. СЕМЕНІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА О. БИЧКОВ ПРО ПІДСУМКИ РОБОТИ МІСЬКРАДИ ЗА 9 МІСЯЦІВ 2015 РОКУ - 8 Жовтня 2015 - Семенівка-наше місто! / Семеновка-наш город!
Вас вітає сайт м. Семенівка Чернігівської області / Вас приветствует сайт г. Семеновка Черниговской области
Субота, 20.04.2024, 10:50
ГлавнаяРегистрацияВходПриветствую Вас Гость | RSS






Меню сайту

Додати новину на сайт semenovka.at.ua



Форма входу

Категорії розділу
Новини краю [1156]
Семенівщина спортивна [304]
Наш ексклюзив [108]
Новини звідусіль [104]
Інше [65]
Навколо нас [18]
Газета "Гарт" про наш край [31]

СЕМЕНІВКА
СЕМЕНІВКА - НАШЕ МІСТО, Семенівка, місто Семенівка

РЕКЛАМА
ОСОБИСТИЙ КАБІНЕТ ПОБУТОВОГО СПОЖИВАЧА ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ Особистий кабінет для побутових споживачів ПАТ Чернігівобленерго

Прогноз погоди

влажность:

давл.:

ветер:

влажность:

давл.:

ветер:

влажность:

давл.:

ветер:


Група у ВК
--> Семенівське земляцтво

Facebook

Міні-чат
Вызов мини-чата - в правом нижнем углу сайта

Онлайн-РАДІО

Гороскоп
Loading...

Статистика



Онлайн всього: 5
Гостей: 5
Наши: 0


[ Хто нас сьогодні відвідав ]




Проверка тИЦ и PR Рейтинг@Mail.ru


Главная » 2015 » Жовтень » 8 » СЕМЕНІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА О. БИЧКОВ ПРО ПІДСУМКИ РОБОТИ МІСЬКРАДИ ЗА 9 МІСЯЦІВ 2015 РОКУ
07:55
СЕМЕНІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА О. БИЧКОВ ПРО ПІДСУМКИ РОБОТИ МІСЬКРАДИ ЗА 9 МІСЯЦІВ 2015 РОКУ

Час летить швидко. Озирнешся - і вже три чверті поточного року позаду. Для багатьох підприємств, організацій та установ настає період підбиття проміжних підсумків господарської діяльності, як наприклад для Семенівської міської ради. Семенівський міський голова Олександр Бичков на шпальтах нашого сайту (semenovka.at.ua) інформує про підсумки роботи міської ради за 9 місяців 2015 року

 

Умови, податки та фінанси.

 

Робота міської ради в 2015 році проходить в умовах поглиблення в державі економічної кризи, ведення війни, проведення державного курсу на децентралізацію влади.

 

З 1 січня, в зв’язку зі змінами до Податкового та Бюджетного кодексу України, змінилися умови та кількість фінансових надходжень та видатків міського бюджету. В зв’язку з цим, план по надходженням грошових коштів до міського бюджету зменшився з 7 мільйонів гривень у 2014 році до 2,5 мільйонів гривень у 2015 році. За ці кошти міська рада проводить всі види робіт з благоустрою міста,  забезпечує роботу міської ради, проводить капітальні видатки на капремонт та нове будівництво. Утримання міських дитячих садків і клубів, на що витрачається щорічно більше 5 мільйонів гривень, з 1 січня, в зв’язку зі змінами до законодавства, повинно проводитися в повному обсязі з районного бюджету, за рахунок коштів які в вигляді трансферту передаються з районного бюджету до міського.

 

Встановлюючи з початку року розмір податків, які повинні сплачувати  до міського бюджету за землю та нерухоме майно жителі Семенівки та Кутів, Семенівська міська рада визначила за мінімально можливим розміром. В той же час підприємствам та організаціям які працюють на території міської ради, пільги по сплаті податків до міської казни нікому, крім прикордонників, пожежників та спортсменів товариства «Колос» не надавалися.

 

План по доходам до міського бюджету за 9 місяців виконаний міськрадою на 140  відсотків. Понад запланованого за 9 місяців до міського бюджету надійшло 1 мільйон 88 тисяч гривень. Це дало можливість міській раді виконати значний обсяг робіт з благоустрою міста. В той же час, через те що районна влада на початку року для фінансування міських дитячих садків і клубів заклала коштів вдвічі менше від реальної потреби (2,4 мільйона  гривень замість потрібних 5,6 мільйонів гривень), на протязі 9 місяців були і є проблеми з виплатою заробітної плати працівникам дитсадків і клубів, оплатою харчування дітей в дитсадках, розрахунками за спожиту електроенергію, тепло, воду, водовідведення. Через це 8 місяців була відключена система вуличного освітлення Семенівки. Завдяки вжитим міськрадою заходам (скарги Президенту України, Прем»єр – Міністру, народному депутату Євлахову А.С.) райдержадміністрація та районна рада дещо збільшила суму призначень на виділення коштів міському бюджету, але не в повному обсязі. Це дало змогу виплатити зарплату працівникам дитсадків за серпень, клубів – за липень. Є наміри районної влади закласти в повному обсязі недостаючи кошти на ці цілі на сесії районної ради, яка планується на 15 жовтня. Будемо сподіватися, що в такому випадку ситуація вирівняється.

 

Робота дитячих садків і клубів.

 

На протязі 9 місяців для забезпечення роботи міських дитячих садків з власних коштів міського бюджету міської ради виділила більше мільйона гривень, які були витрачені на погашення півмільйонної заборгованості за опалення дитсадку «Сонечко» в 2012 – 2015 роках ПрАТ «Чернігівоблтеплокомуненерго», 17 тисяч гривень було виділено на проведення поточних ремонтів в 3-х дитсадках, виділялися кошти на оплату боргів дитсадків за спожиту електроенергію, продукти харчування, оплату за воду та каналізацію, придбання палива для дитсадків «Лісовичок»  та «Яблунька». При проведенні влітку ремонтних робіт в дитсадках  «Лісовичок»  та «Яблунька» міська рада направляла на протязі двох місяців працівників з благоустрою міста КП «Ревна». Крім того, на прохання міської ради, для проведення ремонтних робіт в дитсадку «Яблунька» 10 тисяч гривень спонсорської допомоги виділило підприємство «Семенівка – Агро», яким керує Гайовий Олександр Григорович.

 

    Для залучення коштів з державного бюджету України та коштів закордонних донорів з серпня 2014 року Семенівська міська рада приймає участь у пілотному проекті ЄС та ПРООН МРГ – 3 з проектом «Реконструкція дитячого садка «Сонечко» в місті Семенівка Чернігівської області». Зараз проект виходить на фінішну завершаючи стадію. Загальна вартість проекту згідно розробленої на замовлення міської ради проектно-кошторисної документації складає 8 мільйонів 500 тисяч гривень. Завдяки допомозі багатьох посадових осіб різних рангів і організацій, в тому числі і Депутату Верховної Ради України А.С.Євлахову та його помічнику Р.Р.Ахмедову в 2015 році з держбюджету виділено 2 мільйона 900 тисяч гривень на першу чергу робіт – це буде утеплення 3000 метрів квадратних зовнішніх стін будівлі дитсадку «Сонечко». Розпорядником цих коштів розпорядженням голови Чернігівської облдержадміністрації Куліча В.П. визначено управління капітального будівництва Чернігівської ОДА, яким  8 жовтня проведено тендер, до кінця жовтня буде визначено підрядну організацію на виконання робіт, в листопаді – грудні повинні бути виконані роботи по утепленню. Крім того, згідно цього проекту 880 тисяч гривень виділяє ЄС та ПРООН, 60000 гривень назбирала громада Семенівки, 330 тисяч гривень – кошти міського бюджету. За ці кошти (1 мільйон 300 тисяч гривень) будуть замінені 200 вікон на сучасні склопакети. Тендерну процедуру на цю частину робіт буде проводити громадська організація «Дитсадок «Сонечко», яку очолює завідуюча дитсадком Тринога Л.О. роботи будуть розпочаті в листопаді, проведені в листопаді – грудні поточного року. Я дякую за допомогу всім семенівцям, хто здав кошти на цю справу, керівнику «Семенівка – Агро» Гайовому О.Г. – який здав на прохання міськради 20 тисяч гривень з 60 тисяч, зібраних взагалі коштів, депутату обласної ради Лобоску В.П., який здав 15000 гривень, члену виконкому міської ради Романчуку С.В. – який здав 5000 гривень і всім іншим семенівцям, які здали хто скільки міг - від 100 до 1000 гривень. Сподіваюся, спільними зусиллями ми зробим таку важливу для кожного семенівця справу – зробимо капремонт головного дитсадка Семенівки.

 

  На моє прохання, народні депутати України Василь Васильович Амельченко (перший заступник бюджетного комітету Верховної Ради України) і Анатолій Сергійович Євлахов (народний депутат від нашого виборчого округу) у вересні 2015 року сприяли виділенню з державного бюджету України Семенівському району (для міста Семенівка) 1 мільйон гривень. 400 тисяч з цих коштів буде найближчим часом витрачено на придбання та встановлення в дитячому садку «Лісовичок» міста Семенівка 34 склопакетів замість старих гнилих вікон. Зараз, на замовлення міської ради, проектною організацією завершується переробка проектно-кошторисної документації. Роботи будуть проведені наприкінці жовтня – в листопаді поточного року. 600 тисяч гривень з цих коштів, за попередньою домовленістю, будуть передані райдержадміністрації для придбання та встановлення сучасного твердопаливного котла в котельній, яка опалює районний Будинок культури  та будівлю райради. Обговорюється і інший варіант використання цих коштів – на ремонт дитсадка «Яблунька». На прохання міськради, в вересні 2015 року  кандидатом в депутати Чернігівської обласної ради Сергієм Дмитровичем Варнавським в дитячому садку «Яблунька» встановлено за його кошти дитячий майданчик вартістю 60000 гривень, в міському парку великий дитячий майданчик вартістю 150000 гривень.

 

Благоустрій Семенівки.

 

   Завдяки перевиконанню плану по надходженням до міського бюджету міська рада, вперше на останні роки,мала можливість вкласти значні кошти (по нашим міркам) в роботи по благоустрою міста Семенівка. Всі види робіт з благоустрою, за договором з міською радою, виконувало комунальне підприємство міської ради «Ревна». За 9 місяців на всі види робіт, які здійснювало КП «Ревна», міськрадою проплачено 616235 гривень, в тому числі 190135 гривень – борг минулого року. За кошти міськради, виділені з бюджету на благоустрій, проведено значний обсяг робіт по впорядкуванню міського парку. Відремонтовані всі пам’ятники та малі архітектурні форми, розташовані в центрі міста, дитячі майданчики в парку, біля п’ятиповерхових будинків.

 

З вересня відновлено роботу мережі вуличного освітлення Семенівки. Вкладено 30000 гривень коштів міського бюджету з придбання реле, проводу, ламп, ліхтарів для забезпечення його роботи в осінньо-зимовий період. За депутатські кошти, які виділили з обласного бюджету депутату обласної ради Едуарду Володимировичу Асмаковському (30 тисяч гривень), він виділив 4 тисячі гривень міським дитсадкам, 1 тисячу гривень клубам і 25 тисяч гривень на придбання 30 ліхтарів, 20 з яких уже встановлено бригадою електриків КП «Ревна». У вересні – жовтні міськрадою виділені кошти, а КП «Ревна» зараз проводить роботи по встановленню 5 опор та облаштуванню 5 ліхтарів для відновлення зовнішнього освітлення пішохідної зони в міському парку від гімназії до вулиці Самойловича та дитячих майданчиках в цьому районі парку, де постійно жвавий рух людей у вечірній час.

 

Взагалі ж міська система вуличного освітлення має загальну довжину 71 кілометр, включає в себе 27 вузлів обліку та біля 400 ліхтарів. Це жива система, яку обслуговує 3 електрика. В разі збою ліхтарів по часу, прохання – телефонуйте в КП «Ревна» (2-18-78). 27 реле, і кожне з них по технічним причинам може давати збої в роботі.

 

Дороги.

 

Перевиконання міського бюджету дало можливість міській раді вкласти значні кошти в проведення ямкового ремонту асфальтного покриття вулиць Семенівки. В липні – жовтні на придбання асфальту в Менському ШРБУ № 82 витрачено 327600 гривень. За ці кошти придбано 170 тон асфальту. Крім того, 17 тон асфальту придбано за кошти «Семенівка – Агро» (30000 гривень, керівник Гайовий О.Г.). на роботи по проведенню ремонту доріг, які на замовлення міськради виконували працівники КП «Ревна», витрачено з міського бюджету біля 100 тисяч гривень. В липні – жовтні проведено ямковий ремонт асфальтного покриття по вулицям Замістя, Сенько, Самойловича, Червона Площа, Садова, Петровського, Пряма, провулку біля школи № 5, вулиць Свердлова, Б.Хмельницького, Широкий План, провулків з вулиці Б.Хмельницького до вулиці Шкільна та до вулиці 30 років Перемоги, вулиць Приозерна (від Широкого Плану до повороту на річку Дрьост), половину вулиці 30 років Перемоги з провулками, зроблено підсипку щебенем та укладено 17 тон асфальту на в»їзді в мікрорайон п’ятиповерхової забудови з вулиці Самойловича, дорогу по вулиці Центральна та провулкам.

 

   Взагалі, в місті 42 кілометра вуличних доріг з асфальтним покриттям, яке 20 років через безгрошів’я не ремонтувалося. В 2015 році проведено ремонт біля 20 кілометрів асфальтних доріг по вулицям і провулкам Семенівки.

 

Серед інших робіт з благоустрою, які у 2015 році, на замовлення міської ради і за кошти міського бюджету, виконували працівники КП «Ревна». Слід назвати:  утримання міських доріг в належному стані у січні – березні, облаштування переходів в центрі міста, встановлення дорожніх знаків, облаштування авто відбійника над обривом біля мосту через Ревну, ремонт 12 колодязів, благоустрій 4 з 13 міських кладовищ, облаштування смітників на окраїнах  Семенівки, будівництво (спільно з ГО «Щит») мостового переходу на озері Козакево, облаштування квіткових клумб в центрі Семенівки на Алеї Героїв, ремонт мосту через Ревну за вулицею Мирошниківка, ліквідація стихійних сміттєзвалищ в місті, утримання в належному стані (при допомозі працівників бюджетних організацій міста) міського парку площею 14 га. Для утримання міського полігону твердих побутових відходів за кошти міського бюджету (80000 гривень) КП «Ревна» придбало бульдозер ДТ 75 (беушний).

 

В 2015 році на замовлення міської ради проектна організація Менське ШРБУ № 82 завершило розпочату у 2013 році роботу і розробило кілька проектно-кошторисних документацій на будівництво нових асфальтних доріг в місті Семенівка загальною довжиною 6 кілометрів по вулицям: Першотравнева, провулку Прикордонників і всім вулицях нового мікрорайону: Лісова, Польова, Молодіжна, Скоробогатого, Енергетиків, Мирна, Лісова. Загальна вартість проектних робіт 250000 гривень. Міська рада викупить документацію до кінця поточного року.

 

В наявності міськради є проектна документація на будівництво нових тротуарів всередині в з зовні всього міського парку, по вулиці Б.Хмельницького і Червона Площа.

 

Вода і водовідведення.

 

КП «Ревна» забезпечило безперебійну роботу міської системи водопостачання і водовідведення, водонапірних башт, каналізаційно-насосних станцій та міських очисних споруд. Проведені спільно міською радою (за її кошти) та КП «Ревна» заходи по ремонту, модернізації та утриманню міського водогону дали можливість забезпечити безперебійне постачання питної води для потреб семенівців, незважаючи на аномально спекотне літо цього року.

 

Добудова нового водогону.

 

  В 2009 році міська рада виготовила проектно-кошторисну документацію на будівництво 3 кілометрів 200 метрів нового магістрального міського водогону від новозбудованих двох нових міських артезіанських свердловин (за локаторами) по вул. Кайдашівка, через вулиці Кайдашівка, Пряма, Першотравнева – і з врізкою в існуючу мережу міського водогону біля дитячої бібліотеки. Мета нового водогону – надати якісну воду з нових артсвердловин в існуючу мережу, якою користується півсеменівки (2400 абонентів) і друга мета – створити можливість до доступу до якісної питної води жителям південної частини міста, де досі водогону немає. На перспективу до нового водогону зможе під єднатися 640 нових абонентів.     Перші кошти міська рада випросила у держави у 2012 році. Тоді було побудовано 2,5 км з 3,2 км по проекту, було виконано 60% робіт, передбачених по проекту. У 2013 – 2014 роках держава коштів на добудову водогону не дала. У 2015 році прохання міської ради про виділення з державного бюджету 1 мільйона 600 тисяч гривень, підтримане районною та обласною владою та Народним депутатом А.С.Євлаховим (його підтримка мала вирішальне значення) було почуте і кошти з Державного Фонду Регіонального Розвитку виділені (у серпні 2015 р.). розпорядник коштів – Управління капітального будівництва Чернігівської ОДА, 2 жовтня провело тендер по визначенню підрядника. Наприкінці жовтня буде укладено угоду і розпочнуться роботи. Міська рада заклала кошти в міському бюджеті на спів фінансування (190 тисяч гривень), переробила проектну документацію. Сподіваюся – до кінця року водогін буде добудований.

 

Водовідведення.

 

Для нормальної роботи міської каналізаційно-насосної станції, яка качає нечистоти з міста на очисні споруди, міська рада за допомогою голови Чернігівської обласної ради М.В.Звєрєва та депутата обласної ради від Семенівського району В.П.Лобоска, випросили з обласного природоохоронного фонду 350000 гривень на придбання двох насосів «Баракуда». Кошти виділені УКБ Чернігівської ОДА. Зараз управління проводить тендер на їх придбання. В 2014 році, на прохання міської ради, підтримане головою облради М.В.Звєрєвим і депутатом облради В.П.Лобоском з обласного природоохоронного фонду було виділено 150000 гривень на розробку проектно-кошторисної документації на реконструкцію Семенівських міських очисних споруд з застосуванням сучасних енергозберігаючих технологій. В цьому році ця документація виготовлена. Вартість робіт, передбачених проектом складає 1 мільйон доларів (в гривневому еквіваленті). Для пошуку донорів та грантодавців для реалізації даного проекту у 2016 – 2020 роках міська рада подала заявки на виділення коштів (концептуальні ноти) в ряд закордонних фондів, які працюють в Україні. Зокрема в фонд E5P.

 

Вода і пятиповерхівки.

 

В 2015 році за кошти міського бюджету для покращення забезпечення водою жителів 4-х п’ятиповерхових будинків міською радою була розроблена проектно-кошторисна документація «Встановлення 4-х станцій підйому води другого рівня». Вартість робіт, передбачених проектом біля 100 000 доларів (в гривневому еквіваленті). В 2015 році міськрада подавала заявку на кошти в міжнародну організацію ОФІД – ПРООН  (знаходиться в Турції), в Програму уряду Японії «Кусаноне» та в Державний Фонд Регіонального Розвитку (на 2016 рік), два закордонні фонди, нажаль, відмовили. ДФРР включив в план на 2016 рік.

 

Співпраця з Центром Державно-приватного партнерства, АМУ та міжнародними організаціями.

 

 На протязі першого півріччя міська рада активно співпрацювала з КП Чернігівської облради – Центр Державно-приватного партнерства. Для залучення іноземних інвестицій в розвиток Семенівки ми подавали грантові заявки по різним проектам в Європейські фонди ESP, Фонд Японії «Кусаноне», в Фонд Уряду Німеччини в Україні, розпочали підготовку до співпраці з Фондом НЕФКО (країні Скандінавії). У вересні, як міський голова, я приймав участь у Українсько-Литовському форумі – програмі «Зміцнення спроможності української влади в енергетичному секторі», в якій відібрано для участі 5 міст з Чернігівської та 5 міст з Харківської областей. В серпні поточного року, при сприянні Чернігівської обласної ради та Асоціації міст України, міська рада приймала участь у стартовому семінарі Україно – Латвійської Програми по альтернативній енергетиці (торф, дрова).  

 

На протязі 2015 року міська рада брала участь у Інтернет навчання в Україно – Швейцарському проекті ДЕСПРО на курсах з управління проектами та курсах «Місцеві бюджети України в умовах децентралізації влади». 6 працівників міської ради отримали сертифікати про успішне закінчення цих інноваційних курсів.

 

В липні, на конкурсній основі, я мав можливість тиждень навчатися в Києві на курсах, організованих Мінрегіонбудом України і Деспро «Школа місцевого самоврядування», де мав можливість спілкуватися з провідними спеціалістами України з питань децентралізації влади і проведення адміністративно-територіальної реформи в Україні. Внаслідок чого я виступив ініціатором створення Семенівської громади як пілотного проекту. 1 жовтня 2015 року, на запрошення Мінрегіонбуду України і Представництва Ради Європи в Україні, я був учасником і виступав з доповіддю на міжнародній конференції в Києві, в якій брали участь представники 7 країн світу і яка називалася «Міжмуніціпальне співробітництво: моделі розвитку місцевого самоврядування». Мав можливість почути думки з приводу шляхів розвитку місцевого самоврядування і поспілкуватися з віце прем'єр Міністром України Геннадієм Зубко, Яном Томбінським, Послом Євросоюзу в Україні, представниками Грузії, Молдови, Франції, Вірменії та інших країн, колегами з цих країн.

 

Для того, щоб сприяти притоку в Семенівку іноземних інвестицій на протязі першого півріччя міська радаспільно з Центром Державно – приватного партнерства оформляла документи на 10 підприємців – керівників з Семенівки на місячне стажування в Сполучених Штатах Америки з перспективою утворення в Семенівці спільних підприємств. Поки що, нажаль, семенівців не відібрали в цю програму, але рано чи пізно нас помітять.

 

Я вдячний тим людям, хто приймав участь в цих програмах. Особливі слова вдячності вчителю англійської мови Семенівської гімназії Світлані Віталіївні Уткіній, яка постійно допомагає міській раді в перекладі наших заявок, грантових пропозицій, робочого листування міськради з міжнародними фондами і організаціями.

 

Завершуючи  хочу зазначити, що спільними зусиллями працівників міської ради та її комунальних підприємств та установ, депутатського корпусу та членів виконкому, при підтримці громади та її друзів, програма соціально-економічного розвитку Семенівської міської ради за 9 місяців поточного року виконана в повному обсязі.

 

Дякую всім за співпрацю. Впевнений, спільними зусиллями ми зробимо рідну Семенівку більш комфортним і процвітаючим містом.

 

Таким чином, Семенівський міський голова Олександр Бичков, підбив підсумки роботи міськради за 9 місців 2015 року.

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Сподобалася новина - поділися нею в соціальних мережах.


Приглашаем принять участие в опросах нашего сайта


Категория: Новини краю | Просмотров: 936 | Добавил: shabalin74 | Теги: Олександр Бичков, Семенівка, semenovka.at.ua, Семенівська міська рада | Рейтинг: 0.0/0

ЧИТАЙТЕ ЕЩЕ НОВОСТИ НА НАШЕМ САЙТЕ:

Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Пошук


Наша Україна
Единая страна

Реклама
авторемонт -->

Календар

Архив записів



Наше опитування
Чи хотіли б Ви їздити маршрутним таксі до Корюківки за покупками в магазин АТБ ?
Всього відповідей: 17

Наша кнопка
Мы будем очень благодарны, если Вы разместите нашу кнопку на своем сайте
Семеновка - наш город!



Код информера новостей

Друзі сайту

Сайт 1-В класу школи № 1 м. Чернігова Історія Чернігівської землі
Професійний фотограф у Чернігові
Сайт о Новгороде-Северском НЕофіційна сторінка м. Бобровиця
Козелецький соціально – інформаційний портал Відділ освіти Семенівської РДА
городок Десна в Черниговской области Жизнь в Ивановке - Интересно знать
Семенівський клуб хортингу Древній Любеч
Офіційний сайт редакції газети Срібнянщина

Хмарка Фото

Свята сьогодні
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Законодавство
Законодавство України
  • Конституція України
  • Цивільний кодекс України
  • Господарський кодекс України
  • Земельный кодекс України
  • Митний кодекс Україны
  • Запобігання і протидія корупції в державних органах та органах місцевого самоврядування

  • Хмарка тегів

    Програма TV

    Copyright MyCorp © 2024 Хостинг від uCoz


    Розділи нашого сайту
    - НОВИНИ -
    Новини краю
    Семенівщина спортивна
    Наш ексклюзив
    Новини звідусіль
    Інше
    Навколо нас
    Газета "Гарт" про наш край
    - БЛОГИ -
    Инфраструктура
    Блог голови Семенівської РДА.
    Економічний блог.
    Блог освіти району
    Блог юридичних служб.
    Семенівський районний центр зайнятості.
    Блог правоохоронців
    Прикордоння
    Блог усіх небайдужих
    Життя видатних людей
    Духовне виховання
    А чи знаєте Ви?
    Людям про людей
    Як це було ...
    З глибин серця...
    - ОГОЛОШЕННЯ -
    Автомобілі
    Бізнес, співпраця
    Побутові товари
    Для офісу
    Комп'ютеры
    Лісова промисловість
    Метали
    Нафта, газ, вугілля
    Продукти харчування
    Промислове обладнання
    Інші товари
    Зв'язок та телекомунікації
    Будівництво
    Послуги у різних сферах
    Різне
    Нерухомість
    Анонси подій
    Робота
    - ЦІКАВЕ -
    Фотоальбоми
    Транспорт
    Туристам
    Форум
    Зв'язок
    Відео



    Звертаємо увагу! Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на semenovka.at.ua. Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання.
    Адміністрація сайту не несе відповідальності за матеріали користувачів. Думка Адміністрації не завжди може співпадати з думкою автора
    Шановні коментатори/дописувачі! Адміністрація веб-сайту не має намірів обмежувати свободу слова, але залишає за собою право видаляти висловлювання з уживанням нецензурної лексики та образ на адресу авторів матеріалів і їх фігурантів.
    *** *** ***

    Щоб додати необхідна авторизація
    Облако фоток
    Каталог webplus.info Семеновка - наш город! МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов топ каталог Украинский портАл
    QWW.com.ua - Каталог украинских сайтов Белый каталог сайтов




    Переглянути свіжі коментарі
    vomeso9896 написал:
    Травень - ідеальний час для початку пошуків з
    От: Vaasiliy На ринку України вже декілька років працюють ліцензійні ігрові сайти, тому їхня популярність зростає кожен день. Не знаю, добре це чи ні, але радує те
    Дата: 29.01.2024

    -->
    Vaasiliy написал:
    На ринку України вже декілька років працюють ліцензійні ігрові сайти, тому їхня популярність зростає кожен день. Не знаю, добре це чи ні, але радує те

    dunducatti написал:
    День Святого Валентина — это поистине особенный и романтический праздник, наполненный любовью и вниманием. Если вы планируете устроить веселую вечерин

    oscar82x4 написал:
    Справді, іноді варто розглядати різноманітні варіанти, і найпростіший шлях може виявитися найефективнішим. Наприклад, ми витратили багато часу, ходячи

    oscar82x4 написал:
    Лично я выбираю брать в проверенных местах в которых точно будет качественный кофе, а не пыль с дорог по которым возили кофе. и для себя я решил брать