, що дасть змогу розвантажити трав’яний газон та зробити тренування більш зручними та повноцінними. Вартість цього проекту становить півтора мільйона гривень. Звичайно, ми не можемо собі дозволити будувати такий об’єкт власними коштами, тому звернулися за допомогою до народного депутата України Анатолія Євлахова. Анатолій Сергійович під час робочого візиту в Семенівку ознайомився з проектом стадіону, оглянув виділену під будівництво земельну ділянку та пообіцяв, що в 2017 році стадіон в Семенівці буде побудований. Цей проект – запорука здоров’я наших людей, від малечі до стариків. Наявність таких інфраструктурних проектів – це умови для більш комфортного та якісного дозвілля та відпочинку всіє нашої великої громади.



Звичайно, в цьому матеріалі не можна охопити всі напрямки діяльності районних служб. Користуючись нагодою дякую всім мешканцям Семенівщини за наполегливу і чесну працю на благо громади. Сподіваюсь, що новий 2017 рік буде для нас наповнений тільки приємними моментами.
Бажаю всім міцного здоров’я, Семенівщині самодостатності та процвітання, миру нашій країні.

 

 

Голова Семенівської РДА          С. Деденко

 

 

 

 

 




Сподобалася новина - поділися нею в соціальних мережах.


Приглашаем принять участие в опросах нашего сайта


Категория: Новини краю | Просмотров: 1267 | Добавил: shabalin74 | Теги: Сергій Деденко, Семенівський район, Семенівщина | Рейтинг: 5.0/1

ЧИТАЙТЕ ЕЩЕ НОВОСТИ НА НАШЕМ САЙТЕ:

Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Пошук


Наша Україна
Единая страна

Реклама
авторемонт -->

Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архив записів



Наше опитування
Ваше наиболее важное желание?
Всього відповідей: 69

Наша кнопка
Мы будем очень благодарны, если Вы разместите нашу кнопку на своем сайте
Семеновка - наш город!



Код информера новостей

Друзі сайту

Сайт 1-В класу школи № 1 м. Чернігова Історія Чернігівської землі
Професійний фотограф у Чернігові
Сайт о Новгороде-Северском НЕофіційна сторінка м. Бобровиця
Козелецький соціально – інформаційний портал Відділ освіти Семенівської РДА
городок Десна в Черниговской области Жизнь в Ивановке - Интересно знать
Семенівський клуб хортингу Древній Любеч
Офіційний сайт редакції газети Срібнянщина

Хмарка Фото

Свята сьогодні
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Законодавство
Законодавство України
  • Конституція України
  • Цивільний кодекс України
  • Господарський кодекс України
  • Земельный кодекс України
  • Митний кодекс Україны
  • Запобігання і протидія корупції в державних органах та органах місцевого самоврядування

  • Хмарка тегів

    Програма TV

    Copyright MyCorp © 2024 Хостинг від uCoz


    Розділи нашого сайту
    - НОВИНИ -
    Новини краю
    Семенівщина спортивна
    Наш ексклюзив
    Новини звідусіль
    Інше
    Навколо нас
    Газета "Гарт" про наш край
    - БЛОГИ -
    Инфраструктура
    Блог голови Семенівської РДА.
    Економічний блог.
    Блог освіти району
    Блог юридичних служб.
    Семенівський районний центр зайнятості.
    Блог правоохоронців
    Прикордоння
    Блог усіх небайдужих
    Життя видатних людей
    Духовне виховання
    А чи знаєте Ви?
    Людям про людей
    Як це було ...
    З глибин серця...
    - ОГОЛОШЕННЯ -
    Автомобілі
    Бізнес, співпраця
    Побутові товари
    Для офісу
    Комп'ютеры
    Лісова промисловість
    Метали
    Нафта, газ, вугілля
    Продукти харчування
    Промислове обладнання
    Інші товари
    Зв'язок та телекомунікації
    Будівництво
    Послуги у різних сферах
    Різне
    Нерухомість
    Анонси подій
    Робота
    - ЦІКАВЕ -
    Фотоальбоми
    Транспорт
    Туристам
    Форум
    Зв'язок
    Відео



    Звертаємо увагу! Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на semenovka.at.ua. Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання.
    Адміністрація сайту не несе відповідальності за матеріали користувачів. Думка Адміністрації не завжди може співпадати з думкою автора
    Шановні коментатори/дописувачі! Адміністрація веб-сайту не має намірів обмежувати свободу слова, але залишає за собою право видаляти висловлювання з уживанням нецензурної лексики та образ на адресу авторів матеріалів і їх фігурантів.
    *** *** ***

    Щоб додати необхідна авторизація
    Облако фоток
    Каталог webplus.info Семеновка - наш город! МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов топ каталог Украинский портАл
    QWW.com.ua - Каталог украинских сайтов Белый каталог сайтов




    Переглянути свіжі коментарі
    vomeso9896 написал:
    Травень - ідеальний час для початку пошуків з
    От: Vaasiliy На ринку України вже декілька років працюють ліцензійні ігрові сайти, тому їхня популярність зростає кожен день. Не знаю, добре це чи ні, але радує те
    Дата: 29.01.2024

    -->
    Vaasiliy написал:
    На ринку України вже декілька років працюють ліцензійні ігрові сайти, тому їхня популярність зростає кожен день. Не знаю, добре це чи ні, але радує те

    dunducatti написал:
    День Святого Валентина — это поистине особенный и романтический праздник, наполненный любовью и вниманием. Если вы планируете устроить веселую вечерин

    oscar82x4 написал:
    Справді, іноді варто розглядати різноманітні варіанти, і найпростіший шлях може виявитися найефективнішим. Наприклад, ми витратили багато часу, ходячи

    oscar82x4 написал:
    Лично я выбираю брать в проверенных местах в которых точно будет качественный кофе, а не пыль с дорог по которым возили кофе. и для себя я решил брать