. Марина Самойленко - народна майстриня в найвіддаленішому куточку України - 13 Лютого 2015 - Блог - Семенівка-наше місто! / Семеновка-наш город!
Вас вітає сайт м. Семенівка Чернігівської області / Вас приветствует сайт г. Семеновка Черниговской области
Субота, 20.04.2024, 10:49
ГлавнаяРегистрацияВходПриветствую Вас Гость | RSS






Меню сайту

Додати новину на сайт semenovka.at.ua



Форма входу

Категорії розділу
Инфраструктура [55]
Комунальні служби, Енергетики, Газове господарство, Тепло та ін.
Блог голови Семенівської РДА. [69]
Блог голови Семенівської РДА. Блог веде особисто голова Семенівської РДА - Деденко С.І.
Економічний блог. [145]
Блог веде, спеціаліст сектору економіки Семенівскої РДА.
Блог освіти району [182]
Блог педагогів, методистів та людей, що працюють на ниві освіти і науки
Блог юридичних служб. [63]
Семенівський районний центр зайнятості. [0]
Семенівський районний центр зайнятості- інформує.
Блог правоохоронців [26]
Прикордоння [24]
Блог прикордонної та митної служби
Блог усіх небайдужих [41]
Всім про все
Життя видатних людей [39]
Історії з життя видатних земляків
Духовне виховання [59]
Духовне виховання особистості
А чи знаєте Ви? [44]
Блог, де розміщується інформація про цікаві факти, події і т.п.
Людям про людей [38]
Матеріали про людей, їх життя, долі
Як це було ... [36]
Історичні нариси, довідки та події Семенівки та Семенівського краю
З глибин серця... [27]
Час минає, та є дві речі, які йому не підвладні: Пам"ять та Мистецтво, яке є людською спробою зробити прекрасне вічним...

СЕМЕНІВКА
СЕМЕНІВКА - НАШЕ МІСТО, Семенівка, місто Семенівка

РЕКЛАМА
ОСОБИСТИЙ КАБІНЕТ ПОБУТОВОГО СПОЖИВАЧА ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ Особистий кабінет для побутових споживачів ПАТ Чернігівобленерго

Прогноз погоди

влажность:

давл.:

ветер:

влажность:

давл.:

ветер:

влажность:

давл.:

ветер:


Група у ВК
--> Семенівське земляцтво

Facebook

Міні-чат
Вызов мини-чата - в правом нижнем углу сайта

Онлайн-РАДІО

Гороскоп
Loading...

Статистика



Онлайн всього: 4
Гостей: 4
Наши: 0


[ Хто нас сьогодні відвідав ]




Проверка тИЦ и PR Рейтинг@Mail.ru


Главная » 2015 » Лютий » 13 » Марина Самойленко - народна майстриня в найвіддаленішому куточку України
2" class="eBlock">
10:03
Марина Самойленко - народна майстриня в найвіддаленішому куточку України

 Будь-яка територія чи населений пункт завжди славляться своїми земляками. Історія існування міста або села нерозривно пов’язана з талановитими людьми, які колись жили і працювали на благо своєї рідної землі. Або зараз живуть та своєю творчістю покращують  життя населення. Звісно, усі люди не можуть бути однаковими; так вже трапляється, що  Бог декому дає більші здібності, ніж усім іншим. Творчість талановитих людей та їхні досягнення завжди викликають у суспільства позитивні емоції, і серце переповнює гордість за земляків. 

 

Наш сіверський край з давніх–давен славився талановитими майстрами та добрими традиціями. Місто Семенівка та Семенівський район невеличкі за чисельністю населення, але на цій території також мешкає багато народних умільців. Спостерігаючи за ними, замислююсь над тим, що саме спонукає людей до творчості, і доходжу до висновку, що напевне їх не влаштовує буденне існування. Це люди, які хочуть та вміють прикрашати своє життя улюбленою справою, саме тим, що вони вміють найкраще, у що вкладають душу і серце. 

 

Багато чого можна сказати про таких творців. Але у даній публікації хочу звернути увагу суспільства на мешканців села, які, часом незважаючи на обмежені умови для реалізації улюбленого захоплення, спроможні досягати поставленої мети. Саме вони прославляють нашу рідну землю результатами своєї творчості. 


 

Доля прихильна не до всіх

 

 Доля молодої й талановитої жіночки, яка зараз мешкає у селі Жовтневе, не зажди була прихильна до неї. Русява, завжди усміхнена, життєрадісна, привітна - це Самойленко Марина Юріївна. Передусім,  мати двох маленьких діточок, дружина, донька та онука. Народилася у Кривому Розі, її мати родом із цього села. Рано пішов із життя її батько, жити у великому місті не завжди було комфортно. Ще змалечку часто приїздила з матір’ю у село до бабусі. Тут проходило її дитинство, були друзі – однолітки. 


Від долі не втечеш

 

Вже дорослою тут зустріла свої перше кохання. Але вдома, у місті, на неї чекало навчання, потім робота. Проте від долі не втечеш. Поїздили на гостини один до одного, та й вирішила все ж таки остаточно переїхати жити до села, до свого коханого чоловіка. Так і сталося, невдовзі у них народився синочок. Односельці раділи тому, що у селі з’явилася ще одна молода родина, адже це означає, що село молодшає. Швидко пристосувалася Марина Юріївна до сільського життя, бо змалечку була навчена поратися по господарству. Проте її не влаштовувало буденне життя. 


 

Креативність мислення та однодумці - гарний результат

 

Творча особистість прагнула зробити кращим світ навколо себе. Починався її шлях до творчості з пошиття одягу за власним дизайном, з малювання, потім з оздоблення власного подвір’я. 
Ініціатива й небайдужість її чоловіка та нестандартність і креативність її мислення призвели до того, що, знайшовши серед односельців однодумців, вона разом зі своєю родиною заходилася розробляти дизайн дитячого майданчика. Майже усім селом почали споруджувати на березі річки дитячий ігровий майданчик.

 

І до тепер не обмежується діяльність Марини Юріївни тільки майстерністю рук. Ще й у народних гуляннях бере активну участь, долучається до підготовки разом з односельцями сценаріїв свят, шиє костюми тощо.
Завдяки небайдужим людям, які також мешкають у селі, її неспокійному характеру та непосидючості, життя у селі стало набагато цікавішим, насиченим різноманітними святкуваннями народних свят. Обряди та звичаї, які майже забуті, здобули нове життя. Цікаво і дорослим, і дітям. Не випускаючи з рук фотоапарат, їй навіть вистачає часу завантажувати у соціальні мережі фотозвіт до кожного свята. 

 

Марина Юріївна є активним користувачем Інтернету. На сайті «Одноклассники» вона створила свою групу «Янжуловка» (стара назва села), де розміщує світлини та інформацію. Тож про село стало відомо далеко за межами нашої країни. 

 

Завітавши на гостини до молодої майстрині, бесіда вийшла досить цікавою та приємною:

 

Марино Юріївно, чи не жалкуєте ви, що переїхали жити з міста до села?
    

 

Зовсім не жалкую, тут атмосфера інша, відмінна від великих міст. Природа та неймовірна тиша надихає на творчість. Час спливає повільніше, тут спокійно і комфортно. Звісно мало можливостей у плані всебічного розвитку для дітей та й дорослих також, але це не головне у житті.

 

З чого почався шлях до творчості?

 

З раннього дитинства я відрізнялася від усіх нестандартним мисленням. Але робота забирала багато часу, а тут, у селі, особливо взимку, багато вільного часу. Тож працюю з бісером, вишиваю, малюю, шию іграшки, сувеніри, створюю екібани.


Які відчуття у Вас під час роботи над іграшкою?

 

На виготовлення поробки йде багато часу. Не можна сказати, що за раз можна сісти і зробити. Будь – яке творіння потребує натхнення. Для втілення ідей у реальність необхідний час для підбору матеріалів. Виготовлення поробки може тривати досить довго, усе залежить від настрою і бажання. Можу сісти і довго працювати над нею, а можу взагалі відкласти до найкращих часів.


Звідки черпаєте ідеї створення поробок?

 

Звичайно, це власна уява, а також допомагає Інтернет – ресурс, де можна знайти що завгодно.


Який матеріал використовуєте?

 

Якщо це лялька Тильда, то використовую спеціальну тканину та наповнювачі, важливо, щоб вона була виготовлена з натуральної сировини. Необхідно дотримуватись певної технології виготовлення. Намагаюся, щоб усе виглядало максимально природно.


Що для Вас означають зроблені вироби?

 

Є такі роботи,  які дуже дорогі для мене і ні за які гроші не продала б їх. Це європейське дерево Топарія, Інь та Янь, берізка та сакура із бісера.


Які плани на майбутнє?

 

Мрію про власну крамничку, де б у продажу були тільки саморобні вироби. Можливо, знайшовши однодумців та підтримку, колись ця мрія здійсниться.


Як до Вашого захоплення відносяться рідні?

 

Переважно з розумінням, особливо мене підтримує мій чоловік. Він справжній поціновувач моєї творчості. Допомагає у підборі та замовленні матеріалів для виробів. Навіть, розуміючи як для мене це важливо, замовляє таємно, а потім привозить додому.


Чи допомагають Вам у цьому Ваші діти?

 

Звісно, уся родина так чи інакше долучається до справи. Діти вміють набивати іграшки, разом малюємо. Та майже у всьому допомагають.


Що б Ви хотіли побажати нашим читачам?

 

Більше добра у родинах. Бути більш толерантними по відношенню до інших. У великому місті стосунки між людьми вирішуються простіше. Коло спілкування завжди можна змінити, а у селі треба за будь – яких обставин шукати компроміс.


 

 

 Усе, до чого торкаються руки цієї людини, оживає, виграє розмаїттям кольорів. Про таких кажуть «золоті руки». А які у неї виходять поробки, сувеніри! Їх не можна відрізнити від тих, що продають у фірмових магазинах. Тому що зроблені вони з любов’ю. Ось, наприклад, лялька – мотанка, або кукла Тильда, або оберіг. Усе хочеться роздивитися. У будинку досить багато таких виробів, купують люди, які цінують речі, виготовлені  руками майстра.  

 

До речі, у місцевому краєзнавчому музеї організовано виставку – продаж робіт Марини Юріївни.

 

 

Тож наостанок хочеться побажати їй нових звершень, розуміння та підтримки на творчому шляху.

 

 

 

Олена Кресс,

м. Семенівка

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Галерея робіт Марини Самойленко:

(клікніть на зображенні для збільшення)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Понравилась новость - поделись в социальных сетях


Приглашаем принять участие в опросах нашего сайта


Категория: Людям про людей | Просмотров: 2027 | Добавил: Елена | Рейтинг: 5.0/2

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ В БЛОГАХ НАШЕГО САЙТА


Всего комментариев: 1
1 10valia95  
Очень красивые работы. Если хотите можете зайти на этот сайт https://alexandrd.ua/ и покупать ткани здесь. Я вот например когда что то шью покупаю только у них, здесь намного дешевле и выбор большой!

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Пошук


Наша Україна
Единая страна

Реклама
авторемонт -->

Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Архив записів



Наше опитування
В каких социальных сетях вы зарегистрированы ???
Всього відповідей: 79

Наша кнопка
Мы будем очень благодарны, если Вы разместите нашу кнопку на своем сайте
Семеновка - наш город!



Код информера новостей

Друзі сайту

Сайт 1-В класу школи № 1 м. Чернігова Історія Чернігівської землі
Професійний фотограф у Чернігові
Сайт о Новгороде-Северском НЕофіційна сторінка м. Бобровиця
Козелецький соціально – інформаційний портал Відділ освіти Семенівської РДА
городок Десна в Черниговской области Жизнь в Ивановке - Интересно знать
Семенівський клуб хортингу Древній Любеч
Офіційний сайт редакції газети Срібнянщина

Хмарка Фото

Свята сьогодні
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Законодавство
Законодавство України
  • Конституція України
  • Цивільний кодекс України
  • Господарський кодекс України
  • Земельный кодекс України
  • Митний кодекс Україны
  • Запобігання і протидія корупції в державних органах та органах місцевого самоврядування

  • Хмарка тегів

    Програма TV

    Copyright MyCorp © 2024 Хостинг від uCoz


    Розділи нашого сайту
    - НОВИНИ -
    Новини краю
    Семенівщина спортивна
    Наш ексклюзив
    Новини звідусіль
    Інше
    Навколо нас
    Газета "Гарт" про наш край
    - БЛОГИ -
    Инфраструктура
    Блог голови Семенівської РДА.
    Економічний блог.
    Блог освіти району
    Блог юридичних служб.
    Семенівський районний центр зайнятості.
    Блог правоохоронців
    Прикордоння
    Блог усіх небайдужих
    Життя видатних людей
    Духовне виховання
    А чи знаєте Ви?
    Людям про людей
    Як це було ...
    З глибин серця...
    - ОГОЛОШЕННЯ -
    Автомобілі
    Бізнес, співпраця
    Побутові товари
    Для офісу
    Комп'ютеры
    Лісова промисловість
    Метали
    Нафта, газ, вугілля
    Продукти харчування
    Промислове обладнання
    Інші товари
    Зв'язок та телекомунікації
    Будівництво
    Послуги у різних сферах
    Різне
    Нерухомість
    Анонси подій
    Робота
    - ЦІКАВЕ -
    Фотоальбоми
    Транспорт
    Туристам
    Форум
    Зв'язок
    Відео



    Звертаємо увагу! Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на semenovka.at.ua. Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання.
    Адміністрація сайту не несе відповідальності за матеріали користувачів. Думка Адміністрації не завжди може співпадати з думкою автора
    Шановні коментатори/дописувачі! Адміністрація веб-сайту не має намірів обмежувати свободу слова, але залишає за собою право видаляти висловлювання з уживанням нецензурної лексики та образ на адресу авторів матеріалів і їх фігурантів.
    *** *** ***

    Щоб додати необхідна авторизація
    Облако фоток
    Каталог webplus.info Семеновка - наш город! МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов топ каталог Украинский портАл
    QWW.com.ua - Каталог украинских сайтов Белый каталог сайтов




    Переглянути свіжі коментарі
    vomeso9896 написал:
    Травень - ідеальний час для початку пошуків з
    От: Vaasiliy На ринку України вже декілька років працюють ліцензійні ігрові сайти, тому їхня популярність зростає кожен день. Не знаю, добре це чи ні, але радує те
    Дата: 29.01.2024

    -->
    Vaasiliy написал:
    На ринку України вже декілька років працюють ліцензійні ігрові сайти, тому їхня популярність зростає кожен день. Не знаю, добре це чи ні, але радує те

    dunducatti написал:
    День Святого Валентина — это поистине особенный и романтический праздник, наполненный любовью и вниманием. Если вы планируете устроить веселую вечерин

    oscar82x4 написал:
    Справді, іноді варто розглядати різноманітні варіанти, і найпростіший шлях може виявитися найефективнішим. Наприклад, ми витратили багато часу, ходячи

    oscar82x4 написал:
    Лично я выбираю брать в проверенных местах в которых точно будет качественный кофе, а не пыль с дорог по которым возили кофе. и для себя я решил брать