Укріплення фундаменту
|
|
taras_gamper | Дата: П`ятниця, Вчора, 13:05 | Повідомлення # 1 |
 Лейтенант
Група: Пользователи
Статус: Offline
| Форумчани, порадьте, хто мав справу з укріпленням фундаменту старого будинку — з чого почати? Хочу зробити все поетапно, не за один раз. Спершу думаю лише підлити проблемні ділянки. Чи є сенс у такому підході, чи краще одразу робити повністю?
|
|
| |
a_sov | Дата: П`ятниця, Вчора, 13:06 | Повідомлення # 2 |
Полковник
| Я теж починав поетапно — укріпив два кути, де пішли тріщини. Використовував бетон з фіброволокном і армування. Через рік перевірив — нічого не зрушилось. Але важливо робити не хаотично, а поступово, в певному порядку, бо якщо неправильно, навантаження йде нерівномірно.
|
|
| |
kirilzhilenko80 | Дата: П`ятниця, Вчора, 13:06 | Повідомлення # 3 |
 Полковник
| Цілком підтримую. Я свій старий будинок укріплював поступово: спочатку підливка, потім вертикальні підпори, а вже на третій рік — додав армовану стрічку. Ефект є. Якщо бюджет обмежений, це краще, ніж нічого не робити. Але краще за все — мати хоча б план або креслення перед початком.
|
|
| |
misterbicips | Дата: П`ятниця, Вчора, 13:07 | Повідомлення # 4 |
 Генерал-майор
| [quote=kirilzhilenko80;34887]Цілком підтримую. Я свій старий будинок укріплював поступово: спочатку підливка, потім вертикальні підпори, а вже на третій рік — додав армовану стрічку. Ефект є. Якщо бюджет обмежений, це краще, ніж нічого не робити. Але краще за все — мати хоча б план або креслення перед початком. [/quote] У нас була проблема на реконструкції складу 90-х років, площа понад 2000 м², залізобетонні блоки, фундамент пішов тріщинами через коливання ґрунтів. Ризикували втратити будівлю, бо почалась деформація несучих. СЗБК підійшли комплексно —укріплення фундаменту https://szbk.pro/ukriplennya/ukriplennya-fundamentu/ проводили в кілька етапів: ін'єкції Minotop 60, монтаж системи анкерування Morath, часткове посилення розчином Minobond HF. Інженери працювали в парі з нашими проєктантами — кожен крок документували, погоджували, бо об’єкт був під страховим наглядом. Після завершення — повна стабілізація, жодних нових тріщин. Такі проєкти — не для "гаражних бригад", тут потрібна технічна підготовка. СЗБК — це рівень, з яким можна працювати на об’єктах будь-якого класу.
|
|
| |