. Правила вступу та умови прийому до ВНЗ - 2015: основні новації - 21 Жовтня 2014 - Блог - Семенівка-наше місто! / Семеновка-наш город!
Вас вітає сайт м. Семенівка Чернігівської області / Вас приветствует сайт г. Семеновка Черниговской области
Субота, 20.04.2024, 17:04
ГлавнаяРегистрацияВходПриветствую Вас Гость | RSS






Меню сайту

Додати новину на сайт semenovka.at.ua



Форма входу

Категорії розділу
Инфраструктура [55]
Комунальні служби, Енергетики, Газове господарство, Тепло та ін.
Блог голови Семенівської РДА. [69]
Блог голови Семенівської РДА. Блог веде особисто голова Семенівської РДА - Деденко С.І.
Економічний блог. [145]
Блог веде, спеціаліст сектору економіки Семенівскої РДА.
Блог освіти району [182]
Блог педагогів, методистів та людей, що працюють на ниві освіти і науки
Блог юридичних служб. [63]
Семенівський районний центр зайнятості. [0]
Семенівський районний центр зайнятості- інформує.
Блог правоохоронців [26]
Прикордоння [24]
Блог прикордонної та митної служби
Блог усіх небайдужих [41]
Всім про все
Життя видатних людей [39]
Історії з життя видатних земляків
Духовне виховання [59]
Духовне виховання особистості
А чи знаєте Ви? [44]
Блог, де розміщується інформація про цікаві факти, події і т.п.
Людям про людей [38]
Матеріали про людей, їх життя, долі
Як це було ... [36]
Історичні нариси, довідки та події Семенівки та Семенівського краю
З глибин серця... [27]
Час минає, та є дві речі, які йому не підвладні: Пам"ять та Мистецтво, яке є людською спробою зробити прекрасне вічним...

СЕМЕНІВКА
СЕМЕНІВКА - НАШЕ МІСТО, Семенівка, місто Семенівка

РЕКЛАМА
ОСОБИСТИЙ КАБІНЕТ ПОБУТОВОГО СПОЖИВАЧА ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ Особистий кабінет для побутових споживачів ПАТ Чернігівобленерго

Прогноз погоди

влажность:

давл.:

ветер:

влажность:

давл.:

ветер:

влажность:

давл.:

ветер:


Група у ВК
--> Семенівське земляцтво

Facebook

Міні-чат
Вызов мини-чата - в правом нижнем углу сайта

Онлайн-РАДІО

Гороскоп
Loading...

Статистика



Онлайн всього: 24
Гостей: 24
Наши: 0


[ Хто нас сьогодні відвідав ]




Проверка тИЦ и PR Рейтинг@Mail.ru


Главная » 2014 » Жовтень » 21 » Правила вступу та умови прийому до ВНЗ - 2015: основні новації
2" class="eBlock">
11:02
Правила вступу та умови прийому до ВНЗ - 2015: основні новації

Перший заступник міністра освіти Інна Совсун під час брифінгу в Будинку Уряду розповіла про основні новації умов прийому абітурієнтів до вищих навчальних закладів на 2015 рік, які затверджені Міністерством освіти і науки і будуть опубліковані після реєстрації у Міністерстві юстиції.

За словами заступника міністра нові умови прийому приймалися з урахуванням аналізу попередньої практики і проблем, які могли виникати при вступі, а також в світлі нового Закону "Про вищу освіту", який наклав нові зобов’язання і права на всіх сторін майбутньої вступної кампанії.

Перший заступник Міністра зазначила, що умови прийому до вищих навчальних закладів на наступний рік містять ряд новацій. Зокрема, чітко встановлені обмеження на прийом сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання: виші прийматимуть у абітурієнтів сертифікати ЗНО лише поточного навчального року.

"Тобто абітурієнти, які здавали ЗНО в минулому році повинні будуть перереєструватися на проходження ЗНО знову - в 2015 році", - зазначила Совсун.

Вона також пояснила, що це правило пов’язане з декількома факторами. За її словами, запроваджена в 2010 році практика використання сертифікатів ЗНО попередніх років, була нелогічною.

"Результат ЗНО є рейтинговим, тобто він вимірює рівень знань вступника порівняно з рівнем інших вступників поточного навчального року. Тому оцінки двох років порівнювати нелогічно", - повідомила Інна Совсун.

Ще однією причиною запровадження однорічних сертифікатів є зміна методики розрахунку результатів зовнішнього незалежного оцінювання. Посадовець зазначила, що раніше в умовах прийому встановлювався мінімальний прохідний бал на рівні 124, а для профільних предметів – на рівні 140.

Українським центром оцінювання якості освіти було прийнято рішення про застосування у наступному році принципу "склав/не склав" для тесту ЗНО: тобто буде встановлюватися мінімальна кількість балів для ЗНО, і якщо абітурієнт її не набере, то тест вважатиметься не складеним.

"Тобто ті люди, які набирають меншу за необхідну кількість балів, не отримують сертифікат, а їх бали не переводяться в 200-бальну рейтингову шкалу", - наголосила Інна Совсун.

Результати учасників ЗНО, які отримають більшу ніж мінімальна визначена кількість балів, будуть визначені за рейтинговою шкалою від 100 до 200 балів, а це означає, що 101 бал – це вже прохідний бал, і дає право вступу до вищого навчального закладу.

Саме тому в умовах прийому до ВНЗ на 2015 рік немає встановлених мінімальних прохідних балів. Будь-хто, хто має сертифікат ЗНО, матиме право для участі у вступній кампанії. Ті, хто тест не складуть сертифікат ЗНО з певного предмета не отримають.

Разом з цим в умовах прийому збережено право для вищих навчальних закладів встановлювати мінімальний прохідний бал. Це надасть право "сильнішим" вишам встановити вищий прохідний бал для того, щоб спростити роботу із обробкою документів вступників, не приймаючи документи абітурієнтів з нижчими балами.

"Тому абітурієнтам, які будуть готуватися до вступу в 2015 році, треба уважно ознайомитися відповідною інформацією про прохідні бали, яка буде розміщена на сайтах вишів", - наголосила Інна Совсун.

Іншою новацією вступної кампанії, пов’язаною з новим законом "Про вищу освіту", є вимога про присвоєння різним складовим конкурсного бала певних коефіцієнтів в залежності від пріоритетності предмета. Перелік предметів, із яких потрібно пройти ЗНО, формується самими вузами.

"Залежно від того, який предмет є пріоритетом для вступу на ту чи іншу спеціальність, визначаються різні коефіцієнти. При цьому сума коефіцієнтів, які присвоюються кожній складовій, повинна бути не більша одиниці", - пояснила заступник міністра.

 

Оприлюднені Умови прийому на навчання до ВНЗ у 2015 році

Міністерством освіти і науки оприлюднено текстУмов прийому на навчання до вищих навчальних закладів України в 2015 році, згідно з якими відбудеться вступна кампанія. Станом на сьогодні, триває державна реєстрація документа в Міністерстві юстиції після чого відбудеться його офіційне опублікування та набрання чинності.

Умови прийому абітурієнтів на навчання у 2015 році будуть обов'язковими для усіх вищих навчальних закладів України, крім вищих військових навчальних закладів.

Документом передбачено, що для здобуття ступеня бакалавра на навчання прийматимуться особи з повною загальною середньою освітою за результатами ЗНО. Вступники зможуть подавати сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання, виданий лише у 2015 році.

Для конкурсного відбору осіб, які на основі середньої освіти вступатимуть до вищих навчальних закладів зараховуватимуться бали сертифіката ЗНО з трьох-чотирьох предметів або з двох предметів та конкурсу творчих або фізичних здібностей, якщо він передбачений для вступу на дану спеціальність.

Конкурсний бал обчислюватиметься шляхом додавання балів ЗНО з конкурсних предметів, бала за конкурс творчих або фізичних здібностей (у разі його проведення) та середнього бала шкільного атестата.

При вступі на навчання на основі повної загальної середньої освіти подання вступниками сертифікатів ЗНО є обов'язковим, крім осіб які мають захворювання, що зазначені у переліку затвердженому спільним наказом МОН та МОЗ від 25 лютого 2008 року № 124/95.

Обов'язковим конкурсним предметом в усіх вищих навчальних закладах є українська мова та література.

Прийом абітурієнтів на основі освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста для здобуття ступеня бакалавра буде здійснюватися за результатами вступних випробувань.

Вступна кампанія до вищих навчальних закладів у 2015 році розпочнеться 10 липня. Абітурієнти матимуть можливість подати заяву у паперовій або електронній формі.

Прийом заяв від вступників на денну форму навчання на основі повної загальної середньої освіти буде завершено 1 серпня. Прийом документів від осіб, які вступають на основі повної загальної освіти і мають проходити співбесіди, творчі конкурси або вступні екзамени буде завершено 24 липня. Також 24 липня закінчиться прийом заяв та документів від осіб, які вступають для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста.

Однією з новацій майбутньої вступної кампаніїстане відмова від звичного алгоритму формування рейтингових списків абітурієнтів, рекомендованих на навчання.

У 2015 році рейтингові списки вступників, які вступатимуть для здобуття освітньо-кваліфікацийного рівня молодшого спеціаліста та ступеня бакалавра, із зазначенням рекомендованих до зарахування на місця державного замовлення будуть оприлюднені 2 серпня.

Після чого, абітурієнти матимуть 4 дні (до 6 серпня) для вибору місця навчання, який має бути здійснений відповідно до зазначених пріоритетів, які вступник зазначатиме в заяві про вступ.

Згідно з нововведенням, під час подання заяв про участь у конкурсному відборі вступники зазначатимуть у кожній заяві пріоритетність цієї заяви по відношенню до інших поданих ним заяв. Пріоритетність, визначена вступником в заяві про участь у конкурсі не може бути змінена протягом вступної кампанії.

Оновлений список рекомендованих до зарахування абітурієнтів буде оприлюднений не пізніше 12.00 години 07 серпня. Відповідно, зарахування вступників на денну форму навчання за державним замовленням відбудеться не пізніше 12.00 години 08 серпня.

Під час майбутньої вступної кампанії абітурієнти матимуть право подати заяву не більше ніж до п'яти вищих навчальних закладів та не більше ніж на три напрями підготовки у кожному з них.

Також у 2015 році вищі навчальні заклади отримають право самостійно визначати мінімальне значення кількості балів сертифіката ЗНО, з яким вступник допускатиметься до участі у конкурсі.

Інформування громадськості про ліцензований обсяг, обсяг державного замовлення, вартість навчання за напрямами, хід подання заяв щодо вступу, рекомендування до зарахування та зарахування до вищих навчальних закладів I - IV рівнів акредитації здійснюватиметься інформаційними системами, в тому числі системою "Конкурс".

До 1 грудня 2014 року вищі навчальні заклади мають розробити та затвердити власні правила прийому, які мають відповідати Умовам прийому на навчання до вищих навчальних закладів України в 2015 році та чинному законодавству.

Додатково див.: Умови прийому на навчання до вищих навчальних закладів України в 2015 році, затвердженні наказом МОН № 1172 від 15 жовтня 2014 року.

Випускники коледжів не складатимуть ЗНО

У Міністерстві освіти і науки вирішено відмовитися від ідеї застосування норми, згідно з якою молодші спеціалісти мали вступати на навчання до вищих навчальних закладів за результатами зовнішнього незалежного оцінювання. Про це йдеться у повідомленніпрес-служби МОН.

Своє рішення у міністерстві пояснюють опрацюванням пропозицій громадськості щодо умов вступу на навчання в 2015 році, зокрема, про збереження правил вступу молодших спеціалістів при вступі на програми підготовки бакалаврів.

"Врахувавши думку громадськості, Міністерством освіти і науки буде передбачено в Умовах прийому на навчання до вищих навчальних закладів у 2015 році конкурсний відбір на основі освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста для здобуття ступеня бакалавра за результатами вступних випробувань", - повідомили у Міносвіти.

Як відомо, наприкінці минулого тижня в освітньому відомстві відбулося засідання третьої робочої групи щодо умов прийому до ВНЗ у 2015 році, на якому було наголошено, що абітурієнти, які мають диплом молодшого спеціаліста, зможуть вступати на ОКР "бакалавр" лише на перший курс вищого навчального закладу і тільки за результатамизовнішнього незалежного оцінювання.

Чи зможуть власники дипломів молодшого спеціаліста вступати до університетів за скороченими програмами підготовки у міністерстві не повідомляють.

 


Понравилась новость - поделись в социальных сетях


Приглашаем принять участие в опросах нашего сайта


Категория: Блог освіти району | Просмотров: 6694 | Добавил: Елена | Рейтинг: 5.0/1

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ В БЛОГАХ НАШЕГО САЙТА


Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Пошук


Наша Україна
Единая страна

Реклама
авторемонт -->

Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архив записів



Наше опитування
Ваше наиболее важное желание?
Всього відповідей: 69

Наша кнопка
Мы будем очень благодарны, если Вы разместите нашу кнопку на своем сайте
Семеновка - наш город!



Код информера новостей

Друзі сайту

Сайт 1-В класу школи № 1 м. Чернігова Історія Чернігівської землі
Професійний фотограф у Чернігові
Сайт о Новгороде-Северском НЕофіційна сторінка м. Бобровиця
Козелецький соціально – інформаційний портал Відділ освіти Семенівської РДА
городок Десна в Черниговской области Жизнь в Ивановке - Интересно знать
Семенівський клуб хортингу Древній Любеч
Офіційний сайт редакції газети Срібнянщина

Хмарка Фото

Свята сьогодні
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Законодавство
Законодавство України
  • Конституція України
  • Цивільний кодекс України
  • Господарський кодекс України
  • Земельный кодекс України
  • Митний кодекс Україны
  • Запобігання і протидія корупції в державних органах та органах місцевого самоврядування

  • Хмарка тегів

    Програма TV

    Copyright MyCorp © 2024 Хостинг від uCoz


    Розділи нашого сайту
    - НОВИНИ -
    Новини краю
    Семенівщина спортивна
    Наш ексклюзив
    Новини звідусіль
    Інше
    Навколо нас
    Газета "Гарт" про наш край
    - БЛОГИ -
    Инфраструктура
    Блог голови Семенівської РДА.
    Економічний блог.
    Блог освіти району
    Блог юридичних служб.
    Семенівський районний центр зайнятості.
    Блог правоохоронців
    Прикордоння
    Блог усіх небайдужих
    Життя видатних людей
    Духовне виховання
    А чи знаєте Ви?
    Людям про людей
    Як це було ...
    З глибин серця...
    - ОГОЛОШЕННЯ -
    Автомобілі
    Бізнес, співпраця
    Побутові товари
    Для офісу
    Комп'ютеры
    Лісова промисловість
    Метали
    Нафта, газ, вугілля
    Продукти харчування
    Промислове обладнання
    Інші товари
    Зв'язок та телекомунікації
    Будівництво
    Послуги у різних сферах
    Різне
    Нерухомість
    Анонси подій
    Робота
    - ЦІКАВЕ -
    Фотоальбоми
    Транспорт
    Туристам
    Форум
    Зв'язок
    Відео



    Звертаємо увагу! Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на semenovka.at.ua. Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання.
    Адміністрація сайту не несе відповідальності за матеріали користувачів. Думка Адміністрації не завжди може співпадати з думкою автора
    Шановні коментатори/дописувачі! Адміністрація веб-сайту не має намірів обмежувати свободу слова, але залишає за собою право видаляти висловлювання з уживанням нецензурної лексики та образ на адресу авторів матеріалів і їх фігурантів.
    *** *** ***

    Щоб додати необхідна авторизація
    Облако фоток
    Каталог webplus.info Семеновка - наш город! МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов топ каталог Украинский портАл
    QWW.com.ua - Каталог украинских сайтов Белый каталог сайтов




    Переглянути свіжі коментарі
    vomeso9896 написал:
    Травень - ідеальний час для початку пошуків з
    От: Vaasiliy На ринку України вже декілька років працюють ліцензійні ігрові сайти, тому їхня популярність зростає кожен день. Не знаю, добре це чи ні, але радує те
    Дата: 29.01.2024

    -->
    Vaasiliy написал:
    На ринку України вже декілька років працюють ліцензійні ігрові сайти, тому їхня популярність зростає кожен день. Не знаю, добре це чи ні, але радує те

    dunducatti написал:
    День Святого Валентина — это поистине особенный и романтический праздник, наполненный любовью и вниманием. Если вы планируете устроить веселую вечерин

    oscar82x4 написал:
    Справді, іноді варто розглядати різноманітні варіанти, і найпростіший шлях може виявитися найефективнішим. Наприклад, ми витратили багато часу, ходячи

    oscar82x4 написал:
    Лично я выбираю брать в проверенных местах в которых точно будет качественный кофе, а не пыль с дорог по которым возили кофе. и для себя я решил брать