. ВІДГРИМІЛИ ЛИТАВРИ І - ГО ВІДКРИТОГО ЕТАПУ ГРИ "СОКІЛ" ("ДЖУРА") - 11 Травня 2018 - Семенівка-наше місто! / Семеновка-наш город!
Вас вітає сайт м. Семенівка Чернігівської області / Вас приветствует сайт г. Семеновка Черниговской области
Четвер, 16.05.2024, 19:09
ГлавнаяРегистрацияВходПриветствую Вас Гость | RSS






Меню сайту

Додати новину на сайт semenovka.at.ua



Форма входу

Категорії розділу
Новини краю [1156]
Семенівщина спортивна [304]
Наш ексклюзив [108]
Новини звідусіль [104]
Інше [65]
Навколо нас [18]
Газета "Гарт" про наш край [31]

СЕМЕНІВКА
СЕМЕНІВКА - НАШЕ МІСТО, Семенівка, місто Семенівка

РЕКЛАМА
ОСОБИСТИЙ КАБІНЕТ ПОБУТОВОГО СПОЖИВАЧА ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ Особистий кабінет для побутових споживачів ПАТ Чернігівобленерго

Прогноз погоди

влажность:

давл.:

ветер:

влажность:

давл.:

ветер:

влажность:

давл.:

ветер:


Група у ВК
--> Семенівське земляцтво

Facebook

Міні-чат
Вызов мини-чата - в правом нижнем углу сайта

Онлайн-РАДІО

Гороскоп
Loading...

Статистика



Онлайн всього: 6
Гостей: 6
Наши: 0


[ Хто нас сьогодні відвідав ]




Проверка тИЦ и PR Рейтинг@Mail.ru


Главная » 2018 » Травень » 11 » ВІДГРИМІЛИ ЛИТАВРИ І - ГО ВІДКРИТОГО ЕТАПУ ГРИ "СОКІЛ" ("ДЖУРА")
10:21
ВІДГРИМІЛИ ЛИТАВРИ І - ГО ВІДКРИТОГО ЕТАПУ ГРИ "СОКІЛ" ("ДЖУРА")

  З 3 по 5 травня 2018 року проходив І відкритий етап четвертих змагань Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Сокіл" ( "Джура"). Гра об'єднала  більше сотні школярів, десятки педагогів та великий колектив організаторів. 
Змагання полягали  в проведенні комплексних командних ігор військово-спортивного, культурно-інтелектуального та патріотичного спрямування,  у ході яких відбувався відбір кращих команд та визначення переможців.
Перед початком гри настоятель Василівської церкви від парафії української православної церкви Київського патріархату отець Максим благословив учасників змагань. Вихованці гуртка "Хортинг"  показали ефектні прийоми українського бойового мистецтва ( керівник -учасник АТО Володимир Кривенко). 

 

 

 

 

 


Як швидко розібрати та скласти автомат Калашнікова продемонстрував військовий прикордонної служби  сержант Сусло. Відпрацювання по затримці правопорушників та пошуку наркотичних речовин здійснили службові прикордонні собаки Варто і Яга. Діти із захопленням спостерігали за навченими псами, дивуючись їх умінню знайти в закритому баці авто річ, яку попередньо там сховали прикордонники. 

 

 

 


На градуснику 30 + Сº, на годиннику біля 12ºº. Джури Семенівщини  (старша вікова група) демонструють стройовий вишкіл перед досвідченим журі, яке цьогоріч складалося з представників прикордонного загону Семенівки та учасника АТО секретаря громадської організації "Спілки воїнів АТО" Салімона О.М . Як справжні солдати роти почесної варти, виступили учні Семенівського ЗСО І-ІІІ ст. № 1, чим завоювали прихильність у суддів, що в підсумку віддали першість команді "Єдність". 

У молодшій віковій категорії прослідковувалося стабільне домінування чорнорізького рою "Чайка", який узяв І місця у всіх видах силових змагань та не відставав на інших етапах. Серед старших джур інтрига трималася до останнього етапу. 
Кожний рій запам'ятався по-своєму... 
В історичному конкурсі "Відун" найкращі знання з історії продемонструвала команда "Спалах" Погорільського ЗСО І-ІІІ ст. Друге місце посіли "Лісові месники" Семенівської гімназії № 2. Серед старших джур першість взяла команда "Соколята" Семенівської гімназії № 2. 

 

 

 


У таборуванні кращими виявилися "Машівсіч" ( Машівський ЗСО І-ІІІ ст.), "Побратими" ( Іванівська ЗОШ І-ІІІ ст.), "Modern cozaks", вони проявили найбільший рівень гостинності, працелюбності в облаштуванні табору, доклали чимало зусиль, щоб творчо його оформити. Взагалі на 4-х змагання в номінації "Таборування" важко було визначити кращий рій. Учасники, врахувавши помилки минулих років, підтримували ідеальні порядки, правильно розташували намети, творчо прикрасили табори. Тому всі були достойні  потрапити в першу трійку. У старшій групі золото здобув рій "Нащадки козаків" Жадівської ЗОШ І-ІІІ ст. імені Т.Г. Шевченка, їхньому порядку позаздрили б хазяйновиті господині. 

 

 

 

 

Рій "Лісові месники" Семенівської гімназії № 2 підтвердили свою назву, перемігши в одному з найважчих етапів гри в "Пластуні", який нагадує квест із уміннями орієнтуватися в лісовій місцевості, знаходити контрольні точки і виконувати різноманітні завдання від кидання гранати до збирання карти. На другому місці опинився фаворит змагань чорнорізька "Чайка". Замкнув трійку рій "Спалах" Погорільського ЗСО І-ІІІ ст.
У стрільбі хочеться відмітити за снайперську влучність представників рою "Чайка" та "Modern сozaks", перші зайняли призові місця в особистому заліку (Дюбенок Дарина та Дюбенок Констянтин), а команда-стрільців Костобобрівського ЗСО І-ІІІ ст. здобула перемогу в цьому виді змагань. У старшій віковій категорії не знав собі рівних рій "Єдність", вони розстріляли всі серцевини мішеней, як хвацькі робін гуди з гвинтівками. Найвправнішими в індивідуальному заліку виявилися Пархоменко Максим - І місце ( "Єдність"), Курпас Віктор - ІІ місце ("Єдність"), Атрощенко Артем - ІІІ місце ( "Нащадки козаків"). 

 

 

 


Як надавати першу медичну допомогу пораненому знають учні Погорільського ЗСО І-ІІІ ст.( рій "Спалах", зайняли І місце), Чорнорізького ЗСО І-ІІ ст. ( рій "Чайка", посіли ІІ місце) та Семенівська гімназія № 2 ( "Лісові месники"- ІІІ місце), перелічені команди вибороли першість у медичному конкурсі "Рятівник ". Оцінював їх навички медичний працівник прикордонного підрозділу Семенівки Марков В.В. 

 

 


Смуга перешкод - це змагання, яке вимагає від учасників швидкості  взаємодії, дружньої підтримки, а головне -  бути уважними. Блискучу підготовленість та спритність показали рої "Єдність" ( І місце в старшій групі), рій "Чайка" ( І місце в молодшій).

 

 

 


По закінченню етапу "Смуга перешкод" учні мали змогу відпочити погравши в популярну гру - пейнбол. Приємне дозвілля для дітей, організоване зусиллями учасників АТО, безпосередній інструктаж перед кожним пейбольним етапом проводив тренер з хортинку, учасник АТО Буданов Д.С.  
Линва та штовхання гирі уже з року в рік не залишають байдужими нікого від педагогів до гостей змагань, оскільки в цих силових конкурсах проявляться справжня фізична загартованість юних козаків. 
Минулорічний фаворит змагань в особистому заліку Вася Барабанов ( рій "Соколята") підтвердив реноме лідера зі штовхання гирі, цього року йому вдалося підняти 16 кілограмовий снаряд 85 разів, друге місце посів Коваленко Артем- учень Жадівської ЗОШ І-ІІІ ст. імені Т.Г. Шевченка з результатом 75.  Справжнім рекордсменом у піднятті 8 кг. гирі серед молодших джур став Крепс Олексій (рій "Чайка"), який, граючись, штовхнув її 170 разів ( до речі, більше, ніж деякі команди!!! ).  На другому місці Дюбенок Констянтин ( рій "Чайка"). 

 

 


Емоції, гучні крики та зірвані голоси, піт та мозолі на долонях, уперта непоступливість сторін  - так можна схарактеризувати перетягування линви           ( канату). Нестримні в силових змаганнях хлопці із Чорного Рогу не дали навіть примарних шансів жодній із команд, впевнено перетягнувши линву на свою сторону в усіх шістьох партіях, на протилежному полюсі сили від них розташувалися діти з села Іванівка, які за віком та вагою просто не могли конкурувати із більш сильними опонентами. Проте між п'ятьма роями молодшої групи розгорілася справжня спортивна війна : канат зависав нерухомо по декілька хвилин, хлопці ( а подекуди і дівчата) заривалися в пісок по щиколотки, тренери не жаліли голосових зв'язок для підтримки... Підсумок : "Modern cozack" посіли ІІ місце, бронза в рою "Машівсіч". 
Линва по принципу кожний з кожним по колу забирає всі сили. А коли в ній беруть участь тільки 3 групи дітей і часу на відпочинок майже немає, у таких умовах важливою стає не сила, а стратегія на гру та подекуди удача з вибором сторони для перетягування. Хлопці увімкнули резервні сили, напрягли всі групи м'язів, боролися до останнього. На квант сильніше в перетягуванні линви серед дорослих учасників змагань виявилася  "Нащадки козаків" (Жадівська ЗОШ І-ІІІ ст. імені Т.Г. Шевченка). У чому  секрет їх перемог? Напевно, у продуманій тактиці гри та вправному менторстві тренера. У негласному конкурсі емоційної підтримки гілка першості дісталася педагогам Семенівської гімназії № 2.

 

 

 


Заочний конкурс "Добре діло" полягав у тому, що протягом року рої повинні зробити корисну справу своїми власними силами або ж організувати захід і залучити інших підтримати його. Оцінити добру справу складно, адже кожне добро, зроблене людиною, варте поваги, схвальної оцінки. Тому, оцінюючи цей конкурс, судді зосереджували увагу на деталях, наприклад: 
1) Чи справа робилася всім шкільним загалом чи особисто роєм; 
2) Кому в поміч вона була зроблена, для "свого дому"( школи) чи для інших?
Як варто захищати і піклуватися про братів наших менших ( пташок, звірів) у своїх презентаціях розповіли юні чорноріжці ( "Чайка" ) та капітан (разом з помічницею) рою "Нащадки козаків". Вони були визнані кращими на даному етапі. Природоохоронній діяльності були присвячені добрі діла роїв "Єдність", "Десант". Допомогу людям похилого віку надавали учні Погорільського рою "Спалах". Волонтерською діяльністю, направленою на підтримку наших захисників на Сході, займалися рої  "Машівсіч" та "Соколята". Допомогу на лікування важкохворої людини збирав рій "Лісові месники".
Другий день закривав конкурс талантів "Ватра". Увечері в дружньому колі діти показували творчі номери, які були їхнім домашнім завданням. Танець джур рою "Єдність" найбільше запам'ятався глядачам та сподобався суддям. Серед молодших роїв декілька номерів були достойні першості! Сильний заряд енергетики та жвавості привнесли у вечірню "Ватру" ройові побратими з села Іванівка. 

 

 

 


Підсумковий результат триденних змагань...
Рій «Єдність» буде представляти Семенівську громаду на ІІ (обласному етапі) Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Це право дісталося йому у важкій боротьбі з рівним опонентом - роєм "Нащадки козаків" ( Жадівська ЗОШ І-ІІІ ст. імені Т.Г.Шевченка), які за сумою балів не поступилися лідеру, рахунок після останнього змагання 16:16. У такому випадку застосовується правило пріоритетності конкурсів - перший у списку важливості стоїть етап "Впоряд" (стройова підготовка), відповідно до нього золото дісталося рою "Єдність", який оформив покер ( як кажуть у футболі про чотири м'ячі) - четверту перемогу підряд. 
Рій "Нащадки козаків" не залишився поза бортом змагань він  відстоюватиме честь району на ІІ ( обласному етапі) Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).
Серед молодших джур боротьба за перше місце була менш запеклива, відразу виділився лідер - рій "Чака" ( Чорнорізька ЗСО І-ІІІ ст.) , який у другому ігровому дні взяв три перші місця в чотирьох конкурсах. Що ж стосується срібла, бронзи, то тут становище було менш очевидним, розрив між командами в загальній таблиці результатів з  другого по п`яте місце становив один-два бали. Модерні козаки з села Костобобрів приклали геркулесових зусиль для взяття другої сходинки змагань. На рівні з ними, але з відставанням в один бал, фінішував рій "Машівсіч" ( Машівський ЗСО І-ІІІ ст.), він посів ІІІ місце.  

 

 

 

 


Намети складені, знамена сховані, треба проаналізувати невдачі та успіхи й почати готуватись до наступної «Джури». Відправляючи в історичну даль Джуру - 2018, хотілося б подякувати організаторам конкурсу -  працівникам  "Центру дитячої та юнацької творчості"   за особливу атмосферу радості, успіху; за те, що вони постійно дарують дітям можливість розкрити свої таланти, відчути себе важливим елементом у командній грі, побувати на лоні природи, пожити в наметах, отримати заряд позитивних вражень. Педагогічним колективам шкіл велика вдячність за виховання молодого покоління в дусі національно-патріотичних традицій, формування в дітей навичок здорового способу життя,  за систематичну підготовку та кропітку працю під час підготовки команд. За станом здоров'я дітей протягом усієї гри слідкували медичні сестри Семенівського ЗСО І-ІІІ ст. № 1 , Семенівського ЗСО І-ІІІ ст. № 3,  Семенівської гімназії № 2 їх "варта" мала важливе значення під час етапів гри.  Також висловлюємо вдячність за підтримку депутату міської ради Бондаренку П.С., директору товариства "Степанич" Сеньку Ю.М., партії "Солідарність" Блок Петра Порошенка та Дочірньому підприємству Семенівкарайагролісгосп.  Дякуємо за активну участь у суддівстві протягом трьох днів гри представнику громадської організації "Спілки воїнів АТО" Салімону О.М. 
Р. S. Три речі, на які можна дивитися вічно, були присутні на цій Джурі : води Ревни, вогонь Джури,  праця організаторів та змагання учасників!




Сподобалася новина - поділися нею в соціальних мережах.


Приглашаем принять участие в опросах нашего сайта


Категория: Новини краю | Просмотров: 1657 | Добавил: Aleks_P | Рейтинг: 0.0/0

ЧИТАЙТЕ ЕЩЕ НОВОСТИ НА НАШЕМ САЙТЕ:

Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Пошук


Наша Україна
Единая страна

Реклама
авторемонт -->

Календар
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архив записів



Наше опитування
Чи хотіли б Ви їздити маршрутним таксі до Корюківки за покупками в магазин АТБ ?
Всього відповідей: 17

Наша кнопка
Мы будем очень благодарны, если Вы разместите нашу кнопку на своем сайте
Семеновка - наш город!



Код информера новостей

Друзі сайту

Сайт 1-В класу школи № 1 м. Чернігова Історія Чернігівської землі
Професійний фотограф у Чернігові
Сайт о Новгороде-Северском НЕофіційна сторінка м. Бобровиця
Козелецький соціально – інформаційний портал Відділ освіти Семенівської РДА
городок Десна в Черниговской области Жизнь в Ивановке - Интересно знать
Семенівський клуб хортингу Древній Любеч
Офіційний сайт редакції газети Срібнянщина

Хмарка Фото

Свята сьогодні
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Законодавство
Законодавство України
  • Конституція України
  • Цивільний кодекс України
  • Господарський кодекс України
  • Земельный кодекс України
  • Митний кодекс Україны
  • Запобігання і протидія корупції в державних органах та органах місцевого самоврядування

  • Хмарка тегів

    Програма TV

    Copyright MyCorp © 2024 Хостинг від uCoz


    Розділи нашого сайту
    - НОВИНИ -
    Новини краю
    Семенівщина спортивна
    Наш ексклюзив
    Новини звідусіль
    Інше
    Навколо нас
    Газета "Гарт" про наш край
    - БЛОГИ -
    Инфраструктура
    Блог голови Семенівської РДА.
    Економічний блог.
    Блог освіти району
    Блог юридичних служб.
    Семенівський районний центр зайнятості.
    Блог правоохоронців
    Прикордоння
    Блог усіх небайдужих
    Життя видатних людей
    Духовне виховання
    А чи знаєте Ви?
    Людям про людей
    Як це було ...
    З глибин серця...
    - ОГОЛОШЕННЯ -
    Автомобілі
    Бізнес, співпраця
    Побутові товари
    Для офісу
    Комп'ютеры
    Лісова промисловість
    Метали
    Нафта, газ, вугілля
    Продукти харчування
    Промислове обладнання
    Інші товари
    Зв'язок та телекомунікації
    Будівництво
    Послуги у різних сферах
    Різне
    Нерухомість
    Анонси подій
    Робота
    - ЦІКАВЕ -
    Фотоальбоми
    Транспорт
    Туристам
    Форум
    Зв'язок
    Відео



    Звертаємо увагу! Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на semenovka.at.ua. Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання.
    Адміністрація сайту не несе відповідальності за матеріали користувачів. Думка Адміністрації не завжди може співпадати з думкою автора
    Шановні коментатори/дописувачі! Адміністрація веб-сайту не має намірів обмежувати свободу слова, але залишає за собою право видаляти висловлювання з уживанням нецензурної лексики та образ на адресу авторів матеріалів і їх фігурантів.
    *** *** ***

    Щоб додати необхідна авторизація
    Облако фоток
    Каталог webplus.info Семеновка - наш город! МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов топ каталог Украинский портАл
    QWW.com.ua - Каталог украинских сайтов Белый каталог сайтов




    Переглянути свіжі коментарі
    vomeso9896 написал:
    Травень - ідеальний час для початку пошуків з
    От: Vaasiliy На ринку України вже декілька років працюють ліцензійні ігрові сайти, тому їхня популярність зростає кожен день. Не знаю, добре це чи ні, але радує те
    Дата: 29.01.2024

    -->
    Vaasiliy написал:
    На ринку України вже декілька років працюють ліцензійні ігрові сайти, тому їхня популярність зростає кожен день. Не знаю, добре це чи ні, але радує те

    dunducatti написал:
    День Святого Валентина — это поистине особенный и романтический праздник, наполненный любовью и вниманием. Если вы планируете устроить веселую вечерин

    oscar82x4 написал:
    Справді, іноді варто розглядати різноманітні варіанти, і найпростіший шлях може виявитися найефективнішим. Наприклад, ми витратили багато часу, ходячи

    oscar82x4 написал:
    Лично я выбираю брать в проверенных местах в которых точно будет качественный кофе, а не пыль с дорог по которым возили кофе. и для себя я решил брать