. Пріоритети роботи адміністрації визначено - 21 Жовтня 2015 - Блог - Семенівка-наше місто! / Семеновка-наш город!
Вас вітає сайт м. Семенівка Чернігівської області / Вас приветствует сайт г. Семеновка Черниговской области
Середа, 24.04.2024, 23:27
ГлавнаяРегистрацияВходПриветствую Вас Гость | RSS






Меню сайту

Додати новину на сайт semenovka.at.ua



Форма входу

Категорії розділу
Инфраструктура [55]
Комунальні служби, Енергетики, Газове господарство, Тепло та ін.
Блог голови Семенівської РДА. [69]
Блог голови Семенівської РДА. Блог веде особисто голова Семенівської РДА - Деденко С.І.
Економічний блог. [145]
Блог веде, спеціаліст сектору економіки Семенівскої РДА.
Блог освіти району [182]
Блог педагогів, методистів та людей, що працюють на ниві освіти і науки
Блог юридичних служб. [63]
Семенівський районний центр зайнятості. [0]
Семенівський районний центр зайнятості- інформує.
Блог правоохоронців [26]
Прикордоння [24]
Блог прикордонної та митної служби
Блог усіх небайдужих [41]
Всім про все
Життя видатних людей [39]
Історії з життя видатних земляків
Духовне виховання [59]
Духовне виховання особистості
А чи знаєте Ви? [44]
Блог, де розміщується інформація про цікаві факти, події і т.п.
Людям про людей [38]
Матеріали про людей, їх життя, долі
Як це було ... [36]
Історичні нариси, довідки та події Семенівки та Семенівського краю
З глибин серця... [27]
Час минає, та є дві речі, які йому не підвладні: Пам"ять та Мистецтво, яке є людською спробою зробити прекрасне вічним...

СЕМЕНІВКА
СЕМЕНІВКА - НАШЕ МІСТО, Семенівка, місто Семенівка

РЕКЛАМА
ОСОБИСТИЙ КАБІНЕТ ПОБУТОВОГО СПОЖИВАЧА ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ Особистий кабінет для побутових споживачів ПАТ Чернігівобленерго

Прогноз погоди

влажность:

давл.:

ветер:

влажность:

давл.:

ветер:

влажность:

давл.:

ветер:


Група у ВК
--> Семенівське земляцтво

Facebook

Міні-чат
Вызов мини-чата - в правом нижнем углу сайта

Онлайн-РАДІО

Гороскоп
Loading...

Статистика



Онлайн всього: 34
Гостей: 34
Наши: 0


[ Хто нас сьогодні відвідав ]




Проверка тИЦ и PR Рейтинг@Mail.ru


Главная » 2015 » Жовтень » 21 » Пріоритети роботи адміністрації визначено
2" class="eBlock">
15:12
Пріоритети роботи адміністрації визначено

 Вся життєдіяльність нашого краю, так як і будь-якого іншого складається з двох великих частин – економічної і соціальної складової. Економічна складова заробляє, соціальна витрачає. Ці дві складові тісно пов’язані та впливають одна на одну. Однією з найважливіших соціальних проблем району, яку відчувають всі представники соціальної сфери – це несвоєчасна виплата заробітної плати бюджетникам. Частину коштів для бюджетників ми заробляємо самі, але левову частку нам надає держава. При цьому ця сума залежить від кількості населення або, наприклад, дітей в районі. Якщо вас мало – у вас нічого не буде, ні медицини, ні освіти. Дуже «гарна» формула придумана державою, чи не так. І прислухатись до фінансистів регіону столиці ніколи. В них є більш серйозні справи. А натомість страждають люди. Розрекламована фінансова децентралізація можливо і наповнила якісь місцеві бюджети, але не Семенівщини.


Отже, наша задача – по-максимуму залишити кошти Семнівського бюджету в районі. Як це зробити? Районний бюджет складається з двох великих статей видатків, заробітної плати і енергоносіїв. Переведення котелень бюджетної сфери на місцеве паливо дасть нам декілька переваг. По-перше, ми відходимо від використання чужого коштовного палива; по-друге – ми залишаємо кошти бюджету в районі. На питання, що краще: купувати свої дрова, торфобрикет і давати роботу нашім людям чи віддавати кошти російському «Газпрому» - відповідь очевидна. За останні півтора року ми повністю відмовились від використання газу як палива в медичній галузі та майже повністю в галузі культури, а в освітній у нас залишилось лише 2 об’єкти.


Ще однією потужною статтею витрачання районного бюджету є закупівля тепла, яке ми купуємо в ПАТ «Облтеплокомуненерго» для обігріву об’єктів соціальної сфери. Щороку район сплачує за тепло близько 4-х мільйонів гривень. Наразі ми ведемо перемовини з потенційними інвесторами щодо надання послуг з теплопостачання за обов’язкової умови використання альтернативного місцевого палива. Реалізація цих заходів дасть змогу залишити в районі більше 4 мільйонів. Ці кошти повинні впасти на рахунки торфобрикетного заводу та лісгоспів, а також це податки та інші платежі до місцевих бюджетів. Розумно? Звичайно так.


Останніми роками для залучення коштів в район ззовні проводилась певна робота з реалізації проектів, передусім всім відомі проекти по освоєнню родовищ глини. Але всі вони зазнавали невдачі, як не парадоксально, але через участь у них держави і відповідно наявності корупційної складової. Простіше кажучи за прийняття позитивного рішення щодо фінансування чиновники вимагали відкати та хабарі.


Ми вирішили відійти від цієї схеми і почати прямий діалог з потенційними інвесторами. Що ми робимо – перекладаємо на іноземні мови рекламні пропозиції з характеристиками Семенівщини та відправляємо їх до потужних інвестиційних компаній світу. Для налагодження виробництв у легкій, деревообробній промисловості та в сільському господарстві ресурсів у нас достатньо.


В соціальній сфері теж є свої проблеми. Ще з економічної теорії відомо, що соціальна сфера це надбудова над економічною складовою. За відсутності потужної економіки ми намагаємось утримати соціальну сферу, передусім школи, в тих показниках, що існували раніше. І наш дефіцит коштів для зарплат бюджетникам – частково наслідок саме цього бажання. Але іншого шляху я не бачу – за цією проблемою стоять робочі місця та людські долі.


Якщо в освіті основна проблема - це оптимізація навчальних закладів, то в медицині ми стикаємось з величезною кадровою проблемою. Відсутність лікарів певних спеціальностей створюють багато проблем для населення, люди вимушені їхати в інші лікарні. Для вирішення цієї проблеми необхідно запропонувати медикам такі умови, які їм не запропонують інші, тоді вони поїдуть працювати в Семенівку.


В минулому році районною радою була затверджена, розроблена мною програма забезпечення житлом лікарів. Ми плануємо надавати спеціалістам службові квартири з ремонтом з правом їх приватизації через 10 років. Одна квартира у нас вже відремонтована і буде найближчим часом передана завідуючому 17 відділенням Чернігівської обласної психіатричної лікарні, оскільки однією з умов збереження в районі відділення було забезпечення житлом лікаря. Ми вирішили цю проблему, яка існувала протягом останніх семи років. Районною радою 15 жовтня цього року було прийнято до комунальної власності району ще одну двокімнатну квартиру в п’ятиповерхівці. Плануємо після її капітального ремонту ( оскільки там останніх років 20 ніхто не жив і стан її жахливий) передати окулісту. У нас є попередня домовленість з лікарем з сусіднього району, який погоджується переїхати працювати до Семенівки за умови надання належного житла.
Взагалі в сфері нерухомості у нас неоране поле, нарешті міська влада починає процедури узаконення безхазяйних квартир, за рахунок яких ми зможемо закрити питання з житлом в медицині і не тільки.


Окремим ресурсом, яким ми користувалися останні роки були кошти наших сільських громад. В цьому році ми залучали кошти сільських рад Жадова, Погорілець, Миколаївки та Карпович для фінансування галузей освіти, медицини, та соціальної сфери за що хочу висловити окрему подяку головам сільських рад Помазку С.П., Василенку В.В., Балуті С.М. та Горовій Л.М. Але більшість сільських бюджетів не мають тих коштів, що були в минулих роках, наразі районний бюджет підтримує деяки територіальні громади коштами району, оскільки в них немає навіть чим платити зарплати працівникам сільрад. Хоча є і виключення. Деки сільські ради примудряються платити своїм працівникам додаткові необов’язкові надбавки до заробітних плат. Якщо не брати місто (де бюджет не можна порівнювати з сільськими) безумовним лідером з цих виплат є Тимоновичи, також значні кошти на ці видатки виділено в Хотіївці, Машево та Миколавці. В той час, коли В Жадові купуються нові твердопаливні котли для школи та будуються бетонні паркани в центрі села, в Тимоновичах в цей час виплачуються стимулюючи надбавки до зарплат працівникам сільради. Хіба сільським громадам не потрібні кошти на розвиток інфраструктури? Вважаю, ці ресурси можна використати більш раціонально. Сільським головам треба звернути увагу на цю проблему.


Багато проектів в цьому році було здійснено за рахунок коштів спонсорів. За нашими підрахунками майже півмільйона було акумульовано всіма галузями бюджетної сфери. Так, в Жадово, монтаж нової твердопаливної котельні в школі був здійснений за кошти, які виділили місцеві сільськогосподарські підприємства, а це маже 100 тис. грн. Наразі закінчується капітальний ремонт приміщення ФАПу в Іванівці, де місцеві фермери та підприємці району вклали в ремонт навіть більше 100 тисяч. Я вже не кажу про асфальт, який покладений в цьому році на дорогах Семенівщини. Придбаний від був в тому числі і за кошти сільського господарства. Взагалі, багато проблем району нам вдається вирішувати, спираючись на могутні плечі керівників сільськогосподарських підприємств, за що їм велика вдячність. Наявність спонсорських ресурсів, дуже важливе джерело для району і робота з меценатами та спонсорами є одним з наших пріоритетів.


Всі проблеми району за півтора роки вирішити неможливо, а враховуючи реформи уряду, які неоднозначно сприймаються, виникають нові (як то фінансування дошкільної освіти). Для їх вирішення всім нам необхідно прикласти максимум зусиль та здорового глузду.


У нашій роботі розставлені акценти, яким ми приділяємо значну увагу, час і всі наші ресурси.
 

Це стратегічні направлення, їх не багато, але які ми вже впроваджуємо в життя. Це конкретні кроки без ідеологічної шелухи і зовнішньої показухи.

 

Понравилась новость - поделись в социальных сетях


Приглашаем принять участие в опросах нашего сайта


Категория: Блог голови Семенівської РДА. | Просмотров: 767 | Добавил: Wooder | Рейтинг: 5.0/1

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ В БЛОГАХ НАШЕГО САЙТА


Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Пошук


Наша Україна
Единая страна

Реклама
авторемонт -->

Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архив записів



Наше опитування
В каких социальных сетях вы зарегистрированы ???
Всього відповідей: 79

Наша кнопка
Мы будем очень благодарны, если Вы разместите нашу кнопку на своем сайте
Семеновка - наш город!



Код информера новостей

Друзі сайту

Сайт 1-В класу школи № 1 м. Чернігова Історія Чернігівської землі
Професійний фотограф у Чернігові
Сайт о Новгороде-Северском НЕофіційна сторінка м. Бобровиця
Козелецький соціально – інформаційний портал Відділ освіти Семенівської РДА
городок Десна в Черниговской области Жизнь в Ивановке - Интересно знать
Семенівський клуб хортингу Древній Любеч
Офіційний сайт редакції газети Срібнянщина

Хмарка Фото

Свята сьогодні
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Законодавство
Законодавство України
  • Конституція України
  • Цивільний кодекс України
  • Господарський кодекс України
  • Земельный кодекс України
  • Митний кодекс Україны
  • Запобігання і протидія корупції в державних органах та органах місцевого самоврядування

  • Хмарка тегів

    Програма TV

    Copyright MyCorp © 2024 Хостинг від uCoz


    Розділи нашого сайту
    - НОВИНИ -
    Новини краю
    Семенівщина спортивна
    Наш ексклюзив
    Новини звідусіль
    Інше
    Навколо нас
    Газета "Гарт" про наш край
    - БЛОГИ -
    Инфраструктура
    Блог голови Семенівської РДА.
    Економічний блог.
    Блог освіти району
    Блог юридичних служб.
    Семенівський районний центр зайнятості.
    Блог правоохоронців
    Прикордоння
    Блог усіх небайдужих
    Життя видатних людей
    Духовне виховання
    А чи знаєте Ви?
    Людям про людей
    Як це було ...
    З глибин серця...
    - ОГОЛОШЕННЯ -
    Автомобілі
    Бізнес, співпраця
    Побутові товари
    Для офісу
    Комп'ютеры
    Лісова промисловість
    Метали
    Нафта, газ, вугілля
    Продукти харчування
    Промислове обладнання
    Інші товари
    Зв'язок та телекомунікації
    Будівництво
    Послуги у різних сферах
    Різне
    Нерухомість
    Анонси подій
    Робота
    - ЦІКАВЕ -
    Фотоальбоми
    Транспорт
    Туристам
    Форум
    Зв'язок
    Відео



    Звертаємо увагу! Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на semenovka.at.ua. Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання.
    Адміністрація сайту не несе відповідальності за матеріали користувачів. Думка Адміністрації не завжди може співпадати з думкою автора
    Шановні коментатори/дописувачі! Адміністрація веб-сайту не має намірів обмежувати свободу слова, але залишає за собою право видаляти висловлювання з уживанням нецензурної лексики та образ на адресу авторів матеріалів і їх фігурантів.
    *** *** ***

    Щоб додати необхідна авторизація
    Облако фоток
    Каталог webplus.info Семеновка - наш город! МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов топ каталог Украинский портАл
    QWW.com.ua - Каталог украинских сайтов Белый каталог сайтов




    Переглянути свіжі коментарі
    vomeso9896 написал:
    Травень - ідеальний час для початку пошуків з
    От: Vaasiliy На ринку України вже декілька років працюють ліцензійні ігрові сайти, тому їхня популярність зростає кожен день. Не знаю, добре це чи ні, але радує те
    Дата: 29.01.2024

    -->
    Vaasiliy написал:
    На ринку України вже декілька років працюють ліцензійні ігрові сайти, тому їхня популярність зростає кожен день. Не знаю, добре це чи ні, але радує те

    dunducatti написал:
    День Святого Валентина — это поистине особенный и романтический праздник, наполненный любовью и вниманием. Если вы планируете устроить веселую вечерин

    oscar82x4 написал:
    Справді, іноді варто розглядати різноманітні варіанти, і найпростіший шлях може виявитися найефективнішим. Наприклад, ми витратили багато часу, ходячи

    oscar82x4 написал:
    Лично я выбираю брать в проверенных местах в которых точно будет качественный кофе, а не пыль с дорог по которым возили кофе. и для себя я решил брать