|
Задовбали сусіди, що робити, коли поряд живе токсична людина
|
|
| serhiikovalski | Дата: Вівторок, 25.02.2025, 11:57 | Повідомлення # 1 |
|
Лейтенант
Група: Пользователи
Статус: Offline
| Бувають сусіди, з якими можна перекинутися словом, привітатися, а бувають такі… що хоч продавай квартиру і переїжджай у ліс. У мене якраз другий випадок. Кожен день нова проблема: то йому двері скриплять, то мої гості "забагато дихають", то йому не подобається, що я сушу речі на балконі.
І головне – довести щось неможливо. Людина просто живе для того, щоб псувати іншим настрій. Може, хтось мав подібний досвід і знає, як із такими боротися? Бо я вже на межі, чесно.
|
| |
|
|
| yuriy_hrynevsky | Дата: Вівторок, 25.02.2025, 12:00 | Повідомлення # 2 |
|
Сержант
| Я теж думав, що з такими тільки переїжджати, але є методи, які реально працюють. По-перше, ніколи не реагуйте на провокації – це їх тільки підживлює. По-друге, якщо сусід любить "качати права", треба знати свої – виявляється, є купа нюансів, які можна використовувати на свою користь.
Ось тут знайшов корисну штуку: bs.krok.edu – детально про те, як діяти в подібних ситуаціях і що можна зробити легально. Дуже допомогло розібратися, що і як.
Якщо коротко, найкраще – або обмежити спілкування до мінімуму, або діяти офіційно, якщо сусід вже зовсім борзіє. І головне – не витрачати свої нерви на його забаганки.
|
| |
|
|
| viktorkoroviak | Дата: Вівторок, 25.02.2025, 12:07 | Повідомлення # 3 |
|
Сержант
| До речі, спробував один із варіантів – працює! Просто перестав відповідати на його випади, дивився, як на пусте місце. Пару раз ще щось пробурчав, а потім ніби згас. Чисто як у теорії: якщо не даєш реакції – конфліктний тип просто втрачає інтерес.
Ще читав, що можна документувати всі скарги, записувати відео, а потім офіційно звертатися. Хтось пробував такий варіант? Бо якщо знову почнеться – не хочу знову втрачати час на розбірки.
|
| |
|
|