. У СЕМЕНІВЦІ ЗАПУСТИЛИ НОВИЙ ВОДОГІН - 14 Травня 2016 - Семенівка-наше місто! / Семеновка-наш город!
Вас вітає сайт м. Семенівка Чернігівської області / Вас приветствует сайт г. Семеновка Черниговской области
Четвер, 25.04.2024, 19:02
ГлавнаяРегистрацияВходПриветствую Вас Гость | RSS






Меню сайту

Додати новину на сайт semenovka.at.ua



Форма входу

Категорії розділу
Новини краю [1156]
Семенівщина спортивна [304]
Наш ексклюзив [108]
Новини звідусіль [104]
Інше [65]
Навколо нас [18]
Газета "Гарт" про наш край [31]

СЕМЕНІВКА
СЕМЕНІВКА - НАШЕ МІСТО, Семенівка, місто Семенівка

РЕКЛАМА
ОСОБИСТИЙ КАБІНЕТ ПОБУТОВОГО СПОЖИВАЧА ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ Особистий кабінет для побутових споживачів ПАТ Чернігівобленерго

Прогноз погоди

влажность:

давл.:

ветер:

влажность:

давл.:

ветер:

влажность:

давл.:

ветер:


Група у ВК
--> Семенівське земляцтво

Facebook

Міні-чат
Вызов мини-чата - в правом нижнем углу сайта

Онлайн-РАДІО

Гороскоп
Loading...

Статистика



Онлайн всього: 25
Гостей: 25
Наши: 0


[ Хто нас сьогодні відвідав ]




Проверка тИЦ и PR Рейтинг@Mail.ru


Главная » 2016 » Травень » 14 » У СЕМЕНІВЦІ ЗАПУСТИЛИ НОВИЙ ВОДОГІН
15:01
У СЕМЕНІВЦІ ЗАПУСТИЛИ НОВИЙ ВОДОГІН

      В місті Семенівка 12 травня, в четвер, розпочав свою роботу новозбудований міський водогін. Про деякі подробиці його будівництва розповідає міський голова м. Семенівка Олександр Бичков. 


"Загальна протяжність нового міського магістрального водогону 3 кілометра 250 метрів. Діаметр труби водогону 200 міліметрів. Загальна вартість виконаних будівельних робіт по будівництву нового водогону склала 2 мільйона 159 тисяч 908 гривень
         

Новий водогін пройшов по вулицях Кайдашівка та Першотравнева. Від водонапірної башти, розташованої на окраїні Семенівки за вулицею Кайдашівка (де колись були локатори) до перехрестя вулиці Першотравнева та Червона Площа (напроти будівлі районної дитячої бібліотеки).
         

 

Ідея будівництва нового міського магістрального водогону виникла у нас з директором комунального підприємства «Ревна» В.І.Суботою у квітні 2010 року. В той час, в літній період, під час пікового навантаження на існуючий міський водогін, коли семенівці поливали городи, жителі міста потерпали від нестачі питної води. Діючі на той час міські артезіанські свердловини, розташовані біля хлібозаводу, по провулку Свердлова, випрацювали свій ресурс і не могли дати місту необхідну кількість води. Крім того, вода з цих свердловин в той час мала великий вміст нітратів. Особливо страждали без води кожне літо майже 400 жителів п’ятиповерхових будинків, де в піковий період вода не підіймалася вище другого поверху.
         

В 90-ті роки минулого століття в південній частині Семенівки, тодішнім керівництвом міста та району, за кошти, залучені з державного бюджету, були пробурені дві нові міські артезіанські свердловини на околиці Семенівки, за вулицею Кайдашівка. Одну біля пагорбів, де до 90-х років стояли локатори, другу – під Рощею. Біля свердловини, побудованої біля локаторів наприкінці 90-ї – на початку 2000-х років, було встановлено водонапірну башту Рожновського. В 2003 році від цієї артезіанської свердловини (міська свердловина № 5) було прокладено біля кілометра водогону до вулиці Польова і Васі Коробко. В середині 90-х від цієї свердловини була спроба побудувати ділянку міського водогону з асбестових труб. Але спроба була невдалою, і цей водогін практично не працював. В цей же час, в середині 90-х років, була ідея будівництва асбестового водогону і в напрямку вулиць Кайдашівка – Першотравнева, проте вона реалізована не була. Була пробурена лише артезіанська свердловина під Рощею, яка була законсервована і не діяла.
         

Взагалі ж, щоб зрозуміти масштабність і значимість для Семенівки і семенівців новозбудованого зараз міського водогону, слід зробити невеличкий екскурс в історію Семенівського водогону. Перший водогін в Семенівці з’явився у 1902 році на побудованій в той час залізничній станції Семенівка. Головна його мета була заправляти водою паровози і забезпечити водою оселі залізничників, які жили біля вокзалу. До 70-х років 20-го століття водогін збудований тільки в центрі Семенівки. Пік будівництва міського водогону прийшовся на 70 – 80-ті роки минулого століття. Всього за 114 років існування міського водогону було побудовано 33 кілометра водогінних міських мереж. З урахуванням новозбудованого водогону, загальна довжина міських водогінних мереж складає 36,3 кілометра. Тобто, довжина нового водогону складає 10 відсотків від всього міського водогону, збудованого в Семенівці за попередні 114 років. Загальна ж протяжність вулиць Семенівки складає біля 70 кілометрів. Тобто, міський водогін проходить тільки по половині вулиць нашого міста.
         

Зараз КП «Ревна», яке обслуговує міський водогін, обслуговує 2532 абонентів. Вожою з міського водогону користується 5166 жителів Семенівки. Загальна ж кількість жителів нашого міста – 8500. 3334 семенівця п’є воду або з 137 шахтних колодязів, розташованих по вулицях Семенівки, або ж з приватних неглибоких (30 – 40 метрів) артезіанських свердловин. Переваги і комфортність життя і побуту тих семенівців, у яких є водогін, очевидні. Це і якісна питна вода з 2-х міських артезіанських свердловин глибиною 300 метрів і 4-х артезіанських свердловин глибиною більше 100 метрів. Це можливість людям облаштовувати в своїх будинках внутрішні санвузли – туалети, ванни, душові кабіни. Можливість встановлювати та використовувати сучасні пральні та посудомийні машини. Зовсім інші можливості для поливу своїх присадибних городніх ділянок, утримання тварин. Це зовсім інший за комфортністю рівень життя жителів Семенівки. Це здоров’я семенівців – бо вода з водогону, за даними досліджень, зробленими фахівцями рай санепідемстанції, набагато якісніша вода з колодязів і неглибоких приватних артсвердловин.
         

Для реалізації ідеї будівництва нового міського водогону в 2006 – 2007 роках Семенівською міською радою в міському бюджеті було знайдено грошові кошти для замовлення проектно-кошторисної документації на будівництво нової міської артезіанської свердловини № 6, розташованої за вулицею Кайдашівка біля Рощи та будівництво нового міського водогону від Кайдашівки до центра Семенівки і під’єднання новозбудованого водогону в існуючу міську водопровідну систему в районі дитячої бібліотеки.
         

В 2006 – 2007 роках, Чернігівською проектною організацією «Чернігівводземпроект», на замовлення Семенівської міської ради, було розроблено проектно-кошторисну документацію на кожен з цих об’єктів та проведено державну експертизу розроблених проектів. Міському бюджету розробка даних проектів обійшлася в 60000 гривень.
         

Після виготовлення проектів, для залучення для їх реалізації коштів з державного бюджету України, як міський голова, я звертався і письмово і усно у 2007 – 2015 роках до керівництва Семенівського району, Чернігівської області, депутатів Верховної Ради України.. два роки коштів ніхто не давав. В 2009 році виділити кошти з державного бюджету України в сумі 350000 гривень на будівництво нової артезіанської свердловини мені допомогли народний депутат України О.В.Ляшко та його помічник В.В.Амельченко. підрядною організацією, яка побудувала нову артсвердловину, було Чернігівське підприємство ПМК-59. в 2009 році було побудовано нову артсвердловину, зроблено бетонну огорожу охоронної території артсвердловини, встановлено електричний трансформатор, обладнання, побудовано 320 метрів підводного водогону від нової артсвердловини № 6 до водонапірної башти на артсвердловину № 5 (біля локаторів).
         

В 2011 році з проханням про виділення коштів з державного бюджету України на будівництво нового міського водогону я звернувся до тодішніх голови Чернігівської облдержадміністрації В.М.Хоменка та депутата Верховної Ради України по нашому виборчому округу І.О.Рибакова. моє прохання підтримало і тодішнє керівництво райдержадміністрації і райради при сприянні В.М.Хоменко та І.О.Рибакова у 2012 році кошти на будівництво Семенівського водогону з державного бюджету України були виділені, було розпочато його будівництво. Розпорядником коштів було визначено Управління капітального будівництва Чернігівської облдержадміністрації. Підрядною організацією, яка почала будівництво водогону, було визначено Чернігівське підприємство ПМК_55. до кінці 2012 року було побудовано 2 кілометра (з 3,3 км по проекту) водогону. Але держава не розрахувалася з будівельниками за виконані роботи і роботи в 2012 році були припинені. Тільки в 2013 році борги за виконані будівельні роботи державою були проплачені. Незважаючи на постійні прохання міської ради, в 2013 – 2014 роках кошти на добудову водогону випросити не вдавалося. В 2015 році кошти на добудову водогону з державного бюджету України в розмірі 1 мільйон 800 тисяч гривень були виділені завдяки сприяння депутата Верховної Ради України по нашому виборчому округу Євлахову А.С. та головам Чернігівської ОДА Журману С.М. та Кулічу В.П. підтримували мене в моїх проханнях про виділення коштів в 2015 році на добудову водогону і нинішні керівники РДА С.І.Деденко та райради В.В.Малкович.
         

1 грудня 2015 року розпочалися роботи по добудові нового водогону. Розпорядником бюджетних коштів було УКБ Чернігівської ОДА, підрядною організацією комунальне підприємство Чернігівської обласної ради «Центр державно-приватного партнерства». Будівельні роботи тривали з 1 грудня до середини квітня. За цей час було прокладено один кілометр двісті метрів труб, облаштовано 11 водозабірних колонок, встановлено 11 пожежних гідрантів, зроблено врізку в існуючу міську водогінну магістраль, під’єднання до локального водогону від нової артезіанської свердловини № 6.
         

В квітні новий водогін був переданий Семенівській міській раді управлінням капітального будівництва Чернігівської ОДА як об’єкт завершеного будівництва. Міська рада на сесії прийняла його на свій баланс і передала у використання за призначенням комунальному підприємству Семенівської міської ради «Ревна». КП «Ревна» у квітні – травні проводило роботи по підготовці нового водогону до введення в експлуатацію, провело роботи по підключенню до нового водогону 76 нових абонентів - жителів вулиць Кайдашівка та Першотравнева. Робота по під’єднанню жителів Кайдашівка була розпочата КП «Ревна» ще у 2012 році. Тоді за кошти жителів, працівники КП «Ревна» проклали від будинків до водогону, який будувався, локальні приватні підводні водогони. Люди закупили та встановили душові кабіни, пральні машини, обладнали санвузли. Всі сподівалися, що у 2012 році водогін запрацює. Проте процес затягнувся. В цей час на Кайдашівці з колодязів пішла вода і проблема для жителів цієї вулиці по забезпеченню водою стала ще гостріше. І от нарешті 12 травня 2016 року працівника КП «Ревна» ввели перші ділянки нового міського водогону в експлуатацію. Першим 30 будівлям пустили воду.
         

Найближчими днями воду з нового водогону отримають всі 76 нових абонентів –, а всі семенівці, хто користується міським водогоном, отримають воду з нової артсвердловини № 6. Позитивно це вплине і на забезпечення водою жителів багатоповерхових будинків в центрі Семенівки. На перспективу, при бажанні жителів південної частини Семенівки, вони за власні кошти зможуть провести, об’єднавшись в кооперативи, локальні водогони – відгалуження від нового магістрального водогону.
       

 Щиро дякую всім людям, які займаючи різні посади, в різні роки були причетні до реалізації проекту «Розвиток мережі водогону в місті Семенівка Чернігівської області».
         

Впевнений, що новозбудована ділянка міського водогону послужить не одному поколінню семенівців."

 

 

 




Сподобалася новина - поділися нею в соціальних мережах.


Приглашаем принять участие в опросах нашего сайта


Категория: Новини краю | Просмотров: 846 | Добавил: shabalin74 | Теги: водогін, Семенівка | Рейтинг: 0.0/0

ЧИТАЙТЕ ЕЩЕ НОВОСТИ НА НАШЕМ САЙТЕ:

Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Пошук


Наша Україна
Единая страна

Реклама
авторемонт -->

Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архив записів



Наше опитування
Что вы любите смотреть по телевизору?
Всього відповідей: 61

Наша кнопка
Мы будем очень благодарны, если Вы разместите нашу кнопку на своем сайте
Семеновка - наш город!



Код информера новостей

Друзі сайту

Сайт 1-В класу школи № 1 м. Чернігова Історія Чернігівської землі
Професійний фотограф у Чернігові
Сайт о Новгороде-Северском НЕофіційна сторінка м. Бобровиця
Козелецький соціально – інформаційний портал Відділ освіти Семенівської РДА
городок Десна в Черниговской области Жизнь в Ивановке - Интересно знать
Семенівський клуб хортингу Древній Любеч
Офіційний сайт редакції газети Срібнянщина

Хмарка Фото

Свята сьогодні
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Законодавство
Законодавство України
  • Конституція України
  • Цивільний кодекс України
  • Господарський кодекс України
  • Земельный кодекс України
  • Митний кодекс Україны
  • Запобігання і протидія корупції в державних органах та органах місцевого самоврядування

  • Хмарка тегів

    Програма TV

    Copyright MyCorp © 2024 Хостинг від uCoz


    Розділи нашого сайту
    - НОВИНИ -
    Новини краю
    Семенівщина спортивна
    Наш ексклюзив
    Новини звідусіль
    Інше
    Навколо нас
    Газета "Гарт" про наш край
    - БЛОГИ -
    Инфраструктура
    Блог голови Семенівської РДА.
    Економічний блог.
    Блог освіти району
    Блог юридичних служб.
    Семенівський районний центр зайнятості.
    Блог правоохоронців
    Прикордоння
    Блог усіх небайдужих
    Життя видатних людей
    Духовне виховання
    А чи знаєте Ви?
    Людям про людей
    Як це було ...
    З глибин серця...
    - ОГОЛОШЕННЯ -
    Автомобілі
    Бізнес, співпраця
    Побутові товари
    Для офісу
    Комп'ютеры
    Лісова промисловість
    Метали
    Нафта, газ, вугілля
    Продукти харчування
    Промислове обладнання
    Інші товари
    Зв'язок та телекомунікації
    Будівництво
    Послуги у різних сферах
    Різне
    Нерухомість
    Анонси подій
    Робота
    - ЦІКАВЕ -
    Фотоальбоми
    Транспорт
    Туристам
    Форум
    Зв'язок
    Відео



    Звертаємо увагу! Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на semenovka.at.ua. Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання.
    Адміністрація сайту не несе відповідальності за матеріали користувачів. Думка Адміністрації не завжди може співпадати з думкою автора
    Шановні коментатори/дописувачі! Адміністрація веб-сайту не має намірів обмежувати свободу слова, але залишає за собою право видаляти висловлювання з уживанням нецензурної лексики та образ на адресу авторів матеріалів і їх фігурантів.
    *** *** ***

    Щоб додати необхідна авторизація
    Облако фоток
    Каталог webplus.info Семеновка - наш город! МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов топ каталог Украинский портАл
    QWW.com.ua - Каталог украинских сайтов Белый каталог сайтов




    Переглянути свіжі коментарі
    vomeso9896 написал:
    Травень - ідеальний час для початку пошуків з
    От: Vaasiliy На ринку України вже декілька років працюють ліцензійні ігрові сайти, тому їхня популярність зростає кожен день. Не знаю, добре це чи ні, але радує те
    Дата: 29.01.2024

    -->
    Vaasiliy написал:
    На ринку України вже декілька років працюють ліцензійні ігрові сайти, тому їхня популярність зростає кожен день. Не знаю, добре це чи ні, але радує те

    dunducatti написал:
    День Святого Валентина — это поистине особенный и романтический праздник, наполненный любовью и вниманием. Если вы планируете устроить веселую вечерин

    oscar82x4 написал:
    Справді, іноді варто розглядати різноманітні варіанти, і найпростіший шлях може виявитися найефективнішим. Наприклад, ми витратили багато часу, ходячи

    oscar82x4 написал:
    Лично я выбираю брать в проверенных местах в которых точно будет качественный кофе, а не пыль с дорог по которым возили кофе. и для себя я решил брать