. Десантник з Росії очолив село на кордоні України - 8 Жовтня 2014 - Блог - Семенівка-наше місто! / Семеновка-наш город!
Вас вітає сайт м. Семенівка Чернігівської області / Вас приветствует сайт г. Семеновка Черниговской области
П`ятниця, 10.05.2024, 20:16
ГлавнаяРегистрацияВходПриветствую Вас Гость | RSS






Меню сайту

Додати новину на сайт semenovka.at.ua



Форма входу

Категорії розділу
Инфраструктура [55]
Комунальні служби, Енергетики, Газове господарство, Тепло та ін.
Блог голови Семенівської РДА. [69]
Блог голови Семенівської РДА. Блог веде особисто голова Семенівської РДА - Деденко С.І.
Економічний блог. [145]
Блог веде, спеціаліст сектору економіки Семенівскої РДА.
Блог освіти району [182]
Блог педагогів, методистів та людей, що працюють на ниві освіти і науки
Блог юридичних служб. [63]
Семенівський районний центр зайнятості. [0]
Семенівський районний центр зайнятості- інформує.
Блог правоохоронців [26]
Прикордоння [24]
Блог прикордонної та митної служби
Блог усіх небайдужих [41]
Всім про все
Життя видатних людей [39]
Історії з життя видатних земляків
Духовне виховання [59]
Духовне виховання особистості
А чи знаєте Ви? [44]
Блог, де розміщується інформація про цікаві факти, події і т.п.
Людям про людей [38]
Матеріали про людей, їх життя, долі
Як це було ... [36]
Історичні нариси, довідки та події Семенівки та Семенівського краю
З глибин серця... [27]
Час минає, та є дві речі, які йому не підвладні: Пам"ять та Мистецтво, яке є людською спробою зробити прекрасне вічним...

СЕМЕНІВКА
СЕМЕНІВКА - НАШЕ МІСТО, Семенівка, місто Семенівка

РЕКЛАМА
ОСОБИСТИЙ КАБІНЕТ ПОБУТОВОГО СПОЖИВАЧА ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ Особистий кабінет для побутових споживачів ПАТ Чернігівобленерго

Прогноз погоди

влажность:

давл.:

ветер:

влажность:

давл.:

ветер:

влажность:

давл.:

ветер:


Група у ВК
--> Семенівське земляцтво

Facebook

Міні-чат
Вызов мини-чата - в правом нижнем углу сайта

Онлайн-РАДІО

Гороскоп
Loading...

Статистика



Онлайн всього: 32
Гостей: 32
Наши: 0


[ Хто нас сьогодні відвідав ]




Проверка тИЦ и PR Рейтинг@Mail.ru


Главная » 2014 » Жовтень » 8 » Десантник з Росії очолив село на кордоні України
2" class="eBlock">
17:44
Десантник з Росії очолив село на кордоні України

 Жовтневе, що в Семенівському районі, стоїть на самісінькому кордоні. Росія - вже за крайніми городами. І розмовляють тут російською. А в сусідній Ломаківці - російська пенсія, що в кілька разів більша. Проте Росія, як нова батьківщина, місцевих не цікавить. Принаймні, за словами сільського голови.

Молодик, вдягнений у забризкані фарбою штани та взутий у калоші, з пензлем в руках покращує стіни сільради. На запитання «Де сільський голова?» він відповідає просто: «Це я». Відтоді, як Жовтневу сільраду очолив 27-річний Олександр Купрейченко, минув майже рік.

 

Напрям - на північ

 Якщо дурні й погані дороги - ознака території Росії, то, рухаючись на північ від міста Семенівка, відчуваєш себе в Росії принаймні наполовину. Місцеві жителі накатали полем кілька ґрунтовок. Бо на «офіційному» шляху більше ям, аніж решток асфальту.

- Ніхто з високих посадовців до нас не їздить, - пояснюють місцеві своє бачення причини такого стану дороги. - Нікому ми не потрібні.

Пункт пропуску через кордон - у сусідній Миколаївці, тому й дорога там краща. Мабуть, щоб не відразу шокувати іноземців українською дійсністю. Жовтневе ж - «глухий закуток» України, а своїх, мабуть, балувати дорогами не варто?

Село захопили російські зв’язківці

Про те, що від Жовтневого до задвірків північного сусіда всього кількасот метрів, першими сповіщають мобільні оператори: «Вітаємо Вас у Росії» (саме так, українською). Український мобільний зв’язок в українському Жовтневому доводиться шукати на пригірках, верхівках дерев тощо. А російський є в будь-якій точці села. Майже у кожного місцевого жителя по дві sim-картки: українська - для України, а російська - щоб з односельцями балакати.

Окрім зв’язку, чи не в кожній хаті є й російське телебачення. Тут його відключити неможливо: «Первый канал», «Россия-1» тощо у селі «ловлять» звичайною антеною. Тож селяни щодня дивляться і російську, й українську «версію новин». Можливо, тому місцеві адекватно поводяться з незнайомцями? Не допитуються: хто, звідки, навіщо фотографуєш...

Простіше велосипедом "до Путіна"

З початком російсько-українського конфлікту міжнародні родинні посиденьки стали великою, але від того ще більш бажаною, рідкістю.

Щоб дочекатися дорогих гостей з Росії, слід спершу в Семенівці подати запит і надати докладну інформацію про осіб, яких хочеш прийняти. Райцентр пересилає дані у Чернігів, де начебто ретельно вивчають дані й дозволяють пропуск. А доки ці листи ходять - минають свята, на які хотіли приїхати родичі.

А Росія українців впускає, як раніше. Проте якась мудра голова скасувала єдиний місцевий і водночас міжнародний маршрут «Семенівка - Климово». Тож аби відвідати родичів у Росії, слід... крутити педалі.

Хлібороби першими зустрінуть танки

Працюють селяни в місцевому сільгосппідприємстві «Янжулівка» (до речі, це історична назва села) та в фермерському господарстві «Самійленко».

Платять небагато. Втім, як кажуть одружені селянки, на самогон чоловікам вистачає (15 грн. за півлітра). Окрім грошей, у «колгоспі» можна отримати безкоштовне побачення з бугаєм для своєї корівки. «Парубка» для своїх годувальниць селяни придбали гуртом.

Місцеві господарства розорють лани під самісіньким колючим дротом кордону. Тож саме місцеві трактористи й комбайнери можуть першими зустріти танки російських братів. Які, з подачі російської пропаганди, вважають наших хліборобів щонайменше «двоюрідними».

- Ніколи не бачив голову якоїсь ради, який би виконував роботу маляра без нагляду телекамер чи фотографів! - вражаюся побаченому.

- Порядок у селі слід наводити. Працюю і я, й інші селяни, яких ми заохочуємо, - відповів Сашко. - Сільрада укладає договір із районним центром зайнятості і безробітні селяни можуть щось підзаро-бити. Могли б і більше, але фінансуються такі роботи із розрахунку 50% через центр зайнятості, а 50% - сільською радою. Минулого року на громадські роботи ми виділили зі свого боку 4000 гривень і отримали ще стільки ж на роботи з благоустрою з березня до жовтня.

- Ви місцевий?

- Як Вам сказати... 26 останніх років зі своїх 27 я проживаю у Жовтневому. Народився я в російському місті Стародуб. Але, коли мені виповнився рік, батьки розлучилися і мати переїхала жити сюди.

- Яка у Вас освіта та чи служили в армії?

- Закінчив я чернігівське ПТУ №18, де навчають столярів та теслярів. В армії служив у Кіровограді, у повітрянодесантних військах.

- З якими проблемами стикався сільський голова за цей рік?

- По-перше, дуже багато паперової тяганини. Ми тільки те й робимо, що з ранку до вечора видаємо якісь документи, довідки. А папір маємо купувати за власні кошти...Це все необхідно спростити. По-друге - казначейство. В середині минулого року ми купили фарбу, а гроші за неї казначейство перерахувало тільки нещодавно. Чи хоче хтось із продавців після такого з нами справу мати? Все лишилося по-старому, хоча нібито в країні змінилась влада. Невдоволений я нею: допомоги селу майже ніякої, банку фарби чекаєш, як Божого дару. Довелося поспілкуватися з головою облради Миколою Звєрєвим під час його візиту до Семенівського району. На жаль, лише кілька хвилин мені виділили. Та я, як міг, розповів про наші проблеми та потреби.

Пан Зверев обіцяв допомогти, зокрема, грішми на благоустрій.

- Олександре, як зручніше добиратися до Вашого села: всюдиходом чи краще танком?

- Болюче це питання - дороги! Вже давно намагаємося його вирішити. Писали листа і до нардепа Рибакова, що від нашого округу.

Після цього отримали листи і від облуправління Укравтодору, і від тодішнього губернатора Хоменка. Нам пояснювали, що для ремонту дороги спочатку слід включити її у список Укравтодору, як першочергову. А на ремонт необхідно понад 29 мільйонів. І це-на 10 кілометрів дороги!? Я кілька разів передив- ; лявся ці числа... Наприкінці минулого року мені повідомили: дорога до того списку включена. Проте з початком подій у Криму ця справа заглухла на невизначений термін.

- А як в Жовтневому, на самому російському кордоні, відгукуються події на півдні та сході країни? Вашу сільраду не захоплюють? Селяни федералізації не вимагають?

- Жодного відголосу: як жили, так і живемо. Плануємо створити сільські дружини, щоб по двоє патрулювати територію. На додачу до прикордонників, які щодня відвідують село. Жодного сепаратиста бачити в Жовтневому не доводилося, ні за який референдум ніхто не агітував, ніхто нічого не захоплював і ні до чого не примушував. Магазин, щоправда, кілька місяців тому згорів, але ніяк із подіями у країні це не пов’язано. Шкода, що в тій будівлі містився і колишній дитячий садок, який ми планували відновити. Що ж, якось «викрутимося».

- Є для кого відновлювати?

- Демографічну ситуацію на селі плануємо покращувати. Цього року у нас має бути троє новонароджених проти одного в минулому році. Найближчим часом і сам планую приступити до покращення сільської демографії. Роки вже підійшли.

- Як іде відпочиває сільська молодь?

- В жодному селі району немає такого клубу, як у нас. По-перше, ми його підремонтували та пофарбували. По-друге, два роки сільська рада накопичувала гроші і купила відмінну апаратуру: колонки, мікрофони зі стійками, плазмовий телевізор, караоке. На всі без винятку великі свята у нас чудові концерти із піснями й танцями. Пишемо сценарії, розігруємо вистави тощо. Спочатку ми, правда, дах планували відремонтувати, але необхідних для цього 20 тисяч гривень нам не назбирати. А на апаратуру десять тисяч накопичити вдалося. Окрім цього, село у нас дуже спортивне. Завтра ми їдемо у Чернігів на спартакіаду серед працівників органів місцевого самоврядування. Ідемо саме ми, бо минулого року з 13 команд району наша була найкращою. Вдало ми виступаємо і в спартакіаді серед населених пунктів, де беруть участь звичайні селяни.

- Ви говорили про накопичені кошти. На чому може заробити сільська рада?

- В основному наданням в оренду сільських земель. Основними клієнтами є наш колгосп «Янжулівка», ФГ «Самій-ленко» та представники сусіднього села Миколаївка, які орендують у нас 107 гектарів.

- Поділіться досвідом: як такому молодому стати сільським головою?

- Обрали мене минулого року, коли мені було 26. Ситуація була така: місцевий голова колгоспу не дуже чесно працював, а тому селяни його «попросили». А на вакантну посаду запросили мого попередника. Теж, до речі, дуже молодого. На позачергових виборах я отримав більшу підтримку селян, аніж інші п’ятеро кандидатів (з 219 виборців взяли участь у виборах 164 (75%), з них 36% проголосували за Купрейченка. - Авт.).

 

 

 

 

 

 

 

Ігор Стах, "Чернігівщина" № 21 (473) від 22 травня 2014

 

 


Понравилась новость - поделись в социальных сетях


Приглашаем принять участие в опросах нашего сайта


Категория: Людям про людей | Просмотров: 855 | Добавил: shabalin74 | Рейтинг: 0.0/0

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ В БЛОГАХ НАШЕГО САЙТА


Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Пошук


Наша Україна
Единая страна

Реклама
авторемонт -->

Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архив записів



Наше опитування
Чи хотіли б Ви їздити маршрутним таксі до Корюківки за покупками в магазин АТБ ?
Всього відповідей: 17

Наша кнопка
Мы будем очень благодарны, если Вы разместите нашу кнопку на своем сайте
Семеновка - наш город!



Код информера новостей

Друзі сайту

Сайт 1-В класу школи № 1 м. Чернігова Історія Чернігівської землі
Професійний фотограф у Чернігові
Сайт о Новгороде-Северском НЕофіційна сторінка м. Бобровиця
Козелецький соціально – інформаційний портал Відділ освіти Семенівської РДА
городок Десна в Черниговской области Жизнь в Ивановке - Интересно знать
Семенівський клуб хортингу Древній Любеч
Офіційний сайт редакції газети Срібнянщина

Хмарка Фото

Свята сьогодні
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Законодавство
Законодавство України
  • Конституція України
  • Цивільний кодекс України
  • Господарський кодекс України
  • Земельный кодекс України
  • Митний кодекс Україны
  • Запобігання і протидія корупції в державних органах та органах місцевого самоврядування

  • Хмарка тегів

    Програма TV

    Copyright MyCorp © 2024 Хостинг від uCoz


    Розділи нашого сайту
    - НОВИНИ -
    Новини краю
    Семенівщина спортивна
    Наш ексклюзив
    Новини звідусіль
    Інше
    Навколо нас
    Газета "Гарт" про наш край
    - БЛОГИ -
    Инфраструктура
    Блог голови Семенівської РДА.
    Економічний блог.
    Блог освіти району
    Блог юридичних служб.
    Семенівський районний центр зайнятості.
    Блог правоохоронців
    Прикордоння
    Блог усіх небайдужих
    Життя видатних людей
    Духовне виховання
    А чи знаєте Ви?
    Людям про людей
    Як це було ...
    З глибин серця...
    - ОГОЛОШЕННЯ -
    Автомобілі
    Бізнес, співпраця
    Побутові товари
    Для офісу
    Комп'ютеры
    Лісова промисловість
    Метали
    Нафта, газ, вугілля
    Продукти харчування
    Промислове обладнання
    Інші товари
    Зв'язок та телекомунікації
    Будівництво
    Послуги у різних сферах
    Різне
    Нерухомість
    Анонси подій
    Робота
    - ЦІКАВЕ -
    Фотоальбоми
    Транспорт
    Туристам
    Форум
    Зв'язок
    Відео



    Звертаємо увагу! Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на semenovka.at.ua. Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання.
    Адміністрація сайту не несе відповідальності за матеріали користувачів. Думка Адміністрації не завжди може співпадати з думкою автора
    Шановні коментатори/дописувачі! Адміністрація веб-сайту не має намірів обмежувати свободу слова, але залишає за собою право видаляти висловлювання з уживанням нецензурної лексики та образ на адресу авторів матеріалів і їх фігурантів.
    *** *** ***

    Щоб додати необхідна авторизація
    Облако фоток
    Каталог webplus.info Семеновка - наш город! МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов топ каталог Украинский портАл
    QWW.com.ua - Каталог украинских сайтов Белый каталог сайтов




    Переглянути свіжі коментарі
    vomeso9896 написал:
    Травень - ідеальний час для початку пошуків з
    От: Vaasiliy На ринку України вже декілька років працюють ліцензійні ігрові сайти, тому їхня популярність зростає кожен день. Не знаю, добре це чи ні, але радує те
    Дата: 29.01.2024

    -->
    Vaasiliy написал:
    На ринку України вже декілька років працюють ліцензійні ігрові сайти, тому їхня популярність зростає кожен день. Не знаю, добре це чи ні, але радує те

    dunducatti написал:
    День Святого Валентина — это поистине особенный и романтический праздник, наполненный любовью и вниманием. Если вы планируете устроить веселую вечерин

    oscar82x4 написал:
    Справді, іноді варто розглядати різноманітні варіанти, і найпростіший шлях може виявитися найефективнішим. Наприклад, ми витратили багато часу, ходячи

    oscar82x4 написал:
    Лично я выбираю брать в проверенных местах в которых точно будет качественный кофе, а не пыль с дорог по которым возили кофе. и для себя я решил брать