. ОСВІТЯНИ СЕМЕНІВЩИНИ ПРО СТАН ГАЛУЗІ У РАЙОНІ - 26 Серпня 2016 - Семенівка-наше місто! / Семеновка-наш город!
Вас вітає сайт м. Семенівка Чернігівської області / Вас приветствует сайт г. Семеновка Черниговской области
Вівторок, 16.04.2024, 09:48
ГлавнаяРегистрацияВходПриветствую Вас Гость | RSS






Меню сайту

Додати новину на сайт semenovka.at.ua



Форма входу

Категорії розділу
Новини краю [1156]
Семенівщина спортивна [304]
Наш ексклюзив [108]
Новини звідусіль [104]
Інше [65]
Навколо нас [18]
Газета "Гарт" про наш край [31]

СЕМЕНІВКА
СЕМЕНІВКА - НАШЕ МІСТО, Семенівка, місто Семенівка

РЕКЛАМА
ОСОБИСТИЙ КАБІНЕТ ПОБУТОВОГО СПОЖИВАЧА ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ Особистий кабінет для побутових споживачів ПАТ Чернігівобленерго

Прогноз погоди

влажность:

давл.:

ветер:

влажность:

давл.:

ветер:

влажность:

давл.:

ветер:


Група у ВК
--> Семенівське земляцтво

Facebook

Міні-чат
Вызов мини-чата - в правом нижнем углу сайта

Онлайн-РАДІО

Гороскоп
Loading...

Статистика



Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Наши: 0


[ Хто нас сьогодні відвідав ]




Проверка тИЦ и PR Рейтинг@Mail.ru


Главная » 2016 » Серпень » 26 » ОСВІТЯНИ СЕМЕНІВЩИНИ ПРО СТАН ГАЛУЗІ У РАЙОНІ
15:44
ОСВІТЯНИ СЕМЕНІВЩИНИ ПРО СТАН ГАЛУЗІ У РАЙОНІ

 Незабаром початок нового навчального року. Традиційно у цей період освітяни підбивають підсумки минулого навчального року та оцінюють перспективи та готовність до нового навчального року. Вашій увазі, шановні читачі, доповідь щойно призначеного очільника відділу освіти Семенівської РДА Олени Кресс щодо підсумків розвитку дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти у 2015-2016 навчальному році, стану підготовки до 2016-2017 навчального року та визначення основних завдань.

 

Зміни в політичному, соціально-економічному житті нашої країни, зростаючі вимоги суспільства до якісної освіти спонукають як до радикальних реформ в українській освіті, так і до поступових кроків щодо її удосконалення.

 

Кожна родина сподівається дати своїй дитині якісну освіту, що  дасть їй змогу ствердитися у житті, бути корисною своїй країні.

 

Дарувати знання і набувати їх – це нелегкий труд, який вимагає віддачі душевних сил, значного напруження, проникнення у велику скарбницю, надбану людством.

 

На сьогодні триває реформування освітньої галузі нашої держави, мета якої стати розвиненою європейською державою, нарощувати свій науково-освітній потенціал.

 

Освіта є основою прогресу людства.

 

У зав’язку з цим перед освітянами стоять завдання формування в молодих українців таких якостей, як прагнення до навчання впродовж життя, постійний пошук найкращих шляхів розв’язання життєвих проблем.

 

Робота галузі освіти району протягом минулого навчального року була спрямована на задоволення освітніх потреб громадян щодо здобуття повної загальної середньої освіти, забезпечення рівного доступу до якісної освіти, реалізацію пріоритетних напрямків, вирішення перспективних завдань.

        

У минулому навчальному році мережа навчальних закладів району налічувала 12 дошкільних, 17 загальноосвітніх та 1 позашкільний навчальних закладів.

 

Всього дітей дошкільного віку в районі 775, з них здобували освіту в ДНЗ – 476, в т.ч. по місту – 325, по селу – 151. Відсоток охоплення дітей віком від 3-х до 6-ти років дошкільною освітою становив 85,5 % (обл. – 93,9%), в тому числі по місту – 94,4%, в сільській місцевості – 72,4%.

 

Всього дітей 5-річного віку – 156, з них виховувались у ДНЗ - 132, загалом різними формами дошкільного виховання охоплено всіх дітей 5-річного віку (100%).

 

Дошкільну освіту забезпечували 64 педагоги – дошкільники, з них з вищою освітою – 40 (62%), за фахом працювали - 33 вихователі.

 

Завантаженість дошкільних навчальних закладів у районі становила 88,8 дитини на 100 місць (обл. 115). Перше місце за рівнем наповнюваності груп посідали Семенівський ДНЗ №6 «Сонечко» та Жадівський ДНЗ «Казковий», найменше завантажений Іванівський ДНЗ «Веселковий», у якому в 2 групах виховувалось 22 дитини.

 

У зв’язку з відсутністю контингенту вихованців з 1 січня 2016 року за ініціативою громади було припинено діяльність Радомського ДНЗ «Барвінок». На сьогодні в селі Радомка проживає 4 дитини дошкільного віку.

 

Протягом минулого навчального року суттєво покращено матеріально – технічний стан дошкільних закладів району. Наймасштабнішим була реконструкція дошкільного навчального закладу №6 «Сонечко», в якому виховується 47% від загальної кількості дітей у ДНЗ. Щороку садок випускає більше 50 майбутніх першокласників.

 

У Семенівському ДНЗ №5 «Лісовичок» за рахунок коштів, наданих Державним Фондом Регіонального розвитку, здійснено заміну 33 вікон на склопакети. Відремонтовано три дитячі кімнати гігієни та харчоблок.

 

Для відкриття другої групи у Жадівському ДНЗ за рахунок коштів Жадівської сільської ради придбано меблі, постіль та інвентар на суму 78 тис. 553 грн.

 

За рахунок бюджетних коштів покращено базу дитсадків міста та Жадівського, Погорільського, Іванівського, Тимоновицького, Костобобрівського, Олександрівського ДНЗ на загальну суму – 228,856 тис. грн. та використано спонсорської допомоги на суму – 105,846 тис. грн.  

 

Приємним є те, що для дошкільних закладів спрощено санітарно – гігієнічні норми утримання шляхом введення в дію нового Санітарного регламенту, який надає можливості для відкриття приватних малих ДНЗ, створення дитсадків різних форм власності. Також ухвалено проект закону «Про внесення змін до Закону України «Про дошкільну освіту».

 

З метою забезпечення здобуття дітьми повної загальної середньої освіти, відповідно до вимог Інструкції в районі щороку проводиться облік дітей і підлітків шкільного віку Станом на 01 вересня 2015 року дітей шкільного віку в районі нараховувалося 1876. Усі діти були залучені до навчання.

 

У 2015-2016 навчальному році загальну середню освіту здобували 1570 учнів, що менше у порівнянні з минулим навчальним роком на 72 дитини.

 

Середня наповнюваність класів по району становила 12,7, по місту – 18,4, по селу – 8,9.

 

Контингент учнів з розрахунку на один денний загальноосвітній заклад по району становив 92,3 дитини, тоді як по області – 150 дітей. За останні 5 років пропорційно до кількості учнів зменшилась кількість повних класів з 146 до 120. У мало чисельних школах було організовано роботу класів – комплектів у складі двох класів у Миколаївській, Жовтневій, Хотіївській ЗОШ І-ІІ ступенів. Метод непопулярний, але комплектування дає можливість дітям займатися у повному класі з повним навчальним навантаженням. Таким чином зменшилася кількість учнів, які перебувають на індивідуальній формі навчання, таких було 94, що менше з минулим навчальним роком на 21 учня. У новому навчальному році планується навчання 1563 учнів (орієнтовно), за рахунок комплектації початкової ланки зменшиться кількість дітей, які навчаються індивідуально майже на половину в порівнянні з минулим навчальним  роком.

 

Значною проблемою в районі є постійне збільшення кількості шкіл із малою наповнюваністю учнів. Кількість малокомплектних шкіл у районі становила 72,2% (обл. - 55,2%).

 

Відповідно до вимог постанови  Кабінету Міністрів України від 14 січня 2015 року №6 «Деякі питання надання освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам» (зі змінами від 18 січня 2016 року) за рахунок освітньої субвенції не здійснюватиметься з 1 вересня 2016 року фінансування загальноосвітніх навчальних закладів (крім закладів початкової школи), кількість учнів у яких становить менше 25 осіб. Зазначена норма стосується чотирьох загальноосвітніх навчальних закладів І-ІІ ступенів району.

 

На засіданні третьої сесії сьомого скликання Семенівської районної ради від 24.03.2016 р.  було прийнято рішення про припинення з 1 вересня 2016 року діяльності Миколаївської, Галаганівської ЗОШ І-ІІ ступенів та реорганізацію Хотіївської ЗОШ І-ІІ ст. у ЗОШ І ст.

 

На разі завершується процес ліквідації зазначених закладів, триває працевлаштування педагогів, підвіз учнів та передача майна.

 

Питання закриття Жовтневої ЗОШ І-ІІ ст. залишається відкритим у зв’язку з відсутністю належного дорожнього покриття для безпечного підвозу учнів до м. Семенівка, тож на фінансування закладу виділено з районного бюджету 142 тис. грн. до кінця поточного року.

 

Для реалізації гарантованого права на отримання якісної загальної середньої освіти діють освітні округи, центрами яких є 4 опорні школи: Семенівська гімназія № 2, Жадівська, Костобобрівська та Погорільська ЗОШ І-ІІІ ст. Продовжується робота щодо вдосконалення їх функціонування, створення єдиного освітнього простору в межах освітнього округу.

 

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 20 січня 2016 року №79 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» вступило в дію нове Положення про освітній округ. Наявна мережа навчальних закладів району не відповідає вимогам цього Положення та потребує реформи. Наказом управління освіти і науки Чернігівської ОДА створено робочу группу для розробки редакції проекту обласного Положення про освітні округи, в якому буде враховано специфіку організації діяльності навчальних закладів області. Також гальмівним фактором реформи загальноосвітніх навчальних закладів є відсутність нормативної бази, яка б забезпечувала діяльність філій, та невизначеність з питання об’єднання  в районі територіальних громад.  

 

У минулому навчальному році Міністерством освіти і науки України було спрощено процедуру державної атестації навчальних закладів. Відповідно до Плану пройшли атестацію Семенівська ЗОШ І-ІІІ ст. №3, Костобобрівська, Радомська ЗОШ І- ІІІ ст., які визнано атестованими.

 

Робота старшої ланки загальної середньої освіти направлена на професійну орієнтацію старшокласників. Тож у минулому навчальному році 94,8 % учнів 10-11 класів (обл. 89,6%) було охоплено профільним навчанням. Поглиблено вивчали предмети 16,0 % учнів (обл. – 16,1%). Діти обирають найбільш оптимальні профілі навчання, за якими більшість з них поєднують професійне самовизначення. Майже половина учнів старшої ланки обирають профіль - українська філологія.

 

У зв’язку з введенням обов’язкового зовнішнього незалежного тестування, за останні три роки суттєво збільшилася кількість дев’ятикласників, які вступають до ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації. Так у 2014-2015 н.р. до ПТНЗ та ВНЗ вступили 43% дев’ятикласників, у 2015-2016 н.р. – 13%, у поточному році орієнтовно 18%.

 

У 2016 році вперше Українським центром оцінювання якості освіти оприлюднено повну базу даних з результатами основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання учасників тестування. Вважаю, що ця інформація є важливою насамперед для керівників шкіл та педагогів-практиків, які щороку аналізують рівень навчальних досягнень учнів.

 

Зважаючи на той факт, що у 2016 році запроваджено нову методику переведення тестових балів у рейтингову оцінку за шкалою 100-200, що значно відрізняється від методики попередніх років, тож під час аналізу не варто порівнювати результати зовнішнього незалежного оцінювання 2016 року з результатами попередніх років.

 

З офіційним звітом про проведення у 2016 році зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти, можна ознайомитися на сайті Українського центру оцінювання якості освіти у розділі «Звіти ЗНО».

 

Візуалізована інформація про результати основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання 2016 року з кожного навчального предмета представлена на сайті: stat.testportal.com.ua. Усі охочі мають можливість ознайомитися з результатами зовнішнього незалежного оцінювання за шкалою 100–200 балів та з результатами державної підсумкової атестації за шкалою 1–12 балів (з української мови, математики та історії України).

 

Зупинюсь на загальних результатах за шкалою 100-200 балів з української мови та літератури. Так із 129 учасників (в т.ч. 12 випускників минулих років) не подолали поріг 12,4%, найбільший відсоток має Іванівська ЗОШ І-ІІІ ступенів (з 6 – 2 учні), найбільший відсоток за шкалою 180-200 балів має Семенівська гімназія №2 з показником 28% учнів.

 

Оцінювання з математики проходили 64 учні (в т.ч. 7 випускників минулих років), не подолали поріг 14,6%, один учень Машівської ЗОШ І-ІІІ ступенів брав участь у тестуванні і не подолав прохідний бар’єр, набрали від 180 до 200  балів найбільша кількість учнів Семенівської гімназії №2 з показником 21, 4%.

 

Тестування з історії України проходили 100 учнів (в т.ч. 7 – минулорічних випускників), не подолали поріг 12%, найвищий відсоток таких учнів має Жадівська ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Т.Г.Шевченка (23,08%). Понад 180 балів набрав тільки один учень Семенівської гімназії №2.

 

З англійської мови проходили тестування 22 учні, з яких 9% не подолали поріг, один учень Семенівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 брав участь у іспиті і не подолав прохідний бар’єр. Загалом жоден учень не склав тест на 180 і більше балів.

 

Результати зовнішнього незалежного оцінювання вплинули на претендентів на отримання медалей. Так із 7 медалістів, 4 втратили медалі. Це випускники Жадівської ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Т.Г.Шевченка, Радомської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Семенівської гімназії №2, одна учениця Погорільської ЗОШ І-ІІІ ступенів претендувала на «золото», проте за результатами ЗНО отримала срібну медаль. Тільки два учні Семенівської гімназії №2 підтвердили медалі. Тож надалі під час визначення претендентів слід ретельно аналізувати їх рівень навчальних досягнень та можливості.

 

Порядок здійснення харчування учнів протягом минулого навчального року зазнав суттєвих змін. Протягом І семестру 2015-2016 навчального року майже усі учні мали змогу отримувати безкоштовне харчування. З набранням чинності Закону України від 24.12.2015 р. №911/VІІІ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» безкоштовним гарячим харчуванням у другому семестрі минулого навчального року забезпечувалися тільки діти пільгових категорій та діти вимушених переселенців. Решта харчувалися за рахунок батьківської плати, яка становила від 5 до 7 грн. на день. Утримання кухарів для організації харчування учнів здійснювалося за рахунок коштів районного бюджету.

 

У ІІ семестрі 2015-2016  навчального року було охоплено різними видами харчування 81,1% учнів, з них гарячим харчуванням – 71,2%.

 

Медичне обслуговування учнів здійснювали 9 медичних сестер, які працюють у закладах, де є шкільні автобуси, решта шкіл закріплені за ФАПами.

 

Надання соціальної підтримки і допомоги дітям – сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, є пріоритетним у роботі галузі. Тож до Дня захисту дітей для дітей цієї категорії були організовані екскурсії до Корюківського туристично-розважального кінного комплексу «Бреч», до Менського зоопарку та Пустинно-Рихлівського монастиря за рахунок спонсорських коштів.

 

Для придбання шкільної та спортивної форми виділено 5750 грн., надано одноразову допомогу вищезазначеним категоріям дітей, які досягли 18-річного віку, в минулому навчальному році на загальну суму – 1810 грн.

 

Триває організація інклюзивної моделі навчання як передумови забезпечення рівного доступу до якісної загальної середньої освіти усім громадянам країни.

 

У 2015-2016 навчальному році інклюзивну форму навчання було організовано для двох учнів з особливими освітніми потребами у Семенівській гімназії №2 та Семенівській ЗОШ I-III  ступенів №3. В навчальних закладах введені посади асистента вчителя. З дітьми проводились корекційно-розвиткові заняття. Школи забезпечені методичними рекомендаціями з організації інклюзивного навчання. Укладені договори про надання консультативної допомоги, методичних рекомендацій між Семенівською ЗОШ I-III ступенів №3 і Березнянським реабілітаційним центром та між Семенівською гімназією №2 і Сосницькою спеціальною загальноосвітньою школою-інтернатом I-III ступенів.

 

У наступному навчальному році для дітей з особливими освітніми потребами передбачається організація інклюзивного навчання - для 5 учнів та одного вихованця ДНЗ №6 «Сонечко», а також індивідуального навчання на дому за станом здоров’я для 2 учнів.

 

Психологічна служба у навчальних закладах району за останні роки зросла до 11 осіб. Забезпеченість шкіл практичними психологами становила 35% (3 міські та 3 сільські ЗНЗ), соціальними педагогами – 11,7 % (Семенівські ЗОШ I-III ст. №1, гімназія №2). Дошкільні навчальні заклади забезпечені практичними психологами на 15 % (Семенівські ДНЗ №6 «Сонечко» та №5 «Лісовичок»). Крім того практичний психолог працює в БТДЮ.

 

Першочергово психологічна допомога необхідна дітям – переселенцям, 5 з яких виховуються у дитсадках району, 6 – здобувають освіту в загальноосвітніх навчальних закладах. Для цієї категорії дітей створені усі необхідні умови для навчання.

 

У навчально - виховному процесі були задіяні 108 ПК, 12 навчальних комп’ютерних комплексів, усі опорні школи мають мультимедійне обладнання. Рівень забезпечення шкіл району ПК становив 8,9 учня на 1 ПК. Проте обладнання є застарілим, за винятком Жадівської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

 

За рахунок цільової субвенції на оснащення матеріально – технічної бази опорних закладів освіти придбано та встановлено новий навчальний комп’ютерний комплекс у Костобобрівській ЗОШ І-ІІІ ступенів загальною вартістю 261 тис. грн.

 

У минулому навчальному році забезпеченість учнів підручниками різних років видання вцілому становила 98%. Проте учні 4-х та 7-х класів навчалися за новими стандартами, а відповідними підручниками були забезпечені тільки на 45%. На теперішній час цей показник – 67%. У поточному році для закупівлі та доставки підручників для 4-х та 7-х класів виділено 28 тис. 400 грн. з освітньої субвенції та 56 тис. грн. з районного бюджету.

 

Питання закупівлі підручників перебуває на постійному контролі, тож відділом освіти укладено угоди з 11 видавництвами. Триває доставка підручників, маємо надію, що діти будуть забезпечені ними максимально.

 

Учні 8-х класів отримають нові підручники за рахунок коштів державного бюджету.

 

У районі до місць навчання і додому підвозились 154 дитини та 25 педагогічних працівників. Підвіз здійснювався до Костобобрівської, Погорільської, Олександрівської, Тимоновицької, Жадівської, Іванівської ЗОШ І-ІІІ ст., Семенівських ЗОШ І-III ступенів № 1 та №3, Семенівської гімназії №2 дев’ятьма транспортними одиницями. Більша частина автобусів використала свій моторесурс та потребує постійного ремонту, тож виникає нагальна потреба у заміні автобусів, які використовуються понад 10 років.  Напередодні початку нового навчального року район отримав новий шкільний автобус, який було придбано на умовах спів фінансування 50/50 за рахунок Державного та районного бюджету.

 

Для здійснення підвозу за І півріччя 2016 року на пальне було витрачено з  районного бюджету 153,7 тис грн.

 

Навчально-виховний процес у загальноосвітніх навчальних закладах району здійснювало 292 педагогічних працівників, з яких 96,2% з вищою педагогічною освітою (обл. – 95,1%). Всього педагогічних працівників пенсійного віку – 63 (17,6%), молодих спеціалістів – 25 (7%). У минулому навчальному році атестаційною комісією ІІ рівня відділу освіти було атестовано 35 педагогічних працівників, решта за графіком проходили атестацію безпосередньо у закладах, де працюють.

 

Організовано проведено оздоровчу кампанію 2016 року. Всього у 12 пришкільних таборах  оздоровчо-відпочинковими послугами було охоплено 548 (37,8%) учнів (2015 рік – 35,1%).

 

Використано бюджетних коштів –  139,1 тис. грн., позабюджетних – 27,1 тис. грн. В середньому вартість однієї путівки становила 303 грн.  22 коп., вартість одного дітодня становила 21 грн. 66 коп., в тому числі на харчування – 17 грн. 06 коп.

 

Найбільший відсоток залучених спонсорських коштів для роботи таборів мають:  Костобобрівська ЗОШ І-ІІІ ст. – 11,085 тис. грн., Семенівська ЗОШ І-ІІІ ст. №1 – 6,179 тис. грн., Жадівська ЗОШ І-ІІІ ст. імені Т.Г.Шевченка – 4,566 тис. грн. Пропорційно у вищевказаних закладах збільшилася і вартість путівки – від 489, 49 грн. до 294,93 грн. У закладах, які не залучали спонсорські кошти вартість путівки становила в середньому 252 грн.

 

У таборах з денним перебуванням «Промінчики» та «Барвіночок» було організовано роботу літньої школи з іноземної мови, де відпочинкові послуги отримували 168 дітей.

 

Загалом робота пришкільних таборів передбачала організацію змістовного дозвілля. Проводилися різноманітні ігри, конкурси, вікторини, спортивні змагання, естафети, свята. Діти відвідували музеї м. Чернігів, підприємства міста Семенівка, зоопарк м. Мени, здійснили екскурсії до Корюківського туристично-розважального кінного комплексу «Бреч». Всього туристсько-екскурсійними подорожами під час літнього відпочинку було охоплено 343 дитини.

 

У 2016 році значно результативнішим, у порівнянні з попередніми роками, став виступ команди учнів району на обласних етапах у Всеукраїнських та Міжнародних інтелектуальних змаганнях, яка виборола 18 дипломів: у Всеукраїнських олімпіадах з навчальних предметів – 12, конкурсі-захисті МАН – 6.

 

Із 28 команд – учасників обласного етапу Всеукраїнських предметних олімпіад, команда Семенівського району посіла 17 загальнокомандне місце.

 

Директорами шкіл вживаються заходи щодо зміцнення та модернізації матеріально – технічної бази закладів.

 

Для підготовки закладів освіти району до нового навчального року на поточні ремонти придбано матеріалів за бюджетні кошти  на суму 30,8 тис. грн., залучено спонсорську допомогу батьків на суму  14,9  тис. грн.

 

Триває заготівля дров  та завезення торфобрикету, станом на теперішній час заклади забезпечені на 65% від потреби.

 

Завдяки тісній співпраці освітянської галузі з іншими галузями району, особливо з керівниками підприємств системи АПК району вдалося суттєво покращити стан матеріально – технічного забезпечення навчальних закладів. Всього за минулий навчальний рік було залучено понад 123 тис. грн. спонсорської допомоги.

 

З метою дотримання вимог пожежної та техногенної безпеки в навчальних закладах району вживаються протипожежні заходи. Так у червня поточного року усі директори пройшли навчання та перевірку знань з пожежної безпеки.

 

Проведені заміри опору ізоляції силових та освітлювальних електромереж у Семенівській гімназії №2, Костобобрівській та Олександрівській ЗОШ І-ІІІ ступенів. Заплановані роботи у Жадівській ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Т.Г.Шевченка, Іванівській ЗОШ І-ІІІ ступенів, Семенівській ЗОШ І-ІІ ступенів №5.

 

Якість роботи галузі залежить від дисциплінарної практики, аналізуючи звернення громадян з питань діяльності навчальних закладів, можна зробити певні висновки щодо наявності проблемних питань, над якими треба працювати. Протягом минулого навчального року на Урядову Гарячу лінію надійшло 10 звернень від педагогів та батьків, з них 3 звернення з ДНЗ №6 «Сонечко», 3 – з Костобобрівської ЗОШ І-ІІІ ст., по одному з Семенівської гімназії №2, Іванівської, Радомської ЗОШ І-ІІІ ст., Жовтневої ЗОШ І-ІІ ст.

 

Також було 16 звернень до районної державної адміністрації: 4 – з Тимоновицької ЗОШ І-ІІІ ст., 2 – з Хотіївської ЗОШ І-ІІ ст., по одному з Семенівської гімназії №2, Семенівської ЗОШ І-ІІІ ст. №3, Олександрівської, Погорільської, Жадівської, Іванівської, Радомської ЗОШ І-ІІІ ст., а також з Залізномостівської, Жовтневої, Миколаївської ЗОШ І-ІІ ст.

 

За І півріччя 2016 року на функціонування галузі освіти використано бюджетних коштів – 14 млн. 107,1 тис грн., в тому числі на заробітну плату – 11 млн. 348,1 тис грн. (80,4%), енергоносії – 1 млн. 796,5 тис грн. (12,7%), на інші видатки – 962,5 тис грн.(6,8%).

 

Освітня субвенція на 2016 рік затверджена у розмірі  24 млн. 863 тис грн. Даних коштів недостатньо для повноцінного функціонування галузі освіти району. На заробітну плату не вистачає 6 млн. 879,2 тис. грн.

 

Дефіцит обсягу освітньої субвенції для фінансового забезпечення шкіл складає 6 млн. 879,2 тис. грн. Профспілки звернулися до відповідних структур з вимогою щодо підготовки та внесення змін до Державного бюджету України на 2016 рік, а саме виділення необхідних коштів та до фінансування бюджетних галузей.

 

Маємо надію, що фінансування галузі освіти нашого району буде стабільним.

 

Незабаром початок нового навчального року. Тож хочу зупинитися на новаціях:

 

Колегія МОН України затвердила 13 оновлених та «розвантажених» навчальних програм для школярів 1-4 класів, які застосовуватимуться в молодшій школі вже з 1 вересня 2016 року.

 

Також для початкової школи готуються та чекають на громадське обговорення методичні рекомендації щодо навчально-виховного процесу, якими передбачено використання олівця першокласниками до отримання навичок письма.

 

Галузь освіти потребує створення умов для варіативності навчання, упровадження інноваційних педагогічних технологій у процес навчання.

 

На часі триває широке обговорення концепції «Нової української школи», долучитися до дискусії та висловити свою думку щодо змісту можна на сайті «Osvita.ua».

 

Сьогодні ми аналізуємо свої недоліки, висвітлюємо проблеми, говоримо про успіхи та перемоги, окреслюємо низку нових завдань.

 

І все це ми зможемо зробити лише разом, в одній єдиній команді, удосконалюючи свою педагогічну майстерність, управлінську діяльність, починаючи від відділу освіти до керівника, вчителя і вихователя.

 

Саме педагоги завжди були, є і будуть головними постатями всіх змін, відповідальними за тих, хто проводить ці зміни, і за те, у  якому напрямку рухається суспільство. Тож звертаюся до всіх педагогів: будьмо справжніми, і тоді у нас обов’язково будуть справжні учні, справжнє відчуття задоволення від роботи, яку виконуємо, і ми разом зможемо розраховувати на справжнє майбутнє і справжню міцну Україну.

 

Я дякую від щирого серця всім, хто робив свою роботу на високому професійному рівні, зацікавлено і творчо.

Завжди пам’ятаймо: все, що досягнуто в минулому – це тільки старт до нових педагогічних досягнень у майбутньому.

 

Бажаю всім нам у новому навчальному році виключно успішних та результативних  кроків на шляху творення нової України для себе і майбутніх поколінь.

 

Щасливого і мирного 2016-2017 навчального року!

 

 

 




Сподобалася новина - поділися нею в соціальних мережах.


Приглашаем принять участие в опросах нашего сайта


Категория: Новини краю | Просмотров: 844 | Добавил: shabalin74 | Теги: Олена Кресс, освіта, Семенівка | Рейтинг: 0.0/0

ЧИТАЙТЕ ЕЩЕ НОВОСТИ НА НАШЕМ САЙТЕ:

Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Пошук


Наша Україна
Единая страна

Реклама
авторемонт -->

Календар
«  Серпень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архив записів



Наше опитування
Какое меню на сайте удобнее ?
Всього відповідей: 33

Наша кнопка
Мы будем очень благодарны, если Вы разместите нашу кнопку на своем сайте
Семеновка - наш город!



Код информера новостей

Друзі сайту

Сайт 1-В класу школи № 1 м. Чернігова Історія Чернігівської землі
Професійний фотограф у Чернігові
Сайт о Новгороде-Северском НЕофіційна сторінка м. Бобровиця
Козелецький соціально – інформаційний портал Відділ освіти Семенівської РДА
городок Десна в Черниговской области Жизнь в Ивановке - Интересно знать
Семенівський клуб хортингу Древній Любеч
Офіційний сайт редакції газети Срібнянщина

Хмарка Фото

Свята сьогодні
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Законодавство
Законодавство України
  • Конституція України
  • Цивільний кодекс України
  • Господарський кодекс України
  • Земельный кодекс України
  • Митний кодекс Україны
  • Запобігання і протидія корупції в державних органах та органах місцевого самоврядування

  • Хмарка тегів

    Програма TV

    Copyright MyCorp © 2024 Хостинг від uCoz


    Розділи нашого сайту
    - НОВИНИ -
    Новини краю
    Семенівщина спортивна
    Наш ексклюзив
    Новини звідусіль
    Інше
    Навколо нас
    Газета "Гарт" про наш край
    - БЛОГИ -
    Инфраструктура
    Блог голови Семенівської РДА.
    Економічний блог.
    Блог освіти району
    Блог юридичних служб.
    Семенівський районний центр зайнятості.
    Блог правоохоронців
    Прикордоння
    Блог усіх небайдужих
    Життя видатних людей
    Духовне виховання
    А чи знаєте Ви?
    Людям про людей
    Як це було ...
    З глибин серця...
    - ОГОЛОШЕННЯ -
    Автомобілі
    Бізнес, співпраця
    Побутові товари
    Для офісу
    Комп'ютеры
    Лісова промисловість
    Метали
    Нафта, газ, вугілля
    Продукти харчування
    Промислове обладнання
    Інші товари
    Зв'язок та телекомунікації
    Будівництво
    Послуги у різних сферах
    Різне
    Нерухомість
    Анонси подій
    Робота
    - ЦІКАВЕ -
    Фотоальбоми
    Транспорт
    Туристам
    Форум
    Зв'язок
    Відео



    Звертаємо увагу! Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на semenovka.at.ua. Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання.
    Адміністрація сайту не несе відповідальності за матеріали користувачів. Думка Адміністрації не завжди може співпадати з думкою автора
    Шановні коментатори/дописувачі! Адміністрація веб-сайту не має намірів обмежувати свободу слова, але залишає за собою право видаляти висловлювання з уживанням нецензурної лексики та образ на адресу авторів матеріалів і їх фігурантів.
    *** *** ***

    Щоб додати необхідна авторизація
    Облако фоток
    Каталог webplus.info Семеновка - наш город! МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов топ каталог Украинский портАл
    QWW.com.ua - Каталог украинских сайтов Белый каталог сайтов




    Переглянути свіжі коментарі
    Vaasiliy написал:
    На ринку України вже декілька років працюють ліцензійні ігрові сайти, тому їхня популярність зростає кожен день. Не знаю, добре це чи ні, але радує те

    dunducatti написал:
    День Святого Валентина — это поистине особенный и романтический праздник, наполненный любовью и вниманием. Если вы планируете устроить веселую вечерин

    oscar82x4 написал:
    Справді, іноді варто розглядати різноманітні варіанти, і найпростіший шлях може виявитися найефективнішим. Наприклад, ми витратили багато часу, ходячи

    oscar82x4 написал:
    Лично я выбираю брать в проверенных местах в которых точно будет качественный кофе, а не пыль с дорог по которым возили кофе. и для себя я решил брать

    Материал: PNG.studio
    Busichka написал:
    https://pngstudio.com.ua/