. Міська рада працює в інтересах міської громади. Частина 1. - 16 Січня 2017 - Семенівка-наше місто! / Семеновка-наш город!
Вас вітає сайт м. Семенівка Чернігівської області / Вас приветствует сайт г. Семеновка Черниговской области
П`ятниця, 19.04.2024, 00:33
ГлавнаяРегистрацияВходПриветствую Вас Гость | RSS






Меню сайту

Додати новину на сайт semenovka.at.ua



Форма входу

Категорії розділу
Новини краю [1156]
Семенівщина спортивна [304]
Наш ексклюзив [108]
Новини звідусіль [104]
Інше [65]
Навколо нас [18]
Газета "Гарт" про наш край [31]

СЕМЕНІВКА
СЕМЕНІВКА - НАШЕ МІСТО, Семенівка, місто Семенівка

РЕКЛАМА
ОСОБИСТИЙ КАБІНЕТ ПОБУТОВОГО СПОЖИВАЧА ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ Особистий кабінет для побутових споживачів ПАТ Чернігівобленерго

Прогноз погоди

влажность:

давл.:

ветер:

влажность:

давл.:

ветер:

влажность:

давл.:

ветер:


Група у ВК
--> Семенівське земляцтво

Facebook

Міні-чат
Вызов мини-чата - в правом нижнем углу сайта

Онлайн-РАДІО

Гороскоп
Loading...

Статистика



Онлайн всього: 48
Гостей: 48
Наши: 0


[ Хто нас сьогодні відвідав ]




Проверка тИЦ и PR Рейтинг@Mail.ru


Главная » 2017 » Січень » 16 » Міська рада працює в інтересах міської громади. Частина 1.
18:09
Міська рада працює в інтересах міської громади. Частина 1.

Звіт міського голови Бичкова О.Ф. «Про стан виконання Програми соціально-економічного розвитку Семенівської міської ради у 2016 році» (частина 1)

 

Шановні жителі міста Семенівка та села Кути!

 

Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» передбачено необхідність щорічного звіту міського голови перед жителями територіальної громади про результати роботи міської ради за попередній календарний рік. Тому вважаю за необхідне проінформувати жителів Семенівки та Кутів про стан виконання Програми соціально-економічного розвитку Семенівської міської ради у 2016 році, про те, над чим працювала в минулому році міська рада та її комунальні підприємства та бюджетні установи.

 

1. Міська рада та міське господарство.

 

Міська рада є органом місцевого самоврядування жителів Семенівської міської ради, до складу якої входить місто Семенівка та село Кути. Територія міської ради 15407 гектарів, площа міста Семенівка 658 га. Наявне населення міста Семенівка складає 8318 жителів, в тому числі 3822 чоловіків, 4496 жінок. З загальної кількості населення Семенівки дітей дошкільного віку 680, дітей шкільного віку 897, людей віком від 18 до 30 років – 1430, людей віком від 30 до 60 років – 3560, людей пенсійного віку 1787. В селі Кути 46 дворів, 114 жителів.

 

До об’єктів комунальної власності Семенівської територіальної громади, управління яким здійснює міська рада та які утримуються за кошти міського бюджету, відносяться 3 міських дитячих садки, 3 клуби, 70 км міських автошляхів, 70 км мережі вуличного освітлення міста, міський парк площею 14 га, 12 кладовищ, пам’ятники та малі архітектурні форми, розташовані в міському парку, мости через Ревну та Дрьост в межах міста Семенівка.       Об’єктами комунальної власності міської ради є система водопостачання, водовідведення, теплопостачання міста, міські очисні споруди, 3 міських котельні, 137 шахтних колодязя, міський ринок в центрі міста.

 

Повноваження Семенівської міської ради, як органа місцевого самоврядування Семенівської територіальної громади, визначені Конституцією України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», іншими законами та законодавчими актами /яких за даними науки більше 3000/, і передбачають здійснення 55 різних видів діяльності, які регулюють та забезпечують організацію життєдіяльності людей на підвідомчій території.

 

Міська рада як представницький орган міської територіальної громади, складається з міського голови, обраних громадою депутатів міської ради, виконкому міської ради, працівників апарату міської ради. Депутати та члени виконкому працюють на громадських засадах, міський голова і штатні працівники міськради – на платній основі. Для виконання покладених на неї Законодавством завдань по забезпеченню життєдіяльності людей підвідомчої території міською радою утворені бюджетні комунальні та госпрозрахункові підприємства та організації – 3 дитячих садка, 3 клуби, КП «Ревна», яке обслуговує міський водогін, каналізацію, займається утриманням за кошти міського бюджету мережі автошляхів та вуличного освітлення Семенівки, здійснює комплекс робіт з благоустрою міста, та КП «Ринок», яке здійснює організацію вуличної торгівлі на території міського ринку та в м'ясо-молочному павільйоні.

 

Найбільш важливі питання роботи міської ради розглядаються на сесіях міської ради, засіданнях виконкому. У 2016 році було проведено 10 сесій міськради, на яких розглянуто 149 питань. З них 21 – про соціально-економічний розвиток міської ради, 29 – про міський бюджет, 54 – з земельних питань, 15 – з питань житлово-комунального господарства та об’єктів комунальної власності, 2 – з питань соцзахисту, 2 – з питань законності та правопорядку, 11 – про місцеві податки та збори, 3 – по утворенню Семенівської міської об’єднаної територіальної громади.

 

Під час пленарних засідань було прийнято 14 програм, серед яких:

  1. Програм фінансування дошкільної освіти на території Семенівської міської ради у 2016 році – 6.
  2. Програм по виконанню депутатських повноважень у 2006 – 2017 роках – 2.
  3. Програму розвитку житлово-комунального господарства Семенівської міської ради у 2016 році – 1.
  4. Програм на підтримку галузі охорони здоров’я Семенівського району Чернігівської області – 2.
  5. Програм на підтримку впровадження системи вуличного відео спостереження у м Семенівка Чернігівської області на 2016 – 2017 роки Семенівського відділення Н-Сіверського відділу поліції ГУНП у Чернігівській області – 2.
  6. Програму на підтримку Семенівського районного сектору пожежно-рятувального підрозділу УДСНС України у Чернігівській області – 1.

 

Депутати міської ради беруть активну участь в засіданнях сесій міської ради, в роботі постійних депутатських комісій, громадському житті міста.      До складу виконавчого комітету міської ради входить 9 чоловік. За 2016 рік проведено 12 засідань виконкому, на яких розглянуто 108 питань. Серед них розглядалися звіти керівників комунальних підприємств, тарифи на послуги, заходи з благоустрою міста, оформлення прав власності на нерухоме майно.

 

Підготовкою питань, які виносяться на розгляд сесій та виконкому та організацією вирішення всіх поточних питань, якими займається міська рада, займаються працівники апарату міської ради, включаючи міського голову, які працюють в міській ради на платній основі, мають статус службовців органів місцевого самоврядування. Виконанням галузевих завдань, поставлених міською радою займаються трудові колективи комунальних підприємств міської ради, які очолюють керівники, які працюють на умовах укладання строкового контракту з міською радою. Секретарем міського голови за рік видано жителям Семенівки та Кутів більше 7 тисяч довідок 16 найменувань.

 

2. Фінансово-господарська діяльність міської ради.

 

Фінансовою основою діяльності міської ради та її підприємств є кошти міського бюджету. Доходна та видаткова частина міського бюджету розраховувалася виходячи з мінімальних потреб міської ради на основі формульного підходу, затвердженого Кабінетом Міністрів України, враховуючи кількість наявного населення. В 2016 році на всю фінансово-господарську діяльність міської ради вплинули зміни, внесені державою до Бюджетного та Податкового кодексів України, курс держави на децентралізацію влади, зміцнення органів місцевого самоврядування, нові умови фінансування закладів та організацій, які утримуються міською радою.                                                           

 

План виконання міського бюджету по доходам за 2016 рік був перевиконаний на 2707169 гривень. Це дало змогу виділити з міського бюджету значні кошти на  утримання 3-х дитячих садків, 3-х клубів, проведення робіт з благоустрою міста Семенівка, ремонт міських доріг, розширення мережі вуличного освітлення, зміцнення матеріальної бази КП «Ревна», КП «Ринок», 3-х дитсадків, виділити 50 тисяч гривень на співфінансування 2 інвестиційних проектів. На  утримання 3-з дитячих садків та клубів, які в 2016 році за новим законодавством повинні були утримуватися за рахунок коштів районного бюджету, які передавалися міському у вигляді трансферту. За рік міськрадою на утримання 3-х дитячих садків та 3-х клубів від райдержадміністрації з районного бюджету було отримано трансфертів на суму 3539890 гривень, що складає лише 53% від реальної потреби на утримання цих установ в зв’язку з недофінансуванням з районного бюджету. Для забезпечення роботи міських дитячих садків і клубів в 2016 році міська рада виділила з міського бюджету 3092866 гривень, або 47% від вартості річного утримання цих установ

 

Загальна сума всіх доходів міської ради за 2016 рік, включаючи власні доходи, отримані з районного бюджету трансферти та дотації, субвенції склали 11279811 гривень. Загальна сума видатків міського бюджету за 2016 рік склала 11146728 гривень.

 

В 2016 році з загальної суми видатків міського бюджету було витрачено:

- на утримання міських дитячих садків «Сонечко», «Яблунька»,  «Лісовичок» - 6370799 гривень, або 56% всіх видатків міського бюджету;

- на забезпечення роботи міської ради – 1107076 гривень;

- на всі види робіт з благоустрою міста Семенівка – 1822515 гривень;

- на утримання 3-х клубів – 214408 гривень;

- на співфінансування проектів – 50000 гривень;

- на фінансування програми до фінансування за рахунок власних доходів міського бюджету міських дитсадків та клубів – 3092866 гривень;

- в статутний фонд КП «Ревна» виділено 452485 гривень;

- допомоги на поховання та лікування жителям Семенівки – 29100 грн;

- комунальним підприємствам ЖКГ – 57900 гривень;

- культура (БК та клуби) – 261957 гривень;

- субвенція з місцевого бюджету державному бюджету на виконання програм соціально-культурного розвитку регіонів (відеокамери) – 70000 грн;

- інші субвенція – 136100 гривень;

- субвенція до районного бюджету в сумі 30000 гривень для розвитку ФК «Ревна»;

- субвенція до районного бюджету в сумі 30000 гривень для КЛПЗ «Семенівська ЦРЛ» для часткового погашення заборгованості по зарплаті працівникам лікарні;

- субвенція до районного бюджету в сумі 30000 гривень для забезпечення спортивно-тренувального процесу та участі в чемпіонаті світу з хортингу вихованки Семенівської ДЮСШ чемпіонки України Меднікової Марини;

- субвенція до районного бюджету в сумі 30000 гривень для КЗ «Семенівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» на придбання електрокардіографа;

- субвенція до районного бюджету в сумі 5000 гривень на придбання костюмів Діда Мороза та Снігуроньки для проведення новорічних заходів відділом культури і туризму;

-  субвенція до районного бюджету в сумі 8100 гривень на матеріально-технічне забезпечення;

- депутатські повноваження 3000 гривень (школа № 1 – 500 грн., школа № 5 – 500 грн., гімназія – 500 грн., відділ культури 1000 грн.);

- інші видатки: 500 грн. – депутатські повноваження: придбання матеріалів для ремонту церкви по вул. Б.Хмельницького;

- капітальні видатки -  125542 грн. :

- проект на будівництво модульної котельні та системи опалення дитячого садка на 40 місць «Яблунька» по вулиці Новоселиця, 32 – 34367 грн.;

- коригування проектно-кошторисної документації на встановлення станції підйому води 2-го рівня в мікрорайоні п’ятиповерхової забудови в місті Семенівка – 4200 грн.;

- розробка робочого проекту «Будівництво міського водогону по вул. Б.Хмельницького – Привокзальна в місті Семенівка Чернігівської області» - 5262 грн.;

- виготовлення проектно-кошторисної документації по об’єкту «Реконструкція ДНЗ № 5 «Лісовичок» - 47331 грн.;

- виготовлення проектно-кошторисної документації по об’єкту «Реконструкція ДНЗ № 3 «Яблунька» - 34382 грн.;

      Інвестиційні проекти:

- субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій, яка надала на капітальні вкладення для встановлення дитячого майданчика та спів фінансування – 199900 грн..

 

Дороги:

   -   виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво нових доріг – 244952 грн.

- внески органів місцевого самоврядування у статутні капітали суб’єктів підприємницької діяльності – 472485 грн., КП «Ринок» - 20000 грн., КП «Ревна» - 452485 грн.;

        

Інша діяльність у сфері навколишнього середовища:

- вивезення сміття з несанкціонованого сміттєзвалища – 20455,72 грн.;

- співфінансування проекту по встановленню станції підйому води 2-го рівня в мікрорайоні п’ятиповерхової забудови в місті Семенівка – 47000 грн.;

Інші субвенції – 122240 грн. (капітальні видатки):

- перерахунок міжбюджетного трансферту до районного бюджету для розвитку мережі доріг Семенівського району – 80140 грн.;

- перерахунок міжбюджетного трансферту до районного бюджету для придбання оргтехніки на виконання програми інформатизації району.

За функціональною структурою видатки по загальному фонду міського бюджету по всім галузям витрачалися таким чином:

  • на зарплату працівникам дитсадків, клубів, міськради – 82% всіх видатків;
  • на оплату комунальних послуг дитсадків, клубів, міськради – 11%;
  • інші видатки – 7%.

 

В зв’язку з новими вимогами норм законодавства у сфері закупівель товарів, робіт та послуг за кошти державного і місцевих бюджетів, з 1 серпня 2016 року до штату фінансово-аналітичного відділу міської ради було введено додаткову штатну одиницю, на конкурсній основі призначено спеціаліста, який займається фінансовими операціями по закупівлі міською радою для дитсадків, клубів, благоустрою товарів, робіт та послуг через систему «ПРОЗОРО», проведено фахове курсове навчання нового фахівця на курсах в Чернігівському центрі підвищення кваліфікації. Відкрито власні електронні кабінети Семенівської міської ради на електронних майданчиках системи «ПРОЗОРО» (в якості замовника), де у відкритому режимі здійснюється планування, проведення закупівель та звітування. Інформація про планування та проведення закупівель є відкритою та публічною. Доступ до неї здійснюється через офіційний сайт уповноваженого органу з питань публічних закупівель системи «ПРОЗОРО».

 

Інформація про міський бюджет 2016 року, його виконання та внесення змін до міського бюджету протягом року, про те, на які цілі витрачалися бюджетні кошти, постійно розглядалися на сесіях міської ради, розміщувались на сайті Семенівської міської ради в мережі Інтернет, на партнерських сайтах «Розумне місто», «Семенівка АТ», на сторінках районної газети «Життя Семенівщини». Законність використання коштів міського бюджету протягом 2016 року неодноразово перевірялися контролюючими та правоохоронними органами.

 

3. Робота міських дитячих садків.

 

В дитячих садках «Сонечко», «Лісовичок», «Яблунька» виховувалося 309 дітей дошкільного віку, працювало більше 100 працівників. На утримання дитячих садків витрачено 56% міського бюджету. Міською радою, керівництвом і трудовими колективами дитсадків була забезпечена нормальна робота дошкільних закладів. Завдяки спільній праці та підприємствам-партнерам в дитсадках було забезпечено нормальний тепловий режим, харчування дітей, оплату праці персоналу, підвищення кваліфікацій працівників, нормальне проходження навчально-виховного процесу. З районного бюджету на утримання в 2016 році 3-х дитячих садків було виділено 3539890 гривень, при реальній потребі 66322756 гривень. Через  проблеми з недофінансуванням міських дитсадків і клубів, з рай бюджету, щоб стабілізувати ситуацію, міською радою з міського бюджету за 2016 рік було виділено 3092866 гривень. За ці кошти проплачувалися найнеобхідніші статті видатків дитсадків, були проведені поточні ремонти, розроблялася та перераховувалася проектно-кошторисна документація на реконструкцію дитячих садків «Яблунька» та «Лісовичок».

 

Всі зроблені на дитячі садки видатки в 2016 році були оплачені. Розуміючи значення дитячих садків для кожного жителя Семенівки, враховуючи прохання педагогічних колективів дитячих садків, не передавати їх до районної комунальної власності та на повне фінансування з районного бюджету, Семенівська міська рада робила і буде робити все можливе для забезпечення нормальної роботи міських дитячих садків, їх розвитку, зміцнення їх матеріальної бази. Для цього з міського бюджету в бюджеті 2017 році вже виділено 3 мільйона 166 тисяч  гривень за рахунок обмеження інших статей видатків міської ради. Це, разом з коштами, виділеними з рай бюджету, дасть можливість на протязі січня – серпня  2017 року забезпечити виплату зарплат працівникам дитсадків, профінансувати тепло, отримане в січні – квітні поточного 2017 року, проплачувати 8 місяців за отримані дитсадками комунальні послуги, електроенергію, телефони, дрібний ремонт. Крім того, в січні 2017 року виконкомом міської ради прийнято рішення про фінансування в 2017 році за рахунок коштів міського бюджету 40% вартості харчування дітей в міських дитсадках (що згідно нового законодавства з 1 січня 2016 року не є обов’язковим). Це буде коштувати міському бюджету на рік близько 230 тисяч гривень. Це відчує на собі кожна родина семенівців, чиї діти ходять в дитсадки. Крім того, 239 тисяч гривень в міському бюджеті 2017 року закладено на 100% оплату харчування дошкільнят з малозабезпечених родин.

 

З 1 листопада 2015 року по 1 червня 2016 року тривали роботи по реконструкції дитячого садка № 6 «Сонечко». Державою з державного фонду регіонального розвитку було виділено на реконструкцію Семенівського дитсадка «Сонечко» спочатку 2,9 мільйонів гривень, потім додатково ще 1 мільйон 200 тисяч гривень. По програмі Європейського Союзу  та  Організації Об’єднаних Націй «Місцевий розвиток орієнтований на громаду – 3» було виділено більше 700 тисяч гривень, 700 тисяч виділила Семенівська міська рада, 60 тисяч гривень назбирала Семенівська громада. Загальна вартість всіх виконаних робіт, згідно проектно-кошторисної документації в цінах 2016 року, коштувала 8 мільйонів 500 тисяч гривень. Таких обсягів, залучених в Семенівку коштів, місто не бачило з часів президентства Л.Д.Кучми. Це був найбільший за обсягом робіт та фінансів реалізований в 2015 – 2016 роках в Україні за програмою співпраці громад проект.

 

Завдяки проведеному ремонту зараз у всіх приміщеннях «Сонечка» тепло, комфортно, працює новий спортзал для дошкільнят. До початку реконструкції «Сонечка» опалювальна площа дитсадка була 2300 метрів квадратних. Після реконструкції, за рахунок нового спортзалу, переходу та нових виробничих приміщень, додалося ще 300 метрів квадратних і загальна опалювальна площа дитсадка «Сонечко» стала 2600 метрів квадратних.. при цьому, в порівнянні з 2015 роком, за рахунок утеплення будівлі «Сонечка», облаштування теплої підлоги, нової внутрішньо будинкової сучасної системи опалення, заміни вікон на склопакети, споживання тепла в гігакалоріях скоротилася на 10%. Температура в приміщеннях дитячих груп (в деяких до ремонту не підіймалася вище 13 градусів), підтримується на рівні плюс 22 градуса. Крім того, в 2016 році, за кошти міського бюджету, власними силами працівників «Сонечка» було проведено капремонт і заміну внутрішньобудинкових мереж в приміщеннях 6 групових кімнат дитсадка, було замінено 75% мереж каналізації в підвальній частині будівлі. Загальна довжина заміненої мережі каналізації в будівлі дитсадка «Сонечко» склала 370 метрів, вартість робіт і матеріалів – більше 20000 гривень, які були виділені з міського бюджету. В 2016 році за кошти міського бюджету для «Сонечка» було придбано м’який інвентар, кухонний та столовий посуд, дитячі стільчики, холодильник, на загальну суму 70000 гривень. За кошти міського бюджету були виконані роботи по ремонту стелі в актовому залі «Сонечка», коридорі першого поверху. За кошти Громадської організації «Садочок «Сонечко», які залишилися після проведення робіт з реконструкції, для дитсадка були придбані лазерний принтер, килимки для спортзалу, фарбу для ремонту стелі в коридорі, новорічну ялинку. На прохання батьків вихованців «Сонечка» з 1 жовтня в штат дитсадка за кошти міського бюджету було введено 0,5 штатної одиниці асистента вихователя для роботи з дітьми, які слабо чують. З 1 березня було введено 1 штатну одиницю інструктора з фізкультури.

 

В зв’язку з необхідністю проведення реконструкції каналізаційно-насосної станції, яка обслуговує міський дитячий садок «Сонечко» та гімназію, міською радою в 2016 році було направлено клопотання до Департаменту екології Чернігівської облдержадміністрації з проханням виділити 450000 гривень з обласного природоохоронного фонду на розробку проектно-кошторисної документації на будівництво нової КНС в дитсадку «Сонечко» та початок будівництва. В липні кошти були виділені, у вересні була розроблена проектно-кошторисна документація, в грудні, за 400000 гривень для нової КНС фірмою-підрядником було придбано 2 фекальних насоса «Данфорс» та інше обладнання. В 2017 році міськрада сподівається на виділення з обласного природоохоронного фонду ще 304000 гривень необхідних для завершення будівництва нової КНС.

 

Протягом року для дитсадка «Сонечко» з міського бюджету було виділено 70258 гривень для зміцнення матеріальної бази дитсадка. За ці кошти були придбані шпалери, лінолеум, тени для електроплит, вогнегасники, кухонний посуд, постільна білизна, холодильник, дитячі стільчики, фарба для ремонту, люмінесцентні лампи, болгарка, труби та матеріали для ремонту внутрішньо будинкової каналізації.

 

Високу якість навчально-виховної роботи з дітьми дошкільного віку в дитсадку «Сонечко» забезпечує 69 працівників, з яких 31 педагогічних працівників, 2 медичних та 36 технічних працівників. Дитсадок «Сонечко» є одним з найкращих в області і Україні.

 

В дитячому садочку Семенівської міської ради  № 5 «Лісовичок» в 2016 році працювало 3 дитячих групи, в яких виховується 61 дитина дошкільного віку, працює 25 працівників, з яких 8 – педагогічних, 1 медпрацівник, 16 – обслуговуючий персонал. З листопада 2016 року в штат дошкільного закладу за рішенням сесії міської ради, була введена на 0,5 ставки нова посада робітника з комплексного обслуговування та ремонту будівель.

 

2016 рік був для закладу фінансово стабільним та позитивним. Працівники вчасно отримували заробітну плату, а установа мала можливість придбати необхідний інвентар, обладнання та меблі. Так, за кошти міської ради в дошкільний заклад було придбано оснащення для кухні: холодильник вартістю 5500 гривень та витяжка, вартістю 4500 гривень. В групах та їдальні замінено посуд на суму 7931 грн. для спалень придбані нові подушки, частково постільна білизна та рушники, на загальну суму 10280 гривень. На спецодяг для кочегарів закладу було витрачено 2005 гривень. Наприкінці року був придбаний новий принтер вартістю 4000 гривень. За кошти депутатів міської ради, на суму 4500 гривень, було закуплено 5 дитячих столів.

 

В літній період в закладі був проведений косметичний ремонт. В 2-х групових кімнатах була замінена підлога. На кухні та в туалетних кімнатах проведений ремонт стін та стелі. В групах, спальнях, кабінеті завідуючої переклеєні шпалери, пофарбована підлога та шафи для роздягання.. на подвір’ї закладу був зроблений новий паркан, пофарбовані спортивні та ігрові майданчики.

 

В 2016 році за кошти міського бюджету було замовлено та виготовлено проектно-кошторисну документацію на реконструкцію будівлі котельні «Лісовичка» та утеплення зовнішніх стін будівлі дитсадка, заміну даху будівлі, придбання та встановлення 2-х нових твердопаливних котлів та заміну теплотраси від котельні до будівлі дитсадка.

 

Дитячий садок «Яблунька».

В 2016 році в дитсадку «Яблунька виховувалося 34 дитини, працювало 2 групи. Навчально-виховний процес здійснюють 5  педагогічних працівників, медсестра та  11 працівників обслуговуючого персоналу. В листопаді 2016 року міськрадою, за кошти міського бюджету, введено 0,5 штатної одиниці працівника з обслуговування приміщень. В дитсадку комфортно, тепло, затишно.

 

За кошти міського бюджету в 2016 році розроблено 2 проекти для «Яблуньки»: один на будівництво нової твердопаливної модульної котельні, прокладку теплотраси та заміну внутрішньо будинкової системи опалення будівлі дитсадка; другий – на заміну даху, вікон на склопакети, зовнішнє утеплення стін основної будівлі дитсадка, облаштування проточною водою, каналізацією, внутрішніх туалетів та душових. Загальна вартість виготовлення двох проектів біля 70000 гривень. Вартість робіт, передбачених в двох ПКД – більше 3 мільйонів гривень. Кошти на реалізацію проектів міська рада буде шукати в 2017 році. В дитсадку був проведений поточний ремонт, завозилося необхідне паливо.

 

Педагогічні та технічні працівники дитячих садків «Сонечко», «Лісовичок», «Яблунька» сумлінно відносяться до виконання своїх службових обов’язків, забезпечують виконання навчально-виховних програм, комфорт та безпечність перебування дітей в дитячих садочках, збереження та розвиток навчально-матеріальної бази дитсадків.

 

4. Робота міських Будинків культури.

 

В 2016 році на території міської ради працювало 3 клуба – Піщанський, Комінтернівський та Кутівський. Фінансування клубів проводилося за рахунок коштів районного та міського бюджетів. Найбільш активно працював Піщанський клуб (завідуючий Савченко А.П.). за рік в Піщанському клубі було проведено 12 концертів до свят, 17 виїзних концертів по селах району, 5 вечорів відпочинку для дорослих, 3 тематичні дискотеки, 21 дискотека для молоді, було організовано масове гуляння на свято Івана Купала, організовувалися тематичні заходи для дітей, людей похилого віку, спортивні змагання. Працює 4 гуртка. Піщанський клуб є справжнім центром дозвілля свого мікрорайону.

В Комінтернівському Будинку культури працює 4 гуртки. На протязі року було проведено 30 дискотек та вечорів відпочинку для молоді. Працівники Комінтернівського Будинку культури Казановський Л.В. та Колбаса Т.М. постійно беруть активну участь у всіх міських та районних концертних програмах та святкових заходах. Працює також Будинок культури в селі Кути.

 

5. Проведення загально міських свят.

 

В 2016 році, за кошти міського бюджету, за участі творчих працівників районного Будинку культури, проводилися загальноміські святкові заходи до Дня міста Семенівка, Дня Перемоги, Новорічна ялинка, День Незалежності.

 

6. Роботи з благоустрою міста.

 

В 2016 році всі роботи з благоустрою міста проводилися за рахунок коштів міського бюджету, обсяги проведених робіт напряму залежали від обсягів фінансів, які виділялися з міського бюджету. Підрядною організацією, яку міська рада наймала на виконання робіт з благоустрою, було і є комунальне підприємство Семенівської міської ради «Ревна» (керівник Субота В.І.). на всі види робіт з благоустрою з міського бюджету за рік було витрачено 1 мільйон 822 тисяч гривень. Це найбільші за останні 10 років кошти. Виділити таку суму вдалося за рахунок перевиконання міського бюджету. Всі види робіт з благоустрою можна розділити на такі:

 

           Утримання та ремонт міських автошляхів.

Протягом року роботи на утримання міських доріг виконувало КП «Ревна». В зимовий період працівники КП «Ревна», силами придбаної в попередні роки за кошти міського бюджету техніки, проводили та проводять зараз роботи по розчищенню 70 кілометрів міських доріг від снігу, посипають по основним транспортним магістралям Семенівки та центрі міста дороги та тротуари протиожеледною пісчано-сольовою сумішшю. В теплий період року було проведено грейдером грейдування 17 кілометрів міських грунтових доріг. Встановлювалися дорожні знаки, облаштовувалися пішохідні переходи в центрі міста. Проводився ремонт невеличких мостів та мостових переходів через Ревну та Дрьост.

 

Міська рада змогла виділити більше 300000 гривень на проведення ямкового ремонту асфальтних доріг по вулицям міста, придбання асфальту та його укладку. Було проведено поточний ремонт асфальтного покриття автошляхів по вулицям: В.Сенько, Замістя, Червона Площа, Пряма, Б.Хмельницького, Самойловича, Садова, Петровського, Шевченко, Нова, Шкільна, 30 років Перемоги – загальною довжиною 22 кілометра. Загальна площа відремонтованого асфальтного покриття 1336 метрів квадратних.

 

В 2016 році, за кошти міського бюджету та на замовлення міської ради, КП «Ревна» виконувало роботи з ремонту всіх пам’ятників та малих архітектурних форм, розташованих у міському парку. Відремонтовано дитячий майданчик «Казка» у міському парку. КП «Ревна» оформило та обслуговувало 7 соток квіткових клумб в міському парку.

 

В 2016 році працівники КП «Ревна» проводили роботи з благоустрою міських кладовищ, вивезенню сміття з них. Проводилася робота по ліквідації стихійних сміттєзвалищ на околицях Семенівки, утримання міського полігону твердих побутових відходів, наданню населенню Семенівки платних послуг по вивезенню сміття з приватних домогосподарств.

 

Важливим напрямком роботи міської ради з благоустрою Семенівки та Кутів є обслуговування міської та Кутівської мережі вуличного освітлення, протяжністю більше 70 кілометрів, де працює біля 400 ліхтарів вуличного освітлення. КП «Ревна» в 2016 році проводилися роботи по обслуговуванню мереж вуличного освітлення. Оплачувала всі виконані роботи та расходи за спожиту електроенергію, сумарно це більше 160000 гривень за рік, міська рада з міського бюджету. Бригадою електриків КП «Ревна» у складі 3-х працівників в минулому році замінено 64 лампи вуличного освітлення, встановлено 4 нових ліхтарів, частина з яких куплена за кошти міського бюджету, частину ліхтарів. З ініціативи міської ради, за кошти міського бюджету, КП «Ревна» облаштували нову лінію освітлення в міському парку, біля дитячих майданчиків. Для цього було встановлено 5 опор, протягнуто 200 метрів електролінії, придбано та встановлено 3 нових ліхтарі.

 

Для залучення додаткових коштів з державного бюджету на проведення оплати праці працівників залучених до благоустрою місті з числа безробітних жителів Семенівки в 2016 році було укладено трьохсторонню угоду про проведення громадських робіт з благоустрою Семенівки між Семенівською міською радою, районним центром зайнятості (керівник Горло Л.О.) та КП «Ревна». Згідно цього договору за рік було виділено на оплату праці 119 працівників, які відпрацювали на благоустрої міста від 1 до 6 місяців, по 80000 гривень з міського бюджету та з бюджету районного центру зайнятості. Районний центр зайнятості направляв цих людей на роботу в КП «Ревна», де вони і працювали на користь Семенівки і заробляли зарплату. Користь для всіх очевидна.

 

Крім того, Семенівська міська рада кожен рік укладає угоду з Семенівським районним центром кримінально-виконавчої інспекції управління державної пенетіціарної служби (начальник Токарев Ю.О.), яка направляє засуджених та правопорушників з Семенівки на примусове безкоштовне відпрацювання на суспільно-корисних роботах по благоустрою Семенівки в КП «Ревна», КП «Ринок» та в дитсадок «Сонечко». Це додаткова робоча сила, яка працює на користь Семенівки, причому безкоштовно.

 

В 2016 році КП «Ревна», де працює більше 40 працівників, крім виконання всіх видів робіт з благоустрою Семенівки, займалося роботами по забезпеченню жителів Семенівки питною водою, послугами каналізації, експлуатацією міських систем водопостачання, водовідведення, утриманню міського сміттєзвалища, вивезенням сміття від населення.

 

За  12 місяців  2016 рік по КП «Ревна»  реалізовано   води  всього  : 115,3  тис.м3   на суму  1001,1 тис. грн.. у тому числі  населенню -  104,6 тис.м3   на суму  889,4  тис. грн.;  бюджетні  установи - 5,2 тис.м3  на суму  54,2  тис. грн.,  інші споживачі - 5,5  тис. м3  на суму  57,5 тис. грн.

 

Відведено стічних вод  всього :  38,1 тис.м3  на суму  894,9 тис. грн у тому числі населенню -  17,1  тис.м3  на суму   376,2 тис. грн.;  бюджетні  установи - 20,0тис.м3  на суму  495,5  тис. грн.,  інші споживачі -  1,0  тис. м3  на суму  23,2  тис. грн.

 

За  січень -  грудень   2016 року  надано послуг населенню  з вивезення тверди х побутових відходів  - 1,9  тис.м3  на суму  89,2   тис. грн.

 

За  12 місяців 2016 року  по  КП  « Ревна »  нараховано  субсидій всього :  на  суму  981,4   тис. грн.,  у   тому  числі  по  водопостачанню  -  713,2 тис. грн.,  по  водовідведенню 241,8  тис.  грн., з вивезення твердих побутових відходів  26,5  тис. грн.    Нараховано   пільг  на  суму   127,5  тис. грн.,  в  тому  числі  по  водопостачанню   77,9   тис. грн.,  по  водовідведенню   40,1  тис. грн., з вивезення твердих побутових відходів  9,5  тис.грн.

 

Комунальне підприємство «Ревна»  за кошти міського бюджету виконувало  всі види робіт з благоустрою міста роботи по благоустрою міста,   утриманню  мереж вуличного освітлення  міста  Семенівка  ,  утриманню міських комунальних доріг згідно укладених договорів  з Семенівською  міською радою .

         

Всього надано послуг з благоустрою міста -   1160,8тис. грн.  За січень -  грудень   місяць 2016 року комунальним підприємством  «Ревна» надані послуги з благоустрою м. Семенівка : вивезення опалого листя  з міського парку  35 телег, покос трави  парк - 4 га. Проведено косметичний ремонт  мостів  Замістя, Сенько, Ш.План. Розмітка пішохідних переходів  по вул.Червона площа, Центральна,Б.Хмельницького,  Вишнева. Установка дорожнього знаку вул. Червона площа біля магазину «Імперіал». Оформлення та обслуговування  клумб в міському парку  8 соток. Вивезення сміття з контейнерів по  вулицям  Першотравнева, Прохоровщина, пров. Б,Хмельницького вул. Річна, Шевченко, вул. Лугова,  місце відпочинку  річка «Ревна»,озеро «Казакево» 4 телеги в місяць. Проведено косметичний ремонт дитячого майданчику «Казка», пам’ятника «Мати Батьківщина» та архітектурної форми «Зірка» ,  з реставрації   Дошки Пошани Проведено роботи  з санітарної очистки міста - вивезення гілля вул. Ш.План,  ліквідація  несанкціонованих сміттєзвалищ по вул. Пряма, Прохоровщина, Лікарняний Хуторок. Проведено роботи з прибирання  територій кладовищ  «Монахове»,  «Дубок»,»  «Центральне» , по вул. Новоселиця , Замістя  , всього вивезено  41 телега сміття.  Проведено ремонт огорожі  територій кладовищ «Центральне», «Дубок» , «Манахове».  Надані послуги  з укладання плитки тротуарної  по  вул.Червона  площа  площею 742 м.кв.,  дитячий майданчик міський парк - 106 м.кв. на  суму 224,3 тис. грн.  Постіно проводяться   роботи з прибирання сміття з території міського парку, дитячих  майданчиків, автобусних зупинок. 

         

Надані послуги  з утримання комунальних доріг м.Семенівка ,  з грейдування доріг з грунтовим покриттям. Проведено ямковий ремонт  асфальтного покриття доріг площею 1020 м.кв.  по вулицям : Шевченко від №18 до№25., Сенько від №112 до№56., по вулицях Сенько від №54 до вулиці Центральна (п’ятиповерхивкі) та вул. Дарвина до №23. по вулицях Самойловича , Червона площа, 3 провулок центральний та Шевченка до №24. по вулицях Сонячна від вул. Горавовка до вул. Б Хмельницького, вул. Б Хмельницького до магазина Фурор, провул. Б Хмельницького, вул. 30років Перемоги від №45 до №1 ,вул. Шкільна від №45 до №96. по вулицях Пряма №1 до магазину Причал, вул. Мирошниківка до вул.  Прохоровщина., біля м-н Каприз, центральної аптеки та вул. Нова до №35. по вулицях Жовтнева від №43 до №115 та вул. Приозерна від №91 до №71. Всього надоно послуг з ямкового ремонту асфальтного покриття на суму 60,6 тис.грн.

 

В  зимовий період  підприємством проводяться  роботи з очистки та посипання доріг і тротуарів  м. Семенівка. В 2016 році ззакуплено  20 т. технічної сілі на суму 31,0 тис. грн. , заготовлено 200,00 т. протиожделедної сумішші49,3 тис.грн.  Надано послуг з очистки та посипки доріг і тротуарів на суму - 218,00 тис.грн

 

Комунальним підприємством «Ревна» проводяться роботи  по технічному обслуговуванню та утримання мереж вуличного освітлення  міста Семенівка.  За період з січня по грудень  встановлено 4 ліхтаря по вул.Гагарина, В.Коробко, Березова Роща, замінено 64 лампи вуличного освітлення по вул.міста.Проведено  ремонт ЩРУ-04кВ вуличного освітлення  по вул. Калинова, Нова, Скоробогатого, Лісова, Пряма, Широкий план, 30 років Перемоги ,Шкільна ,Вишнева ,Жовтнева.

 

Постійно проводяться технічні огляди мереж вуличного освітлення та зняття показників лічильників. За 12 місяців 2016 року надано послуг на суму -  168,9 тис.грн.

 

Міською радою , районним центром  зайнятості  та КП «Ревна» у 2016 році  було укладено трьохсторонню угоду на проведення громадських робіт   з благоустрою міста, по 75 тис.  грн.  на ці цілі  виділили  з міського бюджету та бюджету центра зайнятості. В КП «Ревна»  за ці кошти   працювали  25 працівників з числа безробітних жителів Семенівки.

Для покращення пожежної безпеки Семенівки міська рада виділила в 2016 році КП «Ревна» 50000 гривень на закупку 20 пожежних гідрантів. КП «Ревна» закупило 20 гідрантів, частина яких вже встановлена на лінії міського водогону.

 

7. Робота КП «Семенівський ринок»

 

В 2016 році виповнилося 10 років, як було засновано комунальне підприємство «Семенівський ринок». Весь цей період підприємство працює беззбитково. В 2016 році, в зв’язку з тяжким економічним становищем в Україні, погіршилось і економічне становище КП «Семенівський ринок». В 2016 році на підприємство працювало 7 робітників. З 1 травня, в зв’язку з тяжким фінансовим станом, який було визвано скороченням торговців як харчової, так і промислової групи товарів. Підприємство було вимушено перейти на скорочений день. Заробітна плата, всі податки в 2016 році сплачувались вчасно. Станом на 1 січня 2017 року КП «Семенівський ринок» боргів не має.

 

В 2016 році на КП «Семенівський ринок» Семенівською кримінально-виконавчою інспекцією (КВІ), для відпрацювання по адміністративним стягненням, було направлено 19 правопорушників. 7 осіб відпрацювало по кримінальним провадженням.

 

В 2016 році міська рада виділила 20 тисяч гривень на виготовлення та встановлення воріт та на закупівлю оргтехніки. КП «Ринок» встановило нові ворота зі сторони музичної школи.

 

Продовження - за ЦИМ ПОСИЛАННЯМ

 

 

 




Сподобалася новина - поділися нею в соціальних мережах.


Приглашаем принять участие в опросах нашего сайта


Категория: Новини краю | Просмотров: 1442 | Добавил: shabalin74 | Теги: Семенівка, звіт міського голови | Рейтинг: 0.0/0

ЧИТАЙТЕ ЕЩЕ НОВОСТИ НА НАШЕМ САЙТЕ:

Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Пошук


Наша Україна
Единая страна

Реклама
авторемонт -->

Календар
«  Січень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архив записів



Наше опитування
Ваше наиболее важное желание?
Всього відповідей: 69

Наша кнопка
Мы будем очень благодарны, если Вы разместите нашу кнопку на своем сайте
Семеновка - наш город!



Код информера новостей

Друзі сайту

Сайт 1-В класу школи № 1 м. Чернігова Історія Чернігівської землі
Професійний фотограф у Чернігові
Сайт о Новгороде-Северском НЕофіційна сторінка м. Бобровиця
Козелецький соціально – інформаційний портал Відділ освіти Семенівської РДА
городок Десна в Черниговской области Жизнь в Ивановке - Интересно знать
Семенівський клуб хортингу Древній Любеч
Офіційний сайт редакції газети Срібнянщина

Хмарка Фото

Свята сьогодні
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Законодавство
Законодавство України
  • Конституція України
  • Цивільний кодекс України
  • Господарський кодекс України
  • Земельный кодекс України
  • Митний кодекс Україны
  • Запобігання і протидія корупції в державних органах та органах місцевого самоврядування

  • Хмарка тегів

    Програма TV

    Copyright MyCorp © 2024 Хостинг від uCoz


    Розділи нашого сайту
    - НОВИНИ -
    Новини краю
    Семенівщина спортивна
    Наш ексклюзив
    Новини звідусіль
    Інше
    Навколо нас
    Газета "Гарт" про наш край
    - БЛОГИ -
    Инфраструктура
    Блог голови Семенівської РДА.
    Економічний блог.
    Блог освіти району
    Блог юридичних служб.
    Семенівський районний центр зайнятості.
    Блог правоохоронців
    Прикордоння
    Блог усіх небайдужих
    Життя видатних людей
    Духовне виховання
    А чи знаєте Ви?
    Людям про людей
    Як це було ...
    З глибин серця...
    - ОГОЛОШЕННЯ -
    Автомобілі
    Бізнес, співпраця
    Побутові товари
    Для офісу
    Комп'ютеры
    Лісова промисловість
    Метали
    Нафта, газ, вугілля
    Продукти харчування
    Промислове обладнання
    Інші товари
    Зв'язок та телекомунікації
    Будівництво
    Послуги у різних сферах
    Різне
    Нерухомість
    Анонси подій
    Робота
    - ЦІКАВЕ -
    Фотоальбоми
    Транспорт
    Туристам
    Форум
    Зв'язок
    Відео



    Звертаємо увагу! Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на semenovka.at.ua. Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання.
    Адміністрація сайту не несе відповідальності за матеріали користувачів. Думка Адміністрації не завжди може співпадати з думкою автора
    Шановні коментатори/дописувачі! Адміністрація веб-сайту не має намірів обмежувати свободу слова, але залишає за собою право видаляти висловлювання з уживанням нецензурної лексики та образ на адресу авторів матеріалів і їх фігурантів.
    *** *** ***

    Щоб додати необхідна авторизація
    Облако фоток
    Каталог webplus.info Семеновка - наш город! МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов топ каталог Украинский портАл
    QWW.com.ua - Каталог украинских сайтов Белый каталог сайтов




    Переглянути свіжі коментарі
    vomeso9896 написал:
    Травень - ідеальний час для початку пошуків з
    От: Vaasiliy На ринку України вже декілька років працюють ліцензійні ігрові сайти, тому їхня популярність зростає кожен день. Не знаю, добре це чи ні, але радує те
    Дата: 29.01.2024

    -->
    Vaasiliy написал:
    На ринку України вже декілька років працюють ліцензійні ігрові сайти, тому їхня популярність зростає кожен день. Не знаю, добре це чи ні, але радує те

    dunducatti написал:
    День Святого Валентина — это поистине особенный и романтический праздник, наполненный любовью и вниманием. Если вы планируете устроить веселую вечерин

    oscar82x4 написал:
    Справді, іноді варто розглядати різноманітні варіанти, і найпростіший шлях може виявитися найефективнішим. Наприклад, ми витратили багато часу, ходячи

    oscar82x4 написал:
    Лично я выбираю брать в проверенных местах в которых точно будет качественный кофе, а не пыль с дорог по которым возили кофе. и для себя я решил брать