. Доля звела трьох сестер під одним дахом - 7 Вересня 2018 - Семенівка-наше місто! / Семеновка-наш город!
Вас вітає сайт м. Семенівка Чернігівської області / Вас приветствует сайт г. Семеновка Черниговской области
Субота, 27.04.2024, 06:16
ГлавнаяРегистрацияВходПриветствую Вас Гость | RSS






Меню сайту

Додати новину на сайт semenovka.at.ua



Форма входу

Категорії розділу
Новини краю [1156]
Семенівщина спортивна [304]
Наш ексклюзив [108]
Новини звідусіль [104]
Інше [65]
Навколо нас [18]
Газета "Гарт" про наш край [31]

СЕМЕНІВКА
СЕМЕНІВКА - НАШЕ МІСТО, Семенівка, місто Семенівка

РЕКЛАМА
ОСОБИСТИЙ КАБІНЕТ ПОБУТОВОГО СПОЖИВАЧА ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ Особистий кабінет для побутових споживачів ПАТ Чернігівобленерго

Прогноз погоди

влажность:

давл.:

ветер:

влажность:

давл.:

ветер:

влажность:

давл.:

ветер:


Група у ВК
--> Семенівське земляцтво

Facebook

Міні-чат
Вызов мини-чата - в правом нижнем углу сайта

Онлайн-РАДІО

Гороскоп
Loading...

Статистика



Онлайн всього: 37
Гостей: 37
Наши: 0


[ Хто нас сьогодні відвідав ]




Проверка тИЦ и PR Рейтинг@Mail.ru


Главная » 2018 » Вересень » 7 » Доля звела трьох сестер під одним дахом
09:50
Доля звела трьох сестер під одним дахом

У їхньому будинку завжди гамірно і весело, тут звучать сміх, музика й пісні — родину Коротких із Семенівки добре знають не лише у рідному містечку, а й практично в кожному куточку області. Галина та Геннадій — музиканти і співаки, яких часто запрошують попрацювати на весіллях, виступити на міських і сільських святах, їхні ж діти входять до когорти обдарованих дітей області. Хоча як їхні... Три сестрички — 17­ річна Аліна, 9­ річна Даша і 5­ річна Танюша — у родині Коротких під опікою. Причому потрапили сюди вони в різний час. Геннадій і Галина вірять: щоб сестри зібралися під одним дахом, приклали руку вищі сили. І цим ощасливили всіх — і дітей, і їх самих.

 

 

Із чоловіком ми разом майже 22 роки. Від першого шлюбу в нього є дочка Ольга. Вона вже кілька років перебуває в зоні АТО (Ольга — санітар механізованого взводу 92­ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ ЗСУ. Минулого року Президент нагородив її медаллю «За військову службу Україні». — Авт.), був син, який, на жаль, загинув. А ось спільних діток Бог нам не дав. Свого часу я завагітніла двійнею, але на шостому місяці раптово стався викидень, — згадувати про це 43­річній Галині не просто і зараз. — Після того почалися проблеми зі здоров’ям. Роки обстежень, лікування... 13 років я перебувала на гормональній терапії, а потім вирішила: досить! Почала яскраво проявлятися побічна дія ліків — я різко поповнішала, а головне — почав мінятися мій робочий інструмент — голос. Попри це, мріяти, що колись візьму свою крихітку на руки, я не припиняла. І Бог мої молитви почув!

 

 

Даша

 

Біологічна мама дівчаток Лєна родом із Казахстану і, хоч давно живе в Україні, ніяких документів не має. Аліна маленькою ще жила якийсь час із нею, а ось від Даші і Тані вона відмовилася зразу.

 

— Даша народилася не в пологовому будинку, а вдома (тоді Лєна жила в селі Архипівка). Пологи приймала медсестра, яка працює в селі. Усе сталося раптово, тож вона, можна сказати, зловила цю дитину. Й одразу ж дала їй ім’я — Дар Божий, Даша, — розповідає Галина.

 

І маму, і новонароджену доправили в пологовий будинок. Коли ж Даші виповнився тиждень, сусідка Коротких, що працювала в пологовому, розповіла Галині, що в них перебуває гарнесенька дівчинка, від якої відмовилась мама. Колись ця сусідка сама удочерила таку ж дівчинку­відмовника, тож вирішила, що для Галини це буде справжній подарунок долі.

 

Я подзвонила чоловікові: «Там, у пологовому, дівчинка маленька. Іди додому, збирайся, підемо до неї». Його реакції я не бачила. Гена швидко прийшов, зібрався, і ми пішли знайомитись із Дашею. Тільки­но я взяла її на руки, зрозуміла: це моя донечка і крапка, — згадує Галина. — Хоча... за неї нам ще довелося поборотися. Як виявилося, Дашу хотіла забрати іще одна родина. Тож нам, щоб не подавали документів, збрехали, що в неї вроджений ДЦП, тож ходити вона не буде. Та це вже нічого не вирішувало, адже я була впевнена, що це моя дитина. Майже місяць ми з Геною збирали усілякі документи, ходили різними інстанціями, і наша наполегливість перемогла — Дашу віддали нам.

 

Для Галини і Геннадія це стало справжнім щастям. Усі свої сили і матеріальні ресурси вони вкладали у доньку.

 

Із самого малечку Даші подобалося співати. І співала вона не абияк, а дуже гарно. Вирішили її талант розвивати, спочатку я сама займалася з нею, а потім, коли підросла, відвели її до музичної школи. Зараз вона із задоволенням займається грою на скрипці. Ну і співати, звісно ж, не припиняє. Беремо участь у різноманітних заходах, конкурсах. Даша має купу нагород і входить до списку обдарованих дітей Чернігівщини, – не без гордості каже Галина. – Вважаємо, що, якщо дитині це направду подобається, батьки мають вивернутися навиворіт, але дати їй те, чого вона прагне.  

 

 

Таня

 

Через чотири роки Лєна знову потрапила до Семенівського пологового будинку.

Я знала, що наша мама народила, — каже Галина. — Ще одну донечку. Таню. Разом із сусідкою ми зібрали цілу сумку необхідних речей — рушники, одяг для мами і дитини — і занесли у пологовий. Про те, щоб забрати цю дитину, я навіть і не думала. Боялася. Ми із чоловіком саме купили хорошу апаратуру для музики, щоб можна було більше заробляти на весіллях. Хотілося, щоб у нашої Даші було все.

Як зараз пам’ятаю, їдемо в Чернігів і раптом мені телефонують із соціальної служби: «Галино, ви Таню заберете? Все­таки вони з Дашею — рідні сестрички... Подумайте — у вас є час до вечора». Та думали ми лише якихось п’ять хвилин. Прямо посеред дороги розвернули машину і поїхали назад у Семенівку. На 10­й день від народження Таня була вже у нас. Ані на мить я не пожалкувала, що ми її забрали. Дві донечки — то було справжнє щастя! І, що цікаво, обидві розділяють моє захоплення. Танюша також любить співати, має музичний слух, тож, думаю, в майбутньому вона також навчатиметься музиці.

 

 

Аліна

 

Увесь час, поки Даша з Танею щасливо жили в родині Коротких, тими ж семенівськими вулицями, що й вони, ходила ще одна їхня сестра — Аліна. Коли їй було 6 років, її взяла під опіку місцева вчителька. Галина добре знала про це і якось навіть запропонувала опікунові Аліни познайомити дівчаток, сестри як­не­як. У відповідь почула: «Навіщо?»

 

У дівчат є ще й брат, але його усиновили. Нова родина категорично сказала, що не хоче, аби він знав, що в нього є сестри. Ось я й подумала, що, можливо, опікун хоче її в майбутньому вдочерити, тому також не бажає, щоб Аліна спілкувалася із сестрами. Через це наполягати на знайомстві не стала.

 

А восени минулого року Аліна сама зателефонувала Галині і попросила про зустріч.

 

Четвер, 21 вересня. У моєї подруги був день народження. Я просилася у своєї колишньої мами на той день народження, але вона не відпустила. Вранці у нас стався скандал — вона побачила, що в моїх кросівках протерлася підошва і почала дорікати, що я не бережно ставлюся до речей, — розповідає свою історію Аліна. — Після закінчення уроків вона сказала мені, що додому можу не йти, бо забирає ключі від будинку і йде у своїх справах. Я переночувала у знайомих і в п’ятницю спокійно пішла до школи. Та зранку мене викликав директор і сказав, що маю піти вибачитись перед мамою і пояснити, де ночувала. Після уроків я пішла додому. Тільки­но зайшла у хату, як почула: «А ти тут живеш?» Звісно, я була зла, тож відповіла: «Ні». — «Ну тоді збирай речі і йди». Я пішла по сумку і почула в спину: «А тут є твої речі?» Як я мала це розуміти? Вийшла з дому в чому була. Ночувати пішла до подруги. Знала, що адміністрація шукатиме мене, все­таки дитина під опікою пропала, тому вдень ховалася, щоб ні з ким із них не зустрітися. Лише на четвертий день мене, можна сказати, виловили і почали вирішувати, в яку сім’ю пристроїти. Як виявилося, опікун від мене відмовилась.

 

 

Про інцидент між Аліною і її опікуном, звісно, знала вся Семенівка. Галина Коротка винятком не була:

У понеділок я зателефонувала в адміністрацію, щоб запитати, чи знайшлася Аліна, мені сказали, що знайшлася, все у неї добре. Я заспокоїлась.

 

А десь приблизно в цей же час Аліна у центрі зустріла свою першу вчительку. І раптом та розповіла, що в дівчини є дві рідні сестри, які живуть у хорошій родині зовсім поряд — за кілька вулиць.

 

Дала мені Наталя Кузьмівна і телефон мами, — каже Аліна. — Довго я не думала і набрала номер. Сказала, що хочу зустрітися. Мама запросила в гості. Ідучи, я навіть не знала, що робитиму, казатиму. Думала, що мене віддадуть в якусь іншу сім’ю, але я попрошу дозволу підтримувати стосунки із сестричками.

 

— Я колупався у дворі, раптом із хати вийшла Галина: «Зараз Аліна прийде». Вибігла за хвіртку, забігла в хату, знову вибігла... Я не міг второпати, що й до чого. Запитую: «Яка Аліна?» — «Сестра наших дівчат», — долучається до нашої розмови Геннадій.

 

— Сиділа я на цьому дивані, де зараз сидите ви, і не знала, що й сказати, — сміється Аліна.

 

А мама раптом запропонувала: «Залишайся з нами». Моїй радості не було меж. Уже в перші тижні я відчула, що таке жити у справжній родині. Ніхто не б’є, не лається, не принижує... А ще... Маю проблеми із зором, а окуляри мені купували методом підбору, ось через тиждень і почало різати очі, ходила останнім часом без окулярів взагалі. А тут саме у  школі була вечірка. Напередодні мама їздила до Чернігова і привезла мені звідти розкішну довгу сукню і нові окуляри, які зробили вже за рецептом лікаря, – Аліна показує мені обновки. – Коли я прийшла до школи, мене ніхто не впізнав, усі робили компліменти. І це було дуже приємно. Я нарешті почата відчувати себе часточкою справжньої родини, де усі люблять одне одного.

 

Тепер у нас повний комплект. Справжнє жіноче царство, — жартує Геннадій. — А я серед цих квіточок почуваюся просто прекрасно!

 

 

***

 

 

Те, що Галині і Геннадієві вони не рідні, молодші дівчата знають із самого малечку.

Скажу вам більше — вони знайомі зі своєю біологічною мамою, — говорить Галина. — Ми не проти, щоб вони спілкувалися. Завжди наголошую дівчатам, що мама в них хороша, просто потрапила у складні життєві обставини. Кілька років тому ми навіть пробували зробити їй документи. Влаштували благодійний концерт, зібрали грошей, робили запити в різні інстанції, але справа застопорилася, бо не можемо отримати бодай копії первинних документів із Казахстану. Зараз Лєна живе в Миколаївці нашого району. Це моє рідне село. Якось нас із Геною запросили туди на День села. Тими ж днями у Лєни був день народження. Ми з Дашею і Танею (тоді Аліна в нас ще не жила) підготували їй вітальну пісню і разом із присвятою виконали зі сцени. Розчулилася не лише вона, а й усе село. І це не якась там показуха. Насправді Лєні я вдячна навіть не передати як. Якби не вона, у мене не було б цих діток, я не змогла б відчути себе мамою. Зараз усе наше життя крутиться навколо них. Я хочу стати для дівчат найкращою подругою, щоб ми завжди ділилися проблемами і радістю, повністю довіряли одне одному. Хочу, щоб у них було все, чого не було в моєму дитинстві. І щоб вони ніколи не пожалкували, що потрапили у нашу родину!

 

 

Катерина ДРОЗДОВА,

м. Семенівка.

Фото автора

 

 




Сподобалася новина - поділися нею в соціальних мережах.


Приглашаем принять участие в опросах нашего сайта


Категория: Газета "Гарт" про наш край | Просмотров: 1055 | Добавил: shabalin74 | Теги: Семенівка, родина Коротких, газета гарт | Рейтинг: 0.0/0

ЧИТАЙТЕ ЕЩЕ НОВОСТИ НА НАШЕМ САЙТЕ:

Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Пошук


Наша Україна
Единая страна

Реклама
авторемонт -->

Календар
«  Вересень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Архив записів



Наше опитування
Чи хотіли б Ви їздити маршрутним таксі до Корюківки за покупками в магазин АТБ ?
Всього відповідей: 17

Наша кнопка
Мы будем очень благодарны, если Вы разместите нашу кнопку на своем сайте
Семеновка - наш город!



Код информера новостей

Друзі сайту

Сайт 1-В класу школи № 1 м. Чернігова Історія Чернігівської землі
Професійний фотограф у Чернігові
Сайт о Новгороде-Северском НЕофіційна сторінка м. Бобровиця
Козелецький соціально – інформаційний портал Відділ освіти Семенівської РДА
городок Десна в Черниговской области Жизнь в Ивановке - Интересно знать
Семенівський клуб хортингу Древній Любеч
Офіційний сайт редакції газети Срібнянщина

Хмарка Фото

Свята сьогодні
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Законодавство
Законодавство України
  • Конституція України
  • Цивільний кодекс України
  • Господарський кодекс України
  • Земельный кодекс України
  • Митний кодекс Україны
  • Запобігання і протидія корупції в державних органах та органах місцевого самоврядування

  • Хмарка тегів

    Програма TV

    Copyright MyCorp © 2024 Хостинг від uCoz


    Розділи нашого сайту
    - НОВИНИ -
    Новини краю
    Семенівщина спортивна
    Наш ексклюзив
    Новини звідусіль
    Інше
    Навколо нас
    Газета "Гарт" про наш край
    - БЛОГИ -
    Инфраструктура
    Блог голови Семенівської РДА.
    Економічний блог.
    Блог освіти району
    Блог юридичних служб.
    Семенівський районний центр зайнятості.
    Блог правоохоронців
    Прикордоння
    Блог усіх небайдужих
    Життя видатних людей
    Духовне виховання
    А чи знаєте Ви?
    Людям про людей
    Як це було ...
    З глибин серця...
    - ОГОЛОШЕННЯ -
    Автомобілі
    Бізнес, співпраця
    Побутові товари
    Для офісу
    Комп'ютеры
    Лісова промисловість
    Метали
    Нафта, газ, вугілля
    Продукти харчування
    Промислове обладнання
    Інші товари
    Зв'язок та телекомунікації
    Будівництво
    Послуги у різних сферах
    Різне
    Нерухомість
    Анонси подій
    Робота
    - ЦІКАВЕ -
    Фотоальбоми
    Транспорт
    Туристам
    Форум
    Зв'язок
    Відео



    Звертаємо увагу! Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на semenovka.at.ua. Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання.
    Адміністрація сайту не несе відповідальності за матеріали користувачів. Думка Адміністрації не завжди може співпадати з думкою автора
    Шановні коментатори/дописувачі! Адміністрація веб-сайту не має намірів обмежувати свободу слова, але залишає за собою право видаляти висловлювання з уживанням нецензурної лексики та образ на адресу авторів матеріалів і їх фігурантів.
    *** *** ***

    Щоб додати необхідна авторизація
    Облако фоток
    Каталог webplus.info Семеновка - наш город! МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов топ каталог Украинский портАл
    QWW.com.ua - Каталог украинских сайтов Белый каталог сайтов




    Переглянути свіжі коментарі
    vomeso9896 написал:
    Травень - ідеальний час для початку пошуків з
    От: Vaasiliy На ринку України вже декілька років працюють ліцензійні ігрові сайти, тому їхня популярність зростає кожен день. Не знаю, добре це чи ні, але радує те
    Дата: 29.01.2024

    -->
    Vaasiliy написал:
    На ринку України вже декілька років працюють ліцензійні ігрові сайти, тому їхня популярність зростає кожен день. Не знаю, добре це чи ні, але радує те

    dunducatti написал:
    День Святого Валентина — это поистине особенный и романтический праздник, наполненный любовью и вниманием. Если вы планируете устроить веселую вечерин

    oscar82x4 написал:
    Справді, іноді варто розглядати різноманітні варіанти, і найпростіший шлях може виявитися найефективнішим. Наприклад, ми витратили багато часу, ходячи

    oscar82x4 написал:
    Лично я выбираю брать в проверенных местах в которых точно будет качественный кофе, а не пыль с дорог по которым возили кофе. и для себя я решил брать