. Духовне виховання - Блог - Семенівка-наше місто! / Семеновка-наш город!
Вас вітає сайт м. Семенівка Чернігівської області / Вас приветствует сайт г. Семеновка Черниговской области
П`ятниця, 26.04.2024, 02:23
ГлавнаяРегистрацияВходПриветствую Вас Гость | RSS






Меню сайту

Додати новину на сайт semenovka.at.ua



Форма входу

Категорії розділу
Инфраструктура [55]
Комунальні служби, Енергетики, Газове господарство, Тепло та ін.
Блог голови Семенівської РДА. [69]
Блог голови Семенівської РДА. Блог веде особисто голова Семенівської РДА - Деденко С.І.
Економічний блог. [145]
Блог веде, спеціаліст сектору економіки Семенівскої РДА.
Блог освіти району [182]
Блог педагогів, методистів та людей, що працюють на ниві освіти і науки
Блог юридичних служб. [63]
Семенівський районний центр зайнятості. [0]
Семенівський районний центр зайнятості- інформує.
Блог правоохоронців [26]
Прикордоння [24]
Блог прикордонної та митної служби
Блог усіх небайдужих [41]
Всім про все
Життя видатних людей [39]
Історії з життя видатних земляків
Духовне виховання [59]
Духовне виховання особистості
А чи знаєте Ви? [44]
Блог, де розміщується інформація про цікаві факти, події і т.п.
Людям про людей [38]
Матеріали про людей, їх життя, долі
Як це було ... [36]
Історичні нариси, довідки та події Семенівки та Семенівського краю
З глибин серця... [27]
Час минає, та є дві речі, які йому не підвладні: Пам"ять та Мистецтво, яке є людською спробою зробити прекрасне вічним...

СЕМЕНІВКА
СЕМЕНІВКА - НАШЕ МІСТО, Семенівка, місто Семенівка

РЕКЛАМА
ОСОБИСТИЙ КАБІНЕТ ПОБУТОВОГО СПОЖИВАЧА ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ Особистий кабінет для побутових споживачів ПАТ Чернігівобленерго

Прогноз погоди

влажность:

давл.:

ветер:

влажность:

давл.:

ветер:

влажность:

давл.:

ветер:


Група у ВК
--> Семенівське земляцтво

Facebook

Міні-чат
Вызов мини-чата - в правом нижнем углу сайта

Онлайн-РАДІО

Гороскоп
Loading...

Статистика



Онлайн всього: 6
Гостей: 6
Наши: 0


[ Хто нас сьогодні відвідав ]




Проверка тИЦ и PR Рейтинг@Mail.ru


Главная » Духовне виховання
« 1 2 3 4 »
Картинка к материалу: «28 листопада розпочинається Різдвяний піст»

Різдвяний піст – це останній багатоденний піст року. Він починається 28 листопада за новим стилем і закінчується 7 січня. Говіння триває 40 днів і тому в Церковному уставі називається ще Чотиридесятницею, так само, як і Великий піст. Оскільки заговини на піст припають на день пам’яті святого апостола Пилипа, то його ще називають Пилипівкою.

Установлення Різдвяного посту, як і інших багатоденних постів, припадає на давні християнські часи. Уже з IV століття святий Амвросій Медіоланський і блаженний Августин згадують у своїх творах Різдвяний піст. У V столітті про давність Різдвяного посту писав святий Лев Великий, Римський єпископ.

Спочатку Різдвяний піст у різних християн мав неоднакову тривалість: від семи днів і більше. На соборі 1166 року, що відбувся при Константинопольському Патріарху Луці та візантійському імператорові Мануїлі, було прийнято постанову для всіх християн дотримуватися посту протягом сорока днів перед великим святом Різдва Христового. ... Читати далі »

Категория: Духовне виховання | Просмотров: 899 | Добавил: Мах777 | Дата: 26.11.2014 | Комментарии (0)

Картинка к материалу: «Собор св. Архистратига Михаїла та інших небесніх сил безплотних..»

 Наш церковний рік це наче мозаїка, яку творять свята Господні, Богородичні, та величезне число Мучеників і Святих. Осередок цієї величної мозаїки це Господь Наш Ісус Христос, як Бог і як Чоловік. На землі день і ніч славить його св. Церква, а в небі вічну славу співає йому Церква прославлена: превеликий хор Ангелів і Святих. Св. Ангели це відвічний Божий хор слави і Божі слуги. Св. Церква, маючи на увазі велике значення Ангелів для Божої слави і нашого спасіння, в мозаїці церковного року присвятила особливе місце і для почитання Ангелів. Тут на першому місці стоїть свято - Собор св. Архистратига Михаїлата інших сил безплотних.


Перед тим, як Господь Бог сотворив людину, то найперше створив Ангелів. Це невидимі, безсмертні, дуже досконалі і чисті духи, що мають бистрий розум і свобідну волю. Їхнє число безмірно велике. Пророк Даниїл бачив у видінні престіл Бога, де "тисячі ти ... Читати далі »

Категория: Духовне виховання | Просмотров: 753 | Добавил: Мах777 | Дата: 21.11.2014 | Комментарии (0)

Картинка к материалу: «Історична подія: різні конфесії підписали Меморандум про Українську помісну церкву. Московський патріархат засудив агресію Росії»

 На Рівненщині історична подія: різні конфесії підписали Меморандум про Українську помісну церкву. Московський патріархат засудив агресію Росії
Запізнилися на півтори години з підписанням, оскільки змінювали текст Меморандуму

 

 

Меморандум про єдину Україну та єдину Українську помісну православну церкву мали підписати о 15-й, проте представники релігійних конфесій не підіймалися — на першому поверсі драмтеатру вони ще дискутували та узгоджували текст Меморандуму. Як виявилося, півтори години їм знадобилося, аби включити у текст п’ятий пункт та роздрукувати новий текст.

 

 

 

 

 

 

 

 

... Читати далі »

Категория: Духовне виховання | Просмотров: 807 | Добавил: Мах777 | Дата: 14.11.2014 | Комментарии (0)

Картинка к материалу: «Святий великомученик Димитрій Солунський»

 8 листопада (26 жовтня за ст. ст.) Свята Православна Церква вшановує пам’ять одного із ранньохристиянських великомучеників – святого Димитрія Солунського (Мироточивого).

 

Святий великомученик Димитрій народився у сім'ї римського проконсула міста Солунь (нині Салоніки в Греції) у III ст. На той час більшість мешканців міста були язичниками, але чимала християнська громада, заснована апостолом Павлом, існувала вже триста років. До таємних сповідників християнської віри належала і родина Димитрія. Коли хлопець подорослішав, батьки показали йому чудові ікони Хрис ... Читати далі »

Категория: Духовне виховання | Просмотров: 986 | Добавил: shabalin74 | Дата: 07.11.2014 | Комментарии (0)

Картинка к материалу: «4 листопада відзначається свято Казанської Ікони Божої Матері»

 Казанська чудотворна ікона Божої Матері – одна із найпрославленіших чудотворних ікон у всьому православному світі. 

 

Явилася вона ще у 1579 році в місті Казань при таких обставинах. 


Згадане місто спіткала велика біда: пожежа майже повністю знищила його. У той час жив там воїн на ім’я Данило Окучин з дружиною та 9-річною донькою Матроною. Разом з іншими будинками згорів і їхній. І ось Матроні явилася уві сні Пресвята Богородиця і веліла оголосити архієпископу і начальникам міста, що на місці згорілої хати родичів Матрони скрита у землі ікона Пресвятої Богородиці. Ще двічі повторно були видіння дівчинці. Але міські власті не повірили їй. Тоді Матрона відправилася з мамою на вказане місце і сама стала копати землю. І ось, коли земля була розри ... Читати далі »

Категория: Духовне виховання | Просмотров: 1247 | Добавил: shabalin74 | Дата: 04.11.2014 | Комментарии (0)

Картинка к материалу: «Звернення Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій на підтримку благодійництва та волонтерської діяльності»

Шановні співвітчизники!

Україна переживає один з найважчих моментів своєї історії. Тому зараз в нашому суспільстві як ніколи потрібними є взаємна допомога, підтримка, милосердя та благодійність.

Надходить зима, коли вимушені переселенці зі Сходу України та Криму, люди, які залишаються в містах і селах, зруйнованих внаслідок бойових дій, українські воїни та добровольці потребуватимуть особливої допомоги та підтримки.

Церквами і релігійними організаціями, разом з багатьма волонтерами та за сприяння тисяч не байдужих людей, вже зібрано та направлено потребуючим багато гуманітарної допомоги, засобів захисту, коштів. Але не слід на цьому зупинятися – зимові холоди, зруйнована інфраструктура, відсутність нормального постачання їжі є викликами, з якими впоратися зможемо лише всі разом.

Тому вітаючи і благословляючи милосердну, благодійну, волонтерську діяльність ми закликаємо всіх, а особливо – вірних, які належать до наших Церков і релігійних організацій, до посильної участі в ній. Українські військові, жителі Сходу України, вимушені ... Читати далі »

Категория: Духовне виховання | Просмотров: 983 | Добавил: Мах777 | Дата: 03.11.2014 | Комментарии (0)

Картинка к материалу: «ПОКРОВА ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ»

 Поміж Богородичними празниками церковного року на особливу увагу заслуговує празник Покрова Пресвятої Богородиці. В Україні його відзначають 14 жовтня як свято релігійне, національне, родинне. У народі цей празник ще носить назву «Третя Пречиста». Встановлений він був як подяка за заступництво Богородиці над Царгородом.

 

... Читати далі »

Категория: Духовне виховання | Просмотров: 954 | Добавил: shabalin74 | Дата: 14.10.2014 | Комментарии (0)

Картинка к материалу: «Російські спецслужби на Покрову готують провокації проти Московського Патріархату»

Заява Прес-центру Київської Патріархії

З достовірних джерел Київська Патріархія отримала інформацію про те, що російськими спецслужбами на свято Покрова Пресвятої Богородиці, 14 жовтня ц.р., готуються численні провокації у Києві та в областях України з метою розпалення релігійної та суспільної ворожнечі.

Під виглядом українських націоналістів та прихильників Київського Патріархату провокаторами готуються напади на Києво-Печерську Лавру та храми Московського Патріархату. Вже зараз з різних областей України надходить інформація про розповсюдження листівок нібито від імені українських патріотів та прихильників Київського Патріархату, в яких містяться заклики на Покрову, 14 жовтня, вчинити фізичну розправу з духовенством Московського Патріархату та захоплювати храми УПЦ МП. Наскільки нам відомо, 14 жовтня вищі керівники УПЦ МП планують перебувати закордоном.

У зв’язку з цим з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета Прес-центр Київської Патріархії офіційно заявляє, що Київський Патріархат не причетний до підготовки ... Читати далі »

Категория: Духовне виховання | Просмотров: 716 | Добавил: Мах777 | Дата: 10.10.2014 | Комментарии (0)

Картинка к материалу: «Святий Іоанн Богослов»

9 жовтня, Православна Церква відзначає пам'ять святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова.

Святий Іоанн Богослов займає особливе місце в ряду обраних учнів Христа Спасителя. З коротких вказівок Євангелістів видно, що він володів найвищою мірою палкою натурою, сердечні пориви його іноді доходили до такої бурхливої ревнощів, що Ісус Христос змушений був стримувати їх, як незгодні з духом нового вчення
.


 

Після свого покликання апостол не розлучався з Господом і був одним з трьох учнів, яких Господь особливо наблизив до Себе. Під час Таємної Вечері він сидів при столі поруч з Господом і за знаком апостола Петра, припавши до грудей Спасителя, запитав про ім'я зрадника. Апостол Іоанн слідував за Господом, коли його, зв'язаного, вели з Гетсиманського саду на суд беззаконних первосвящеників Анни і Каяфи, він же перебував у дворі архієрейському при доп ... Читати далі »

Прикрепления: Картинка 1
Категория: Духовне виховання | Просмотров: 1513 | Добавил: Мах777 | Дата: 09.10.2014 | Комментарии (0)

Картинка к материалу: «"Зупиніть розпалення Третьої світової війни!" - Патріарх Філарет»

  Звернення Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета до глав держав, парламентів та народів Європи 

Вельмишановні пані та панове! 
Дорогі європейці! 

Від імені мільйонів вірних Української Православної Церкви Київського Патріархату хочу висловити подяку за моральну, дипломатичну, фінансову та іншу підтримку, яку Європейський Союз та окремі країни Європи надають Україні та українському народу, що бореться за свою свободу, незалежність, цілісність держави та демократичний лад. В час цинічної збройної агресії, яку розпочала і досі продовжує Росія проти України, європейська підтримка для українського народу є надзвичайно важливою. 

Росія окупувала Крим, захопила контроль над частиною Донецької та Луганської областей, використовує на українській території свої війська та найманців, поширює через медіа та офіційних осіб відверту брехню про події в Україні. Все це несе загрозу не лише нашій державі, але миру в усьому світі. Бо якщо ... Читати далі »

Категория: Духовне виховання | Просмотров: 554 | Добавил: shabalin74 | Дата: 08.10.2014 | Комментарии (0)

Картинка к материалу: «день пам’яті благовірного великого князя Київського і Чернігівського Ігоря Ольговича»

2 жовтня, Православна Церква відзначає день пам’яті благовірного великого князя Київського і Чернігівського Ігоря Ольговича. У хрещенні святий отримав найменування Георгій, а в іночестві, яке прийняв згодом – Гавриїл.

Середина 12 століття, коли жив святий благовірний князь була скорботним часом міжусобних воїн, де сперечалися дві княжі групи Ольговичів та Мстиславовичів. Святий Ігор волею Божою вступив у боротьбу за Київське княжіння і мученицьким подвигом повинен був викупити гріх міжусобної війни.


1 серпня 1146 року помер князь Всеволод, гордовите княжіння якого не любили кияни і тому вони сповнилися ненавистю і до його брата Ігоря та всіх Ольговичів. Святий Ігор проти волі був втягнутий в самий центр суперечок та став невинною жертвою ненависті. Під Києвом сталася битва між військами князя Ігоря та Ізяслава Мстиславича і київські війська у розпал битви пере ... Читати далі »

Прикрепления: Картинка 1
Категория: Духовне виховання | Просмотров: 620 | Добавил: Мах777 | Дата: 02.10.2014 | Комментарии (0)

Картинка к материалу: «Житіє святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії»

 30 вересня Православна Церква вшановує пам'ять святих мучениць Віри, Надії, Любові і матері їх Софії. Жили вони в Римі за царювання імператора Адріана. Софія, живучи у чесному шлюбі, народила трьох доньок, яким дала імена відповідні трьом християнським чеснотам, і прагнула навчити їх тих чеснот імена яких вони носили.

 

Слухаючись святої богомудрої матері, вони досягали успіху в духовному житті, зростали красиві і мудрі. Чутка про їхню премудрість і красу дійшла і до начальника області Антіоха, він же відразу переконався, що вони християни повідомив царя Адріана. Останній послав слуг за премудрими дівами. Помолившись і поклонившись Господу Богу, всі четверо – мати і доньки пішли до царя, часто споглядаючи ... Читати далі »

Категория: Духовне виховання | Просмотров: 1774 | Добавил: shabalin74 | Дата: 30.09.2014 | Комментарии (0)

Картинка к материалу: «Воздвиження Животворящого Хреста Господнього»

27 вересня, Православна Церква відзначає свято Воздвиження Животворящого Хреста Господнього.

Ця знаменна подія відбулася за імператора Костянтина Великого, який першим з римських імператорів припинив гоніння на християн.
Рівноапостольний імператор Костянтин, сприянням Божим отримав у трьох війнах перемогу над ворогами, бачив на небі Боже знамення - Хрест з написом " Цим переможеш ". Гаряче бажаючи відшукати Хрест, на якому був розіп'ятий Господь наш Ісус Христос, Костянтин направив до Єрусалиму свою матір, благочестиву царицю Олену. Хоча свята цариця Олена до цього часу була вже в похилому віці, вона з натхненням взялася за виконання доручення.
Римські імператори - язичники намагалися повністю знищити в людстві спогади про священні місця, де постраждав за людей і воскрес Ісус Христос. Імператор Адріан наказав засипати землею Голгофу і Гріб Господній, і на штучному пагорбі поставити капище язичницької богині Венери і статую Юпітера. На це місце збиралися язичники і здійсню ... Читати далі »

Прикрепления: Картинка 1
Категория: Духовне виховання | Просмотров: 853 | Добавил: Мах777 | Дата: 27.09.2014 | Комментарии (0)

Картинка к материалу: «Церква вшановує батьків Пресвятої Діви - Іоакима і Анну»

Сьогодні, 22 вересня, на 2й день після святкування Різдва Пресвятої Богородиці Православна церква вшановує батьків Пресвятої Діви - Іоакима і Анну, які за церковною традицією називаються Богоотцями.

Вони не мали дітей до глибокої старості і все життя тужили про це. Їм доводилося переносити презирство і насмішки, тому що в той час непліддям вважалося ганьбою. Але вони ніколи не нарікали, і тільки гаряче молилися Богу, смиренно сподіваючись на Його Волю.
Одного разу, під час великого свята, дари, які праведний Іоаким узяв до Єрусалиму для принесення їх Богу, не були прийняті священиком Рувимом, який вважав, що бездітний чоловік недостойний приносити жертву Богові. Це дуже засмутило старого, і він, вважаючи себе найгрішнішим з людей, вирішив не повертатися додому, а оселитися на самоті в безлюдному місці.
Його праведна дружина Анна, дізнавшись, якого приниження зазнав її чоловік, стала в пості та молитві скорботно просити Бога про дарування їй дитини. І молитва святого подружжя була почут ... Читати далі »

Прикрепления: Картинка 1
Категория: Духовне виховання | Просмотров: 762 | Добавил: Мах777 | Дата: 22.09.2014 | Комментарии (0)

Картинка к материалу: «22 вересня - знайдення і перенесення мощей святителя Феодосія»

 22 вересня Православною Церквою вшановується знайдення і перенесення  мощей святителя Феодосія, архієпископа Чернігівського, небесного покровителя древнього міста Чернігова. Його житіє пропонується вашій увазі.

Святитель Феодосій народився у 30-х роках XVII ст. на Поділлі в родині ієрея Микити Углицького та Марії. Є думка про належність роду Углицьких до українських православних шляхтичів Полоницьких-Углицьких. Один з Полоницьких, ймовірно, брат святого Феодосія Євстафій (Остафій, Остап) Полоницький, служив у польському війську, потім перейшов до лав українського війська гетьмана Богдана Хмельницького, потім — гетьмана Івана Виговського. ... Читати далі »

Категория: Духовне виховання | Просмотров: 939 | Добавил: shabalin74 | Дата: 22.09.2014 | Комментарии (0)

Пошук


Наша Україна
Единая страна

Реклама
авторемонт -->

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архив записів



Наше опитування
Ваше наиболее важное желание?
Всього відповідей: 69

Наша кнопка
Мы будем очень благодарны, если Вы разместите нашу кнопку на своем сайте
Семеновка - наш город!



Код информера новостей

Друзі сайту

Сайт 1-В класу школи № 1 м. Чернігова Історія Чернігівської землі
Професійний фотограф у Чернігові
Сайт о Новгороде-Северском НЕофіційна сторінка м. Бобровиця
Козелецький соціально – інформаційний портал Відділ освіти Семенівської РДА
городок Десна в Черниговской области Жизнь в Ивановке - Интересно знать
Семенівський клуб хортингу Древній Любеч
Офіційний сайт редакції газети Срібнянщина

Хмарка Фото

Свята сьогодні
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Законодавство
Законодавство України
  • Конституція України
  • Цивільний кодекс України
  • Господарський кодекс України
  • Земельный кодекс України
  • Митний кодекс Україны
  • Запобігання і протидія корупції в державних органах та органах місцевого самоврядування

  • Хмарка тегів

    Програма TV

    Copyright MyCorp © 2024 Хостинг від uCoz


    Розділи нашого сайту
    - НОВИНИ -
    Новини краю
    Семенівщина спортивна
    Наш ексклюзив
    Новини звідусіль
    Інше
    Навколо нас
    Газета "Гарт" про наш край
    - БЛОГИ -
    Инфраструктура
    Блог голови Семенівської РДА.
    Економічний блог.
    Блог освіти району
    Блог юридичних служб.
    Семенівський районний центр зайнятості.
    Блог правоохоронців
    Прикордоння
    Блог усіх небайдужих
    Життя видатних людей
    Духовне виховання
    А чи знаєте Ви?
    Людям про людей
    Як це було ...
    З глибин серця...
    - ОГОЛОШЕННЯ -
    Автомобілі
    Бізнес, співпраця
    Побутові товари
    Для офісу
    Комп'ютеры
    Лісова промисловість
    Метали
    Нафта, газ, вугілля
    Продукти харчування
    Промислове обладнання
    Інші товари
    Зв'язок та телекомунікації
    Будівництво
    Послуги у різних сферах
    Різне
    Нерухомість
    Анонси подій
    Робота
    - ЦІКАВЕ -
    Фотоальбоми
    Транспорт
    Туристам
    Форум
    Зв'язок
    Відео



    Звертаємо увагу! Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на semenovka.at.ua. Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання.
    Адміністрація сайту не несе відповідальності за матеріали користувачів. Думка Адміністрації не завжди може співпадати з думкою автора
    Шановні коментатори/дописувачі! Адміністрація веб-сайту не має намірів обмежувати свободу слова, але залишає за собою право видаляти висловлювання з уживанням нецензурної лексики та образ на адресу авторів матеріалів і їх фігурантів.
    *** *** ***

    Щоб додати необхідна авторизація
    Облако фоток
    Каталог webplus.info Семеновка - наш город! МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов топ каталог Украинский портАл
    QWW.com.ua - Каталог украинских сайтов Белый каталог сайтов




    Переглянути свіжі коментарі
    vomeso9896 написал:
    Травень - ідеальний час для початку пошуків з
    От: Vaasiliy На ринку України вже декілька років працюють ліцензійні ігрові сайти, тому їхня популярність зростає кожен день. Не знаю, добре це чи ні, але радує те
    Дата: 29.01.2024

    -->
    Vaasiliy написал:
    На ринку України вже декілька років працюють ліцензійні ігрові сайти, тому їхня популярність зростає кожен день. Не знаю, добре це чи ні, але радує те

    dunducatti написал:
    День Святого Валентина — это поистине особенный и романтический праздник, наполненный любовью и вниманием. Если вы планируете устроить веселую вечерин

    oscar82x4 написал:
    Справді, іноді варто розглядати різноманітні варіанти, і найпростіший шлях може виявитися найефективнішим. Наприклад, ми витратили багато часу, ходячи

    oscar82x4 написал:
    Лично я выбираю брать в проверенных местах в которых точно будет качественный кофе, а не пыль с дорог по которым возили кофе. и для себя я решил брать