. Легенди міліції Семенівщини - 19 Грудня 2013 - Блог - Семенівка-наше місто! / Семеновка-наш город!
Вас вітає сайт м. Семенівка Чернігівської області / Вас приветствует сайт г. Семеновка Черниговской области
П`ятниця, 19.04.2024, 01:20
ГлавнаяРегистрацияВходПриветствую Вас Гость | RSS






Меню сайту

Додати новину на сайт semenovka.at.ua



Форма входу

Категорії розділу
Инфраструктура [55]
Комунальні служби, Енергетики, Газове господарство, Тепло та ін.
Блог голови Семенівської РДА. [69]
Блог голови Семенівської РДА. Блог веде особисто голова Семенівської РДА - Деденко С.І.
Економічний блог. [145]
Блог веде, спеціаліст сектору економіки Семенівскої РДА.
Блог освіти району [182]
Блог педагогів, методистів та людей, що працюють на ниві освіти і науки
Блог юридичних служб. [63]
Семенівський районний центр зайнятості. [0]
Семенівський районний центр зайнятості- інформує.
Блог правоохоронців [26]
Прикордоння [24]
Блог прикордонної та митної служби
Блог усіх небайдужих [41]
Всім про все
Життя видатних людей [39]
Історії з життя видатних земляків
Духовне виховання [59]
Духовне виховання особистості
А чи знаєте Ви? [44]
Блог, де розміщується інформація про цікаві факти, події і т.п.
Людям про людей [38]
Матеріали про людей, їх життя, долі
Як це було ... [36]
Історичні нариси, довідки та події Семенівки та Семенівського краю
З глибин серця... [27]
Час минає, та є дві речі, які йому не підвладні: Пам"ять та Мистецтво, яке є людською спробою зробити прекрасне вічним...

СЕМЕНІВКА
СЕМЕНІВКА - НАШЕ МІСТО, Семенівка, місто Семенівка

РЕКЛАМА
ОСОБИСТИЙ КАБІНЕТ ПОБУТОВОГО СПОЖИВАЧА ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ Особистий кабінет для побутових споживачів ПАТ Чернігівобленерго

Прогноз погоди

влажность:

давл.:

ветер:

влажность:

давл.:

ветер:

влажность:

давл.:

ветер:


Група у ВК
--> Семенівське земляцтво

Facebook

Міні-чат
Вызов мини-чата - в правом нижнем углу сайта

Онлайн-РАДІО

Гороскоп
Loading...

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Наши: 0


[ Хто нас сьогодні відвідав ]




Проверка тИЦ и PR Рейтинг@Mail.ru


Главная » 2013 » Грудень » 19 » Легенди міліції Семенівщини
2" class="eBlock">
20:27
Легенди міліції Семенівщини
   Семенівська міліція створена в 1919 році. Першим начальником міліції був ГОНЧАРЕНКО Михайло Онуфрійович, який очолював міліцію до 1923 року. Приміщення міліції розміщувалось в будинку колишнього нотаріуса Семенівської волості ПОПОВА М.І.  
 
 
 
Чисельність особового складу міліції складала 16 чоловік, які виконували наступні завдання :
-          охорона будівництва взуттєвої фабрики,  магазинів, складів;
-          вели боротьбу з бандитизмом , спекуляцією, розкраданнями;
-          рядові міліціонери конвоювали 2 рази на тиждень  заарештованих до м. Н. Сіверського пішим  порядком або на конях.
     
 
В період з 1923 року по 1926 рік  Семенівську  міліцію очолював КОВАЛЕНКО Степан Матвійович.  З 1926 по 1928 рік начальником Семенівської міліції  був  БЕРЕЖНИЙ Петро Якович. З 1929 по 1930 рік Семенівську міліцію  очолював Баришников. ( ім’я та прізвище невідомо) На той час міліція налічувала 20 співробітників і поділялась на відомчу, промислову  та кінну. Відомча міліція вела боротьбу з бандитизмом, робила обшуки, ловила спекулянтів, несла чергування. Промислова міліція охороняла взуттєву фабрику, магазини, склади, займалась конвоюванням. Кінна міліція посилювала наряди відомчої та промислової міліції.  З  1930 року по 1933 рік Семенівську міліцію очолював САПОН Григорій Андрійович.  
 
 

Восени 1932 року дільничний оперуповноважений Дука Михайло Трохимович, під час проведення  слідства героїчно загинув   боротьбі з бандитами куркулями на околиці села Блешня Семенівського району. Дука М. Т похований в центральному місті міського парку міста Семенівка.( Дука М.Т, 2-й ряд крайній зліва).

З 1934 року по 1935 рік начальником міліції був МАЛІСОВ Михайло. На той час в  Семенівський міліції працювало 22 співробітника. З 1936 року по 1938 рік начальником Семенівської міліції був ПИСАРЕНКО Матвій Ілліч.

Також, в Семенівський міліції на той час був паспортний стіл начальником якого з 1936 року був ДЯТЛОВ Федір Миколайович

У 1938 році начальником Семенівської міліції був призначений ЦУПІКОВ Федір Іванович. Писаренко М.І був переведений начальником  міліції в м. Конотоп Сумської області..

В 1941 році на початку Великої Вітчизняної війни 8 співробітників Семенівської міліції пішли на фронт. Із них : начальник паспортного стола БЕЛАШ  Михайло Якович, начальник  профілактики ЗВОЛЬ Мойсей Якович, дільничний уповноважений МИРОШНИК Андрій Кирилович, помічник уповноваженого карного розшуку МАКСИМИХІН Тимофій Іванович, начальник Семенівського ГПК СИЗОНОВ Яків Опанасович, помічник начальника ГПК САЧОК Гаврило Сергійович, пожінспектор СМАГА Савелій Евсеєвіч, дільничний уповноважений ФУРТАС Ігнат Прокопович. Деякі працівники міліції, залишившись в тилу  ворога на окупованій територій Семенівського району,  теж приймали активну участь у боротьбі з окупантами. Одним із них був  дільничний інспектор Семенівської міліції АРТОЗЄЄВ  Георгій Сергійович

 

 

Артозєєв Г.С народився 1911 році в селі Машеве Семенівського району. Коли почалася війна на території району був сформований партизанський загін ім. Чапаєва В.І, який  і очолив Артозєєв Г.С.

Бійці загону підривали німецькі  машини та ешелони з живою силою та технікою, громили склади з боєприпасами, завдававши німецьким загарбникам значних втрат. Загін «Чапаєва В.І» діяв на території Семенівського, Холменського, Н. Сіверського та Грем'ячського  районів, утримуючи під контролем всі транспортні мережі, не даючи  німецьким резервам дійти до кінцевого пункту призначення. 

За зухвалість, яку проявляли бійці загону, німецьке командування  дало командиру  загону прізвисько «Бородатий Жора» та обіцяло велику нагороду за його видачу. За уміле командування  загоном особисту мужність у боротьби з фашизмом АРТОЗЕЕВ Георгій Сергійович 04.01.1944 року  був удостоєний звання Герою Радянського Союзу.

У вересні 1943 року після звільнення району від німецько-фашистських  загарбників до кінця року Семенівська міліція була відтворена. Начальником міліції був призначений ШЕРСТОБІТОВ, який пробув на цій посаді до 1947 року.

В 1947 році на посаду начальника міліції за поданням Семенівського райкому комуністичної партії був призначений КОЗИК Іван Маркович

З 1949 році  Семенівську міліцію очолював МАКСИМОВ Тимофій Никанорович.

В лютому 1961 року Максимов Т. Н був переведений начальником до Михайлово – Коцюбинського району, а ПРОЦЕНКО Іван Тимофійович начальником міліції до Семенівського району.

В 1971 році начальником міліції був призначений майор міліції МАТЮПАТЕНКО Віталій Васильович

У 1980 році,  збудувавши нову будівлю, Семенівський райвідділ змінив свою дислокацію та  перемістився   на вулицю  Примакова, будинок  32 міста Семенівка.

В  1981 році на посаду начальника Семенівської міліції був призначений ВОЛОШИН Володимир Миколайович, який пробув на даній посаді до 1990 року

Святий обов’язок кожного працівника  міліції, незалежно від звання та посади,  бути надійним захисником добра і справедливості на рідній землі, берегти   мирне життя  і спокій громадян  іноді ціною свого життя.

09 січня 1988 року під час виконання службових обов’язків трагічно загинув дільничний інспектор Семенівського райвідділу старший лейтенант міліції Корх Анатолій Іванович.

Анатолій Іванович Корх народився 28 серпня 1958 року у селищі Холми Корюківського району Чернігівської області. Після закінчення восьмирічки, а потім курсів механізаторів, працював трактористом в колгоспі «Червоний  Маяк», навчався у вечірній школі сільської молоді. Звідси 1976 році пішов служити в армію на одну з прикордонних застав. Після звільнення в запас повернувся в рідний край, працював механізатором у Холменському  лісгоспзазі, а потім поїхав у місто  Харків на курси водія автобуса. За рекомендацією колективу автотранспортного підприємства Анатолій Корх поступив на службу в міліцію. Більше трьох років служив у Москві, у підрозділі по охороні дипломатичних представництв. Служба йшла успішно. Сержант Корх А.І був висунутий на офіцерську посаду й незабаром одержав звання лейтенанта міліції.

Але рідна Чернігівщина жила в його душі. Анатолій Корх звертається в Управління внутрішніх справ Чернігівського облвиконкому з проханням про переведення. Так у лютому 1984 року в Семенівському райвідділі з’явився новий дільничний інспектор.

Турбот у дільничного  вистачало, але Корх А.І  завжди знаходив час для вирішення всіх проблемних питань громадян.

09.01.1988 року, знаходячись на своїй дільниці в селі Жадове Семенівського району, було вирішено провести рейд по виявленню самогонників. Біля будинку Петра Безрученко міліцейська машина наздогнала трактор. Із його кабіни вивалився п’яний Безрученко В., брат  Петра Безрученко. Доручивши лейтенанту Гончаренко В скласти протокол на п’яницю тракториста, Корх А.І попрямував до будинку Безрученків. Доходили до дільничного сигнали про те, що господар, будучи палким прихильником «зеленого змія», виготовляє сивуху і нібито продає її.

Анатолій не встиг зробити крок на ганок, як двері розчинилися і пролунав постріл. Ніби підкошений, дільничний упав на поріг. Зробивши своє чорне діло, вбивця дільничного втік і ніби загнаний звір метався по навколишніх селах.  За підтримки місцевого населення, працівники міліції, спрацювали оперативно, затримавши вбивцю в селі Турово Семенівського району наступного вечора, де він переховався від правосуддя.

Указом Президії Верховної Ради України від 26 квітня 1988 старший лейтенант міліції Корх  А.І нагороджений медаллю «За відмінну службу по охороні громадського порядку» посмертно.

Наказом начальника УМВС України в Чернігівській області  від 11 лютого 1988 року № 46 його ім’я навіки занесено в списки особового складу Семенівського районного відділу. 

З 1990 року Семенівський райвідділ очолив ПЕТРКАКОВ Григорій Миколайович, який був на даній посаді до 2004 року.

Загально відомо, що успіх будь-якої справи значною мірою залежить від людей, які її виконують, від їхньої фахової, фізичною та психологічної підготовки, відданості справі та особистої дисциплінованості, відповідальності за доручену ділянку роботи.

Всі ці риси характерні для особового складу Семенівського райвідділу, працівники якого покладаючи багато зусиль добиваються позитивних результатів та високих показників службової діяльності .

Не остаються осторонь і ветерани органів внутрішніх справ, які під час зустрічі з молодими правоохоронцями постійно діляться своїм неоціненним досвідом роботи, підказуючи вірні шляхи вирішення проблемних питань.

Знаходячись на заслуженому відпочинку, вони і по цей час продовжують нести службу по охороні громадського порядку і боротьбі зі злочинністю. Підтвердженням цього є мужній вчинок ветерана ОВС Верхулевського Миколи Івановича. Перебуваючи в райвідділі з дружнім візитом, Верхулевський М.І став свідком отримання черговою частиною райвідділу повідомлення, про викрадення автомобіля. Не залишившись осторонь, Микола Іванович теж прийняв участь у розшуку. Патрулюючи вулицями міста на власному автомобілі, Микола Іванович помітив автомобіль, який рухався невпевнено, а коли під’їхав ближче то зрозумів, що це і є автомобіль, який знаходиться у розшуку. Наздогнавши викрадений автомобіль, він миттєво заблокував подальший його рух та примусив викрадачів зупинитись. Зупинивши автомобіль та затримавши викрадачів, Микола Іванович доставив їх до райвідділу.

За проявлений високий професіоналізм та мужність, Верхулевський М.І наказом начальника районного відділу був нагороджений грошовою винагородою.

 У 2004 році, після виходу на заслужений відпочинок Петракова Г.М, на посаду начальника Семенівського РВ УМВС був призначений ТАРАНУХО Андрій Михайлович, який очолював  райвідділ до 2005 року.

У 2005 році, в зв’язку з проведенням ротації, начальником районного відділу був призначений Коноваленко Володимир Іванович, який перебував на даній посаді до 2006 року.

З 2006 року по 2008 рік Семенівським районним відділом знову керував Таранухо А.М.

У 2008 році на посаду начальника Семенівської міліції був призначений Цирулік Олександр Петрорвич, який у 2010 році, в зв’язку з наявністю вислуги років звільнився з ОВС та вийшов на пенсію.

У 2010 році на посаду начальника Семенівського райвідділу був призначений Петрухан Валерій Віктрович, який і перебуває на даній посаді і по цей час.

 

 

 

Понравилась новость - поделись в социальных сетях


Приглашаем принять участие в опросах нашего сайта


Категория: Блог правоохоронців | Просмотров: 2834 | Добавил: shabalin74 | Рейтинг: 0.0/0

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ В БЛОГАХ НАШЕГО САЙТА


Всего комментариев: 2
1 geocontrol1  
Очень хорошая статья.Больше такого материала об истории Семёновки,людях,живших и живущих в Семеновке,фото этих людей.Я думаю молодёжи тоже интересно узнать что то для них новое о своём городе.Ведь в инете всё таки больше молодёжи.Спасибо автору.

2 shabalin74  
Это только начало. Ведь мы не случайно сделали раздел в блогах "Жизнь замечательных людей", где планируем публиковать материалы о земляках. Более того, есть о ком писать. Я думаю что этот раздел разрастется. А еще надеюсь, что появятся небезразличные пользователи, которые примут самое активное участие в расширении этого раздела :-)

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Пошук


Наша Україна
Единая страна

Реклама
авторемонт -->

Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архив записів



Наше опитування
Какое меню на сайте удобнее ?
Всього відповідей: 33

Наша кнопка
Мы будем очень благодарны, если Вы разместите нашу кнопку на своем сайте
Семеновка - наш город!



Код информера новостей

Друзі сайту

Сайт 1-В класу школи № 1 м. Чернігова Історія Чернігівської землі
Професійний фотограф у Чернігові
Сайт о Новгороде-Северском НЕофіційна сторінка м. Бобровиця
Козелецький соціально – інформаційний портал Відділ освіти Семенівської РДА
городок Десна в Черниговской области Жизнь в Ивановке - Интересно знать
Семенівський клуб хортингу Древній Любеч
Офіційний сайт редакції газети Срібнянщина

Хмарка Фото

Свята сьогодні
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Законодавство
Законодавство України
  • Конституція України
  • Цивільний кодекс України
  • Господарський кодекс України
  • Земельный кодекс України
  • Митний кодекс Україны
  • Запобігання і протидія корупції в державних органах та органах місцевого самоврядування

  • Хмарка тегів

    Програма TV

    Copyright MyCorp © 2024 Хостинг від uCoz


    Розділи нашого сайту
    - НОВИНИ -
    Новини краю
    Семенівщина спортивна
    Наш ексклюзив
    Новини звідусіль
    Інше
    Навколо нас
    Газета "Гарт" про наш край
    - БЛОГИ -
    Инфраструктура
    Блог голови Семенівської РДА.
    Економічний блог.
    Блог освіти району
    Блог юридичних служб.
    Семенівський районний центр зайнятості.
    Блог правоохоронців
    Прикордоння
    Блог усіх небайдужих
    Життя видатних людей
    Духовне виховання
    А чи знаєте Ви?
    Людям про людей
    Як це було ...
    З глибин серця...
    - ОГОЛОШЕННЯ -
    Автомобілі
    Бізнес, співпраця
    Побутові товари
    Для офісу
    Комп'ютеры
    Лісова промисловість
    Метали
    Нафта, газ, вугілля
    Продукти харчування
    Промислове обладнання
    Інші товари
    Зв'язок та телекомунікації
    Будівництво
    Послуги у різних сферах
    Різне
    Нерухомість
    Анонси подій
    Робота
    - ЦІКАВЕ -
    Фотоальбоми
    Транспорт
    Туристам
    Форум
    Зв'язок
    Відео



    Звертаємо увагу! Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на semenovka.at.ua. Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання.
    Адміністрація сайту не несе відповідальності за матеріали користувачів. Думка Адміністрації не завжди може співпадати з думкою автора
    Шановні коментатори/дописувачі! Адміністрація веб-сайту не має намірів обмежувати свободу слова, але залишає за собою право видаляти висловлювання з уживанням нецензурної лексики та образ на адресу авторів матеріалів і їх фігурантів.
    *** *** ***

    Щоб додати необхідна авторизація
    Облако фоток
    Каталог webplus.info Семеновка - наш город! МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов топ каталог Украинский портАл
    QWW.com.ua - Каталог украинских сайтов Белый каталог сайтов




    Переглянути свіжі коментарі
    vomeso9896 написал:
    Травень - ідеальний час для початку пошуків з
    От: Vaasiliy На ринку України вже декілька років працюють ліцензійні ігрові сайти, тому їхня популярність зростає кожен день. Не знаю, добре це чи ні, але радує те
    Дата: 29.01.2024

    -->
    Vaasiliy написал:
    На ринку України вже декілька років працюють ліцензійні ігрові сайти, тому їхня популярність зростає кожен день. Не знаю, добре це чи ні, але радує те

    dunducatti написал:
    День Святого Валентина — это поистине особенный и романтический праздник, наполненный любовью и вниманием. Если вы планируете устроить веселую вечерин

    oscar82x4 написал:
    Справді, іноді варто розглядати різноманітні варіанти, і найпростіший шлях може виявитися найефективнішим. Наприклад, ми витратили багато часу, ходячи

    oscar82x4 написал:
    Лично я выбираю брать в проверенных местах в которых точно будет качественный кофе, а не пыль с дорог по которым возили кофе. и для себя я решил брать