. БЕЗДОМНІ ТВАРИНИ У МІСТІ - ПРОБЛЕМА ГЛОБАЛЬНА - 17 Березня 2015 - Семенівка-наше місто! / Семеновка-наш город!
Вас вітає сайт м. Семенівка Чернігівської області / Вас приветствует сайт г. Семеновка Черниговской области
Четвер, 16.05.2024, 08:17
ГлавнаяРегистрацияВходПриветствую Вас Гость | RSS






Меню сайту

Додати новину на сайт semenovka.at.ua



Форма входу

Категорії розділу
Новини краю [1156]
Семенівщина спортивна [304]
Наш ексклюзив [108]
Новини звідусіль [104]
Інше [65]
Навколо нас [18]
Газета "Гарт" про наш край [31]

СЕМЕНІВКА
СЕМЕНІВКА - НАШЕ МІСТО, Семенівка, місто Семенівка

РЕКЛАМА
ОСОБИСТИЙ КАБІНЕТ ПОБУТОВОГО СПОЖИВАЧА ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ Особистий кабінет для побутових споживачів ПАТ Чернігівобленерго

Прогноз погоди

влажность:

давл.:

ветер:

влажность:

давл.:

ветер:

влажность:

давл.:

ветер:


Група у ВК
--> Семенівське земляцтво

Facebook

Міні-чат
Вызов мини-чата - в правом нижнем углу сайта

Онлайн-РАДІО

Гороскоп
Loading...

Статистика



Онлайн всього: 9
Гостей: 9
Наши: 0


[ Хто нас сьогодні відвідав ]




Проверка тИЦ и PR Рейтинг@Mail.ru


Главная » 2015 » Березень » 17 » БЕЗДОМНІ ТВАРИНИ У МІСТІ - ПРОБЛЕМА ГЛОБАЛЬНА
00:05
БЕЗДОМНІ ТВАРИНИ У МІСТІ - ПРОБЛЕМА ГЛОБАЛЬНА

 Бездомні тварини у місті – проблема, над вирішенням якої працюють науковці у багатьох країнах. Головна мета їхніх зусиль – зробити безпечнішим співіснування людини із бездомними тваринами через зменшення їх чисельності на вулицях міст гуманним способом.


На те, що зграї бездомних тварин, особливо собак, створюють дискомфорт мешканцям міста, навіюють на них страх, Семенівці скаржаться, варто подивитися пости у соціальних мережах.

 

На вулиці теплішає й слід чекати, що ця проблема ще більше загостриться, бо почнуться так звані собачі весілля. Відлов чи відстрілювання бродячих тварин, на думку членів організації захисту прав тварин, призводять лише до того, що за деякий час на їхні місця приходять інші, а гроші, передбачені на знищення тварин, будуть викинуті на вітер. Але, тим не менше, проблема залишається.....

 

До вирішення проблеми бродячих собак можна ставитися по-різному. Одні схвалюють відлови собак, інші критикують тих, хто викидає тварин на вулицю, ще інші шукають виходу із ситуації або ж байдуже махнуть рукою – от, знайшли найбільшу проблему. Можливо, проблема бродячих тварин і не є найголовнішою для українських міст, в тому числі і для Семенівки, але вона існує,  і існує далеко не перший рік. А чи пробував хтось це вирішити?

 

 За часів Австро-Угорщини і довоєнної Польщі в містах боролися з цим явищем за допомогою гицлів. І хоча ми тепер полюбляємо говорити про цивілізованість та нашу європейськість, та гицлі не перевелися.


Одне діло, як до вирішення проблеми бродячих собак ставиться пересічний мешканець міста, а інше, як її вирішує влада. Якщо позиції різко розходяться, то назріває конфлікт.

 

Давайте спробуємо глянути на справу об’єктивно та неупереджено

 

У різних містах ці проблеми вирішують також по-різному.


Одним із кроків, що ведуть до скорочення чисельності безпритульних тварин, є будівництво притулку для бездомних псів та котів, але мета заснування притулку – це не просто збирати всіх бродячих тварин і доставляти їх у якесь певне місце. Головна мета полягає у зміні ставлення суспільства до проблеми.


В усіх цивілізованих країнах світу сьогодні відмовляються від такої неефективної боротьби з безпритульними тваринами, як їх знищення. Більш ефективний і до того ж гуманний спосіб – це стерилізація. Коли стерилізована тварина повертається в ареал свого звичного проживання, вона захищатиме свою територію і не дозволить іншим зайняти її місце. Крім того, стерилізовані тварини неагресивні, оскільки агресія пробуджується статевими інстинктами. Але стерилізація мусить бути комплексною і поступово охопити всіх собак та котів міста. Однак тварин у місті одразу не поменшає. Результат буде очевидним через 2-3 роки.


Однак біда в тому, що, як завжди, коштів на проведення стерилізації ні в представників громадської організації, ні в міської влади немає. 


Щоправда, у інших містах складати рук через брак коштів захисники тварин не збираються, вони організовують різноманітні акції зі збору коштів та інші заходи, які покликані звернути увагу громади міста до цієї проблеми. У зоомагазинах розміщують скриньки, в які можна було вкинути пожертвування для бездомних тварин, а ініціатором іноді, як би це не було дивно, навіть виступали міські ради.  


Епідеміологи, мабуть, також мали б бути стурбовані ситуацією щодо укусів тваринами.


Світові організації погрожують українцям за їхню жорстокість у поводженні з тваринами


Але далеко не всіх наших громадян цікавить проблема гуманного ставлення до тварин. Дехто висловлюється за те, щоб їх відстрілювали. І як результат, в таких спосіб тварин знищують на очах у дітей та інших людей, які боляче можуть сприйняти побачене. 

 

Наприкінці січня 2010 року Верховна Рада України посилила відповідальність за жорстоке поводження з тваринами, встановивши за знущання над ними чи втілення дій, які призвели до мук, каліцтва чи смерті тварини, штраф у сумі від 9-ти до 21-го неоподаткованого мінімуму доходів громадян. 

 

А не так вже давно мешканця Сумської області навіть засудили до чотирьох місяців арешту за те, що він ледве не забив до смерті свого домашнього улюбленця. Це перший такий прецедент в Україні, коли людину визнали винною та покарали за жорстоке поводження з тваринами.

 

Яким чином будуть реагувати на порушену проблему органи місцевого самоврядування - покаже час. Головне, щоб вони не залишилися сліпими та глухими до цього. Більш того, припускаємо, що представники органів місцевого самоврядування читають/переглядають сторінки нашого сайту.

 


Поради до теми.

 

Захисники тварин стверджують, що собаки найчастіше кусають тих, хто їх панічно боїться. Ось декілька порад, які забезпечать безпеку від тварин для дітей і дорослих: 

 

* Не дивіться собакам у вічі, не розмахуйте руками, не усміхайтеся і головне – не показуйте, що боїтеся. Не кричіть і не намагайтеся тікати. Просто опустіть голову й руки та спокійно пройдіть повз.

 

* Якщо у вас із собою є їжа, то киньте щось собакам. Вони відвернуться і ви зможете спокійно віддалитися.

 

*Якщо тварина ось-ось нападе, голосно низьким голосом крикніть команду "Фу!", або "Не можна!"

 

* Відбивайтеся будь-якими підручними засобами: сумкою, пакетом, палицею... при цьому слід робити кругові рухи, ніби намагаєтеся створити завісу проти потенційних нападів.

 

* Купіть перцевий балончик і завжди носіть його при собі (газові балончики проти тварин – марна річ).

 

* Якщо собака все ж таки укусив, слід терміново добре промити рану водою з милом (воно здатне вбивати вірус сказу), обробити її 3-процентним розчином перекису водню. Краї рани треба змазати йодом і того ж дня звернутися до травмпункту.

 

* В ідеалі потрібно знайти собаку, що покусав вас, для спостереження за ним упродовж 10 днів на наявність сказу. Раніше від цього захворювання рятувалися 40 болючими уколами в живіт. Зараз використовують вакцину КоКАВ, яку вводять за схемою п'ять чи шість доз протягом трьох місяців у дельтовидний м'яз плеча. Людині на півроку забороняють вживання алкоголю, плавання в басейні, переохолодження і надмірні навантаження.

 

А що думаєте з цього приводу Ви, шановні читачі?

Запрошуємо висловити свою думку у коментарях.

 

 




Сподобалася новина - поділися нею в соціальних мережах.


Приглашаем принять участие в опросах нашего сайта


Категория: Інше | Просмотров: 1578 | Добавил: shabalin74 | Рейтинг: 5.0/2

ЧИТАЙТЕ ЕЩЕ НОВОСТИ НА НАШЕМ САЙТЕ:

Всего комментариев: 12
9 Yulia  
Значит ваши методы на счет штрафа никого не пугают!!!
Они просто смеются над вами!!!!!

8 Yulia  
Пишут в группе " Семеновка info" что уже два дня решается проблема (отлавливаются собаки, передаются хозяевам)!!!!
ТАК ПОЧЕМУ Ж ТОГДА ОНИ СЕГОДНЯ ОПЯТЬ ПО ПАРКУ ПРОГУЛИВАЮТСЯ???? angry

10 shabalin74  
1
Видимо решается эта проблема только эпизодически (когда припечет совсем, или жители наседают на городские власти), а системно она не решалась наверное никогда. Поэтому жители Семеновки пожинают плоды бездеятельности последних 3-4 лет. И если сейчас будет продолжаться игнорирование проблемы, то последствия предсказать сложновато.

11 semenovka  
1
Два вопроса:
1. Кто пишет?
2. Кто ловит? Уж не лично ли ".......", или с замом и ответственным по ЖКХ?

12 shabalin74  
0
Писали в СЕМЕНОВКА.info 
 
Цитата
За інформацією "СЕМЕНІВКА info", два останні дні ветеринари району та міліція спільно займаються даною темою. Розсіяні декілька зграй, відловлені три найбільш агресивні собаки, які передані господарям, з попередженям про адмінштраф. На жаль, деякі мешканці Семенівки бездумно відпускають своїх собак, які потім об"єднуються у зграї. 
Також ветеринари у ці дні мають вакцинувати домашніх собак, тож всі вони мають знаходитися вдома на повір"ї. У противному випадку господарям тварин загрожує штраф. Ті, хто прикормлює собак, також мають розуміти свою ступінь відповідальності.
Загалом же собачих зграй в центрі міста сьогодні дійсно стало менше.

5 semenovka  
0
Решать! Да бросьте. Собаки это банально- нам бы "проэктик" какой, тысяч за 80 грн. заказать или тарифы на воду пересмотреть. Это мы можем, это у нас запросто. Тут же делать надо! А вопрос и вправду не простой, с одной стороны и банальный с другой (но очень тесно граничит с УК). А по поводу "мамочек в кабинете"- да встретят вас любезно, поговорят- может даже вникнут в проблему, но ничего из этого не выйдет. (Поверьте- видели.) Выборы на носу-досидеть бы без залетов....

6 lyolya777  
1
Значит будем обращаться в область раз нашие ничего не могут. мне не важны ни проекты ни вода. мне дети важнее. а если власть не способна то пусть убирается.

7 Yulia  
0
На даный момент это серьезная проблема, которая требует вмешательства. Иначе все будет как было!!!

4 lyolya777  
0
Нас я думаю много,кто переживает за своих и не только своих детей. Год назад такая шайка собак из кустов выбежала на меня с ребенком. У сына был такой испуг,что он уже год как дальше калитки не отходит. ЭТО НОРМАЛЬНО???? я предлагаю жителям Семеновки кого волнуют эти агрессивные животные собраться у администрации и всем вместе пойти к главе!!!!!!!!! темболее что большая часть этих собак бегает там где много детей.

3 Yulia  
1
Ждите мамочек в гости!!! Будем вместе решать проблему, если вы не в силах ее решить!!!

2 shabalin74  
1
Самое главное, чтобы не сказали "ЭТО НЕ НАША ПРОБЛЕМА И МЫ ЕЕ РЕШАТЬ НИКАК НЕ БУДЕМ".

1 Yulia  
1
Работая в Славутиче,, а потом в Киеве я нигде не видела такого безпредела!!!
Неужели вас совсем не интересуют проблемы народа?
ВАС ВЫБИРАЛИ ДЛЯ УЛУЧШЕНИЯ СИТУАЦИИ В ГОРОДЕ!!
А КАК БЫЛО - ТАК И ЕСТЬ!!!
КАК МОГУТ СОБАКИ РАЗГУЛИВАТЬ НА ТЕРРИТОРИИ САДИКА И ПАРКА ГДЕ ГУЛЯЮТ ДЕТКИ??

angry angry

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Пошук


Наша Україна
Единая страна

Реклама
авторемонт -->

Календар

Архив записів



Наше опитування
Какой Ваш любимый вид спорта?
Всього відповідей: 56

Наша кнопка
Мы будем очень благодарны, если Вы разместите нашу кнопку на своем сайте
Семеновка - наш город!



Код информера новостей

Друзі сайту

Сайт 1-В класу школи № 1 м. Чернігова Історія Чернігівської землі
Професійний фотограф у Чернігові
Сайт о Новгороде-Северском НЕофіційна сторінка м. Бобровиця
Козелецький соціально – інформаційний портал Відділ освіти Семенівської РДА
городок Десна в Черниговской области Жизнь в Ивановке - Интересно знать
Семенівський клуб хортингу Древній Любеч
Офіційний сайт редакції газети Срібнянщина

Хмарка Фото

Свята сьогодні
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Законодавство
Законодавство України
  • Конституція України
  • Цивільний кодекс України
  • Господарський кодекс України
  • Земельный кодекс України
  • Митний кодекс Україны
  • Запобігання і протидія корупції в державних органах та органах місцевого самоврядування

  • Хмарка тегів

    Програма TV

    Copyright MyCorp © 2024 Хостинг від uCoz


    Розділи нашого сайту
    - НОВИНИ -
    Новини краю
    Семенівщина спортивна
    Наш ексклюзив
    Новини звідусіль
    Інше
    Навколо нас
    Газета "Гарт" про наш край
    - БЛОГИ -
    Инфраструктура
    Блог голови Семенівської РДА.
    Економічний блог.
    Блог освіти району
    Блог юридичних служб.
    Семенівський районний центр зайнятості.
    Блог правоохоронців
    Прикордоння
    Блог усіх небайдужих
    Життя видатних людей
    Духовне виховання
    А чи знаєте Ви?
    Людям про людей
    Як це було ...
    З глибин серця...
    - ОГОЛОШЕННЯ -
    Автомобілі
    Бізнес, співпраця
    Побутові товари
    Для офісу
    Комп'ютеры
    Лісова промисловість
    Метали
    Нафта, газ, вугілля
    Продукти харчування
    Промислове обладнання
    Інші товари
    Зв'язок та телекомунікації
    Будівництво
    Послуги у різних сферах
    Різне
    Нерухомість
    Анонси подій
    Робота
    - ЦІКАВЕ -
    Фотоальбоми
    Транспорт
    Туристам
    Форум
    Зв'язок
    Відео



    Звертаємо увагу! Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на semenovka.at.ua. Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання.
    Адміністрація сайту не несе відповідальності за матеріали користувачів. Думка Адміністрації не завжди може співпадати з думкою автора
    Шановні коментатори/дописувачі! Адміністрація веб-сайту не має намірів обмежувати свободу слова, але залишає за собою право видаляти висловлювання з уживанням нецензурної лексики та образ на адресу авторів матеріалів і їх фігурантів.
    *** *** ***

    Щоб додати необхідна авторизація
    Облако фоток
    Каталог webplus.info Семеновка - наш город! МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов топ каталог Украинский портАл
    QWW.com.ua - Каталог украинских сайтов Белый каталог сайтов




    Переглянути свіжі коментарі
    vomeso9896 написал:
    Травень - ідеальний час для початку пошуків з
    От: Vaasiliy На ринку України вже декілька років працюють ліцензійні ігрові сайти, тому їхня популярність зростає кожен день. Не знаю, добре це чи ні, але радує те
    Дата: 29.01.2024

    -->
    Vaasiliy написал:
    На ринку України вже декілька років працюють ліцензійні ігрові сайти, тому їхня популярність зростає кожен день. Не знаю, добре це чи ні, але радує те

    dunducatti написал:
    День Святого Валентина — это поистине особенный и романтический праздник, наполненный любовью и вниманием. Если вы планируете устроить веселую вечерин

    oscar82x4 написал:
    Справді, іноді варто розглядати різноманітні варіанти, і найпростіший шлях може виявитися найефективнішим. Наприклад, ми витратили багато часу, ходячи

    oscar82x4 написал:
    Лично я выбираю брать в проверенных местах в которых точно будет качественный кофе, а не пыль с дорог по которым возили кофе. и для себя я решил брать