. А Ви заготовили березовий сік? - 31 Березня 2015 - Блог - Семенівка-наше місто! / Семеновка-наш город!
Вас вітає сайт м. Семенівка Чернігівської області / Вас приветствует сайт г. Семеновка Черниговской области
Понеділок, 19.02.2018, 10:33
ГлавнаяРегистрацияВходПриветствую Вас Гость | RSS






Меню сайту

Додати новину на сайт semenovka.at.ua



Форма входу

Категорії розділу
Инфраструктура [51]
Комунальні служби, Енергетики, Газове господарство, Тепло та ін.
Блог голови Семенівської РДА. [69]
Блог голови Семенівської РДА. Блог веде особисто голова Семенівської РДА - Деденко С.І.
Економічний блог. [125]
Блог веде, спеціаліст сектору економіки Семенівскої РДА.
Блог освіти району [174]
Блог педагогів, методистів та людей, що працюють на ниві освіти і науки
Блог юридичних служб. [44]
Семенівський районний центр зайнятості. [0]
Семенівський районний центр зайнятості- інформує.
Блог правоохоронців [26]
Прикордоння [24]
Блог прикордонної та митної служби
Блог усіх небайдужих [41]
Всім про все
Життя видатних людей [37]
Історії з життя видатних земляків
Духовне виховання [59]
Духовне виховання особистості
А чи знаєте Ви? [44]
Блог, де розміщується інформація про цікаві факти, події і т.п.
Людям про людей [38]
Матеріали про людей, їх життя, долі
Як це було ... [36]
Історичні нариси, довідки та події Семенівки та Семенівського краю
З глибин серця... [27]
Час минає, та є дві речі, які йому не підвладні: Пам"ять та Мистецтво, яке є людською спробою зробити прекрасне вічним...

СЕМЕНІВКА
СЕМЕНІВКА - НАШЕ МІСТО, Семенівка, місто Семенівка

РЕКЛАМА

Прогноз погоди

влажность:

давл.:

ветер:

влажность:

давл.:

ветер:

влажность:

давл.:

ветер:


Група у ВК
--> Семенівське земляцтво

Facebook

Міні-чат
Вызов мини-чата - в правом нижнем углу сайта

Онлайн-РАДІО

Гороскоп
Loading...

Статистика



Онлайн всього: 5
Гостей: 5
Наши: 0


[ Хто нас сьогодні відвідав ]




Проверка тИЦ и PR Рейтинг@Mail.ru


Главная » 2015 » Березень » 31 » А Ви заготовили березовий сік?
2" class="eBlock">
08:17
А Ви заготовили березовий сік?

Ще за часів Київської Русі наші пращури збирали і пили березовий сік , щоб підтримувати своє здоров'я в гарній формі. Про користь цього напою можна говорити дуже багато - в ньому у великих кількостях містяться вітаміни, мікроелементи та органічні кислоти. Крім того, березовий сік має чудовий солодкуватий і освіжаючий смак.

 

Чистий, цілющий і смачний напій досі користується популярністю у величезної кількості населення нашої країни.

 

Немає точного періоду, коли з'являється березовий сік. Він залежить від погодних умов і може бути як в березні, так і в середині квітня. Але, як правило, березові сльози починають текти з приходом справжньої весни, таненням снігів і набуханням бруньок, і триває цей період протягом кількох тижнів.

 

До речі, наші предки за інтенсивністю соку передбачали погоду: якщо сік виділяється рясно - очікується дощове літо.


Збирати березовий сік можна в екологічно чистих місцях, далеко від автошляхів і забруднених хімікатами місць, тому що дерево здатне поглинати з навколишнього середовища шкідливі речовини і вихлопні гази.

 

Неправильний збір соку може призвести до загибелі дерева, тому важливо дотримуватися основних правил.

 

Для збору соку краще вибрати доросле дерево діаметром не менше 30 см. У молодих дерев ранки погано гояться, і вони можуть загинути.

 

На висоті не вище метра від землі в стовбурі дерева з північної сторони проробляють маленьку дірочку в напрямку знизу вгору, щоб сік вільно стікав униз. Березовий сік проходить в поверхневому шарі під корою, тому досить отвору завглибшки 2-3 см. Потім вставляється металева пластинка, по якій стікає сік. Збирати його краще в скляну ємність, оскільки пластикові пляшки можуть додати напою неприємний присмак.


Після того, як сік зібраний, необхідно закрити "рану" мохом, дерев'яним кілочком або замазати садовим варом. Це допоможе дереву видужати.

 

За день одна береза ​​може безболісно віддати до 3 л соку, а за сезон здатна подарувати людині від 100 до 200 л безцінного живого еліксиру! Одне дерево можна «експлуатувати» протягом 10 років.


Збирати сік припиняють, коли з набряклих бруньок розпускається листя, в другій половині квітня - травні, бо після цього березовий сік втрачає цінні властивості.

 

 

 

Фото - М. Волка


Кому корисний?

 

Свіжий березовий сік лікує виразки шлунка і 12-палої кишки, печінку, жовчний міхур, головний біль, цингу, бронхіт, кашель, допомагає при ревматизмі, радикуліті, подагрі і артриті. А також сік корисний при шкірних захворюваннях, очищує кров, стимулює обмін речовин, промиває нирки. Щоб пісок «пішов», треба випити близько 2 л соку на день. При всіх інших захворюваннях — 3 склянки на день за півгодини до їди.

 

Кому шкідливий?

Багато соку не можна пити тим, у кого є камінці в нирках, а саме оксалати. Оскільки напій має сечогінну дію, він може проштовхнути оксалат у сечовивідні шляхи. Хворий відчує різкий сильний біль, кількість сечі зменшиться і в ній з’явиться кров.


Крім цілющих властивостей на весь організм березовий сік має косметичний дію , а саме: березовий сік використовують для лікування вугрового висипу. Для цього потрібно щодня вмиватися березовим соком, особливо місця, де висип найбільш поширена. Можна також вранці робити маску на основі соку. Березовий сік цілющі властивості якого не тільки допоможуть очистити шкіру, але і допоможуть позбутися багатьох дефектів шкірного покриву, найкраще додавати в різні маски. Для приготування однієї такої маски знадобитися змішати одну столову ложку сметани з двома столовими ложками соку берези і однією чайною ложкою меду. Перед нанесенням маски на шкіру рекомендується її протерти тампоном з рослинним маслом. Приготовлену маску накладіть на шкіру і тримайте 10-15хвилин. Після змийте маску прохолодною чистою водою. Аналогічні дії проводяться для лікування лишаю або екземи.

 

Рекомендується як зміцнювальний засіб при весняної втоми і депресії пити березовий сік по одній склянці тричі на день. Це не тільки додасть бадьорості всьому організму, а й заповнити всі втрачені за зиму важливі мікроелементи. Багато вчених рекомендують кожній людині на рік вживати 10 літрів березового соку, цілющі властивості якого не тільки нададуть загальнозміцнюючу дію, але посприяють позбавлення від багатьох захворювань.

А ще березовий сік використовується для миття голови, щоб запобігти появі лупи, підсилити зростання волосся, надати їм м'якість і блиск (такими ж властивостями володіє настій із березового листя).

 

Рецепти

 

Щоб зберегти березовий сік на тривалий термін , з нього роблять квас: підігрівають до 35 градусів, кладуть по 15-20 г дріжджів і по 3 родзинки на 1 літр, лимонну цедру для смаку. Посуд закривають щільно і на 2 тижні залишають. Напій виходить смачним, газованим, що бадьорить!


Можна приготувати квас і так: на 10 літрів березового соку додати сік з 4 лимонів, 30 г цукру або меду, 50 г дріжджів, родзинки - 2-3 штуки на пляшку. Розливаємо по пляшках і тримаємо 2 тижні в прохолодному темному місці. Термін приготування може змінюватися, але в будь-якому випадку такий напій простоїть все літо і не втратить свої лікувальні властивості. Наші предки вживали березовий квас без цукру - це був слабоалкогольний традиційний напій на всіх російських застіллях.

 

Особливо смачний березовий сік , якщо його змішати з соком горобини, чорниці . При цьому це не тільки буде смачний напій, але і чудовий вітамінний коктейль. У березовий сік можна додавати різні варіанти соків: журавлинний, полуничний, смородиновий, вишневий, навіть лікувальні настої трав. Всі ці додаткові соки додадуть не лише своєрідний смак березового напою, а й наповнять біологічно активними добавками.

 

 

Скористайтеся цінним весняним подарунком природи для лікування та оздоровлення!

 

 

 


Понравилась новость - поделись в социальных сетях


Приглашаем принять участие в опросах нашего сайта


Категория: Блог усіх небайдужих | Просмотров: 452 | Добавил: shabalin74 | Теги: березовий сік | Рейтинг: 5.0/2

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ В БЛОГАХ НАШЕГО САЙТА


Всего комментариев: 2
0
2  
А ще кажуть, що найсмачніший березовий квас до Петра і Павла, тобто до 12 липня. А потім він поступово починає втрачати свої властивості.

0
1  
Ще простіший рецепт приготування квасу, це підсмажити до "чорноти" ячмінь, замотати у марлю і занурити в бочку з соком. Далі залишається тільки насолоджуватися смачним квасом майже усе літо.

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Пошук


Наша Україна
Единая страна

Реклама
авторемонт -->

Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архив записів



Наше опитування
Чи хотіли б Ви їздити маршрутним таксі до Корюківки за покупками в магазин АТБ ?
Всього відповідей: 9

Наша кнопка
Мы будем очень благодарны, если Вы разместите нашу кнопку на своем сайте
Семеновка - наш город!



Код информера новостей

Друзі сайту

Сайт 1-В класу школи № 1 м. Чернігова Історія Чернігівської землі
Професійний фотограф у Чернігові
Сайт о Новгороде-Северском НЕофіційна сторінка м. Бобровиця
Козелецький соціально – інформаційний портал Відділ освіти Семенівської РДА
городок Десна в Черниговской области Жизнь в Ивановке - Интересно знать
Семенівський клуб хортингу Древній Любеч
Офіційний сайт редакції газети Срібнянщина

Хмарка Фото

Свята сьогодні
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Законодавство
Законодавство України
  • Конституція України
  • Цивільний кодекс України
  • Господарський кодекс України
  • Земельный кодекс України
  • Митний кодекс Україны
  • Запобігання і протидія корупції в державних органах та органах місцевого самоврядування

  • Хмарка тегів

    Програма TV

    Copyright MyCorp © 2018 Хостинг від uCoz


    Розділи нашого сайту
    - НОВИНИ -
    Новини Семенівщини
    Семенівщина спортивна
    Наш ексклюзив
    Новини звідусіль
    Інше
    Навколо нас
    - БЛОГИ -
    Инфраструктура
    Блог голови Семенівської РДА.
    Економічний блог.
    Блог освіти району
    Блог юридичних служб.
    Семенівський районний центр зайнятості.
    Блог правоохоронців
    Прикордоння
    Блог усіх небайдужих
    Життя видатних людей
    Духовне виховання
    А чи знаєте Ви?
    Людям про людей
    Як це було ...
    З глибин серця...
    - ОГОЛОШЕННЯ -
    Автомобілі
    Бізнес, співпраця
    Побутові товари
    Для офісу
    Комп'ютеры
    Лісова промисловість
    Метали
    Нафта, газ, вугілля
    Продукти харчування
    Промислове обладнання
    Інші товари
    Зв'язок та телекомунікації
    Будівництво
    Послуги у різних сферах
    Різне
    Нерухомість
    Анонси подій
    Робота
    - ЦІКАВЕ -
    Фотоальбоми
    Транспорт
    Туристам
    Форум
    Зв'язок
    Відео



    Звертаємо увагу! Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на semenovka.at.ua. Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання.
    Адміністрація сайту не несе відповідальності за матеріали користувачів. Думка Адміністрації не завжди може співпадати з думкою автора
    Шановні коментатори/дописувачі! Адміністрація веб-сайту не має намірів обмежувати свободу слова, але залишає за собою право видаляти висловлювання з уживанням нецензурної лексики та образ на адресу авторів матеріалів і їх фігурантів.
    *** *** ***

    Щоб додати необхідна авторизація
    Облако фоток
    Каталог webplus.info Семеновка - наш город! МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов топ каталог Украинский портАл
    QWW.com.ua - Каталог украинских сайтов Белый каталог сайтов




    Переглянути свіжі коментарі
    ...
    Дата: 24.11.2017
    -->
    uggrim5 написал:
    Потрібно не меньше 50  донорів крові! Спілка ветеранів АТО просить усіх небайдужих людей здати кров на плазму. Здавати прохання адресно, у вказуванням...

    vbgfddrfcrgv написал:
    Де "САМООБОРОНА" яка круто навчала міліцію, як необхідно робити... Всі прізвища знайомі... поховались!!!!!

    semenovka написал:
    А кто это?

    ...


    Дата: 02.11.2017
    -->
    semenovka написал:
    Дякуємо й вам. За ці роки було різного і поганого і доброго. Намагалися щось зробити, не всім догодили, але намагалися. Було всякого. Щіро дякую. На з...

    ...


    Дата: 28.10.2017
    -->
    shabalin74 написал: