. «Вона йшла в операційну своїми ногами і усміхалася». Анастасія Горбатенко померла під час пологів. Її малюк у комі - 9 Серпня 2016 - Семенівка-наше місто! / Семеновка-наш город!
Вас вітає сайт м. Семенівка Чернігівської області / Вас приветствует сайт г. Семеновка Черниговской области
Середа, 15.05.2024, 12:12
ГлавнаяРегистрацияВходПриветствую Вас Гость | RSS






Меню сайту

Додати новину на сайт semenovka.at.ua



Форма входу

Категорії розділу
Новини краю [1156]
Семенівщина спортивна [304]
Наш ексклюзив [108]
Новини звідусіль [104]
Інше [65]
Навколо нас [18]
Газета "Гарт" про наш край [31]

СЕМЕНІВКА
СЕМЕНІВКА - НАШЕ МІСТО, Семенівка, місто Семенівка

РЕКЛАМА
ОСОБИСТИЙ КАБІНЕТ ПОБУТОВОГО СПОЖИВАЧА ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ Особистий кабінет для побутових споживачів ПАТ Чернігівобленерго

Прогноз погоди

влажность:

давл.:

ветер:

влажность:

давл.:

ветер:

влажность:

давл.:

ветер:


Група у ВК
--> Семенівське земляцтво

Facebook

Міні-чат
Вызов мини-чата - в правом нижнем углу сайта

Онлайн-РАДІО

Гороскоп
Loading...

Статистика



Онлайн всього: 33
Гостей: 32
Наши: 1
alfamir700

[ Хто нас сьогодні відвідав ]




Проверка тИЦ и PR Рейтинг@Mail.ru


Главная » 2016 » Серпень » 9 » «Вона йшла в операційну своїми ногами і усміхалася». Анастасія Горбатенко померла під час пологів. Її малюк у комі
08:06
«Вона йшла в операційну своїми ногами і усміхалася». Анастасія Горбатенко померла під час пологів. Її малюк у комі

Автор матеріалу - Валентина Остерська, тижневик «Вісник Ч» №31 (1578).

 50-річна Олена Алешкевіч з міста Семенівка втратила дочку. 25 липня 26-річна Анастасія Горбатенко померла у Щорській райлікарні. їй зробили кесарів розтин. Перед операцією Настя усміхалася. Сподівалася, скоро побачить сина. Знала точно: буде хлопчик.

 

Направили на Чернігів

У родині Алешкевічів-Горбатенків жалоба. Мати і свекруха в чорних хустках. Чоловік, батько і брат покійної змарніли. Лише починають говорити, і сльози виступають на очах.

Розумом знають, що її більше немає, а серце не вірить. Бо куди не глянуть — все нагадує про Настю. Вазони з доглянутими квітами, які вона дуже любила, величезна м’яка іграшка, котру приготувала синочку, речі для немовляти.

— Не можу, не можу повірити, — тремтячими руками тримаючись за склянку із заспокійливими краплями, плаче Олена Алешкевіч. — У день похорону, 27 липня, «швидка допомога» тричі приїздила, вчора двічі (розмовляли 28 липня. — Авт.). Я в могилу за неї ладна була лягти, лише б моя дитина встала. Вона ж іще життя не побачила, дитя не бачила. А синочок так схожий на неї: такі ж губки, таке ж личко. Ой, як мені зятя жалко. Золотий чоловік моїй дочці попався. Жили прекрасно, одне одного любили. Мріяли нову хату збудувати, а тепер гроб. Як вони дитинку ту ждали. Ой, ой, горе, — плаче жінка. — В жовтні було б три роки, як одружилися. Наша Настя була невеличка на зріст. А животик виріс великий. їй важко було ходити. На обліку стояла у Семенівській лікарні. Лікар казала, що плід великий, і направила її народжувати до Чернігова. Це було ще у червні. Строк був 24-27 липня. Дочка сказала: «Мам, я не хочу в Чернігів, там тільки поріг переступи — тисячі гривень треба. І далеко від Семенівки». А де грошей набратися? Один зять працює, ліс вантажить на лісоскладі.

Народжувати в Семенівській райлікарні побоялась.

У кінці червня вони з чоловіком заздалегідь поїхали у Корюківську лікарню домовлятися. Але там виявилося, що з 1 липня по 1 серпня у пологовому відділенні ремонт. Звернулися у Сновськ (Щорс). Поговорили з лікарем, сказав: «Приїжджайте». Бідна, бідна моя дитина, вона і мухи не обидила. Бісером вишивала, університет на економіста закінчила, — заходиться знову плачем мати.

О пів на третю ночі 25 липня зять прибіг до нас (хати через дорогу): «Води відходять». Ми в машину — і на Сновськ. Я, Ігор. І Настя, поїхала по свою смерть. Там були о пів на п’яту ранку. У прийомному — молоденька дівчинка, така уважна, гріх слово сказати, подзвонила лікарю: «Тут породілля з Семенівки. Каже, домовлялися». Матка почала відкриватися. Насті кажуть: «Може, вас на Чернігів відправить?» А вона: «Я не хочу, вже відкривається, куди їхати?» Лікар дозволив оформляти. Дали нам платну палату, ми за неї заплатити не встигли. Потім прийшов лікар, подивився, сказав: «Усе добре». Насті спочатку ставили тампони, щоб ліпше відкривалася шийка матки, бо голівка у дитинки велика, заставляли тужитися.

Чорний ворон кружляв і кричав під вікном палати

— Ми були з нею поруч у палаті, тримали за руку, масажували спину, плечі, щоб їй легше було, — розповідає вдівець 29-річний ігор Горбатенко. — Вона усміхалася, казала, все буде добре. Десь о 12-й дня медики зрозуміли, що тампони не допомагають.

— Балакали, а за вікном палати чорний ворон кружляє і кричить, ледь у скло не б’ється, — приєднується до розмови мати.

— Мам, чого він літає? — питає Настя.

— Не знаю.

— Ну подивись, як сильно він кричить.

Птах, певно, віщував її смерть.

— Опівдні дружину повели до родзалу, поставили одну крапельницю, не помогла. Настя вже кричала: «У мене все болить, я сама не можу». Просила, щоб зробили кесарів розтин. А медики казали: «Нічого страшного, народить сама, у нас всі рожають». І поставили другу крапельницю.

Минуло 12 годин з того часу, як ми приїхали, «Я не можу, я не розрожусь», — повторювала дочка. Відчувала, що сили її покидають, — говорить Олена Григорівна. — Нам казали з зятем: «Ви що, тут будете весь час стояти, їдьте додому». Та ми відмовилися. Відповіли, що будемо чекати, поки не народить.

О 18 годині її забрали на кесарів розтин. Ми купили пакет для пологів і всі ліки, які написали лікарі. Туди вона зайшла сама. А ми чекали під дверима. Через деякий час медсестра стала бігати туди-сюди, носити ліки в ампулах. Що вони їй там кололи, не знаємо. Ми собі думали так: «Після заплатимо за ті ліки, скільки скажуть, аби все благополучно. Потім вибігли три-чотири чоловіки з дитинкою, підключеною до якогось апарата. Дитя мовчало. І вони все бігали мовчки. Близько 20 години вийшов лікар Федір Леонов і сказав: «Ну, пойдемте». Привів на перший поверх. «Сейчас я отзвонюсь на Чернигов». А потім: «Ну, мамаша, поймите, ребенка спасли, а дочка ваша не вышла из наркоза». Я, як стояла, так і впала. Думаю, кому це він каже? Плакала. А лікар дзвонив на Чернігів: «Такое ЧП случилось...»

Я вже нічого не розуміла. В голові був страх. Поки за дитиною з Чернігова їхала реанімація, ми місця собі не знаходили. Нам дали поглянути на дитину. Внучка забрали опівночі на Чернігів. Гарантій ніяких не давали. Сказали, один відсоток, що довезуть живим. Що з ним — не пояснювали.

— Коли про наше горе дізнався, поїхав на Сновськ, — розповідає брат покійної, 27-річний Максим Алешкевіч. Просив у медиків: «Покажіть документи: що ви їй кололи, як йшла операція». Та нічого не дали. Сказали: «Лікар вже відпочиває. Завтра о дев’ятій ранку приходьте». Так до цього часу нам ніхто нічого не пояснив і не показав.

Акушерська емболія не уточнена?

— Ось документи про дитину. Про зріст не написано, вага 4 кілограми 480 грамів. А ось довідка про смерть Насті — акушерська емболія не уточнена, — показує документи Ігор Горбатенко.

— Ігорю, лікарі висловили вам співчуття, вибачились?

— «Так получилось», — сказали. Коли ми чекали результатів розтину, під моргом нам повідомили, що у Насті був набряк легенів, але внаслідок чого, не пояснили. Сказали, щоб зробив копії амбулаторної карти дружини в Міністерство охорони здоров’я і в прокуратуру. Я їх віддав. Щодо результатів розтину сказали: «Передзвонимо через 10 днів».

— Чужі люди йшли на похорон, допомагали чим могли. Ну, яка тепер буде довіра до лікарів? — знову у плач мати.

— Настя ж здорова у нас була. Її ще називали «татовою дочкою». Казала: «Я, как папа, лекарств не пью», — пригадує Сергій Алешкевіч.

Артемка похрестили в реанімації

— Ігорю, як син?

— У реанімації. Назвали його Артемком, Тьомочкою, — Настя йому вибрала таке ім’я.

— Нам у Семенівці без усіляких УЗД гінеколог казала: «Дитина більше чотирьох кілограмів». Крупний плід. Чому ж цього не врахували у Сновську? Довірилися УЗД, яке ми зробили у Чернігові четвертого липня. Там лікар-УЗДист сказав: «Плід 3700 плюс-мінус 200 грамів, многоводіє». Плід для хлопчика невеликий. Але ж дитя за три тижні не може вирости майже на 800 грамів, — розмірковує Ігор.

Чоловік не розуміє, чому дружина померла менше ніж за дві години: «Вона йшла в операційну своїми ногами і усміхалася». І звідки взявся набряк легень. Інтернет пише так: «Емболія — закриття просвіту судини речовиною, яка переноситься по організму з потоком крові. Перекриття судини виникає незалежно від того, що в неї потрапило — частина тромбу, повітря, краплі жиру чи навколоплідні води. Вони перешкоджають кровотоку, внаслідок чого виникає нестача кисню». Що сталося з Настею?

— 31 липня сина похрестили прямо в реанімації. Довго не могли знайти священика, який би погодився, адже дитина не записана в книгу живих (так нам пояснювали). На щастя, погодився батюшка з Троїцького собору Чернігова. Дитина ніяк не реагує. У нього мозкова кома унаслідок нестачі кисню. Лікарі кажуть: «Ми не Боги, але все, залежне від нас, робимо». Не розуміють, як доношену здорову дитину можна було довести до такого стану, — говорить Ігор Горбатенко.

* * *

Щорська поліція відкрила кримінальне провадження за ст.140 (неналежне виконання професійних обов’язків медичними працівниками). Рідні померлої сподіваються на чесне розслідування. Але, станом на 1 серпня, ні поліцейські, ні працівники прокуратури з сім’єю померлої породіллі не зв’язувалися.

 

 

Джерело - gorod.cn.ua

 

 



 




Сподобалася новина - поділися нею в соціальних мережах.


Приглашаем принять участие в опросах нашего сайта


Категория: Новини краю | Просмотров: 1175 | Добавил: shabalin74 | Теги: Анастасія Горбатенко, породілля, Семенівка | Рейтинг: 5.0/1

ЧИТАЙТЕ ЕЩЕ НОВОСТИ НА НАШЕМ САЙТЕ:

Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Пошук


Наша Україна
Единая страна

Реклама
авторемонт -->

Календар
«  Серпень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архив записів



Наше опитування
Какими боковыми блоками (виджетами) на сайте Вы пользуетесь?
Всього відповідей: 22

Наша кнопка
Мы будем очень благодарны, если Вы разместите нашу кнопку на своем сайте
Семеновка - наш город!



Код информера новостей

Друзі сайту

Сайт 1-В класу школи № 1 м. Чернігова Історія Чернігівської землі
Професійний фотограф у Чернігові
Сайт о Новгороде-Северском НЕофіційна сторінка м. Бобровиця
Козелецький соціально – інформаційний портал Відділ освіти Семенівської РДА
городок Десна в Черниговской области Жизнь в Ивановке - Интересно знать
Семенівський клуб хортингу Древній Любеч
Офіційний сайт редакції газети Срібнянщина

Хмарка Фото

Свята сьогодні
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Законодавство
Законодавство України
  • Конституція України
  • Цивільний кодекс України
  • Господарський кодекс України
  • Земельный кодекс України
  • Митний кодекс Україны
  • Запобігання і протидія корупції в державних органах та органах місцевого самоврядування

  • Хмарка тегів

    Програма TV

    Copyright MyCorp © 2024 Хостинг від uCoz


    Розділи нашого сайту
    - НОВИНИ -
    Новини краю
    Семенівщина спортивна
    Наш ексклюзив
    Новини звідусіль
    Інше
    Навколо нас
    Газета "Гарт" про наш край
    - БЛОГИ -
    Инфраструктура
    Блог голови Семенівської РДА.
    Економічний блог.
    Блог освіти району
    Блог юридичних служб.
    Семенівський районний центр зайнятості.
    Блог правоохоронців
    Прикордоння
    Блог усіх небайдужих
    Життя видатних людей
    Духовне виховання
    А чи знаєте Ви?
    Людям про людей
    Як це було ...
    З глибин серця...
    - ОГОЛОШЕННЯ -
    Автомобілі
    Бізнес, співпраця
    Побутові товари
    Для офісу
    Комп'ютеры
    Лісова промисловість
    Метали
    Нафта, газ, вугілля
    Продукти харчування
    Промислове обладнання
    Інші товари
    Зв'язок та телекомунікації
    Будівництво
    Послуги у різних сферах
    Різне
    Нерухомість
    Анонси подій
    Робота
    - ЦІКАВЕ -
    Фотоальбоми
    Транспорт
    Туристам
    Форум
    Зв'язок
    Відео



    Звертаємо увагу! Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на semenovka.at.ua. Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання.
    Адміністрація сайту не несе відповідальності за матеріали користувачів. Думка Адміністрації не завжди може співпадати з думкою автора
    Шановні коментатори/дописувачі! Адміністрація веб-сайту не має намірів обмежувати свободу слова, але залишає за собою право видаляти висловлювання з уживанням нецензурної лексики та образ на адресу авторів матеріалів і їх фігурантів.
    *** *** ***

    Щоб додати необхідна авторизація
    Облако фоток
    Каталог webplus.info Семеновка - наш город! МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов топ каталог Украинский портАл
    QWW.com.ua - Каталог украинских сайтов Белый каталог сайтов




    Переглянути свіжі коментарі
    vomeso9896 написал:
    Травень - ідеальний час для початку пошуків з
    От: Vaasiliy На ринку України вже декілька років працюють ліцензійні ігрові сайти, тому їхня популярність зростає кожен день. Не знаю, добре це чи ні, але радує те
    Дата: 29.01.2024

    -->
    Vaasiliy написал:
    На ринку України вже декілька років працюють ліцензійні ігрові сайти, тому їхня популярність зростає кожен день. Не знаю, добре це чи ні, але радує те

    dunducatti написал:
    День Святого Валентина — это поистине особенный и романтический праздник, наполненный любовью и вниманием. Если вы планируете устроить веселую вечерин

    oscar82x4 написал:
    Справді, іноді варто розглядати різноманітні варіанти, і найпростіший шлях може виявитися найефективнішим. Наприклад, ми витратили багато часу, ходячи

    oscar82x4 написал:
    Лично я выбираю брать в проверенных местах в которых точно будет качественный кофе, а не пыль с дорог по которым возили кофе. и для себя я решил брать