. Хай нам скажуть правду про смерть сина - 16 Грудня 2015 - Семенівка-наше місто! / Семеновка-наш город!
Вас вітає сайт м. Семенівка Чернігівської області / Вас приветствует сайт г. Семеновка Черниговской области
П`ятниця, 17.05.2024, 00:09
ГлавнаяРегистрацияВходПриветствую Вас Гость | RSS






Меню сайту

Додати новину на сайт semenovka.at.ua



Форма входу

Категорії розділу
Новини краю [1156]
Семенівщина спортивна [304]
Наш ексклюзив [108]
Новини звідусіль [104]
Інше [65]
Навколо нас [18]
Газета "Гарт" про наш край [31]

СЕМЕНІВКА
СЕМЕНІВКА - НАШЕ МІСТО, Семенівка, місто Семенівка

РЕКЛАМА
ОСОБИСТИЙ КАБІНЕТ ПОБУТОВОГО СПОЖИВАЧА ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ Особистий кабінет для побутових споживачів ПАТ Чернігівобленерго

Прогноз погоди

влажность:

давл.:

ветер:

влажность:

давл.:

ветер:

влажность:

давл.:

ветер:


Група у ВК
--> Семенівське земляцтво

Facebook

Міні-чат
Вызов мини-чата - в правом нижнем углу сайта

Онлайн-РАДІО

Гороскоп
Loading...

Статистика



Онлайн всього: 13
Гостей: 13
Наши: 0


[ Хто нас сьогодні відвідав ]




Проверка тИЦ и PR Рейтинг@Mail.ru


Главная » 2015 » Грудень » 16 » Хай нам скажуть правду про смерть сина
09:20
Хай нам скажуть правду про смерть сина

Дана стаття опублікована у тижневику "Вісник Ч", № 50 (1544). gorod.cn.ua

  

28 листопада у Семенівці загинув 22-річний Ілля Гайовий. Підозрюють, що його збив автомобілем «ВАЗ-2107» 28-річний Сергій Мірошник. Сергія не затримали. Смерть парубка викликала бурхливе обговорення в соцмережах. Ілля займався танцями, відомий прихильникам хореографії не тільки в Семенівці, Чернігові, а й за кордоном. На похорон прийшло і приїхало багато людей. Батько Іллі директор ТОВ «Семенівка-Агро». Мати завідувачка дитсадка «Яблунька». Такого прощання Семенівка ще не бачила. Траурна процесія тягнулася на два кілометри.

 

Збиралися у Канаду. Тепер нема для чого...

Рідні покійного в жалобі. В будинку Гайових фото сина оповите чорною стрічкою. Біля нього фігура янголятка. Стрункий блондин з сіро-голубими очима. Таким він запам’ятається назавжди всім, хто його знав.

— Стільки було планів, стільки мрій, — витирає сльози мати 52-річна Валентина Гайова.

Син цьогоріч закінчив Чернігівський державний інститут економіки і управління. Захистив з відзнакою дипломну роботу. А ще грав на гітарі, захоплювався футболом, танцями. Торік з Чернігівським військовим державним оркестром побував на гастролях у Німеччині.

Жінка показує грамоти, подяки, дипломи сина. їх дуже багато.

 

Таким був Ілля

 


— Іллюша збирався їхати на гастролі до Китаю, та я вважала його захоплення танцями несерйозною справою. Потрібно було добудовувати будинок у Киїнці під Черніговом. Тому він разом зі старшим братом 32-річним Сергієм вирішив поїхати на заробітки в Канаду, — розповідає жінка.

— Я, ще коли навчався в інституті, їздив по програмі збирати полуниці в Англію. Було це у 2003 році. Заробив п’ять тисяч доларів. Тоді і купили ділянку в Киїнці. Потім зі своєю дівчиною два роки доїли корів у Данії, заробляли на будинок. Жили в наметі, поки добудували, — згадує Сергій. — Торік батько отримав хорошу премію. Через кілька будинків купили ділянку і для Іллюші. Людей не наймали, все своїми руками. Іллюша сам копав траншеї, вигрібну яму, перетягав усю цеглу. Я, брат, чоловік маминої сестри, будівельник, зводили той будинок. Брат умів усе: косить, тесать, класти цеглу. Щоб ще заробити грошей, вирішили поїхати за кордон. Пройшли співбесіду у Канадському консульстві. Зв’язалися з офісом працевлаштування. Рекрут підшукував нам роботу, пов’язану з сільськогосподарською діяльністю, залишалося тільки скласти іспит з англійської, — продовжує Сергій. — Днями прийшло запрошення на роботу. Я відмовився. Ні з ким їхати і нема для кого.

«Без 20 п’ята. Йду»

— Син повертався в Семенівку. Активно вчив англійську мову, ходив на заняття до колишньої вчительки. Я вдома сина майже не бачила. То він у репетитора, то в будинку творчості. Як волонтер навчав дітей танцям, — згадує Валентина Василівна. — Діти його дуже любили. Він весь час був зайнятий, наче спішив жити.

27 листопада, в п’ятницю, він пішов гуляти в центр. Я після лікарні, сон поганий. Прокинулася о пів на четверту. Сина немає. Дзвоню, не бере трубку. 12 разів прочитала «Отче наш» і додзвонилася.

— Ти бачиш, котра година?

— Без 20 п’ята. Я вже йду, — відповів.

Думаю, піду, нагрію постіль синочку. Лягла, а сон не йде. Вже мав би Іллюша вдома бути, а немає. З півшостої стала знову набирати, не відповідає. Я до чоловіка: «Сашо, Іллюші до сих пір немає. Мо’, побили, мо’, де під парканом лежить?» Він за себе і поїхав. Потім повернувся. Як зайшов, за голову схопився. Упав на порозі: «Нашого Іллюшу вбили». «Сашо, веди мене туди», — кричу. «У тебе серце зупиниться». Людоньки... — жінка хапається за голову.

— Син лежав за стовпом на стежечці. По траві кривава смуга. Гальмівний шлях добре видно на дорозі, метрів 80. Ручечки викручені, рукава куртки відірвані, ножечки розкидані, лише на шкірці тримаються. У автомобіля, що стояв неподалік, від удару вилетіли заднє і лобове скло, стійки кузова змістилися. Сина відкинуло на 40 метрів від місця удару. З ніг позлітало не тільки взуття, а й шкарпетки. Це ж яка швидкість була? — схлипує батько. — Коли приїхав, на дорозі люди метушилися. Там були Сергій Мірошник і Ігор Сич. Я до Ігоря: «Де Ілля?» «Там людину збили», — сказав. Мірошник промовив: «Простіть мене». Я кинувся до нього, та мене стримали. Як побачив мертвого сина, закричав не своїм голосом. Люди говорять, що гуляла молодь у барі.

(«Експертиза показала, що у Мірошника в організмі 0,6 проміле алкоголю», — розповів батько. «Але у попередньому висновку концентрації не вказано», — зазначив слідчий у справі Ігор Тихомир).

— Потім вони нібито з Сичом влаштували гонки з вимкненими фарами. Хто перший додому приїде. І дівчина з ними була. На машині Сича ззаду був напис «Шальная», та вже вдень після того, що сталося, зник. Мірошник не подзвонив ні нам, ні в міліцію, — продовжує Валентина Гайова.

— А Ілля того вечора вживав алкоголь?

— Ми не знаємо, — відповіла мати.

Слідчий сказав: «Результати експертизи ще не готові».

 

Олександр і Валентина Гайові

 

Пішов миттєво

— За що? За що? Я упала на коліна біля тіла сина, носик розбитий, весь покалічений. Я хотіла, щоб сина не різали (не робили розтин). У морг поїхала сестра Наташа. Судмедексперт сказала, я маю все побачити. Та як тільки почали розтин, зламався скальпель. Такого раніше не було. Як з’ясувалося, Іллюші відірвало серце, нирки, селезінку. «Скажіть батькам, хай не плачуть. Смерть була миттєва», — говорила експерт.

— Шили Іллюшу три з половиною години. Як почали, зламалася голка. Шию пришивали. Не було з лівої сторони частини бедра і попочки. Його стягували бинтами, які син використовував для танців. Тіло мало заклякти. Та в ногах були роздроблені всі кістки. І вони були, як желе. Лівого боку не було, запхали всередину простирадло. Повністю розбитий хребет, поламані руки. Смерть настала від травматичного шоку внаслідок отриманих ушкоджень.

Півголови не було. Син у лютий мороз ходив без шапки. У домовину вдягли білий костюм. Темна шапка не підходила. Так я пов’язку йому на голову оділа білу, для себе купувала, — розказує мати. — Рукави повиривані були. Що з ним зробили? Може, поколошматили між машинами? Взуття аж на 30 метрів відлетіло. Люди розказували, що після того, як тіло забрали, приїздила чорна машина, затирали сліди, вони номери записали, будемо з’ясовувати, що то за авто.

«Здєлав дорогу убить своє дитя»

Матері кілька разів давали заспокійливе. Розказувати спокійно вона не могла.

— Кажуть, усі втекли з місця ДТП, та потім Мірошник повернувся. Кума їхала о шостій, а потім мисливці їхали без двадцяти сім на полювання, скло на дорозі валялось. Автомобіля на тому місці не бачили. Як і Іллі. А ще говорять, що одна машина другу в закоулок тягнула. Ми одного хочемо, знати правду, а не слухати брехню. Тепер видумують: то зустрічна машина засліпила, то був у навушниках.

— Ось ті навушники, цілісінькі. Вони біля Іллюші лежали, — показує брат Сергій. — Невже вони б уціліли від такого удару? В той час як на годиннику ремінець розірвало. Ось, гляньте, — підносить часи Сергій.

— Не міг син не чути машину, — каже Олександр Гайовий. — Вона ж, якщо несеться на швидкості, реве. Може, полякати хотів, чи що? Швидкість величезна була. Інакше такий довгий гальмівний слід не лишився б. Зделав дорогу убить своє дитя. Наша компанія на розвиток соціальної структури міста виділила 75 тисяч гривень. На ці гроші влітку відремонтували цю дорогу, бо раніше вона була у ямках, як після бомбьожки.

Дві години розмовляли і весь цей час батько плакав. Щоб так чоловік горював, я ще ніколи не бачила.

— Я вихователькою працювала, того Мірошника в садочку виняньчила своїми руками, а він мені дитину вбив, — говорить Валентина Гайова.

«Засліпила зустрічна машина»

Сергія Мірошника вдома не застала, поїхав на роботу в Чорнобильську зону, працює зварником. Поговорили з матір’ю.

— Нехай не думають, що я страждаю лише за свого сина. Іллюша хороший хлопець був. За що таке покарання і мені, і тій сім’ї? — говорить 64-річна Людмила Мірошник. — Вранці Ігор Сич приїхав: «Тьотю, де ваш корвалол?» Я сердечниця і гіпертонік. Уже вдруге приїхав за документами на машину, був з дівчиною, яка працює в барі. Сказав: «Не хвилюйтеся. Серьожа збив людину». Забрав документи і поїхав.

— Людмило Степанівно, син розповів, що сталося?
— Гуляли в барі. Іллюша навіть сидів в одній машині з Серьожею. Потім пішов додому.

І син згодом поїхав. Він не бачив Іллю, тому що засліпила зустрічна машина. Від удару Ілля влетів через лобове скло і вилетів у заднє. Ніхто такого горя не хотів. Він не тікав. Подзвонив товаришу Ігорю Сичу: «Приїзди, я убив людину». Син був у шоці. Він же такого горя не хотів.

Пішохід ішов по дорозі. По правому краю проїжджої частини у попутному напрямку. — За фактом відкрито кримінальне провадження за статтею 286, частиною 2 Кримінального кодексу України*, триває слідство, — говорить представник відділу дорожнього руху управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції (ГУНП) України в Чернігівській області Олена Царюк.

* Порушення Правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо вони спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження, — караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Валентина Остерська, тижневик «Вісник Ч» №50 (1544)




Сподобалася новина - поділися нею в соціальних мережах.


Приглашаем принять участие в опросах нашего сайта


Категория: Новини краю | Просмотров: 1261 | Добавил: shabalin74 | Теги: ДТП, Ілля Гайовий, трагедія, Семенівка | Рейтинг: 0.0/0

ЧИТАЙТЕ ЕЩЕ НОВОСТИ НА НАШЕМ САЙТЕ:

Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Пошук


Наша Україна
Единая страна

Реклама
авторемонт -->

Календар

Архив записів



Наше опитування
В каких социальных сетях вы зарегистрированы ???
Всього відповідей: 79

Наша кнопка
Мы будем очень благодарны, если Вы разместите нашу кнопку на своем сайте
Семеновка - наш город!



Код информера новостей

Друзі сайту

Сайт 1-В класу школи № 1 м. Чернігова Історія Чернігівської землі
Професійний фотограф у Чернігові
Сайт о Новгороде-Северском НЕофіційна сторінка м. Бобровиця
Козелецький соціально – інформаційний портал Відділ освіти Семенівської РДА
городок Десна в Черниговской области Жизнь в Ивановке - Интересно знать
Семенівський клуб хортингу Древній Любеч
Офіційний сайт редакції газети Срібнянщина

Хмарка Фото

Свята сьогодні
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Законодавство
Законодавство України
  • Конституція України
  • Цивільний кодекс України
  • Господарський кодекс України
  • Земельный кодекс України
  • Митний кодекс Україны
  • Запобігання і протидія корупції в державних органах та органах місцевого самоврядування

  • Хмарка тегів

    Програма TV

    Copyright MyCorp © 2024 Хостинг від uCoz


    Розділи нашого сайту
    - НОВИНИ -
    Новини краю
    Семенівщина спортивна
    Наш ексклюзив
    Новини звідусіль
    Інше
    Навколо нас
    Газета "Гарт" про наш край
    - БЛОГИ -
    Инфраструктура
    Блог голови Семенівської РДА.
    Економічний блог.
    Блог освіти району
    Блог юридичних служб.
    Семенівський районний центр зайнятості.
    Блог правоохоронців
    Прикордоння
    Блог усіх небайдужих
    Життя видатних людей
    Духовне виховання
    А чи знаєте Ви?
    Людям про людей
    Як це було ...
    З глибин серця...
    - ОГОЛОШЕННЯ -
    Автомобілі
    Бізнес, співпраця
    Побутові товари
    Для офісу
    Комп'ютеры
    Лісова промисловість
    Метали
    Нафта, газ, вугілля
    Продукти харчування
    Промислове обладнання
    Інші товари
    Зв'язок та телекомунікації
    Будівництво
    Послуги у різних сферах
    Різне
    Нерухомість
    Анонси подій
    Робота
    - ЦІКАВЕ -
    Фотоальбоми
    Транспорт
    Туристам
    Форум
    Зв'язок
    Відео



    Звертаємо увагу! Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на semenovka.at.ua. Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання.
    Адміністрація сайту не несе відповідальності за матеріали користувачів. Думка Адміністрації не завжди може співпадати з думкою автора
    Шановні коментатори/дописувачі! Адміністрація веб-сайту не має намірів обмежувати свободу слова, але залишає за собою право видаляти висловлювання з уживанням нецензурної лексики та образ на адресу авторів матеріалів і їх фігурантів.
    *** *** ***

    Щоб додати необхідна авторизація
    Облако фоток
    Каталог webplus.info Семеновка - наш город! МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов топ каталог Украинский портАл
    QWW.com.ua - Каталог украинских сайтов Белый каталог сайтов




    Переглянути свіжі коментарі
    vomeso9896 написал:
    Травень - ідеальний час для початку пошуків з
    От: Vaasiliy На ринку України вже декілька років працюють ліцензійні ігрові сайти, тому їхня популярність зростає кожен день. Не знаю, добре це чи ні, але радує те
    Дата: 29.01.2024

    -->
    Vaasiliy написал:
    На ринку України вже декілька років працюють ліцензійні ігрові сайти, тому їхня популярність зростає кожен день. Не знаю, добре це чи ні, але радує те

    dunducatti написал:
    День Святого Валентина — это поистине особенный и романтический праздник, наполненный любовью и вниманием. Если вы планируете устроить веселую вечерин

    oscar82x4 написал:
    Справді, іноді варто розглядати різноманітні варіанти, і найпростіший шлях може виявитися найефективнішим. Наприклад, ми витратили багато часу, ходячи

    oscar82x4 написал:
    Лично я выбираю брать в проверенных местах в которых точно будет качественный кофе, а не пыль с дорог по которым возили кофе. и для себя я решил брать