. ЗАПРОШУЄМО ВСІХ ДО ОБГОВОРЕННЯ УЗАГАЛЬНЕНОГО ПЛАНУ ПЕРСПЕКТИВНОГО РОЗВИТКУ РАЙОНУ НА 2019-2021 РОКИ - 11 Січня 2019 - Семенівка-наше місто! / Семеновка-наш город!
Вас вітає сайт м. Семенівка Чернігівської області / Вас приветствует сайт г. Семеновка Черниговской области
Середа, 24.04.2024, 09:42
ГлавнаяРегистрацияВходПриветствую Вас Гость | RSS






Меню сайту

Додати новину на сайт semenovka.at.ua



Форма входу

Категорії розділу
Новини краю [1156]
Семенівщина спортивна [304]
Наш ексклюзив [108]
Новини звідусіль [104]
Інше [65]
Навколо нас [18]
Газета "Гарт" про наш край [31]

СЕМЕНІВКА
СЕМЕНІВКА - НАШЕ МІСТО, Семенівка, місто Семенівка

РЕКЛАМА
ОСОБИСТИЙ КАБІНЕТ ПОБУТОВОГО СПОЖИВАЧА ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ Особистий кабінет для побутових споживачів ПАТ Чернігівобленерго

Прогноз погоди

влажность:

давл.:

ветер:

влажность:

давл.:

ветер:

влажность:

давл.:

ветер:


Група у ВК
--> Семенівське земляцтво

Facebook

Міні-чат
Вызов мини-чата - в правом нижнем углу сайта

Онлайн-РАДІО

Гороскоп
Loading...

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Наши: 0


[ Хто нас сьогодні відвідав ]




Проверка тИЦ и PR Рейтинг@Mail.ru


Главная » 2019 » Січень » 11 » ЗАПРОШУЄМО ВСІХ ДО ОБГОВОРЕННЯ УЗАГАЛЬНЕНОГО ПЛАНУ ПЕРСПЕКТИВНОГО РОЗВИТКУ РАЙОНУ НА 2019-2021 РОКИ
13:24
ЗАПРОШУЄМО ВСІХ ДО ОБГОВОРЕННЯ УЗАГАЛЬНЕНОГО ПЛАНУ ПЕРСПЕКТИВНОГО РОЗВИТКУ РАЙОНУ НА 2019-2021 РОКИ

На виконання Указу Президента України від 06 грудня 2018 року №412/2018 «Про додаткові заходи щодо забезпечення реформ із децентралізації влади» та на виконання рішення Ради регіонального розвитку по Семенівському району від 14 грудня 2018 року сформований План перспективного розвитку району на 2019 – 2021 роки.

Семенівська районна державна адміністрація виносить на обговорення узагальнений План перспективного розвитку району на 2019 – 2021 роки.

Співпраця органів місцевого самоврядування та інститутів громадянського суспільства в питаннях регіонального розвитку є дуже важливою і потрібною.

Семенівська районна державна адміністрація просить жителів району долучитись до обговорення даного проекту. Запрошуємо надати свої пропозиції до 21 січня 2019 року сектору економіки та розвитку інфраструктури (e-mail: ekonomiksem@gmail.com).

Ми вдячні усім за активну участь у обговоренні з підготовки та розробки Плану перспективного розвитку району на 2019 – 2021 роки.

 

План перспективного розвитку Семенівського району
на 2019-2021 роки


Державна регіональна політика України спрямована на посилення конкурентоспроможності економіки держави та її регіонів, підвищення рівня добробуту населення та сприяння інтегрованості її простору.
Діяльність місцевих органів влади спрямована на підвищення ефективності прийнятих управлінських рішень та направлена на забезпечення збалансованого економічного, соціального і культурного розвитку району.


Протягом 2015-2018 років в економіку району вкладено більше 170 млн грн капітальних інвестицій. Для реалізації пріоритетних проектів регіонального розвитку залучено 9,5 млн грн коштів державного фонду регіонального розвитку, освоєно близько 6 млн грн субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій та 7,5 млн грн субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад.


Для забезпечення співфінансування проектів ДФРР з районного та міського бюджету виділено 590 тис грн. Обсяг співфінансування заходів соціально-економічного розвитку з місцевих бюджетів склав близько 180 тис грн.
 

Результатом роботи останніх років є ряд реалізованих соціально-важливих проектів.


У 2015 році проведені будівельно-монтажні роботи по об’єкту «Розвиток мережі водопроводу у м. Семенівка (3,16 км)». Проведено реконструкцію дошкільного навчального закладу (ясла - садок) №6 «Сонечко» комбінованого типу Семенівської міської ради.
 

За рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій реалізовано проекти:
- «Реконструкція дошкільного навчального закладу №5 «Лісовичок» у м.Семенівка. Заміна вікон»;
- «Реконструкція дошкільного навчального закладу №5 «Лісовичок» в м.Семенівка. Ремонт внутрішніх туалетів»;
- «Реконструкція існуючої газової котельні з установкою твердопаливного котла 500 кВт у районному будинку культури у м.Семенівка».
Протягом 2015 року встановлено твердопаливний котел у Жадівській ЗОШ I-III ступенів, замінено котли в Костобобрівській лікарській амбулаторії та Машівській ЗОШ I-III ступенів.
У с.Іванівка за рахунок благодійної допомоги проведені роботи щодо реконструкції приміщення під фельдшерський пункт з встановленням твердопаливного котла.
Протягом 2016 року профінансовані об’єкти:
- «Будівництво блочно-модульної котельні на твердому паливі для опалення Жадівської загальноосвітньої школи I-III ступенів»;
- «Встановлення станції підйому води другого рівня у мікрорайоні п’ятиповерхової забудови, м.Семенівка».

 

За рахунок коштів субвенції придбано обладнання для загальноосвітніх навчальних закладів району, медичне обладнання для центральної районної лікарні, музична апаратура для районного будинку культури. Здійснено закупівлю обладнання для облаштування місць дозвілля (дитячих та спортивних майданчиків) у м.Семенівка, змонтовано вуличне освітлення в селі Жадове, придбано 5 твердопаливних котлів для бюджетних установ району.
 

Реалізовано ряд енергоефективних заходів: замінені вікна на енергозберігаючі, проведено ремонт системи опалення та приміщень сільської лікарської амбулаторії в с. Жадове.
 

Встановлені металопластикові вікна в місцевому навчальному закладі у с.Тимоновичі. Оптимізована система опалення та відремонтоване приміщення кухні в Хотіївській ЗОШ.
 

Замінені вікна на енергозберігаючі на першому поверсі приміщення стаціонару Семенівської ЦРЛ.
У 2017 році за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку та відповідного співфінансування з місцевих бюджетів реалізовано наступні проекти:
- «Будівництво спортивного майданчику зі штучним покриттям для міні-футболу у м. Семенівка Чернігівської області»;
- «Реконструкція котельні для встановлення 2-х твердопаливних котлів Костобобрівської ЗОШ I-III ст. Семенівського району, Чернігівської області з розбивкою на 2 черги».

 

Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій спрямована на: закупівлю обладнання для загальноосвітніх навчальних закладів району, закупівлю обладнання для облаштування дитячих та спортивних майданчиків, будівництво вуличного освітлення у селах району, термосанацію будівлі поліклініки, придбання медичного обладнання та меблів, закупівлю транспортного засобу та комп’ютерного обладнання для КЗ «Семенівський ПМСД», закупівлю обладнання та меблів для відділу освіти, закупівлю обладнання для міського водогону.
 

За рахунок коштів місцевого бюджету у 2017 році:
- придбано 2 твердопаливних котла потужністю 120кВт кожен для Погорільської ЗОШ I-III ступенів;
- придбано твердопаливний котел потужністю 38 кВт для Машівської ЗОШ I-III ступенів;
- здійснено закупівлю шиферу та супутніх матеріалів для ремонту покрівлі Семенівської гімназії №2.

 

За рахунок обласного природоохоронного фонду проведено реконструкцію канал заційно-насосної станції дитячого садка «Сонечко».


За рахунок коштів освітньої субвенції на оновлення матеріально-технічної бази закладів освіти та оснащення опорних закладів засобами навчання у 2017 році для Семенівської гімназії №2 придбано лінгафонний кабінет та кабінет хімії.


Наприкінці 2017 року на території району утворено Семенівську міську об’єднану територіальну громаду. Перерозподіл повноважень та перехід на прямі міжбюджетні відносини створило нові можливості для розвитку району.


У 2018 році виконано проект по реконструкції існуючої котельні ЗОШ І-ІІІ ст. на твердому паливі з обладнанням нового вузла обліку газу в с.Олександрівка, збудовано блочно-модульну котельню на твердому паливі у Семенівському ЗСО І-ІІІ ст. №3, розпочато реалізацію проекту щодо заміни віконних та дверних блоків на енергоефективні Погорільського ЗСО І-ІІІ ст. Встановлено твердопаливний котел у Костоборівському ЗСО І-ІІІ ст., замінено котли у Машівському та Погорільському ЗСО І-ІІІ ст. Встановлення нового котла у Семенівському ЗСО I-II ст. №5 дозволило навчальному закладу завершити перехід на тверде паливо. Для забезпечення безперебійної роботи котелень придбані насоси в Олександрівський ЗСО І-ІІІ ст. та Семенівський ЗСО І-ІІ ст. №5.


Відповідно до вимог НУШ для першокласників району закуплено обладнання. Всі навчальні заклади району забезпечені інтерактивними дошками, мультимедійним проектором, ноутбуками. У 2018 році придбані принтери для Янжулівської філії та Погорільського ЗСО, ноутбуки для Чорнорізького ЗСО та Семенівського ЗСО І-ІІІ ст. №3, інтерактивна дошка для Семенівського ЗСО І-ІІІ ст. №1. За спонсорські кошти у ЗСО №1 встановлено модем з роздачею WI-FI. Для Семенівської гімназії придбано відеокамеру.


Протягом 2018 року за кошти місцевого бюджету здійснено ремонт свердловини №6 Семенівського водозабору, відновлено автобусну зупинку по вулиці Широкий План, для ДНЗ №6 придбано обладнання, побутову та комп’ютерну техніку.


За рахунок коштів субвенції на соціально-економічний розвиток придбано комплекс спортивного обладнання та інвентарю для занять хортингом для Семенівської ДЮСШ, обладнання для облаштування дитячих та спортивних майданчиків, комп’ютерну техніку та обладнання для дошкільних закладів, закладів освіти, культури та охорони здоров’я. Реалізуються проекти по реконструкції вуличного освітлення в населених пунктах району.


Виділено кошти на проведення першої черги тампонажу недіючих артезіанських свердловин на території району.


У 2018 році передбачено субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад. Кошти субвенції спрямовано на реконструкцію мережі водопостачання по вул. М.Мотори та вул. Шкільна; придбання транспортного засобу спеціального призначення, реконструкцію об’єктів водопостачання та водовідведення для КП «Ревна». Укладено договір на реалізацію 1 черги проекту «Реконструкції існуючої котельні з переводом на тверде паливо, тепловою потужністю 1000кВт, для опалення КЗ «Семенівський міський палац культури» Семенівської міської ради, КЗ «Семенівський історико-краєзнавчий музей», приміщень Семенівської районної ради у м.Семенівка Чернігівської області, з установкою твердопаливного котла, потужністю 500 кВт, заміни існуючої тепломережі, ремонту теплорозподільчого вузла у приміщенні КЗ «Семенівський міський палац культури» з виділенням черговості».


На проведення робіт з поліпшення дорожнього покриття протягом 2015-2018 років витрачено близько 14 млн грн державної субвенції, коштів місцевих бюджетів та благодійної допомоги.
 

Проведено ямковий ремонт автодороги Семенівка - Чорний Ріг,. здійснено поточний ремонт автодороги загального користування Семенівка- Карповичі, відремонтовано ділянку дороги в с.Жадове.
За рахунок коштів місцевих бюджетів проведений частковий ямковий ремонт автошляхів у м.Семенівка та с.Карповичі.

 

Ремонт автошляхів на території району здійснювався за рахунок коштів сільськогосподарських підприємств та приватних осіб.


У 2018 році відремонтовано частково автодороги Жадове – Погорільці, Семенівка – Карповичі, Семенівка – Погорільці, проведений ремонт автодороги Семенівка – Янжулівка.
Виділені на ремонт автодоріг в населених пунктах району кошти використані на ремонт окремими ділянками двох вулиць у м.Семенівка.


За рахунок дії районної Програми забезпечення житлом медичних працівників протягом останніх років проведений капітальний ремонт 3 квартир для медичних працівників.


План перспективного розвитку Семенівського району на 2019-2021 роки визначає основні завдання для розвитку території на наступний період та забезпечує консолідацію зусиль усіх гілок влади щодо їх вирішення, а також сприяє сталому розвитку та зростанню економіки району, функціонуванню підприємств реального сектору економіки, установ і закладів соціальної сфери на основі інноваційних структурних зрушень, проведення реформ у різних галузях і сферах діяльності, поліпшення умов життєдіяльності населення та підвищення його добробуту.

 


Основні пріоритети розвитку Семенівського району на 2019-2021 роки
 

Децентралізація
 

Важливою складовою та запорукою реалізації реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади є формування Семенівської об’єднаної територіальної громади.


У результаті громадських обговорень згоду на об’єднання в ОТГ надали 13 із 17 сільських рад. Радомська сільська рада приєдналась до Холминської ОТГ.


З урахуванням місцевих потреб і забезпечення ефективної роботи сформована система управління Семенівської об’єднаної територіальної громади, проведена низка першочергових заходів з передачі майна у комунальну власність та забезпечення сталого бюджетного процесу.
Продовжується робота щодо приєднання сільських рад до Семенівської міської об’єднаної територіальної громади відповідно до Перспективного плану формування громад Чернігівської області.

 

 

Бюджет


Найголовнішим чинником розвитку району і територій окремо є наповнення дохідної частини бюджету. Пріоритетами на наступний період є:
- забезпечення своєчасності та повноти сплати податків і зборів (обов’язкових платежів) до бюджетів усіх рівнів;
- розширення ресурсної бази надходжень по податку на доходи фізичних осіб шляхом легалізації доходів населення;
- зростання обсягів доходів загального фонду місцевих бюджетів;
- посилення соціальної спрямованості бюджету.
Інвестиційна діяльність
Залучення інвестицій до основного капіталу є одним із дієвих та ефективних ресурсів розвитку економіки та додатковим чинником для вирішення нагальних проблем території.
Протягом 2019-2021 року триватиме робота щодо підвищення інвестиційної привабливості району. Планується оновлення бази вільних земельних ділянок, незадіяних приміщень, розробка інвестиційних проектів.

 

 

Дорожньо-транспортна інфраструктура


У 2019-2021 роках пріоритетним напрямом діяльності у сфері розбудови дорожньо-транспортної інфраструктури є будівництво асфальтованої дороги у в мікрорайоні нової житлової забудови у м.Семенівка. Планується реалізація проектів:
- Будівництво проїзної частини вул. Польова в м.Семенівка, Семенівського району, Чернігівської області;
- Будівництво проїзної частини вул. Першотравнева в м.Семенівка, Семенівського району, Чернігівської області;
- Будівництво проїзної частини вул. Скоробагатого в м.Семенівка, Семенівського району, Чернігівської області;
- Будівництво проїзної частини вул. Молодіжна в м.Семенівка, Семенівського району, Чернігівської області;
- Будівництво проїзної частини вул. Мирна в м.Семенівка, Семенівського району, Чернігівської області;
- Будівництво проїзної частини вул. Лісова в м.Семенівка, Семенівського району, Чернігівської області.

 

 

Житлово-комунальне господарство
 

У сфері житлово-комунального господарства планується продовжити роботу щодо забезпечення жителів району якісною питною водою та проведення реконструкції інженерних споруд та комунікацій:
- Реконструкція мережі водопостачання по вулиці Новоселиця в м.Семенівка, Чернігівської області;
- Реконструкція очисних споруд шляхом встановлення модульного комплексу очисних споруд в м. Семенівка, Чернігівської області.
Енергоефективність
На наступний період заплановано продовжити роботу щодо підвищення енергоефективності будівель бюджетної сфери. Передбачена реалізація таких проектів:
- «Термосанація Семенівського ЗСО I-III ступенів №1 шляхом заміни покрівлі та утеплення стін, за адресою: м. Семенівка, провулок Центральний, 2;
- «Термосанація (заміна віконних та вхідних дверних блоків на енергозберігаючі) будівлі поліклініки по вул. Л.Хуторок, 2 в м. Семенівка, Чернігівської області»;
- «Будівництво модульної котельні з встановленням 2-х твердопаливних котлів по 100 кВт кожний для опалення приміщення поліклініки та будинку для осіб похилого віку по вул. Л.Хуторок, 2 в м. Семенівка Чернігівської області»;
- «Капітальний ремонт будівлі поліклініки КЗ «Семенівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» з утепленням фасадів та горища по вул. Л.Хуторок, 2 в м. Семенівка, Чернігівської області»;
- «Впровадження енергоефективних заходів на базі стаціонарного корпусу КЛПЗ «Семенівська центральна районна лікарня» (заміна віконних блоків, утеплення зовнішніх огороджуючих конструкцій)».

 

 

Охорона здоров’я


З метою забезпечення надання якісних медичних послуг у період з 2019 по 2021 рік необхідно забезпечити наступне.
1. Придбання медичного обладнання:
- цифрового флюорографу для проведення швидкого і якісного обстеження населення району з метою ранньої діагностики туберкульозу та онкопатологій з можливістю збереження результатів обстеження в цифровому вигляді;
- резектоскопу, за допомогою якого проводяться ендоскопічні оперативні втручання в урології і гінекології під візуальним контролем на моніторі;
- лапароскопічної стійки – системи для проведення ендоскопічних оперативних втручань на органах черевної порожнини, що знижує травматизм тканин і об’єм втручання, а також фінансове навантаження на пацієнта, враховуючи можливість проведення операцій за місцем проживання.

 

2. Придбання оснащеного санітарного автотранспорту для транспортування хворих в інші медичні заклади області.
 

Освіта і спорт
 

Основними пріоритетами розвитку освіти у 2019 – 2021 роках передбачаються проекти:
- «Сучасна освіта для сільської школи. Підготовка Іванівської ЗОШ I-III ступенів до впровадження реформи «нової української школи» (ремонт та утеплення даху школи, утеплення бокової стіни, заміна віконних та дверних блоків, заміна твердопаливного котла, добудова теплих туалетів, внутрішній ремонт приміщень)»;
- «Капітальний ремонт даху з заміною покрівлі корпусу №2 Семенівської гімназії №2 Семенівської міської ради Чернігівської області по вулиці Шкільна, 1 у місті Семенівка Чернігівської області»;
- «Реконструкція їдальні Семенівської гімназії №2 за адресою: м. Семенівка, вул. Шкільна, 1»;
- «Реконструкція їдальні Семенівського ЗСО I-III ступенів №1 з утепленням стін та заміною віконних та дверних блоків за адресою: м. Семенівка, провулок Центральний, 2»;
- «Капітальний ремонт харчоблоку їдальні Семенівського ЗСО I-III ступенів №1 із заміною обладнання за адресою: м. Семенівка, провулок Центральний, 2»;
- «Реконструкція зали для фізкультурно-оздоровчих занять в існуючій будівлі Комунального закладу «Семенівський міський палац культури» по вулиці Червона площа, 7А у місті Семенівка Чернігівської області».

 

 

Соціальний захист


Пріоритетним напрямом соціальної політики залишається соціальний захист найбільш вразливих верств населення. У даній сфері пропонується визначити проекти:
- «Облаштування центру соціальної підтримки та реабілітації осіб, які опинилися у складних життєвих обставинах»;
- «Створення інклюзивно-ресурсного центру для дітей з особливими освітніми потребами».

 

 

Цивільний захист


У сфері цивільного захисту заплановано:
- Дооснащення спеціальним обладнанням існуючих місцевих пожежно-рятувальних підрозділів с.Погорільці, с.Жадово, с.Костобобрів;
- Створення нового підрозділу місцевої пожежної охорони у с. Тимоновичі (реконструкція неексплуатуємої будівлі котельні механічної майстерні СТОВ "Нива" під пожежне депо, закупівля пожежної і спеціальної рятувальної техніки та пожежно-рятувального оснащення);
- Проведення поточного ремонту захисних споруд цивільного захисту для їх використання за призначенням: ПРУ №94423 с.Тимоновичі; 94408 Погорільська ЗОШ; 94415 Семенівська ЦРЛ; 94420 Семенівський РБК; 94426 Міська рада; 94436 Міська рада; 94401, 94409, 94416 Ірванцівський ТБЗ; 94414 Іванівський льонозавод; 94439 ТОВ "Нива"»

 

Визначені у Плані пріоритетні проекти регіонального розвитку є продовженням злагодженої роботи органів виконавчої влади та місцевого самоврядування щодо подальшого розвитку території та поліпшенню умов життя населення та потребують мобілізації всіх ресурсів для досягнення запланованого.




Сподобалася новина - поділися нею в соціальних мережах.


Приглашаем принять участие в опросах нашего сайта


Категория: Новини краю | Просмотров: 614 | Добавил: ekonomiksem | Рейтинг: 0.0/0

ЧИТАЙТЕ ЕЩЕ НОВОСТИ НА НАШЕМ САЙТЕ:

Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Пошук


Наша Україна
Единая страна

Реклама
авторемонт -->

Календар
«  Січень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архив записів



Наше опитування
Какой Ваш любимый вид спорта?
Всього відповідей: 56

Наша кнопка
Мы будем очень благодарны, если Вы разместите нашу кнопку на своем сайте
Семеновка - наш город!



Код информера новостей

Друзі сайту

Сайт 1-В класу школи № 1 м. Чернігова Історія Чернігівської землі
Професійний фотограф у Чернігові
Сайт о Новгороде-Северском НЕофіційна сторінка м. Бобровиця
Козелецький соціально – інформаційний портал Відділ освіти Семенівської РДА
городок Десна в Черниговской области Жизнь в Ивановке - Интересно знать
Семенівський клуб хортингу Древній Любеч
Офіційний сайт редакції газети Срібнянщина

Хмарка Фото

Свята сьогодні
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Законодавство
Законодавство України
  • Конституція України
  • Цивільний кодекс України
  • Господарський кодекс України
  • Земельный кодекс України
  • Митний кодекс Україны
  • Запобігання і протидія корупції в державних органах та органах місцевого самоврядування

  • Хмарка тегів

    Програма TV

    Copyright MyCorp © 2024 Хостинг від uCoz


    Розділи нашого сайту
    - НОВИНИ -
    Новини краю
    Семенівщина спортивна
    Наш ексклюзив
    Новини звідусіль
    Інше
    Навколо нас
    Газета "Гарт" про наш край
    - БЛОГИ -
    Инфраструктура
    Блог голови Семенівської РДА.
    Економічний блог.
    Блог освіти району
    Блог юридичних служб.
    Семенівський районний центр зайнятості.
    Блог правоохоронців
    Прикордоння
    Блог усіх небайдужих
    Життя видатних людей
    Духовне виховання
    А чи знаєте Ви?
    Людям про людей
    Як це було ...
    З глибин серця...
    - ОГОЛОШЕННЯ -
    Автомобілі
    Бізнес, співпраця
    Побутові товари
    Для офісу
    Комп'ютеры
    Лісова промисловість
    Метали
    Нафта, газ, вугілля
    Продукти харчування
    Промислове обладнання
    Інші товари
    Зв'язок та телекомунікації
    Будівництво
    Послуги у різних сферах
    Різне
    Нерухомість
    Анонси подій
    Робота
    - ЦІКАВЕ -
    Фотоальбоми
    Транспорт
    Туристам
    Форум
    Зв'язок
    Відео



    Звертаємо увагу! Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на semenovka.at.ua. Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання.
    Адміністрація сайту не несе відповідальності за матеріали користувачів. Думка Адміністрації не завжди може співпадати з думкою автора
    Шановні коментатори/дописувачі! Адміністрація веб-сайту не має намірів обмежувати свободу слова, але залишає за собою право видаляти висловлювання з уживанням нецензурної лексики та образ на адресу авторів матеріалів і їх фігурантів.
    *** *** ***

    Щоб додати необхідна авторизація
    Облако фоток
    Каталог webplus.info Семеновка - наш город! МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов топ каталог Украинский портАл
    QWW.com.ua - Каталог украинских сайтов Белый каталог сайтов




    Переглянути свіжі коментарі
    vomeso9896 написал:
    Травень - ідеальний час для початку пошуків з
    От: Vaasiliy На ринку України вже декілька років працюють ліцензійні ігрові сайти, тому їхня популярність зростає кожен день. Не знаю, добре це чи ні, але радує те
    Дата: 29.01.2024

    -->
    Vaasiliy написал:
    На ринку України вже декілька років працюють ліцензійні ігрові сайти, тому їхня популярність зростає кожен день. Не знаю, добре це чи ні, але радує те

    dunducatti написал:
    День Святого Валентина — это поистине особенный и романтический праздник, наполненный любовью и вниманием. Если вы планируете устроить веселую вечерин

    oscar82x4 написал:
    Справді, іноді варто розглядати різноманітні варіанти, і найпростіший шлях може виявитися найефективнішим. Наприклад, ми витратили багато часу, ходячи

    oscar82x4 написал:
    Лично я выбираю брать в проверенных местах в которых точно будет качественный кофе, а не пыль с дорог по которым возили кофе. и для себя я решил брать