. ЗВЕРНЕННЯ СЕМЕНІВСЬКОГО МІСЬКОГО ГОЛОВИ ЩОДО ОБ'ЄДНАННЯ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД - 11 Січня 2017 - Семенівка-наше місто! / Семеновка-наш город!
Вас вітає сайт м. Семенівка Чернігівської області / Вас приветствует сайт г. Семеновка Черниговской области
П`ятниця, 26.04.2024, 16:38
ГлавнаяРегистрацияВходПриветствую Вас Гость | RSS






Меню сайту

Додати новину на сайт semenovka.at.ua



Форма входу

Категорії розділу
Новини краю [1156]
Семенівщина спортивна [304]
Наш ексклюзив [108]
Новини звідусіль [104]
Інше [65]
Навколо нас [18]
Газета "Гарт" про наш край [31]

СЕМЕНІВКА
СЕМЕНІВКА - НАШЕ МІСТО, Семенівка, місто Семенівка

РЕКЛАМА
ОСОБИСТИЙ КАБІНЕТ ПОБУТОВОГО СПОЖИВАЧА ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ Особистий кабінет для побутових споживачів ПАТ Чернігівобленерго

Прогноз погоди

влажность:

давл.:

ветер:

влажность:

давл.:

ветер:

влажность:

давл.:

ветер:


Група у ВК
--> Семенівське земляцтво

Facebook

Міні-чат
Вызов мини-чата - в правом нижнем углу сайта

Онлайн-РАДІО

Гороскоп
Loading...

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Наши: 0


[ Хто нас сьогодні відвідав ]




Проверка тИЦ и PR Рейтинг@Mail.ru


Главная » 2017 » Січень » 11 » ЗВЕРНЕННЯ СЕМЕНІВСЬКОГО МІСЬКОГО ГОЛОВИ ЩОДО ОБ'ЄДНАННЯ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД
15:04
ЗВЕРНЕННЯ СЕМЕНІВСЬКОГО МІСЬКОГО ГОЛОВИ ЩОДО ОБ'ЄДНАННЯ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД

  Звернення Семенівського міського голови Олександра Бичкова до жителів міста Семенівка та сільських населених пунктів Семенівського району з приводу добровільного об’єднання міської та сільських територіальних громад Семенівського району в Семенівську об’єднану територіальну громаду з центром в місті Семенівка.

 

Шановні жителі міста Семенівка та сільських населених пунктів Семенівського району!

 

В Україні з 2014 року проводиться реформа децентралізації влади, яка передбачає передачу владних повноважень по управлінню територіями від органів державної виконавчої влади до органів місцевого самоврядування та проведення адміністративно-територіальної реформи.

 

Третій рік поспіль в державі проводиться робота по укрупненню адміністративно-територіальних одиниць. Невеликі міські та сільські ради об’єднуються в об’єднані територіальні громади.

 

Законодавчою основою процесу об’єднання є Конституція України та Закон України «Про добровільне об’єднання територіальних громад». За останні 3 роки до законодавства України були внесені численні зміни, які значно розширили повноваження органів місцевого самоврядування у багатьох сферах. Стрімко розвивається процес добровільного об’єднання територіальних громад. За даними Верховної Ради України сьогодні в Україні налічується 490 районів, 438 міст, 834 селища міського типу, 26454 сільських населених пунктів. В Україні утворено 11282 місцевих рад, з яких  24 – обласних, 488 – районних, 436 – міських, 732 – селищних та 9555 – сільських. Дані про кількість місцевих рад постійно змінюються, оскільки в Україні триває процес добровільного об’єднання територіальних громад.

 

Після набрання чинності Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження методики формування спроможних територіальних громад» (у травні 2015 року), необхідної для реалізації Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», вже ініційовано об’єднання більш ніж у 6000 місцевих рад базового рівня, що складає більше половини від загальної кількості існуючих. В 2015 році в Україні добровільно об’єдналися 793 сільські, селищні, міські ради, утворивши  159 об’єднаних громад. Наприкінці 2016 року процес об’єднання завершився ще більше ніж у 100 сільських, селищних та міських радах у понад 30 громад.

 

В Чернігівській області в 2015 році було створено 5 об’єднаних територіальних громад, які успішно працюють та розвиваються. Наприкінці грудня 2016 року об’єднані територіальні громади створені в сусідніх з нашим районах – Корюківському, Сновському, Городнянському.

 

Населеним пунктам, які увійшли до складу об’єднаних громад, державою передбачено цілу низку фінансових преференцій, можливість отримання додаткових грошових коштів для розвитку комунальної інфраструктури – доріг, закладів освіти, охорони здоров’я, реалізації інфраструктурних проектів. За рахунок фінансової децентралізації у 2015 році приріст надходжень до загального фонду місцевих бюджетів об’єднаних громад проти 2014 року склав 42 відсотка.

 

Об’єднана територіальна громада – це спроможна територіальна громада, яку утворили територіальні громади сіл (селищ, міст) і які в результаті добровільного об’єднання здатні самостійно, або через органи місцевого самоврядування забезпечити належний рівень надання послуг населенню, зокрема у сфері освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту населення, житлово-комунального господарства, з урахуванням кадрових ресурсів, фінансового забезпечення та розвитку інфраструктури відповідної адміністративно-територіальної одиниці.

 

Моментом утворення об’єднаної територіальної громади вважається день набрання чинності рішеннями всіх сільських та міських рад, що прийняли рішення про добровільне об’єднання територіальних громад, або з моменту набрання чинності рішенням про підтримку добровільного об’єднання територіальних громад на місцевому референдумі, за умови відповідності таких рішень висновку, який готується і затверджується розпорядженням голови обласної державної адміністрації. Держава здійснює підтримку  добровільного об’єднання територіальних громад. Це, а також прирівнювання бюджетів об’єднаних територіальних громад до бюджетів міст обласного значення, мають спонукати територіальні громади до об’єднання. Пропозиції щодо фінансової підтримки ОТГ вносяться до Кабінету Міністрів України обласною держаною адміністрацією за поданням місцевої ОТГ не пізніше 15 липня року, що передує бюджетному періоду, в якому передбачається надання такої фінансової підтримки. Щоб отримати фінансову підтримку з 1 січня 2018 року Семенівська об’єднана територіальна громада з центром в місті Семенівка повинна завершити процес об’єднання до 15 липня 2017 року.

 

Як міський голова міста Семенівки, я виступив з ініціативою про створення в 2017 році Семенівської об’єднаної територіальної громади, до складу якої пропоную увійти всім населеним пунктам Семенівської міської та 17 сільських рад Семенівського району. Зараз на території міської ради іде обговорення моєї ініціативи. 18 січня відбудуться громадські слухання з даного питання в Семенівці, 19 січня – на Кутах. 26 січня сесія міської ради розгляне питання про ініціювання створення Семенівської об’єднаної територіальної громади з центром в місті Семенівка. Після цього міська рада направить пропозиції про добровільне об’єднання в Семенівську ОТГ до всіх 17 сільських рад Семенівського району. Сільські ради згідно діючого законодавства, будуть розглядати отриману пропозицію від міської ради та приймати свої рішення про надання згоди на об’єднання в Семенівську ОТГ, будуть обговорювати це питання з жителями свої населених пунктів під час загальних зборів громадян, за участю представників міської ради, райдержадміністрації, районної ради. Потім питання про надання згоди кожної з 17 сільських рад на об’єднання в Семенівську ОТГ буде розглядатися на сесіях сільських рад. Після прийняття рішення сільськими радами буде проводитися процедура створення об’єднаної територіальної громади. Дії і робота по створенню Семенівської ОТГ буде проводитися узгоджено і консолідовано всіма гілками влади та органів місцевого самоврядування Семенівського району – міською та сільськими радами, райдержадміністрацією та районною радою. Буде проводитися виважено, дотримуючись вимог законодавства, використовуючи наявний в області та державі досвід, враховуючи інтереси жителів всіх населених пунктів Семенівського району, буде постійно і покроково висвітлюватися на сторінках районної газети, сайті міської ради, з розумінням всієї відповідальності перед людьми.

 

Впевнений, що спільними зусиллями, ми зможемо успішно пройти цей важливий для кожного жителя Семенівщини  історичний етап, сформуємо життєздатну, спроможну для життя і розвитку Семенівську об’єднану територіальну громаду.

 

 

З повагою

Міський голова міста Семенівка                               О.Ф.Бичков.




Сподобалася новина - поділися нею в соціальних мережах.


Приглашаем принять участие в опросах нашего сайта


Категория: Новини краю | Просмотров: 1505 | Добавил: shabalin74 | Теги: Олександр Бичков, об'єднання громад, Семенівка | Рейтинг: 0.0/0

ЧИТАЙТЕ ЕЩЕ НОВОСТИ НА НАШЕМ САЙТЕ:

Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Пошук


Наша Україна
Единая страна

Реклама
авторемонт -->

Календар
«  Січень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архив записів



Наше опитування
Что вы любите смотреть по телевизору?
Всього відповідей: 61

Наша кнопка
Мы будем очень благодарны, если Вы разместите нашу кнопку на своем сайте
Семеновка - наш город!



Код информера новостей

Друзі сайту

Сайт 1-В класу школи № 1 м. Чернігова Історія Чернігівської землі
Професійний фотограф у Чернігові
Сайт о Новгороде-Северском НЕофіційна сторінка м. Бобровиця
Козелецький соціально – інформаційний портал Відділ освіти Семенівської РДА
городок Десна в Черниговской области Жизнь в Ивановке - Интересно знать
Семенівський клуб хортингу Древній Любеч
Офіційний сайт редакції газети Срібнянщина

Хмарка Фото

Свята сьогодні
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Законодавство
Законодавство України
  • Конституція України
  • Цивільний кодекс України
  • Господарський кодекс України
  • Земельный кодекс України
  • Митний кодекс Україны
  • Запобігання і протидія корупції в державних органах та органах місцевого самоврядування

  • Хмарка тегів

    Програма TV

    Copyright MyCorp © 2024 Хостинг від uCoz


    Розділи нашого сайту
    - НОВИНИ -
    Новини краю
    Семенівщина спортивна
    Наш ексклюзив
    Новини звідусіль
    Інше
    Навколо нас
    Газета "Гарт" про наш край
    - БЛОГИ -
    Инфраструктура
    Блог голови Семенівської РДА.
    Економічний блог.
    Блог освіти району
    Блог юридичних служб.
    Семенівський районний центр зайнятості.
    Блог правоохоронців
    Прикордоння
    Блог усіх небайдужих
    Життя видатних людей
    Духовне виховання
    А чи знаєте Ви?
    Людям про людей
    Як це було ...
    З глибин серця...
    - ОГОЛОШЕННЯ -
    Автомобілі
    Бізнес, співпраця
    Побутові товари
    Для офісу
    Комп'ютеры
    Лісова промисловість
    Метали
    Нафта, газ, вугілля
    Продукти харчування
    Промислове обладнання
    Інші товари
    Зв'язок та телекомунікації
    Будівництво
    Послуги у різних сферах
    Різне
    Нерухомість
    Анонси подій
    Робота
    - ЦІКАВЕ -
    Фотоальбоми
    Транспорт
    Туристам
    Форум
    Зв'язок
    Відео



    Звертаємо увагу! Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на semenovka.at.ua. Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання.
    Адміністрація сайту не несе відповідальності за матеріали користувачів. Думка Адміністрації не завжди може співпадати з думкою автора
    Шановні коментатори/дописувачі! Адміністрація веб-сайту не має намірів обмежувати свободу слова, але залишає за собою право видаляти висловлювання з уживанням нецензурної лексики та образ на адресу авторів матеріалів і їх фігурантів.
    *** *** ***

    Щоб додати необхідна авторизація
    Облако фоток
    Каталог webplus.info Семеновка - наш город! МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов топ каталог Украинский портАл
    QWW.com.ua - Каталог украинских сайтов Белый каталог сайтов




    Переглянути свіжі коментарі
    vomeso9896 написал:
    Травень - ідеальний час для початку пошуків з
    От: Vaasiliy На ринку України вже декілька років працюють ліцензійні ігрові сайти, тому їхня популярність зростає кожен день. Не знаю, добре це чи ні, але радує те
    Дата: 29.01.2024

    -->
    Vaasiliy написал:
    На ринку України вже декілька років працюють ліцензійні ігрові сайти, тому їхня популярність зростає кожен день. Не знаю, добре це чи ні, але радує те

    dunducatti написал:
    День Святого Валентина — это поистине особенный и романтический праздник, наполненный любовью и вниманием. Если вы планируете устроить веселую вечерин

    oscar82x4 написал:
    Справді, іноді варто розглядати різноманітні варіанти, і найпростіший шлях може виявитися найефективнішим. Наприклад, ми витратили багато часу, ходячи

    oscar82x4 написал:
    Лично я выбираю брать в проверенных местах в которых точно будет качественный кофе, а не пыль с дорог по которым возили кофе. и для себя я решил брать