. ЩО ТАКЕ ЗАЯВА-ПРИЄДНАННЯ ДО УМОВ ДОГОВОРУ РОЗПОДІЛУ ГАЗУ - 29 Березня 2016 - Блог - Семенівка-наше місто! / Семеновка-наш город!
Вас вітає сайт м. Семенівка Чернігівської області / Вас приветствует сайт г. Семеновка Черниговской области
Четвер, 25.04.2024, 23:19
ГлавнаяРегистрацияВходПриветствую Вас Гость | RSS






Меню сайту

Додати новину на сайт semenovka.at.ua



Форма входу

Категорії розділу
Инфраструктура [55]
Комунальні служби, Енергетики, Газове господарство, Тепло та ін.
Блог голови Семенівської РДА. [69]
Блог голови Семенівської РДА. Блог веде особисто голова Семенівської РДА - Деденко С.І.
Економічний блог. [145]
Блог веде, спеціаліст сектору економіки Семенівскої РДА.
Блог освіти району [182]
Блог педагогів, методистів та людей, що працюють на ниві освіти і науки
Блог юридичних служб. [63]
Семенівський районний центр зайнятості. [0]
Семенівський районний центр зайнятості- інформує.
Блог правоохоронців [26]
Прикордоння [24]
Блог прикордонної та митної служби
Блог усіх небайдужих [41]
Всім про все
Життя видатних людей [39]
Історії з життя видатних земляків
Духовне виховання [59]
Духовне виховання особистості
А чи знаєте Ви? [44]
Блог, де розміщується інформація про цікаві факти, події і т.п.
Людям про людей [38]
Матеріали про людей, їх життя, долі
Як це було ... [36]
Історичні нариси, довідки та події Семенівки та Семенівського краю
З глибин серця... [27]
Час минає, та є дві речі, які йому не підвладні: Пам"ять та Мистецтво, яке є людською спробою зробити прекрасне вічним...

СЕМЕНІВКА
СЕМЕНІВКА - НАШЕ МІСТО, Семенівка, місто Семенівка

РЕКЛАМА
ОСОБИСТИЙ КАБІНЕТ ПОБУТОВОГО СПОЖИВАЧА ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ Особистий кабінет для побутових споживачів ПАТ Чернігівобленерго

Прогноз погоди

влажность:

давл.:

ветер:

влажность:

давл.:

ветер:

влажность:

давл.:

ветер:


Група у ВК
--> Семенівське земляцтво

Facebook

Міні-чат
Вызов мини-чата - в правом нижнем углу сайта

Онлайн-РАДІО

Гороскоп
Loading...

Статистика



Онлайн всього: 44
Гостей: 44
Наши: 0


[ Хто нас сьогодні відвідав ]




Проверка тИЦ и PR Рейтинг@Mail.ru


Главная » 2016 » Березень » 29 » ЩО ТАКЕ ЗАЯВА-ПРИЄДНАННЯ ДО УМОВ ДОГОВОРУ РОЗПОДІЛУ ГАЗУ
2" class="eBlock">
13:18
ЩО ТАКЕ ЗАЯВА-ПРИЄДНАННЯ ДО УМОВ ДОГОВОРУ РОЗПОДІЛУ ГАЗУ

Днями всім споживачам природного газу Чернігівської області надійшла поштою заява-приєднання до умов договору розподілу природного газу. ПАТ «Чернігівгаз» надає роз`яснення для чого потрібна ця заява і що робити споживачам у разі неспівпадіння персоніфікованих даних.

 

Розділення функцій поставки і розподілу природного газу, продиктоване Законом України «Про ринок природного газу», потребує врегулювання договірних взаємовідносин між споживачами і газорозподільними підприємствами.

Відтепер, щоб мати можливість користуватися газом, всім побутовим споживачам, чиї об’єкти в установленому порядку підключені до газорозподільних мереж, необхідно укласти договір розподілу природного газу з Оператором ГРМ, в Чернігівській області - з ПАТ «Чернігівгаз». Це потрібно для встановлення правомірних підстав для відбору природного газу з мереж та можливості забезпечення постачання газу до газифікованих помешкань. Таке нововведення затверджено Постановою Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг № 2494 від 30.09.15 р. «Про затвердження Кодексу газорозподільних систем», далі Кодекс ГРМ. Редакція Типового договору розподілу газу і додатки затверджені Постановою НКРЕКП № 2498 від 30.09.15 р.

 

ЯК УКЛАСТИ ДОГОВІР

Новий договір розподілу природного газу є публічним, однаковим для всіх споживачів і не передбачає двостороннього підписання, що значно спрощує процедуру його укладання. Отже, поставивши підпис на заяві приєднанні, і в будь-який спосіб надавши її на адресу філії ПАТ «Чернігівгаз», споживач засвідчує свою згоду з умовами договору.

Підписані заяви можна надіслати поштою, віддати контролеру або особисто принести до центру обслуговування споживачів ПАТ «Чернігівгаз» і залишити в скринці.

Споживачам м. Чернігова та Чернігівського району заяви-приєднання треба надавати за адресою пр-т Миру, 53, (будинок побуту). Поштові адреси та телефони філій ПАТ "Чернігівгаз" можна дізнатися у розділі Контакти наших служб.

 

ЩО ПОТРІБНО ЗАПОВНИТИ

 

В заяві приєднанні міститься інформація щодо газифікованого приміщення, приладів, якими користується споживач, кількості зареєстрованих осіб, а також планові об`єми споживання газу у розрізі календарних місяців, тощо.

В персоніфікованих даних потрібно лише вказати вид об`єкта – квартира або приватний будинок. Окрім цього, споживач має перевірити параметри лічильника газу (вказані на самому лічильнику або в паспорті приладу), перелік газових приладів, опалювальну площу (за наявності опалювального котла) та кількість зареєстрованих осіб.

Рядок «Додатки до Договору, які додаються до заяви приєднання» споживачам, які вже є клієнтами «Чернігівгазу» заповнювати не потрібно. Це стосується лише нової газифікації і первинного укладання договору.

В кінці заяви, у графі «Відмітка про підписання споживачем цієї заяви-приєднання», споживачу потрібно поставити особистий підпис, прізвище ім`я та по батькові.

 

ЯК ДІЯТИ У РАЗІ ВИЯВЛЕННЯ РОЗБІЖНОСТЕЙ

У разі виявлення неправильних даних, споживачу потрібно буде звернутися до філії ПАТ «Чернігівгаз» у відповідному місті або районі з заявою про внесення змін до персоніфікованих даних або укладання договору розподілу природного газу.

Якщо в графі «Споживач» значиться особа, яка не є власником приміщення, скоріш за все ваш особовий рахунок не був переоформлений належним чином. В такому випадку потрібно буде надати оператору оригінали та таких копії документів:

  • паспорту, ідентифікаційного коду та права власності на житло.

Окрім цього:

  • Мешканцям будинків з централізованим опаленням, де балансоутримувачем є ЖРЕД – довідку про склад сім`ї.
  • Мешканцям будинків з індивідуальним опаленням, де балансоутримувачем є ЖРЕД - довідку про склад сім`ї і техпаспорт.
  • Мешканцям приватних будинків – технічний план, домову книгу.
  • Мешканцям сіл та селищ - довідку про склад сім`ї, видану сільською радою.

Якщо в квартирі прописано менше або більше осіб ніж зазначено в заяві, треба надати оператору абонслужби відповідну довідку. Для ЖРЕДівських будинків – це довідка про склад сім`ї із зазначеною датою прописки/виписки людини, для приватного будинку - домова книга, а для мешканців сіл – довідка з сільради.

У випадку неспівпадіння даних щодо газових приладів або лічильника, споживач звертається до абонслужби свого міста або району та пред`являє оператору абонкнижку, де вписані газові прилади. В Чернігові служба знаходиться за адресою: пр-т Миру, 53, на 3 поверсі обслуговуються приватні будинки, 4 поверх - багатоповерхівки. Також споживач може самостійно внести виправлення, і засвідчивши це своїм підписом та обов`язково вказавши на заяві-приєднанні контактний номер телефону, повернути заяву до ПАТ «Чернігівгаз». Згодом з ним зв`яжуться фахівці і нададуть роз`яснення щодо подальших дій.

Наприклад, в квартирі стоїть двоконтурний котел, а в заяві вказано: Котел-1, Плита -1, Колонка – 1. У такому разі колонка помилково відобразилася у заяві і її можна викреслити. Або ж значиться 2 колонки. Тут можливий варіант, що прилад не був оформлений належним чином - в особовій справі він значиться як змонтований і прийнятий в експлуатацію, але офіційно газ не пущено. В цьому випадку будуть перевірятися документи на колонку, які споживач надав до абонслужби.

У разі несуттєвої помилки в прізвищі, в імені або по батькові, споживач може самостійно її виправити і поруч засвідчити виправлення своїм підписом.

 

ЩО ОЗНАЧАЮТЬ ПОНЯТТЯ «ГРУПА СПОЖИВАННЯ» ТА «ПЛАНОВІ ОБ`ЄМИ»

Згідно вимог Кодексу ГРМ, у разі відсутності фактичних показань лічильника, обсяг споживання визначається на рівні планового місячного об’єму споживання на відповідний період, що розраховується, виходячи з групи споживання побутового споживача.

Належність споживача до тієї чи іншої групи залежить від складу газових приладів і пристроїв встановлених у споживача, категорії будинку (індивідуальний, багатоквартирний) і в окремих випадках враховується опалювальна площа та наявність централізованого гарячого водопостачання. Відсоток нарахувань також залежить від пори року.

Іншими словами, Ваш очікуваний обсяг споживання газу (який базується на даних фактичного споживання за попередні останні 12 місяців) має бути помножений на коефіцієнт для відповідного місяця, який обирається згідно річного профілю споживання тієї групи споживання, до якої Вас віднесено за характеристиками опалювальної площі Вашого приміщення та кількості і типу газових приладів, що Вами використовуються. Загалом налічується 17 груп споживання. Ознайомитися з їх переліком можна в Кодексі ГРМ.

 

ЩО ТАКЕ «ВЕЛИЧИНА ПРИЄДНАНОЇ ПОТУЖНОСТІ»

Простими словами - приєднана потужність об`єкта означає обсяг перетікання газу в мережі за певний проміжок часу. Вона визначається за величинами максимальної витрати (об'єму) газу за годину за стандартних умов (розрахованою за значеннями максимального абсолютного робочого тиску газу) та максимальної витрати за робочих умов комерційного вузла обліку газу, що обліковує розподілений (спожитий) природний газ по об'єкту споживача.

Детальніше про це можна дізнатися із Кодексу ГРМ.

 

ЩО ОЗНАЧАЄ В ПЕРЕЛІКУ ГАЗОВИХ ПРИЛАДІВ «ГАРЯЧА ВОДА»

 

Поняття «Гаряча вода - 1 шт.» зустрічається лише в заявах-приєднаннях споживачів, які використовують газ на приготування їжі і мають централізоване гаряче водопостачання. На час відсутності в приміщеннях споживачів гарячої води внаслідок профілактичних робіт, аварійних ситуацій тощо, споживачам без лічильників здійснюються нарахування за підігрів води на газовій плиті, згідно встановлених КМУ норм споживання газу. Споживачам з лічильниками, норми на користування плитою і підігрів води починають застосовуватися, якщо лічильник знімався на повірку і не був встановлений протягом двох місяців.

Ознайомитися з діючими нормами споживання природного газу можна за посиланням.

 

ЯК МОЖНА ОЗНАЙОМИТИСЯ З ТЕКСТОМ ДОГОВОРУ

Типовий договір розподілу природного газу побутовим споживачам та бланк заяви-приєднання до умов договору були опубліковані в газеті Чернігівської обласної ради і обласної державної адміністрації «Деснянська правда» № 52 від 31 грудня 2015 року.

Також з текстом договору можна ознайомитися на нашому сайті або сайті НКРЕКП. Для отримання бланку договору, підписаного уповноваженою особою підприємства, треба подати відповідну письмову заяву і споживачу видадуть підписаний екземпляр.

 

ЩО БУДЕ, ЯКЩО СПОЖИВАЧ НЕ ПОВЕРНЕ ЗАЯВУ-ПРИЄДНАННЯ

Підтвердженням приєднання до умов договору може бути оплачений рахунок ПАТ «Чернігівгаз» за послуги розподілу та/або фактичне споживання газу після отримання листа із заявою-приєднанням. Якщо споживач не бажає приєднуватися до договору, він не має права використовувати газ із газорозподільної системи і має подати до «Чернігівгазу» письмову заяву про припинення розподілу газу на його об`єкт.

Із запитаннями та пропозиціями просимо звертатися до Контакт-центру за телефонами (0462) 61-62-04 або (0462) 61-63-04, (працює без вихідних із 8.00 до 20.00). Для мешканців районів області код для дозвону (022), код (0462) - для дзвінків з мобільного телефону.  А також через Особистий кабінет на сайті 104.ua, попередньо зареєструвавшись.

 

За матеріалами ПАТ "Чернігівгаз"

 

 

 


Понравилась новость - поделись в социальных сетях


Приглашаем принять участие в опросах нашего сайта


Категория: Инфраструктура | Просмотров: 2041 | Добавил: shabalin74 | Теги: газопостачання, Чернігівгаз, Семенівка | Рейтинг: 5.0/2

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ В БЛОГАХ НАШЕГО САЙТА


Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Пошук


Наша Україна
Единая страна

Реклама
авторемонт -->

Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архив записів



Наше опитування
Какое меню на сайте удобнее ?
Всього відповідей: 33

Наша кнопка
Мы будем очень благодарны, если Вы разместите нашу кнопку на своем сайте
Семеновка - наш город!



Код информера новостей

Друзі сайту

Сайт 1-В класу школи № 1 м. Чернігова Історія Чернігівської землі
Професійний фотограф у Чернігові
Сайт о Новгороде-Северском НЕофіційна сторінка м. Бобровиця
Козелецький соціально – інформаційний портал Відділ освіти Семенівської РДА
городок Десна в Черниговской области Жизнь в Ивановке - Интересно знать
Семенівський клуб хортингу Древній Любеч
Офіційний сайт редакції газети Срібнянщина

Хмарка Фото

Свята сьогодні
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Законодавство
Законодавство України
  • Конституція України
  • Цивільний кодекс України
  • Господарський кодекс України
  • Земельный кодекс України
  • Митний кодекс Україны
  • Запобігання і протидія корупції в державних органах та органах місцевого самоврядування

  • Хмарка тегів

    Програма TV

    Copyright MyCorp © 2024 Хостинг від uCoz


    Розділи нашого сайту
    - НОВИНИ -
    Новини краю
    Семенівщина спортивна
    Наш ексклюзив
    Новини звідусіль
    Інше
    Навколо нас
    Газета "Гарт" про наш край
    - БЛОГИ -
    Инфраструктура
    Блог голови Семенівської РДА.
    Економічний блог.
    Блог освіти району
    Блог юридичних служб.
    Семенівський районний центр зайнятості.
    Блог правоохоронців
    Прикордоння
    Блог усіх небайдужих
    Життя видатних людей
    Духовне виховання
    А чи знаєте Ви?
    Людям про людей
    Як це було ...
    З глибин серця...
    - ОГОЛОШЕННЯ -
    Автомобілі
    Бізнес, співпраця
    Побутові товари
    Для офісу
    Комп'ютеры
    Лісова промисловість
    Метали
    Нафта, газ, вугілля
    Продукти харчування
    Промислове обладнання
    Інші товари
    Зв'язок та телекомунікації
    Будівництво
    Послуги у різних сферах
    Різне
    Нерухомість
    Анонси подій
    Робота
    - ЦІКАВЕ -
    Фотоальбоми
    Транспорт
    Туристам
    Форум
    Зв'язок
    Відео



    Звертаємо увагу! Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на semenovka.at.ua. Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання.
    Адміністрація сайту не несе відповідальності за матеріали користувачів. Думка Адміністрації не завжди може співпадати з думкою автора
    Шановні коментатори/дописувачі! Адміністрація веб-сайту не має намірів обмежувати свободу слова, але залишає за собою право видаляти висловлювання з уживанням нецензурної лексики та образ на адресу авторів матеріалів і їх фігурантів.
    *** *** ***

    Щоб додати необхідна авторизація
    Облако фоток
    Каталог webplus.info Семеновка - наш город! МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов топ каталог Украинский портАл
    QWW.com.ua - Каталог украинских сайтов Белый каталог сайтов




    Переглянути свіжі коментарі
    vomeso9896 написал:
    Травень - ідеальний час для початку пошуків з
    От: Vaasiliy На ринку України вже декілька років працюють ліцензійні ігрові сайти, тому їхня популярність зростає кожен день. Не знаю, добре це чи ні, але радує те
    Дата: 29.01.2024

    -->
    Vaasiliy написал:
    На ринку України вже декілька років працюють ліцензійні ігрові сайти, тому їхня популярність зростає кожен день. Не знаю, добре це чи ні, але радує те

    dunducatti написал:
    День Святого Валентина — это поистине особенный и романтический праздник, наполненный любовью и вниманием. Если вы планируете устроить веселую вечерин

    oscar82x4 написал:
    Справді, іноді варто розглядати різноманітні варіанти, і найпростіший шлях може виявитися найефективнішим. Наприклад, ми витратили багато часу, ходячи

    oscar82x4 написал:
    Лично я выбираю брать в проверенных местах в которых точно будет качественный кофе, а не пыль с дорог по которым возили кофе. и для себя я решил брать