. Ситуація у електроенергетичній галузі регіону напружена - 6 Грудня 2014 - Семенівка-наше місто! / Семеновка-наш город!
Вас вітає сайт м. Семенівка Чернігівської області / Вас приветствует сайт г. Семеновка Черниговской области
Четвер, 25.04.2024, 11:41
ГлавнаяРегистрацияВходПриветствую Вас Гость | RSS






Меню сайту

Додати новину на сайт semenovka.at.ua



Форма входу

Категорії розділу
Новини краю [1156]
Семенівщина спортивна [304]
Наш ексклюзив [108]
Новини звідусіль [104]
Інше [65]
Навколо нас [18]
Газета "Гарт" про наш край [31]

СЕМЕНІВКА
СЕМЕНІВКА - НАШЕ МІСТО, Семенівка, місто Семенівка

РЕКЛАМА
ОСОБИСТИЙ КАБІНЕТ ПОБУТОВОГО СПОЖИВАЧА ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ Особистий кабінет для побутових споживачів ПАТ Чернігівобленерго

Прогноз погоди

влажность:

давл.:

ветер:

влажность:

давл.:

ветер:

влажность:

давл.:

ветер:


Група у ВК
--> Семенівське земляцтво

Facebook

Міні-чат
Вызов мини-чата - в правом нижнем углу сайта

Онлайн-РАДІО

Гороскоп
Loading...

Статистика



Онлайн всього: 40
Гостей: 40
Наши: 0


[ Хто нас сьогодні відвідав ]




Проверка тИЦ и PR Рейтинг@Mail.ru


Главная » 2014 » Грудень » 6 » Ситуація у електроенергетичній галузі регіону напружена
13:38
Ситуація у електроенергетичній галузі регіону напружена

 Аварійні відключення електроенергії – це не питання особистого комфорту, а питання національної енергобезпеки країни та недопущення екологічної, техногенної аварії в масштабах країни та Європи​

Протягом всього періоду застосування аварійних відключень на Чернігівщині, які вже тривають п’ятий день поспіль,   представники  ПАТ «Чернігівобленерго» зустрічаються з представниками влади - в.о. Голови облдержадміністрації Сергієм Журманом, Чернігівським міським головою Олександром Соколовим, представниками Держенергонагляду, керівниками комунальних підприємств та підприємств газотепловодопостачання,  органів місцевого самоврядування, громадськістю та ЗМІ. 


Енергетики розповідають  про усю складність ситуації в електроенергетиці України, колосальний енергодефіцит в  Об‘єднаній енергетичній системі (ОЕС), дисбаланс між споживанням та виробництвом  та необхідністю тотальної економії електроенергії і населенням, і промисловістю області. Енергетики пояснюють чому саме відбуваються аварійні відключення електроенергії, ким ініційовані та чому в країні змушені застосовувати такі вкрай непопулярні жорстокі заходи.

В умовах енергодефіциту для збереження цілісності енергосистеми НЕК «Укренерго» примусово обмежує споживання електроенергії в регіонах, щодня доводячи обсяги відключення електричної потужності по областям. Не виконання команди системного оператора хоча б одним з «обленерго» ставить під загрозу існування Об‘єднаної енергетичної системи України взагалі та може призвести до масштабної аварії, наслідки якої в складних економічних умовах, країні буде складно подолати.   

На сьогодні гарантування енергетичної безпеки України можливе лише за умови підтримки її енергетичної системи у надійному технічному стані, незважаючи на наявний та очікуваний вплив негативних внутрішніх і зовнішніх чинників.

На даний час ПАТ «Чернігівобленерго» спільно з обласною державною адміністрацією  вживають всі можливі заходи для того, щоб мінімізувати наслідки відключень електроенергії. В.о. голови облдержадміністрації Сергій Журман  повідомив що влада з порозумінням ставиться до кризової ситуації на ринку енергопостачання. Однак, з урахуванням прогнозів щодо подальшого зниження температури повітря, відключення електроенергії загрожують забезпеченню надійної роботи системи централізованого теплопостачання у містах обласного підпорядкування – Чернігові, Ніжині та Прилуках та ще у 14 населених пунктах області, де, зокрема, не виключений прорив теплоцентралей.

ПАТ «Чернігівобленерго» у своєму  листі до керівництва Мінпаливенерго та ДП «НЕК «Укренерго» звертає увагу на те, що потужність, яка доводиться диспетчером «Укренерго» для відключення перевищує половину потужності заведеної в ГАВ  і немає можливості рівномірно чергувати відключення споживачі, а у випадках коли ГАВ вводяться в повному обсязі споживачі знеструмлюються на весь період дії ГАВ. 
Термінову телеграму з приводу аварійних відключень електроенергії, адресовану Прем’єр-Міністру України Арсенію Яценюку, озвучив Чернігівський міський голова Олександр Соколов

Ситуацію, що склалася в обласному центрі, він вважає загрозливою для енергетичної безпеки трьохсоттисячного міста. 
«Ми щоденно проводимо наради і шукаємо шляхи виходу з цієї кризової ситуації. Все, що залежало від нас, ми повною мірою виконали в ході підготовки до зими. Чому Чернігів повинен страждати від того, що хтось десь у державі не виконав своїх завдань?», - таку жорстку позицію озвучив О. Соколов. 

Регіональні, локальні інтереси роблять процес формування принципів енергетичної безпеки  на національному рівні вельми складним. В цьому процесі межі між зовнішньою та внутрішньою політикою не має бути, адже сьогодні це вже не питання особистого комфорту,а питання національної безпеки країни взагалі.

 

Як насправді виглядає самостійне і добровільне обмеження електроспоживання у Чернігівської області та чому ПАТ "Чернігівобленерго" змушене відключати населення?

4 грудня 2014 року,  на селекторній нараді з представниками обласних державних адміністрацій, міських рад, енергопостачальних підприємств та енергоємних споживачів Міністр енергетики та вугільної промисловості  України Володимир Демчишин  порекомендував терміново вирішити питання щодо  зменшення споживання електроенергії на 15% ключовими споживачами з 17 до 21 години.

«Хотів би звернутися до областей з проханням більш серйозно поставитися до  встановлених лімітів споживання електроенергії, які в останні дні значно перевищені», - сказав Міністр. «Якщо ми діятимемо спільно, якщо самі відшукаємо можливості зниження споживання, цю ситуацію вдасться врегулювати вже в найближчий час», - зазначив Міністр. «Якщо обмеження складе 15%, ми побачимо, що спокійно проходимо  період пікових навантажень, негайно буде надіслано звернення до НЕК «Укренерго» щодо  припинення відключень», - пообіцяв Міністр. 

За повідомленням  НЕК «Укренерго», зниження електроспоживання в Україні у години вечірнього максимуму 4 грудня 2014 року не відбулося.  О 16:45 год. 4 грудня 2014 року НЕК «Укренерго» відмінило дію ГАВ на період максимального навантаження на енергосистему України і у вечірні години споживачі України споживали електроенергію без обмежень, значно перевищуючи можливості генерацій по виробництву електроенергії. 

Чернігівська область перевищила встановлені НЕК «Укренерго» граничні рівні споживання по потужності на 47 МВт. 

До застосування ГАВ, НЕК «Укренерго» за погодженням з Міністерством енергетики та вугільної промисловості України зобов‘язало ПАТ «Чернігівобленерго» 4 грудня  2014 року вводить   графіки обмеження  споживання електроенергії та потужності (ГОЕ,ГОП) з 8:00 до 11:00 та з 16:00 до 22:00,  які і передбачають самостійне обмеження споживання потужності підприємствами групи «промисловість» на загальну  величину 24  МВт. 

Як насправді виглядає самостійне і добровільне обмеження електроспоживанння у Чернігівської області та чому ПАТ «Чернігівобленерго» змушене відключати населення? 

За даними режимного дня грудня минулого  року,  промисловість Чернігівської області споживає  потужність на величину 39 МВт, з яких 8,2 МВт знаходяться під аварійною бронею (Національна комісія з питань регулювання електроенергетики, Постанова "Про затвердження Правил користування електричною енергією" від 31.07.96 N 28), також не підлягають відключенню підприємства, які працюють на Міноборони України та об’єкти ПЕК (до 4 МВт.), тобто максимальне навантаження, яке  теоретично можна обмежити -  27 МВт.  04.12.2014 фактичне зниження споживання потужності в години контролю споживачами, залученими до ГОП, склало 17,6 МВт.

60% від загального споживання електроенергії в Чернігівській області припадає  на населення. Фактично 40 МВт потужності перебирає населення.В цих умовах насамперед населенню необхідно зменшувати споживання з метою недопущення розбалансування роботи енергосистеми України.

Вчорашній експеримент добровільного зниження споживання виявився неефективним, тому зранку знову маємо графіки аварійних відключень.  

ПАТ «Чернігівобленерго»  за командою центральної диспетчерської служби НЕК  «Укренерго» застосувало  5 грудня 2014 року графіки аварійних відключень з 09:20 год. в обсязі 66 МВт, а з 11:37 на 110 МВт.

 




Сподобалася новина - поділися нею в соціальних мережах.


Приглашаем принять участие в опросах нашего сайта


Просмотров: 840 | Добавил: shabalin74 | Рейтинг: 0.0/0

ЧИТАЙТЕ ЕЩЕ НОВОСТИ НА НАШЕМ САЙТЕ:

Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Пошук


Наша Україна
Единая страна

Реклама
авторемонт -->

Календар

Архив записів



Наше опитування
Что вы любите смотреть по телевизору?
Всього відповідей: 61

Наша кнопка
Мы будем очень благодарны, если Вы разместите нашу кнопку на своем сайте
Семеновка - наш город!



Код информера новостей

Друзі сайту

Сайт 1-В класу школи № 1 м. Чернігова Історія Чернігівської землі
Професійний фотограф у Чернігові
Сайт о Новгороде-Северском НЕофіційна сторінка м. Бобровиця
Козелецький соціально – інформаційний портал Відділ освіти Семенівської РДА
городок Десна в Черниговской области Жизнь в Ивановке - Интересно знать
Семенівський клуб хортингу Древній Любеч
Офіційний сайт редакції газети Срібнянщина

Хмарка Фото

Свята сьогодні
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Законодавство
Законодавство України
  • Конституція України
  • Цивільний кодекс України
  • Господарський кодекс України
  • Земельный кодекс України
  • Митний кодекс Україны
  • Запобігання і протидія корупції в державних органах та органах місцевого самоврядування

  • Хмарка тегів

    Програма TV

    Copyright MyCorp © 2024 Хостинг від uCoz


    Розділи нашого сайту
    - НОВИНИ -
    Новини краю
    Семенівщина спортивна
    Наш ексклюзив
    Новини звідусіль
    Інше
    Навколо нас
    Газета "Гарт" про наш край
    - БЛОГИ -
    Инфраструктура
    Блог голови Семенівської РДА.
    Економічний блог.
    Блог освіти району
    Блог юридичних служб.
    Семенівський районний центр зайнятості.
    Блог правоохоронців
    Прикордоння
    Блог усіх небайдужих
    Життя видатних людей
    Духовне виховання
    А чи знаєте Ви?
    Людям про людей
    Як це було ...
    З глибин серця...
    - ОГОЛОШЕННЯ -
    Автомобілі
    Бізнес, співпраця
    Побутові товари
    Для офісу
    Комп'ютеры
    Лісова промисловість
    Метали
    Нафта, газ, вугілля
    Продукти харчування
    Промислове обладнання
    Інші товари
    Зв'язок та телекомунікації
    Будівництво
    Послуги у різних сферах
    Різне
    Нерухомість
    Анонси подій
    Робота
    - ЦІКАВЕ -
    Фотоальбоми
    Транспорт
    Туристам
    Форум
    Зв'язок
    Відео



    Звертаємо увагу! Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на semenovka.at.ua. Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання.
    Адміністрація сайту не несе відповідальності за матеріали користувачів. Думка Адміністрації не завжди може співпадати з думкою автора
    Шановні коментатори/дописувачі! Адміністрація веб-сайту не має намірів обмежувати свободу слова, але залишає за собою право видаляти висловлювання з уживанням нецензурної лексики та образ на адресу авторів матеріалів і їх фігурантів.
    *** *** ***

    Щоб додати необхідна авторизація
    Облако фоток
    Каталог webplus.info Семеновка - наш город! МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов топ каталог Украинский портАл
    QWW.com.ua - Каталог украинских сайтов Белый каталог сайтов




    Переглянути свіжі коментарі
    vomeso9896 написал:
    Травень - ідеальний час для початку пошуків з
    От: Vaasiliy На ринку України вже декілька років працюють ліцензійні ігрові сайти, тому їхня популярність зростає кожен день. Не знаю, добре це чи ні, але радує те
    Дата: 29.01.2024

    -->
    Vaasiliy написал:
    На ринку України вже декілька років працюють ліцензійні ігрові сайти, тому їхня популярність зростає кожен день. Не знаю, добре це чи ні, але радує те

    dunducatti написал:
    День Святого Валентина — это поистине особенный и романтический праздник, наполненный любовью и вниманием. Если вы планируете устроить веселую вечерин

    oscar82x4 написал:
    Справді, іноді варто розглядати різноманітні варіанти, і найпростіший шлях може виявитися найефективнішим. Наприклад, ми витратили багато часу, ходячи

    oscar82x4 написал:
    Лично я выбираю брать в проверенных местах в которых точно будет качественный кофе, а не пыль с дорог по которым возили кофе. и для себя я решил брать